Egenskaper Hos Ikea -skjutbäddar: Metallmodeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Egenskaper Hos Ikea -skjutbäddar: Metallmodeller, Recensioner

Video: Egenskaper Hos Ikea -skjutbäddar: Metallmodeller, Recensioner
Video: IKEA – Silence The Critics - TV Advert 90 #WonderfulEveryday 2024, April
Egenskaper Hos Ikea -skjutbäddar: Metallmodeller, Recensioner
Egenskaper Hos Ikea -skjutbäddar: Metallmodeller, Recensioner
Anonim

Med ett barns födelse måste föräldrar köpa nya möbler, särskilt en säng för att sova. En växande ny familjemedlem behöver en konstant förändring av sängens storlek. Så att den lilla personen kan sova bekvämt i alla åldrar, och föräldrarna inte spenderar extra pengar, har Ikea utvecklat en sängmodell med en glidande bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En säng som växer med barnet och anpassas efter hans åldersbehov har ett antal uppenbara fördelar:

  • Sparar din budget . Under många år, från nyfödd ålder till grundskola, behöver du inte oroa dig för att köpa en annan säng till barnkammaren. Tillsammans med det växande barnet kan föräldrar öka längden på sin säng.
  • Rationalitet . Sängen med ett skjutsystem är kompakt och tar inte mycket plats, vilket frigör plats för spel och andra nödvändiga möbler. Kan användas som gästsäng och kan förlängas vid behov.
  • Miljövänlighet . Sängen från Ikea är tillverkad av högkvalitativa material som är säkra för hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Praktiskhet . Kostnaden för möbler från Ikea är överkomlig för de flesta konsumenter. Dess lakoniska design ser attraktiv ut och passar olika stilar av barnrumsdekoration.
  • Kompakthet . Storlekarna på sängar av trä är 135-208 cm x 90 cm. För järnmotsatser är denna parameter 5 cm mindre.
  • Varaktighet . Hela sortimentet av Ikea -produkter uppfyller de högsta kvalitetskraven. Om inte det här är en falsk möbel, med en annan glidmekanism och komprimerat sågspån istället för naturligt massivt trä. Ikea -sängar har en egen patenterad glidmekanism, som kännetecknas av dess enkla design och enkla omvandling.
  • Olika mönster . Ikea försöker tillgodose olika konsumenters smak och producerar sängmodeller som är perfekta inte bara för klassiska barnkammare, utan också för moderna designlösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Ikea producerar dessa möbler i två kategorier: för spädbarn från födseln till tre år och för åldersgruppen mellan 3-15 år. Särskilt populära är modeller av trä, främst av miljövänlig tall.

Bra efterfrågan på metallbäddar Minnen -serien … Budgetmässiga men kortlivade alternativ för skjutbäddar är gjorda av fiberplattor eller spånskivor. Alla modeller av detta företag, respekterade av många, har en lamellbotten, för tillverkning av vilken endast tallbrädor används, som har genomgått noggrann bearbetning.

Jämfört med en massiv plywoodbotten har lamellversionen mer styrka och madrassen på en sådan botten ventileras alltid.

Vissa besvär med utdragbara sängar

  • Ingen av de modeller som produceras av Ikea ger pålitligt skydd för spädbarn. Föräldrar måste oroa sig för säkerheten under sömnen på egen hand och köpa ytterligare stötfångare.
  • Bland skjutbäddarna i detta märke finns det inga modeller med inbyggda lådor. För att lagra saker måste du köpa något från möblerna separat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Utbudet av utdragbara möbler för barn representeras av sängar och soffor.

Utdragbara sängar

De mest favorit och populära modellerna bland köpare är sängarna i serien:

  • " Busunge ". Kanten är gjord av pressad spånskivspån i en sådan designlösning som ser bra ut i vilken inredning som helst. Materialet är inte särskilt hållbart, eftersom modellen är mer lämplig än andra för inte särskilt rörliga barn med en lugn inställning. Tack vare sänggavelns och sidornas höjd skyddas det sovande barnet från att falla. Storleken på längden "växer" från 138 cm till 208, och bredden förblir standard - 90 cm.
  • Lexwick . Den klassiska trämodellen av Ikea, som säkerställer styrkan och hållbarheten hos barnsängen, men på grund av den massiva strukturen kräver det mer utrymme, vilket är opraktiskt i små plantskolor. Av nackdelarna - bristen på en rackbas, som måste köpas separat. Måtten är desamma som den tidigare modellen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minnen . Järnsäng, tillverkad i ljus eller svart färg. Stomme - höghållfast stål, pulverlackerad och botten gjord av bok- eller björklatt. Metallbädden är mer kompakt: 135-206 cm x 85 cm.
  • " Sundvik ". En neutral designmodell av furu i en vit eller grå nyans. Sängstorlek: längd 137-207 cm, bredd - 91 cm. Detta är den bredaste av märkets glidmodeller.

Sängar tillverkade av Ikea säljs demonterade för självmontering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med en ökning av kajens längd

Ett utmärkt alternativ till skjutbara barnsängar är Ikea -sofforna, lämpliga för olika interiörer och inte bara för spädbarn som växer, utan även för mogna vuxna. Idealisk i design och praktisk för tonåringar och moderna interiörer. Sofforna presenteras i följande modeller:

Brimnes . Designens tveklösa plus är närvaron av lådor och låga sidor. Den är gjord av spånskiva, vilket har en positiv effekt på kostnaden, men påverkar hållbart denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Lin ". Den färdigställs på begäran av kunden: utdragbara lådor eller en säng till - en extra koj rullas ut under basen. Soffan är tillverkad av fiberboard eller spånskiva och kompletteras inte med staketelement. Men möjligheten att köpa en hylla istället för en traditionell sänggavel eliminerar denna nackdel. På grund av sin icke-pretentiösa design och överkomliga kostnad är det en av de mest efterfrågade modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemnes . Mest köpt modell tack vare tre utdragbara lådor och en extra vagn säng gömd under basen. Det enda mindre minuset är att det bara produceras i vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en sängmodell för ett barn är det värt att överväga några användbara tips:

  • Det bästa alternativet är att välja en vit säng. I denna design ser inte ens de största möblerna skrymmande ut i rymden och passar alla, oavsett kön. Det föredragna alternativet är med en träram (naturlig tall).
  • För ett barn som är benäget att kreativt "dekorera" väggar och möbler med tuschpennor och pennor, är en metallspjäl mer lämplig. Det är lättare att rensa för barns konst.
  • I en liten plantskola är det bättre att installera en säng från Minnen -serien, med de minsta måtten. Valet bör göras med hänsyn till konsumentens ålder och hans längd, eftersom spädbarn känner sig mer avslappnade och skyddade på en låg spjälsäng, och äldre barn bör köpa en säng med en maximal höjd från golvet till sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass

När du köper någon av Ikea -sängarna måste du dessutom köpa en madrass, eftersom den inte ingår i uppsättningen. Det mest korrekta beslutet är att köpa en madrass från samma tillverkare, men med hänsyn till följande parametrar:

  • Madrassens längd ska inte vara samma storlek som sängens botten, men minst 2-3 centimeter mindre, annars kommer madrassen inte att sätta sig i den monterade ramen.
  • Barn under 12 år rekommenderas att sova på en hård eller halvhård madrass, för tills dess bildas ryggraden och den behöver fixeras.
  • Det är önskvärt att det inre fyllmedlet är ull eller kokosfibrer. Damm ackumuleras snabbt i bomull eller skumgummi, det deformeras på kort tid och slits ut, vilket ger obehag för kroppen under sömnen.

Alla madrasser från Ikea uppfyller alla kvalitetsstandarder och är skapade speciellt för barn, med hänsyn till alla egenskaper hos en växande organism.

Bild
Bild

Hur man monterar?

Varje säng är utrustad med detaljerade instruktioner som beskriver processen för montering av möbelprodukten. Illustrativa illustrationer beskriver på ett begripligt språk hela algoritmen för åtgärder så att alla kan montera sängen utan särskild utbildning. Under monteringsprocessen är det viktigt att fast och effektivt fästa alla konstruktionselement.

Du kommer att lära dig mer om hur du monterar en Ikea -skjutbädd i följande video.

Recensioner

Konsumenter reagerar positivt på Ikea-sängmodeller med en glidmekanism, och noterar den höga kvaliteten på möbler från ett välkänt märke. Designens styrka, säkerhet och attraktivitet noteras särskilt. Föräldrar i många länder har länge uppskattat alla positiva egenskaper hos Ikea -möbler och litar bara på deras barns sömn för sina produkter.

Varje Ikea -modell med en glidande bas, både en säng och en soffa, är ett utmärkt val för att sova ett barn eller tonåring. Eftersom utvecklarna av Ikea -möbler tar hänsyn till alla fysiologiska egenskaper och akuta behov hos växande barn.

Rekommenderad: