Träförstörare: Egenskaper Hos Bensinindustrin. Egenskaper Hos Fräsmodeller För Knutar Och Grenar Från Zubr, Bosch Och Andra Företag

Innehållsförteckning:

Video: Träförstörare: Egenskaper Hos Bensinindustrin. Egenskaper Hos Fräsmodeller För Knutar Och Grenar Från Zubr, Bosch Och Andra Företag

Video: Träförstörare: Egenskaper Hos Bensinindustrin. Egenskaper Hos Fräsmodeller För Knutar Och Grenar Från Zubr, Bosch Och Andra Företag
Video: well completion equipment part - 7 tubing hanger 2024, Maj
Träförstörare: Egenskaper Hos Bensinindustrin. Egenskaper Hos Fräsmodeller För Knutar Och Grenar Från Zubr, Bosch Och Andra Företag
Träförstörare: Egenskaper Hos Bensinindustrin. Egenskaper Hos Fräsmodeller För Knutar Och Grenar Från Zubr, Bosch Och Andra Företag
Anonim

Förortsområdet måste ständigt underhållas för att rensa det från fallna löv, onödiga buskar och grenar. En trädgårdskrossare anses vara en bra hjälpare i detta. Det låter dig snabbt och utan att skada miljön ta bort trädgårdsavfall, frigöra området från högar av sopor och ge det ett välskött utseende.

Bild
Bild

Särdrag

Strimlaren av grenar och kvistar av träd är en unik enhet som är avsedd för rengöring av stugan efter beskärning av buskar, vinstockar och toppar av växter. Enheten är särskilt oersättlig på våren och hösten, när bakgården börjar fyllas med massor av skräp i trädgården . Dessa högar tar mycket plats, förstör landskapsdesignen och är svåra att transportera. I det här fallet kan du klara av att rengöra webbplatsen med hjälp av en makuleringsapparat. Det har ökat kraften och klarar enkelt av att slipa växtavfall till en liten massa, varefter det skickas för bortskaffande. Dessutom kan de strimlade grenarna användas vidare som bränsle eller kompost.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med denna enhet inkluderar:

  • kompakthet;
  • bekväm transport;
  • kraftfullt slipsystem;
  • ekonomisk energiförbrukning;
  • acceptabelt pris.
Bild
Bild

Idag tillverkar tillverkare makuleringar av olika modeller, som skiljer sig åt i start- och designfunktioner. Oavsett de tekniska egenskaperna kan sådana enheter inte bara användas för bearbetning av stora grenar, utan också fallna löv, torra toppar, gammalt gräs och övermogna grönsaker eller frukter.

Bild
Bild

Hackningen utförs med speciella knivfästen som drivs av en motor. Choppern är utrustad med antingen en elmotor eller en bensin eller ett batteri. De mest kraftfulla strukturerna anses ha en bensinmotor. När det gäller de elektriska och batteriet är de lätta och rörliga.

Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Trädgårdskrossaren av grenar och kvistar är mycket populär bland många ägare av sommarstugor, eftersom den gör att du snabbt och effektivt kan rengöra området från trädgårdsskräp. Denna enhet har en enkel design, som består av följande huvudelement:

  • mottagningsanordning;
  • bunkra;
  • knivar.
Bild
Bild

Genom sin struktur liknar enheten en köttkvarn: först kommer råvaran in i behållaren och flyttar sedan till drivskivan, där knivarna utför makulering. I det här fallet kan skärdelarna skilja sig åt beroende på formfördelarna hos krossaren. I vissa modeller är en metallskiva installerad som knivar är fästa på - de är vanligtvis utformade för bearbetning av små grenar och grässtjälkar. I andra modifieringar kan en kutter på kugghjul stå inne i blocket - det slipar snabbt torra grenar av alla träd- och buskarter. Det finns också universella enheter till salu där knivar och en skärare är närvarande samtidigt.

Bild
Bild

Dessutom kompletteras konstruktionen med en skruvanordning och spolar, som spelar en stor roll, eftersom de ansvarar för frästrumman. Beroende på typ av slipning i enheten är två lägen inställda: skärning med långsam rotation av kniven och snabb skärning med knivar. Funktionsprincipen i det första fallet är baserad på kollision mellan trä och knivar med en låg rotationshastighet hos fräsarna (40–90 rpm). Med denna typ av bearbetning skapas inte tröghet och rörelseenergi frigörs inte, för att öka överföringskoefficienten installeras dessutom en växellåda mellan motorn och fräsen. Det omvandlar lågt motorvridmoment och högt varvtal till lågt varvtal och högt fräsmoment.

Bild
Bild

När det gäller det andra läget ger det slipning när skivan roterar med en hastighet av 3 000 varv / min. Som ett resultat, när ett träd kommer i kontakt med skärelement, frigörs mycket energi, vilket är tillräckligt för att klippa stora grenar och kvistar.

Bild
Bild

Malningsprocessen beror inte bara på grenarnas storlek, utan också på deras fukthalt. Därför rekommenderas det inte att använda enheten för att bearbeta grenar som är nyskuren från ett träd. De innehåller löv som kan linda runt knivarna och täppa till hålen på den roterande skivan och därmed bromsa enhetens funktion.

Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Nyligen har tillverkare försett marknaden med många typer av grenförstörare, de skiljer sig åt i design och tekniska egenskaper. Därför är det nödvändigt att i förväg bestämma dess syfte och mängden planerat arbete innan du köper den eller den modellen av produkten. Alla enheter är indelade i två kategorier.

För bearbetning av grenar . Sådana anordningar produceras uteslutande för att rengöra trädgården från träavfall. De klarar sig enkelt även med skärande grenar med en diameter på 7 cm. Men sådana modeller är inte lämpliga för att hugga vinstockar och gräs. Enheten gör att du klarar av huggning tack vare ett unikt knivsystem och en kraftfull motor. Skilj mellan hushålls- och industrimotorer. Den första typen är utformad för enkel användning, den har en mobil kropp. Tillverkare tillverkar ofta den andra typen som en roterande eller med en turbin, vilket ökar produktiviteten.

Bild
Bild

För bearbetning av anläggningar och grenar . Sådana modifieringar kännetecknas av stora knivar placerade både i strukturens horisontella och vertikala plan. Dessa mekanismer är mångsidiga och dyrare, men de kan installeras på en minitraktor. Dessutom kan en bogserad eller monterad rivare anslutas till en bakomliggande traktor, vilket gör den bekväm att använda.

Bild
Bild

Enheterna skiljer sig också åt i driftsprincipen. Choppern kan vara mekanisk (manuell utan motor) eller utrustad med ett speciellt kraftverk i form av en el-, diesel- eller bensinmotor. Var och en av dessa typer har sina egna fördelar och nackdelar.

Mekanisk . Det kännetecknas av enkel struktur, bra kvalitet och rimligt pris. Lämplig för strimling av grenar och vinstockar. Baksidan av designen anses vara låg prestanda. Och även vid bearbetning av trädgårdsavfall måste ägaren av webbplatsen göra stora fysiska ansträngningar.

Bild
Bild

Elektrisk . Detta är den vanligaste och lättanvända enheten. När du arbetar med det behöver du inte distraheras genom att kontrollera närvaron av bränsle i tanken. Krossen på tillbehöret låter inte, det är lätt att använda, det sätts i drift med en knapptryckning. Sådana enheter kräver inte arbetskrävande underhåll, men jämfört med bensinmodeller har de på många sätt sämre effekt. Elförstörare klarar inte tjocka grenar och är beroende av en strömkälla. Eventuella spänningsfall i nätverket kan skada dem.

Bild
Bild

Bensinfräs och diesel . Sådana enheter är utrustade med tvåtakts kraftverk, det finns också fyrtaktsmodifieringar. De är lätta att underhålla. De främsta fördelarna med tekniken inkluderar en kraftfull motor, som gör att du kan klippa grenar upp till 7 cm i diameter. Dessutom kan dessa makuleringsmaskiner användas var som helst på platsen, eftersom de är oberoende av strömförsörjningen. När det gäller nackdelarna är bensin- och dieselförstörare tunga, bullriga, dyra och kräver vissa kostnader för inköp av motorolja och bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Trots att marknaden representeras av ett elegant urval av grenförstörare kan inte alla deras modeller glädja sig med hög kvalitet och lång livslängd. Därför är det nödvändigt att beakta inte bara dess tekniska indikatorer utan också recensioner om tillverkare innan du köper denna installation. Modeller av följande märken har visat sig bra.

Bosch AXT Rapid 2000 . Denna enhet skär perfekt både torra och nyklippta grenar. Fabriksinställningarna gör det möjligt att krossa stora grenar, för att arbeta med små stjälkar och vinstockar måste du ändra inställningarna själv och ställa in justeringen hela vägen. Choppereffekten är 1800 W. Modellens design har en skruv och en kniv, som grovhackar grenar med en diameter på upp till 45 mm. Den enda nackdelen med denna teknik är dess höga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viking GE 250 . Denna modifiering har fått många bra recensioner, eftersom den är "allätare" och gör ett utmärkt jobb med att hugga inte bara stora grenar, utan också beskära björnbär, hallon, kottar, majs, torkade löv och blomstammar. Strimlaren omvandlar snabbt trädgårdsskräp till böter. Knivarna på enheten är vassa och smidigt skurna till tråkighet, medan nya skär endast kan köpas på servicecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Bison ZIE-40-2500 ". Enheten kännetecknas av hög effekt och är lämplig för att hugga till och med färska grenar, den skär trä i små flisor med en diameter på 2-3 cm. Den största fördelen med enheten är den låga ljudnivån under drift, som inte överstiger 99 dB. Dessutom innehåller utrustningen en speciell väska som gör att du enkelt kan samla de krossade fraktionerna. Nackdelen med modellen är att den inte kan användas för att krossa halmen. Grönt lövverk och växtstammar kan linda runt fräsarna och täppa till bottengallret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita . Tillverkaren har tillhandahållit en kraftfull bensinmotor i konstruktionen, tack vare vilken enheten snabbt skär grenar upp till 3,5 cm tjocka. Vid bearbetning av förgreningselement reduceras dess prestanda avsevärt. Och också på grund av det höga priset har inte alla trädgårdsmästare råd att köpa den här enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arpal AM-120E . Denna strimlare har två mottagningsbehållare, separata för lövverk och stora grenar. Tekniken kännetecknas av hög kvalitet och lång livslängd. Designen är utrustad med två skivor på vilka tre knivar är placerade (en med ett rakt blad och de andra två med ett L-format och triangulärt blad). Enheten skär enkelt unga träd och stora grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En billigare version av sådana slipmaskiner som Champion, AL-KO Easy Crush MH 2800, Patriot PT SB 100 E, Arpal, Iveta, CMI 2400, Tornado och Salamandra Home kan komplettera granskningen av populära modeller. Modifieringarna ovan gör det möjligt att rensa områden av björkar, körsbär, hallon, äpple, plommon och irgi. De hanterar också enkelt slipning av torrt lövverk och växttoppar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom varje modell av en grenförstörare har sina fördelar och nackdelar, är det viktigt att noggrant studera de viktigaste egenskaperna och genomföra en detaljerad analys av alla indikatorer innan du köper den. Naturligtvis bör särskild uppmärksamhet ägnas åt de grundläggande parametrarna för enheterna.

  • Kraft och volym av bearbetat trä . Hushållsapparater har en effekt på upp till 1,5 kW och väger upp till 20 kg. De tillverkas vanligtvis med en elektrisk motor och är utrustade med en knivmekanism som gör det möjligt att klippa grenar med en diameter som inte överstiger 25 mm. Sådana enheter kan endast köpas för sommarstugor där små träd växer. Om platsen är mer än 40 tunnland och planteras inte bara med träd utan också med buskar, är det bäst att ge företräde åt professionella modeller. Deras vikt når 50 kg och deras effekt kan överstiga 5 kW.
  • Motortyp . Enheter med en elmotor är billigare, de fungerar tyst, men de är beroende av energikällan och deras effekt är låg. Enheter som drivs av en diesel- eller bensinmotor är mer mobila, så att du kan bearbeta trädgårdsavfall var som helst på webbplatsen. De har hög produktivitet, men är dyra och obekväma under transport på grund av sin tunga vikt. För små sommarstugor kan valet stoppas vid en kvarn med en motoreffekt på 3-4 kW.
Bild
Bild
  • Klipptyp . Enheter, som inkluderar en skiva med radikalt placerade knivar, är enkla att använda och billiga. Det rekommenderas att köpa dem för att hugga gräs och små grenar, de kommer inte att skära större ved. Dessutom rekommenderar experter att föredra modifieringar där knivarna är placerade i en vinkel. Strimlare med maskkross anses också vara enkla modeller, eftersom de säljs till ett överkomligt pris och skär grenar med en diameter på upp till 4 cm. Krossning av gräset kan dock ha problem på grund av stammarnas lindning. För stora områden är enheter med en flerknivskniv väl lämpade - deras prestanda minskar bara när knivarna är tråkiga.
  • Chopper höjd . Det ska vara bekvämt och justerbart för användarens höjd.
Bild
Bild
  • Mått och vikt . Om arbetet på platsen kommer att utföras av äldre sommarboende och kvinnor, är det nödvändigt att köpa kompakta och lätta modeller. Dessutom spelar transporthandtagens placering en enorm roll. Om de är för låga över marken är det obekvämt att flytta enheten.
  • Förekomsten av ett skyddande visir . Ett sådant tillägg till designen hjälper till att skydda användaren från flygande marker.
Bild
Bild
  • Materialet som kroppen är tillverkad av . Plaststrukturer kännetecknas av låg vikt, men de är sämre än metall i styrka och hållbarhet.
  • Bulleregenskaper . När du arbetar med enheter där ljudnivån överstiger 80 dB måste du bära speciella hörlurar. Som regel ger buller mycket buller, utrustning med en diesel- eller bensinmotor.
Bild
Bild
  • Förekomsten av en omvänd rörelse . Denna indikator är viktig, eftersom det omvända utför en skyddande funktion och blockerar arbete om grenarna är felaktigt placerade.
  • Hjulbredd . Smala och små hjul kan bogsera på löst underlag.
  • Justering av malningsfraktionernas storlek och hastighet . Tack vare denna funktion kan du ställa in önskat hackläge och effektivt hugga grenar.
Bild
Bild

Möjliga fel

Trädgårdsförstöraren har etablerat sig som en utmärkt assistent vid sommarstugan, vilket gör att du i tid kan rengöra området från massor av avskurna grenar, vilket ger det ett estetiskt utseende. Den här enheten är enkel att använda och, med förbehåll för alla driftsregler, fungerar den länge, men liksom alla andra tekniker kännetecknas den av funktionsstörningar. Oftast kan du stöta på följande problem när du använder en makuleringsapparat.

  • Motorn startar inte. Orsaken till detta är en defekt säkring, den bör bytas ut mot en ny. Dessutom kan enhetens strömkabel vara skadad eller att locket inte är korrekt placerat. I det här fallet måste du rengöra skruvhandtaget, och om felet inte har eliminerats kräver utrustningen diagnostik på servicecentret. Kontrollera bränsle- och oljenivåerna i bensin- och dieselenheter.
  • Motorn stänger av sig själv. Detta problem ses oftast i elektriska modeller. Denna skyddsfunktion utlöses om motorn är överbelastad eller om bladen är blockerade. Klippanordningarna måste rengöras och motorn måste svalna, varefter den fortsätter att fungera.
  • Strimlaren drar inte i grenar. En överfylld uppsamlingsbehållare är orsaken till felet och måste tömmas.
  • Otillräcklig prestanda. Som regel observeras detta när knivarna är tråkiga. Klippanordningarna måste bytas ut mot nya delar.
Bild
Bild

När du identifierar andra typer av fel är det bäst att lita på en specialist och inte utföra reparationer själv. För att undvika skador bör makuleringsapparaten förvaras på en torr plats och endast användas för avsett ändamål. Man måste komma ihåg att långvariga höga belastningar eller överskridande av tillåtna värden snabbt förstör motorn.

Rekommenderad: