Stolsängar I Små Storlekar För Små Rum (24 Bilder): Välj Hörn Och Raka Modeller För En Liten Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Stolsängar I Små Storlekar För Små Rum (24 Bilder): Välj Hörn Och Raka Modeller För En Liten Lägenhet

Video: Stolsängar I Små Storlekar För Små Rum (24 Bilder): Välj Hörn Och Raka Modeller För En Liten Lägenhet
Video: Elastisk bärsjal: Omslutet kryss (FWCC) och amning i trikåsjal 2024, April
Stolsängar I Små Storlekar För Små Rum (24 Bilder): Välj Hörn Och Raka Modeller För En Liten Lägenhet
Stolsängar I Små Storlekar För Små Rum (24 Bilder): Välj Hörn Och Raka Modeller För En Liten Lägenhet
Anonim

Bekvämt utrustning av ett litet rum är en av de svåraste uppgifterna för ägare av små lägenheter. Som regel måste vi ofta fatta ett kompromissbeslut när vi väljer mellan komfort och modern design. Och ett av de bästa alternativen i det här fallet är att köpa bekväma och kompakta möbler för din lägenhet.

Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar

Även om du bor i ett litet rum kan du enkelt skapa en mysig atmosfär för avkoppling och trevlig tidsfördriv för alla i din familj.

Det första vi behöver placera inuti ett litet rum är bekväma stoppade möbler. Perfekt för begränsat utrymme, dessa är naturligtvis transformatorer, bland vilka stolar har en av de mest efterfrågade positionerna. På grund av sin enorma popularitet har denna möbel ett brett utbud av olika modeller, så att du enkelt kan välja ett alternativ som helt passar din smak och krav.

Bild
Bild

Utan tvekan är en fåtölj-säng en av de mest bekväma möblerna. På kvällen kan du koppla av i den med din favoritbok, efter en hektisk dag på jobbet, och på natten blir det ett varmt mysigt bo för ett ljud och full sömn.

Dessutom är en liten och kompakt stol i trånga utrymmen en bra platsbesparare.

Och stolsängen har också ett antal fördelar jämfört med traditionella möbler, och dessa är först och främst:

  • Liten i storlek jämfört med en vanlig säng eller soffa.
  • Kombination av olika funktioner: under dagen - en bekväm stol, på natten - en separat sovplats.
  • Komfort och användarvänlighet för små rum och små lägenheter.
  • Produktens låga vikt, underlättar rörligheten, vilket underlättar rengöring och omläggning av möbler i rummet.
  • Flexibel prisklass tillgänglig för ett stort antal köpare.
Bild
Bild

Val av funktioner

När du väljer en stolsäng måste du inte bara överväga designens kvalitet utan också dina individuella behov.

  • Det första du måste uppmärksamma är produktens ideala stabilitet när den fälls ut, liksom tillräckligt med utrymme för att organisera en bekväm sovplats för dig.
  • Det andra viktiga villkoret är enkelheten och användarvänligheten hos fällningsmekanismen, som tillåter även ett barn att enkelt klara omvandlingen av stolen till en mysig säng för att sova.
  • Ett annat viktigt kriterium är hög hållbarhet vid daglig användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt byggkvaliteten och materialet från vilket möblerna är gjorda. Det är också en bra idé att fråga din återförsäljare om klädseln på den modell du gillar klarar rengöringen bra.
  • Och, naturligtvis, när vi väljer denna möbel för ditt rum, får vi inte glömma att din stol måste motsvara den givna designen av rummet. Det kan antingen vara en harmonisk kombination med rummets övergripande design eller ett spel av kontraster, beroende på vilken stil du har valt att organisera ditt bostadsutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fällbara stolar

En av de mest efterfrågade typerna av stolar i vår tid är modeller med ortopediska madrasser , som utmärks av sin speciella mångsidighet och ökade funktionalitet.

I regel har modeller av denna typ en robust konstruktion och en hållbar beläggning som är resistent mot upprepad användning. Samtidigt har de en relativt låg vikt, vilket gör att även barn enkelt kan hantera omvandlingen av stolen till en bekväm sovplats.

Den ortopediska basen i denna modell säkerställer korrekt och bekväm kroppsställning under sömnen, vilket bidrar till utmärkt vila och återhämtning av din kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär modell som är idealisk för ett litet rum är fåtölj-säng med en stor låda för linne … Effektiviteten och kompaktheten hos denna modell kan knappast överskattas. På grund av vissa designfunktioner finns det inte en tvättlåda i alla modeller. Tvättfackets volym skiljer sig också från modell till modell. Det största tvättfacket har som regel modeller med utrullningsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstol-säng - ett av de mest effektiva sätten att spara användbart utrymme i ett litet rum. Stolens två ryggar, riktade i en rät vinkel, är utformade med hjälp av en mekanism där endast ena sidan fälls ut för att organisera en kaj. Den superkompakta storleken på denna modell gör att du enkelt kan installera den i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som gillar att sova på ett brett underlag kan en modell erbjudas fåtöljer utan armstöd … Dess främsta fördel är frånvaron av en rörelsebegränsare - den är idealisk för personer som inte tål stelhet och trånghet under sömnen. Denna modell har fördelen att den är monterad också, eftersom den tar mindre plats och ser mer snygg och kompakt ut, även i ett mycket litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små barn speciella fåtöljer med inbyggd säng har också utvecklats. Tillverkare tillverkar ofta sådana modeller i ljusa färger i form av bilar, djur eller fantastiska varelser. När du väljer en barnmodell bör särskild uppmärksamhet ägnas åt miljövänligheten i materialet som möblerna är tillverkade av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkvalitetskriterier

När du köper en fåtölj-säng, kom ihåg att en sund sömn är ditt främsta behov, som denna möbel är utformad för att tillgodose, så välj bara högkvalitativa föremål. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt följande kvalitetskriterier , som de hopfällbara stoppade möblerna avsedda att sova måste motsvara:

Praktisk och bekväm fällmekanism - den jämnaste ytan under transformation tillhandahålls av dragspel och klick-gag-mekanismer. Utrullningsbara soffor och soffor med Eurobook-mekanismen är betydligt sämre i denna parameter, eftersom de består av sektioner som skapar en uppdelning av madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallramen vid basen av strukturen är mycket mer hållbar och praktisk i kontrast till aluminiumbasen, som är helt olämplig för daglig användning. Varianter med träkonstruktioner är också acceptabla, det enda är att du måste ta hänsyn till luftfuktigheten i rummet, eftersom träramen kan deformeras med för ofta förekommande temperaturförändringar, vilket kommer att leda till svårigheter i driften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovbredd : ju större dess storlek, desto mer bekväm och lugn blir din sömn. Det mest bekväma i denna parameter är stolar utan armstöd, samt modeller med dragspel eller klick-gag-mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket viktig indikator på kvaliteten på stoppade möbler är ett madrassfyllmedel , helst ska det vara enhetligt och med medelhårdhet, kunna hålla produktens form med hänsyn till den sovande personens vikt. Det bästa alternativet för en stolsäng är ortopediska madrasser med block av oberoende fjädrar.

Rekommenderad: