Hängmattor För Ben: Funktioner I En Hängmatta För Att Vila Fötterna, Hur Man Gör En Hängmatta Under Skrivbordet Och På Ett Plan Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Hängmattor För Ben: Funktioner I En Hängmatta För Att Vila Fötterna, Hur Man Gör En Hängmatta Under Skrivbordet Och På Ett Plan Med Egna Händer

Video: Hängmattor För Ben: Funktioner I En Hängmatta För Att Vila Fötterna, Hur Man Gör En Hängmatta Under Skrivbordet Och På Ett Plan Med Egna Händer
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Hängmattor För Ben: Funktioner I En Hängmatta För Att Vila Fötterna, Hur Man Gör En Hängmatta Under Skrivbordet Och På Ett Plan Med Egna Händer
Hängmattor För Ben: Funktioner I En Hängmatta För Att Vila Fötterna, Hur Man Gör En Hängmatta Under Skrivbordet Och På Ett Plan Med Egna Händer
Anonim

Många för närvarande utbredda yrken innebär att arbeta vid en dator under hela arbetsdagen. Kontinuerligt sittande kan leda till störningar i funktionen av muskuloskeletala systemet, svullnad och smärta i benen. En hängmatta för ben kan hjälpa till att lindra stress på benen och ryggraden utan att avbryta arbetsprocessen. En sådan enkel enhet dök upp till försäljning ganska nyligen, men den är redan efterfrågad och har många positiva recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Hängmattan för ben är en miniatyrkopia av den välkända enheten för vila. En sådan minihängmatta är fäst under bordsskivan. Hela strukturen består av en bit tätt tyg, två träklossar för dess spänning, en stark sladd och fästelement. Genom att doppa fötterna i hängmattan medan du arbetar kan du minska trötthet och minska trycket på ryggraden.

Satsen innehåller 2 typer av fästelement som enkelt hjälper dig att placera den på både en stängd och en öppen bordsskiva. Designen förutsätter möjligheten att installera en hängmatta i 2 lägen.

  1. Överst, när hängmattan är i nivå med stolens säte . Detta arrangemang är bekvämt för långa raster, till exempel lunch. Det gör att du samtidigt kan höja benen och luta dig tillbaka i stolen. När du ligger i en sådan liggställning kan du snabbt lindra trötthet och slappna av helt på arbetsplatsen.
  2. I det nedre läget, när hängmattan hålls upp till ett avstånd av 7-10 centimeter från golvnivån, kan du placera dina ben direkt under arbetsprocessen . I denna position är benen och ryggen mindre utsatta för stress.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en hängmatta kan göras på några minuter genom att placera den under alla typer av bord utan att skada bordsskivan. Installationsprocessen utförs i flera steg:

  1. ta bort allt förpackningsmaterial;
  2. trä träklossar genom hålen på tyglisten;
  3. fäst sladden på stängerna och fäst plattor för att justera höjden på hängmattan;
  4. fäst på bordsskivans insida med de medföljande fästelementen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin kompakta storlek och låga vikt kan en sådan enhet användas inte bara på kontoret, utan också hemma, såväl som under en lång tågresa eller när man flyger.

Fördelar och nackdelar

Trots att sådana hängmattor har dykt upp till försäljning ganska nyligen, och efterfrågan på dem bara börjar växa, finns det många åsikter, där sådana positiva egenskaper noteras:

  1. kompakthet;
  2. lättviktig;
  3. enkel montering;
  4. lindrar trötthet från benen och ryggen på kort tid;
  5. minskning av ödem i nedre extremiteterna;
  6. förebyggande av åderbråck;
  7. förmågan att klara en belastning på upp till 100 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det noteras att 10 minuters vila med en hängmatta räcker för att återställa styrkan och lindra smärta från trötta lemmar.

Bland nackdelarna med en minihängmatta kan endast de som hänför sig till den dåliga kvaliteten på de material som används av tillverkaren för dess tillverkning särskiljas:

  1. snabb töjning av tyget och hängning av hängmattans vagga;
  2. fraktur av träpinnar, om de är för tunna eller gjorda av bräckligt trä;
  3. frekvent glidning av strukturen från bordet på grund av frånvaron av gummitätningar på fästfästena för en öppen bordsskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika negativa känslor under produktens drift måste du noggrant välja produkten innan du köper, använda produkterna från endast kända och pålitliga tillverkare.

Populära tillverkare

De mest populära tillverkarna av fothängmattor inkluderar 2 företag, direkt engagerad i tillverkning av produkter och försäljning av dem:

  1. FlyFoots;
  2. Fot.
Bild
Bild
Bild
Bild

FlyFoots har tillverkat och sålt hängmattor i flera år . Hängmattor från denna tillverkare är endast gjorda av naturmaterial. Tillverkaren erbjuder hängmattor att köpa i 7 olika nyanser. Du kan köpa både enkel- och dubbelskiktarmaturer.

Varje uppsättning av produkten är utrustad med två typer av fästelement som gör att du kan installera hängmattan både under ett öppet och under ett stängt eller hörnbord. Priset på produkter varierar från 850 till 1490 rubel. Du kan köpa produkten på tillverkarens officiella webbplats. Leverans sker vid transportföretagens eller postens leveransställen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotarmaturer har en bredare färgpalett. Konstruktionen består också av endast naturmaterial. I vissa modeller av hängmattor som tillverkas av detta företag tillhandahålls uppvärmning.

Det utförs genom att ansluta hängmattan till en dator via en USB -kabel.

När du väljer en hängmatta för detta företag måste du överväga vilken typ av bord det kommer att fixas, eftersom vissa modeller är utrustade med endast en typ av fäste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fixturer för att fästas på bordet, tillverkar detta företag reseprodukter som enkelt kan fästas på baksidan av sätet framför och slappna av helt på ett tåg eller flygplan. Varje uppsättning produkter är utrustad med 2 typer av fästelement och förpackade i en presentpåse eller tub.

Du kan också göra en beställning på företagets webbplats … Leverans utförs av transportföretag eller "Russian Post" till alla hörn av landet. Priserna för produkterna är något högre än föregående tillverkares. Den enklaste enheten kommer att kosta cirka 990 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en bekväm och högkvalitativ enhet för att vila benen måste du vara uppmärksam på ett antal funktioner innan du köper. En kvalitetsprodukt måste tillverkas av lämpliga material.

  1. Ett slitstarkt tygstycke som är behagligt att röra vid, snedvrider inte när det sträcks.
  2. Barer tillverkade av hållbara träslag som tall eller al. Det är nödvändigt att uppmärksamma avsaknaden av chipping på dem och kvaliteten på poleringen som utförs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Satsen bör innehålla exakt den typ av fästen som passar det befintliga bordet

Efter att ha bestämt de viktigaste egenskaperna är det nödvändigt att välja färg, oavsett om produkten är uppvärmd eller inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om så önskas kan ett sådant tillbehör tillverkas för hand.

I det inledande skedet är det nödvändigt att förbereda material, verktyg och enheter som behövs för att göra en hemlagad hängmatta:

  • en bit hållbart tyg 80 cm långt och 30 cm brett;
  • två träpinnar 60 cm långa;
  • stark turné eller rep 120 cm lång;
  • 2 krokar eller hörn för öppna eller stängda bänkskivor;
  • självgängande skruvar, om du behöver fixa hängmattan under ett stängt bord;
  • en speciell reglage - en stålplåt med 2 hål, som kommer att ansvara för att justera höjden på hängmattan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För arbete behöver du en symaskin, borr, skruvmejsel, Phillips -skruvmejsel, sandpapper.

Efter att ha förberett allt du behöver kan du gå vidare till tillverkningsprocessen

  1. Ta tyget, gå tillbaka från varje sida, som har en kortare längd på 2,5 cm, markera.
  2. Vik tygernas kanter längs märket och sy.
  3. Polera träklossarna med sandpapper så att det inte finns några oegentligheter eller hack.
  4. Gå tillbaka 4 cm från varje kant av stången, gör hål på den angivna punkten med en borr.
  5. Passera de förberedda stängerna genom tunnlarna på tyget.
  6. Skär sladden 120 cm på mitten. Ta en bit och för den genom hålet i en av staplarna. Knyt en knut i slutet av spetsen.
  7. Sätt sedan på fixeringsreglaget på sladden och trä sedan den fria änden av sladden i det andra hålet på stången och fäst genom att knyta en knut. Upprepa samma steg för den andra stapeln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste du installera fästet, och du kan hänga den resulterande strukturen på den.

Fastsättning

Fästet utformat för hängande benhängmattor har 2 varianter

  1. För öppna bänkskivor . Det är ett metallfäste böjt på båda sidor, varav en har en halkskydd. En hängmatta hänger på en av krokarna och krokens andra del hakar på bordets kanter, vilket ger strukturen en säker fixering.
  2. För stängda bänkskivor . Sådana fästelement är 2 metallhörn med krokar på ena sidan. Hörnen har flera hål för självgängande skruvar. För att hänga en hängmatta måste sådana hörn fästas med självgängande skruvar på bordsskivans inre yta och sedan hänga strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du fäster hörnen måste du utvärdera tjockleken på bordsskivan och plocka upp skruvar med en sådan längd som inte tillåter dig att genomborra bordet genom och igenom.

Rekommenderad: