Krause Trappsteg: Egenskaper Hos Transformerande Stegar, Egenskaper Hos Tyska Aluminiumsteg Med 4-5 Och 6-8 Steg

Innehållsförteckning:

Video: Krause Trappsteg: Egenskaper Hos Transformerande Stegar, Egenskaper Hos Tyska Aluminiumsteg Med 4-5 Och 6-8 Steg

Video: Krause Trappsteg: Egenskaper Hos Transformerande Stegar, Egenskaper Hos Tyska Aluminiumsteg Med 4-5 Och 6-8 Steg
Video: Wibe Ladders - Säker positionering av anliggande stegar 2024, Maj
Krause Trappsteg: Egenskaper Hos Transformerande Stegar, Egenskaper Hos Tyska Aluminiumsteg Med 4-5 Och 6-8 Steg
Krause Trappsteg: Egenskaper Hos Transformerande Stegar, Egenskaper Hos Tyska Aluminiumsteg Med 4-5 Och 6-8 Steg
Anonim

Trappstegen är en utrustning som aldrig kommer att vara överflödig. Det kan vara praktiskt under alla omständigheter, vare sig det är någon form av produktion eller hushållsuppgift. Idag kan marknaden skryta med sin mängd trappstegar beroende på deras typ, material som de är tillverkade av och många andra kriterier. En av de mest kända och pålitliga tillverkarna av denna typ av varor är det tyska företaget Krause. Låt oss titta närmare på dess produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krause trappstege: typer

Krause -företaget är specialiserat på tillverkning av både professionella och mångsidiga stegar. Varje produkttyp har individuella funktioner, parametrar och egenskaper. Du kan beställa följande modeller i den officiella onlinebutiken hos tillverkaren Krause Group.

  1. Ledad . Deras syfte är att skapa bekväma arbetsförhållanden på höga höjder med tung belastning.
  2. Dubbelsidigt . Den klassiska versionen tillhör universalserien. Används vanligtvis för hushållsändamål eller under renoveringsarbete.
  3. Förvandling av trappor . De tillhör universalserien. De består av 4 sektioner, som kan fästas på varandra med en speciell automatisk mekanism eller enkla krokar.
  4. Dielektrisk . De klassas som professionella. Används vid elektriska arbeten.
  5. Professionell . De betyder stegstegar i aluminium, som behandlas med en speciell förening för att skydda mot korrosion på produktens beläggning. De kännetecknas av en ökad styrka och kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en uppdelning enligt de material som de är gjorda av. Totalt finns det tre huvudtyper av stegar enligt detta kriterium.

  1. Trä . Omfattningen av sådana modeller är vardagen. Detta beror på materialets känslighet för möjliga plötsliga temperaturförändringar och utrustningens imponerande vikt.
  2. Aluminium … De kan användas för både hushåll och industriella ändamål. Sådana modeller är ganska rörliga på grund av den lätta vikten av materialet från vilket de är tillverkade. Styrkanivån är hög. Det finns skydd mot korrosionsavlagringar.
  3. Glasfiber . De betyder dielektriska trappstegar, eftersom det material som används för produktion, som absolut inte leder någon elektrisk ström, gör processen att arbeta vid vissa föremål helt säker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje sak har både styrkor och svagheter. För att verkligen uppskatta en produkt måste du jämföra alla fördelar och nackdelar. Först då kan vi ge den en objektiv bedömning. På tal om aluminiumvarianter är det värt att notera att de är ganska starka och stabila . Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för denna produkt.

Massiv träutrustning har en låg värmeledning . En sådan trappstege har som regel ett attraktivt utseende och god vidhäftning till nästan vilken yta som helst. Detta alternativ är dock inte lämpligt för industriell drift . Efter en viss tid börjar trädet spricka och torka ut. Denna process äventyrar ägaren till en sådan trappstege. Maxbelastningen är liten, upp till 100 kilo.

Den tredje typen av stegstegar är dielektrisk … Det har också sina egna fördelar och nackdelar.

Fördelarna inkluderar rörlighet på grund av själva produktens lätthet.

Styrkaindikatorer är på en relativt hög nivå. Nackdelarna måste hänföras till den låga värmeledningsförmågan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av gångjärnsstegar-transformatorer

Utrustning av denna typ innehåller flera sektioner, som är sammankopplade med en speciell mekanism - ett gångjärn. Tack vare honom blir trappan en transformator. Omfattningen och funktionen för denna typ av utrustning är ganska bred. Det är dock värt att uppmärksamma detaljerna. inte bara under driften av strukturen, utan också när du väljer den.

Bild
Bild

Följ följande expertrekommendationer när du ska köpa den här typen av produkter, och du kommer definitivt att bli nöjd med ditt köp

  1. Komponenternas hållbarhet . Var noga med att uppmärksamma styrkan hos gångjärnen, nitar för fixering, alla steg, samt deras yta (måste vara korrugerad).
  2. Gångjärnens arbete . De måste fungera smidigt och utrustningen måste enkelt omvandlas till alla dess arbetsställningar.
  3. Stödöglor … Denna del måste vara tillverkad av ett material som inte glider över ytan. På så sätt kommer det att kunna säkerställa att du arbetar säkert med utrustningen.
  4. Kvalitet . Efterlevnad av GOST, som kan presenteras i form av ett särskilt certifikat, kommer att vara en garanti för anständig kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren har utvecklat 3 serier för alla sina produkter, så att köparen kan hitta det lättare att navigera i alla olika produkter. Beroende på serien ändras även produktens garantitid. Så i den professionella serien (Stabilo) är varorna garanterade i 10 år. Genom att köpa en modell från universalserien (Monto) får du 5 års garanti.

Hushållsutrustning (Corda) har 2 års garanti.

Bild
Bild

Översikt över trappsteg i aluminium

På den officiella webbplatsen för tillverkarens onlinebutik kan du bekanta dig med hela sortimentet av de erbjudna varorna. Nedan finns 4 produkter som skiljer sig åt i sin funktionalitet, mångsidighet och kvalitet.

  1. Trapptransformator 4x4 med steg Är en stege av aluminiumlegering. Det väger väldigt lite på grund av materialets lätthet, så det kan vara mobilt. Detta underlättar driften. Den kan ta tre huvudpositioner (trappstege, stege, plattform). Starka gångjärn är installerade. Det finns ett SpeedMatic -system som låter dig ändra höjd och position på strukturen med en hand. Det finns halkskydd på arbetsytan och stabila spetsar. En annan säkerhetsgaranti är de breda tvärbalkarna med en korrugerad yta. Maxbelastningen är 150 kilo. Arbetshöjd - 5,5 meter. Modellen i sig är ganska opretentiös i underhåll. Det måste förvaras på en plats med en normal fuktnivå och en statisk temperaturreglering.
  2. 3-sektions universell skjutstege Corda Är en utrustning som är tillverkad av aluminiumlegering. Den har 3 arbetslägen (förlängning eller infällbar stege, trappstege). Inkluderar en robust stålprofil. Det gör att ändringar kan göras snabbt och enkelt. Alla trappsteg är profilerade. Tvådelade tvärbalkar finns tillgängliga. På grund av dem ökar utrustningens stödområde. Maxbelastningen är 150 kilo. De installerade remmarna förhindrar risken för att stegen spontant sträcker sig när den befinner sig i ett av sina arbetslägen. Speciella kroklås med självlåsande funktion förhindrar att sektionerna glider både under drift av utrustningen och under transporten. Paketet innehåller stödpluggar som förhindrar att strukturen glider på ytan.
  3. Universell stege Tribilo 3x9 med steg - en aluminiumstege som kan förvandlas till en förlängningsstege, en glidstege och en trappstege med en infällbar sektion. Under produktionen applicerades en speciell pulverlackering på styrprofilerna. Innehåller en automatisk låsspak. För att förhindra risken för godtycklig förflyttning av strukturen installeras speciella remmar.
  4. Secury Stepladder med MultiGrip -system - en bekväm trappstege i aluminiumlegering. Gör att du kan lägga på dig själv ett stort antal arbetsverktyg, inventering. Det finns ett gångjärnsfack med ett speciellt fäste för en hink, samt en ergonomisk rosett. Det är en garanti för säker drift av utrustningen.

Stegen är profilerade, deras bredd är 10 centimeter. Kvalitetstips installeras.

Rekommenderad: