Hängande Säng (30 Bilder): Modeller Under Taket På Kedjor, Upphängda Från Väggen Och Hängmatta Sängar För Lusthuset

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Säng (30 Bilder): Modeller Under Taket På Kedjor, Upphängda Från Väggen Och Hängmatta Sängar För Lusthuset

Video: Hängande Säng (30 Bilder): Modeller Under Taket På Kedjor, Upphängda Från Väggen Och Hängmatta Sängar För Lusthuset
Video: Så inreder du barnrummet - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Hängande Säng (30 Bilder): Modeller Under Taket På Kedjor, Upphängda Från Väggen Och Hängmatta Sängar För Lusthuset
Hängande Säng (30 Bilder): Modeller Under Taket På Kedjor, Upphängda Från Väggen Och Hängmatta Sängar För Lusthuset
Anonim

Ovanliga möbelattribut kan bli en riktig inredning och ett ovanligt tillskott. Till exempel, i sovrummet, placerar en hängande säng hjälper inte bara att skapa en ovanlig atmosfär, men också ge invånarna i rummet en hälsosam sömn.

Låt oss titta närmare på varianterna av detta sängalternativ, placeringsfunktioner, samt för- och nackdelar med detta möbelattribut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Inte alla bestämmer sig för att ta ett sådant steg i det inre av deras sovrum, eftersom för många verkar detta sängalternativ vara opålitligt och i vissa fall till och med riskabelt. Men vi vågar försäkra dig - med rätt placering och korrekt utvald monteringsmetod kommer denna produkt att fungera i många år.

Oftast är detta möbelattribut kopplat till taket, så mycket beror på takets kvalitet.

En klassisk betongplatta är ganska stark, så metallstift av högkvalitativa hårdmetalllegeringar kommer att fixeras säkert i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis monteras starka metallkrokar i taket, som sängen sedan hängs på.

Men det finns andra alternativ:

  • Fixering av den hängande sängen på robusta träbjälkar i takområdet.
  • Den ena delen av sängen är fäst på väggen, och den andra är fäst vid de hängande repen i takområdet. Således är sängen fortfarande upphängd, men säkert fixerad och kommer inte att vingla.
  • Den är placerad under taket och är monterad på metallprofiler fixerade i takområdet på metallbalkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används vanligtvis för att fästa hängande sängar:

  • Metallkablar.
  • Starka, tjocka rep.
  • Starka metallkedjor med massiva länkar.
  • Trä- och metallbalkar.
  • Metallprofiler, stift, krokar och ankare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra attribut för möbler har en hängande säng ett antal fördelar och nackdelar. Låt oss titta närmare på vad en sådan sovplats är bra för och vad som kan orsaka problem.

Fördelar:

  • Först och främst den ursprungliga lösningen för sovplatsen.
  • Golvstädning blir mycket enklare.
  • Utrymmet under sängen kan också användas ganska funktionellt.
  • Att hänga i sängen något kan hjälpa till med vissa sömnstörningar.
  • En mängd olika modeller och storlekar gör att du kan skapa ett sovrum även från det minsta rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • Det är inte möjligt att göra en permutation genom att flytta sängen till en annan plats, eftersom den är säkert fixerad.
  • Vissa produkter utsätts för kraftiga svängningar, så du måste ta till ytterligare fästelement. I de fall då det är nödvändigt att tillgripa golvfästen förlorar den upphängda strukturen någon känsla.
  • När du installerar en hängande säng är det inte möjligt att installera stretch och undertak.
  • Dessutom, om du bestämmer dig för att byta säng till en mer traditionell och demontera den upphängda strukturen, måste du också eliminera hålen i taket.
Bild
Bild

Modeller

Den mest traditionella modellen av en hängande säng är en produkt rektangulär vars dimensioner väljs i enlighet med individuella preferenser. I det här fallet är sängen fäst vid taket i hörnen, det vill säga den har fyra fixeringspunkter som förhindrar att produkten svänger för mycket. Den rektangulära modellen är ofta fäst inte bara i taket, utan den är också fixerad i väggens område.

En sådan produkt är skyddad från att svänga, är säkert fastsatt och är för det mesta ett dekorativt element, eftersom den upphängda strukturen i detta fall inte har någon funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängande säng händer också rund form , men dess infästning måste bemötas med ett särskilt ansvar, eftersom fyra fästelement, precis som i den tidigare modellen, helt enkelt inte kommer att räcka. För att förhindra att sängen lutar åt något håll är det nödvändigt att fästa kablarna eller repen mycket oftare, på lika avstånd från varandra.
  • Ser bra ut hängmatta eller en modell som ligger direkt under taket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska lösningar

Förutom form, storlek och monteringsalternativ skiljer sig sängarna också i design som är karakteristisk för en viss stil.

  • Till exempel för ljus provence platsen för den upphängda sängen på takbjälkarna, vitmålade, är karakteristisk. Sängen i sig måste också motsvara denna stil, vilket innebär att blommotryck, volanger och eleganta spetsar välkomnas som inredning.
  • För loft en rymlig rektangulär säng, fixerad på knappt märkbara, men ändå starka kablar, och en hängmattemodell, dekorerad med kuddar och fästanordningar i en metallskugga, är ganska lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Överflödet av träelement i inredningen är huvudkarakteristiken rustik stil , så möbeln ska också se likadan ut. Den mest slående representanten för den rustika stilen är den hängande modellen, monterad på massiva träbjälkar.
  • I sovrummet Land stil säng är också monterad på takbjälkarna och är gjord av trä.
  • Och för minimalism och högteknologisk stil övervägandet av monokromatiska detaljer och raka linjer är karakteristiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja en produkt av hög kvalitet som harmoniskt passar in i sovrummet, måste du följa några små tips:

  • Sängen bör väljas utifrån åldern på den person som ska sova på den. Ett barn behöver inte för mycket utrymme, det kommer inte att känna sig bekväm, som en vuxen på en liten produkt.
  • Det är värt att uppmärksamma modeller och fästen av naturmaterial. Konstgjorda komponenter, oavsett hur hållbara de är, skadar i de flesta fall människors hälsa.
  • Möbelattributet ska matcha interiören i rummet så mycket som möjligt.
  • När du väljer bör du inte spara mycket på fästelement och hållbara delar. I de flesta fall har sådana besparingar en negativ effekt på deras kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringstips

En hängande säng är inte ett vanligt möbelattribut, så du bör vara särskilt uppmärksam på dess placering.

Till exempel, på grund av designfunktionerna i den runda modellen, är den inte lämplig för daglig nattsömn, men den är ganska lämplig för friluftsliv. Därför är det mest rimligt att placera den här modellen i lusthuset på ett lanthus eller en trädgårdstomt.

Eftersom den hängande sängen till viss del är flytande, bör den göras till den centrala delen av interiören och placeras mitt i rummet. Detta gäller endast modeller med takfäste, eftersom det inte kommer att vara möjligt att göra detta med väggfästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet utrymme eller en rymlig studiolägenhet, som, förutom en sovplats, måste vara utrustad med många andra funktionella element, är en hängmatta eller en smal modell med väggfäste ganska lämplig.

Vid väggmontering bör särskild uppmärksamhet ägnas åt vinkeln mellan väggen och sänggaveln. Vinkeln ska vara strikt rak och sängytan ska vara strikt parallell med golvet.

Rekommenderad: