Sängar Av Massivt Trä (54 Bilder): Dubbelsängar-soffor Och Sänghus, En Ottomansk Säng "Bali" Och Andra Modeller, Sängar 160x200, 200x200 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Sängar Av Massivt Trä (54 Bilder): Dubbelsängar-soffor Och Sänghus, En Ottomansk Säng "Bali" Och Andra Modeller, Sängar 160x200, 200x200 Och Andra Storlekar

Video: Sängar Av Massivt Trä (54 Bilder): Dubbelsängar-soffor Och Sänghus, En Ottomansk Säng
Video: Vackra trä sängar! Del 2! 80 designidéer! 2024, April
Sängar Av Massivt Trä (54 Bilder): Dubbelsängar-soffor Och Sänghus, En Ottomansk Säng "Bali" Och Andra Modeller, Sängar 160x200, 200x200 Och Andra Storlekar
Sängar Av Massivt Trä (54 Bilder): Dubbelsängar-soffor Och Sänghus, En Ottomansk Säng "Bali" Och Andra Modeller, Sängar 160x200, 200x200 Och Andra Storlekar
Anonim

Frågan om att välja rätt säng kommer aldrig att blekna i bakgrunden. Det beror på sovplatsen hur hälsosam din sömn blir och hur produktiv dagen kommer att bli efter en natts vila. Nyligen har sängar av massivt trä blivit mycket efterfrågade. De utmärks av sin hållbarhet, miljövänlighet och naturligtvis skönhet. Men inte alla människor kan bestämma om utformningen av en kaj, en lämplig typ av uppsättning och dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du behandlar fördelarna och nackdelarna med sängar av trä måste du förstå vad termen "massivt trä" betyder. En array är ett träd som har gått igenom flera behandlingsstadier, varefter det förvandlas till balkar eller brädor . Tack vare modern teknik lyckas hantverkare under bearbetningen ändra materialets färg, lägga till naturlig mättnad eller radikalt ändra färgschemat.

Bild
Bild

Tja, nu föreslås att hantera fördelarna och nackdelarna med massiva träbäddar. Och det är värt att börja med meriterna. Bland dem:

  • oklanderligt utseende;
  • naturmaterial;
  • ingen negativ inverkan på hälsan;
  • trädet har en gynnsam effekt på skapandet av ett speciellt mikroklimat i rummet;
  • massiva trästrukturer inte lossnar eller knarrar, vilket är mycket viktigt för en vilsam sömn;
  • hög motståndskraft mot olika skador, till exempel repor eller flis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tyvärr är inte allt så enkelt med detta naturmaterial. Ändå finns det flera nackdelar med träbäddar, på grund av vilka många köpare gör ett val till förmån för olika analoger. Dessa inkluderar:

  • högt pris;
  • dåligt motstånd mot temperaturfluktuationer;
  • negativa effekter av solljus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna möbeltillverkare gör sängar av massivt trä i en mängd olika designvarianter

Standard . Sådana strukturer är rektangulära. Deras hörn kan vara vassa eller mjuka, det vill säga täckta ovanpå med ett speciellt tygmaterial.

Bild
Bild

Skuren . Denna typ av design har ett attraktivt utseende. Dess särdrag är närvaron av ett snidat mönster på sängens huvud och vid foten av sängen.

Bild
Bild

Säng med sänggavel . I sådana mönster kan sänggaveln vara mjuk, hård, tillverkad av naturligt trä eller mantlad med ett speciellt klädselstyg.

Bild
Bild

Säng med tre ryggar . I större utsträckning är detta en barns variation av en kaj. Denna design förutsätter förekomst av ryggar vid sänggaveln med en fotbräda och en sida på ena sidan.

Bild
Bild

Himmelssäng . Sådana strukturer utmärks av en förstärkt ram som sträcker sig till taket. Längs konturen på den övre basen är en baldakin fäst, en tygridå, som på psykologisk nivå får en person att känna en känsla av trygghet och ytterligare komfort. För barnrummet har stugbäddar utvecklats, på taket som du också kan fixa en baldakin.

Bild
Bild

Böjd säng . En stor variation av designen för hus och lägenheter, gjord i modern design. Deras särdrag ligger i konfigurationernas originalitet och den höga komfortnivån.

Bild
Bild

Säng med lådor . Sådana modeller har varit efterfrågade i mer än ett dussin år. Förutom att produkterna är snygga och bekväma, karakteriseras de också som de mest praktiska. Och allt tack vare de utrullningsbara lådorna längst ner i strukturen, där många olika föremål kan vikas.

Bild
Bild

Utfällbara sängar . Ersättliga strukturer för rum med en liten fyrkant. När de monteras liknar sådana strukturer en soffa.

Bild
Bild

Loftsäng . Föräldrar väljer sådana sängdesigner för sina barn. De är mycket bekväma och tar inte mycket plats. Själva sängen ligger liksom på andra våningen i strukturen, väl eller på vinden. Och den nedre nivån är utformad för att skapa ett arbetsområde.

Bild
Bild

Cabriolet säng . Sådana mönster av sovplatser är utformade för små lägenheter. Med en liten rörelse i handen förvandlas sängen till ett bord eller ett nattduksbord och förvandlas igen till en sovplats på natten. I sådana produkter är en lyftmekanism installerad, vilket kräver noggrannhet under drift.

Bild
Bild

Osmansk säng . En mycket bekväm och praktisk design, vars baksida kan ha en mängd olika positioner. Ofta presenteras dessa sängar i en kantig variant.

Bild
Bild

Bäddsoffa . En prototyp ottomansk säng med liknande parametrar, men en något annorlunda design.

Bild
Bild

Podiumsäng . Ovanlig design, placerad som en podium. För många verkar ett sådant extraordinärt alternativ oacceptabelt, men det här alternativet ser ovanligt och originellt ut.

Bild
Bild

Material (redigera)

Sängens styrka och många andra egenskaper beror på de råvaror som används vid tillverkningen. Samvetsgranna tillverkare använder till och med bara naturligt trä för att komponera ramen. Naturligtvis kan dessa vara balkar eller förstärkta brädor. Men i alla fall kännetecknas grunden för sådana strukturer av höga tekniska parametrar.

För dem som står inför valet av massiva trämöbler för första gången är det nödvändigt att komma ihåg att endast torkat trä utan synliga och dolda defekter har de bästa prestandaegenskaperna.

Bild
Bild

Efter grupptyp

Massivt trä är indelat i 2 typer: massivt och limmat. Massivt trä är ett massivt trä utformat för att göra premiummöbler. Limmat trä är tillverkat av separata träbitar av samma art. Utvalda bitar kallas lameller. De limmas ihop i lager genom att överlappa varandra. Limat trä har flera viktiga fördelar, vars huvudsakliga är motståndskraft mot tunga belastningar.

Det är viktigt att förtydliga att den limmade matrisen är indelad i 2 typer

  • Hela lamellen . Långa och breda träbitar används vid tillverkningen.
  • Splitsad . Den är gjord av ett stort antal små träbitar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter ras

En mängd olika träslag används vid tillverkning av sängar

  • Tall . Detta material är en typ av mjukt trä. Trots detta är det hållbart och fuktbeständigt. På grund av närvaron av naturliga hartser attackeras det inte av insekter och gnagare.
  • Ek . Denna trädslag har alltid varit en klassiker i genren sovrumssatser, särskilt sängar. Visuellt verkar ekmöbler stora och skrymmande, men utstrålar samtidigt presentabilitet. Ek är ett hårt träslag. De främsta fördelarna med den presenterade rasen är styrka och hållbarhet.
  • Bok . En hård träslag med liknande egenskaper som ek. Sängar gjorda av detta massiva trä kännetecknas av ett presentabelt utseende, skönhet och sofistikering.
  • Al . Detta material är representativt för mjukt trä. Används ofta för tillverkning av ramen för möbelstrukturer.
  • Aska . Egenskaperna hos denna typ av material har mycket gemensamt med bok och ek. Den enda skillnaden på askan är dess låga kostnad. Färdiga båtplatser från de presenterade trädarterna ser snygga, imponerande och presentabla ut.
  • Björk . Höghållfast massivt trä, vars särdrag är en enhetlig vitaktig nyans. Från denna trädslag är det möjligt att skapa ovanliga sängar för både vuxna och barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träarterna som presenteras är bara en del av det stora utbudet av naturliga råvaror som används vid tillverkning av sängar. Utöver dem är tillverkarna redo att erbjuda konsumenterna kojer av valnöt, äpple och till och med akacia.

Dimensioner

Sängar gjorda av naturliga träslag finns i en mängd olika storlekar. Det finns dock vissa standarder som tillverkare inte rekommenderas att avvika från.

Enkelsäng modell . Minsta storlek är 80x200 cm, max är 100x200 cm. Vissa tillverkare är redo att erbjuda kunder enkelsängar med kortare längd eller större bredd, till exempel 90x180 cm eller 120x200 cm.

Bild
Bild

En och en halv konstruktion . Denna variant av sängen kan användas av en vuxen eller två barn. Storleksstandarden är 150x200 cm. Butikerna har dock mönster 140x190 cm.

Bild
Bild

Dubbelsäng . Ganska stora strukturer, vars minsta storlek är 160x200 cm. Den största storleken är 200x200 cm.

Bild
Bild

Barnsängar . I detta fall står tillverkarna inte inför några restriktioner. Sängar för barn kan ha måtten 80x110 cm, 90x190 cm, 100x160 cm, 160x80 cm. Barnsängar kan vara stationära eller öka med ägarens tillväxt. Följaktligen ändras konstruktionens dimensioner. Favorit barns våningssängar, eller hur man kallar dem våningssängar, har större storlekar. Och i det här fallet pratar vi om en höjd av två meter, som i digital betydelse låter som 90 x 160, 200 cm.

Bild
Bild

Design- och färglösningar

De viktigaste egenskaperna hos varje säng är bekvämlighet och praktisk. Men inte mindre viktigt är sängens skönhet och dess överensstämmelse med rummets design. Till exempel, i en klassisk sovrumsinredning, kommer sängar med en massiv sänggavel och fotgavel att se ut. Mönstrad carving kan betraktas som en extra dekoration. MEN i sovrum gjorda i moderna stilar, till exempel ett loft eller högteknologi, passar enkla mönster med vanliga sänggavlar perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgpaletten finns moderna sängvarianter av massivt trä i en mängd olika nyanser . Vissa konsumenter är nöjda med materialets naturliga skönhet, medan andra behöver att kajytan täcks med färg av en viss färg eller tonas.

Älskare av designerklassiker, som föredrar naturlighet, måste komma ihåg att med tiden mörkare blir trädets naturliga färg. Men hur snabbt det händer beror på massivet av massivet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken och modeller

Idag erbjuder butikerna ett brett utbud av sängar av massivt trä. Varje modell har flera fördelar, men det kan ha vissa nackdelar. Tack vare recensioner från nöjda kunder var det möjligt att sammanställa ett betyg av de bästa sovplatserna, som inkluderade mönster från olika tillverkare.

Tillverkaren "Foras-Furniture" på marknaden blev känd för utvecklingen av "Bali ". Detta är en bekväm säng gjord av olika träslag, närmare bestämt tall, björk, bok eller ek. Huvud- och huvuduppdraget för den presenterade modellen av en säng är att ta hand om människors hälsa. Utåt ser designen solid och ädel ut. Men viktigast av allt, på den kan du njuta av bekvämligheten av en natts vila.

Bild
Bild

Sängen "Credo" från tillverkaren Dreamline kan hänföras till listan över universella sovplatser . Och allt för att dess egenskaper uppfyller alla krav från konsumenterna. Det kan tyckas för någon att den här modellen av en sovplats är rustik, men det är denna glädje som gör att strukturerna passar in i rum gjorda i eko och modern stil. Sängen är monterad av massiv bok. Tillverkaren är i sin tur redo att erbjuda modifieringar med lådor och en lyftmekanism.

Bild
Bild

Massiv furu användes vid tillverkningen av Karina-5-sängen av Bravo Mebel . Idag säljs mönster i 4 olika färger. Designers har försökt sitt bästa när de utvecklat denna modell av en kaj. De lyckades kombinera lyx och storhet i den enklaste designen. En ristad ritning användes som dekorativ dekoration.

Bild
Bild

Selena -modell från Ecomebel -företaget Är perfekt för ett modernt sovrum. Designen är så mångsidig att den kan placeras var som helst i rummet, även i mitten. Vid tillverkningen använder tillverkaren främst tall eller ek. Något mindre vanligt är strukturer av björk och bok.

Bild
Bild

Säng "Portland" från tillverkaren "Eco-Massive " är en perfekt modifiering av sängen. Ekbotten kan ge verkligt nöje medan den vilar även till den mest kräsna personen. Sängens design kännetecknas av närvaron av släta linjer, graciösa former.

Bild
Bild

Nyanser av val

Innan du köper en massiv träbädd måste du vara uppmärksam på flera parametrar

  • Det är viktigt att noggrant undersöka strukturen och alla dess detaljer för sprickor och visuella defekter.
  • Om sängen är målad måste du se till att färgen appliceras jämnt på alla ställen, samma gäller för nyansering.
  • Om du ens har det minsta tvivel om möblernas kvalitet bör du be säljaren om ett intyg om överensstämmelse för en sovande produkt. Endast samvetsgranna tillverkare bifogar dokument till sina varor.
  • Innan du väljer den eller den här sängmodellen måste du tänka på i förväg om madrassen och lämpliga sängkläder. Denna fråga är särskilt relevant om en säng av icke-standardstorlekar köps.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Alla möbler av naturligt trä kräver särskild omsorg. Detsamma gäller sängarna. Under inga omständigheter ska du torka av träytorna med våta trasor som är fuktade i kemikalier. Damm bör avlägsnas med en lätt fuktig trasa utan användning av tvättmedel.

Om flis och andra typer av skador uppträder på sängens yta, bör du kontakta befälhavaren, som med hjälp av primers och lacker återställer bristerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för en säng är det nödvändigt att se till att solens strålar inte faller på träbasen. Annars mörknar denna del av strukturen mycket snabbt och täcks av sprickor.

Ristningarna som pryder sänggavlarna ska torkas rent med en fuktig svamp

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Baserat på den angivna informationen återstår bara att bekanta sig med de bästa kombinationerna av sängar och rumsinredning

En unik kombination av en säng med ett rum i loftstil. Dämpade färger, lakonisk kombination av material och geometri

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus glans, färgstark kombination av mörka och ljusa färger, längsgående linjer och planhet i sängstrukturen. Allt detta är högteknologisk stil

Rekommenderad: