Gör-det-själv Hängmatta: Vi Gör En Hängande Hängmatta Enligt Makrame-schemat. Mästarklass Och Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra En Korgstol I En Hängmatta Av Tyg

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Hängmatta: Vi Gör En Hängande Hängmatta Enligt Makrame-schemat. Mästarklass Och Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra En Korgstol I En Hängmatta Av Tyg

Video: Gör-det-själv Hängmatta: Vi Gör En Hängande Hängmatta Enligt Makrame-schemat. Mästarklass Och Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra En Korgstol I En Hängmatta Av Tyg
Video: Hammock-liv del 1: knopar 2024, April
Gör-det-själv Hängmatta: Vi Gör En Hängande Hängmatta Enligt Makrame-schemat. Mästarklass Och Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra En Korgstol I En Hängmatta Av Tyg
Gör-det-själv Hängmatta: Vi Gör En Hängande Hängmatta Enligt Makrame-schemat. Mästarklass Och Steg-för-steg-instruktioner För Att Göra En Korgstol I En Hängmatta Av Tyg
Anonim

Hängande stolar har blivit mycket populära på sistone. En av de mest populära är hängmattestolen. Det kommer perfekt att komplettera verandan eller interiören i lägenheten. Hur man gör en hängande hängmatta hemma och hur man hänger den? Tänk på flera mästarklasser om tillverkning av sådana produkter.

Bild
Bild

Nödvändigt material

En hängande stol i huset är inte lika vanlig som en vanlig, men det är redan helt vanligt att se den på verandan eller i trädgården. Populariteten för dessa produkter växer mer och mer. När du väljer en sådan stol är det värt att överväga ett par nyanser . Alla är fästa i taket eller balk (det kommer att vara omöjligt att fästa det på sträcktaket). Du kan köpa en hängmatta i en butik eller online, eller så kan du göra den själv. Det kommer att ta lite tid, men du kan spara mycket.

En hängmatta är en av de enklaste att använda. Den består av en sits, tvärstänger (1 eller 2, ibland klarar de sig utan dem), metallsele eller rep, upphängning, karabiner, band, kuddar efter behag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du klarar dig med en standarduppsättning . Det bör noteras att stolarna kan tillverkas av lameller eller gamla pallar, plastpåsar och till och med av metall-plaströr. Allt begränsas endast av din fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

För standardproduktion kan sax, nålar, handskar och en symaskin användas, liksom en överlock (för en macrame -hängmatta krävs inte en symaskin och en överlock).

Bild
Bild

Scheman

Det är inte så svårt att göra en hängmatta från en gymnastikring med egna händer, vi kommer att överväga det i följande diagram. En hängmatta med makrame -metoden kan göras med följande vävteknik. En hängmatta i den klassiska versionen blir den enklaste . Den är gjord av tyg, men du kan också använda presenning eller makramvävt tyg till basen. För den här versionen behövs inte ringar, den stela ramen används inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Det finns flera sätt att göra din egen hängmatta. Låt oss överväga de mest populära.

  • Macrame -hängmattan blir den mest luftiga. Denna mycket luftighet beror på vävningens densitet, den är gjord av rep.
  • En hängmatta stol av hoops och tyg i sin form kommer att likna den tidigare versionen av macrame stolen, men den kommer att vara gjord av duk.
  • En hängmatta stol av textilier eller presenning. För strukturell styrka kan du använda ett tyg vikt i hälften.
Bild
Bild

En stol i form av en standard ramlös hängmatta är lämplig för dem som inte har mycket erfarenhet av att göra hängande stolar med egna händer. För en hängmatta behöver du: en bit tjockt tyg 1, 1x0, 8 m; trådar; 2 rep om 1, 6-2 m - selar; sax; tvärstång 90 cm; symaskin

Bild
Bild
Bild
Bild

Snittets kant bearbetas med överlock eller mulet över kanten med tejp . Två sidor med en storlek på 1, 1 m är undangömda och bildar tunnlar som är minst 5 cm breda, en repsele kommer att träs genom dem. För en smidigare övergång kan tunnlarna delas upp i separata sektioner 5 cm långa, då kräver var och en av dem separata linjer. Selarna är gängade i tunnlarna, fixerade i en sidoslinga, var och en, hängda över tvärstången till taket, balk eller träd.

Samma tyg kan användas för att bygga ett soltak över hängmattan, förutsatt att det ligger i frisk luft.

Denna modell är också perfekt för en tvåsitsig hängmatta . För en sådan hängmatta dubblar de helt enkelt bredden på det snitt som används och njuter av samtalspartners sällskap. Om du vill kan du använda en syntetisk winterizer sydd på tyg som ett extra lager, då behåller stolen sin form bättre, den blir varmare.

Bild
Bild

För att göra en hängmatta med macrame -metoden behöver du: ringar med en diameter på 80 och 120 cm, en bredd på 3 cm; tjocka trådar - jute, garn, klädstreck, garn från växtfibrer; 2 stavar; syl eller stickor för att lossa fel knutar; tjock sladd för flätning; roulett; sax; handskar; två tvärstänger (valfritt); vikter för utjämning av nätet; PVA -lim; centimeter; stift; en anordning för att säkra tråden - en kudde eller skum; klämmor; för att fixa tråden kan du använda baksidan av en stol eller stol; pärlor för dekoration (valfritt)

Observera att repet eller sladden inte ska glida för mycket. Materialet ska vara av hög kvalitet och lätt att binda.

Det är bättre att välja starka trådar, eftersom produkten annars kan gå sönder . Det är bättre att inte använda trådar som är för styva. Knutar kommer att se bra ut om repet är slätt. Det är bättre att använda trådsegment på 40 cm. För att smälta trådändarna eller smörja med PVA -lim.

Bild
Bild

Trådar vävs in i en mindre ring parallellt med ett ungefärligt steg på en halv centimeter, tvärgående trådar vävs vinkelrätt mot dem på sättet att väva en korg. På andra sidan ramen gör tråden exakt samma sak, men precis tvärtom.

För att underlätta att fästa repet längs kanten rekommenderas att borra bågen.

Efter att vävningen är klar måste sätet lindas runt kanten med en sladd och dras i knutar med ett steg på 20-30 cm. Med samma sladd fästs sätet på en båge med en större diameter, lindningen platsen kommer att vara 15-20 cm. Mitt emot lindningen placeras stavarna - de kommer att utgöra ryggstödsramen . Ryggstödets höjd väljs oberoende. Stavarna är säkrade med samma flätsladd. Vi flätar det färdiga sätet med en rygg på ett macrame -sätt i ett rutmönster, skapar den första raden med noder, den andra, den tredje och så vidare.

Bild
Bild

För nybörjare är det mer bekvämt att arbeta med grundläggande knutar - en enkel Herculean -knut eller en kvadratisk platt knut, de visas på bilden:

  • enkel herculean knut;
  • kvadratisk platt knut.

Hantverkare med hög skicklighet väljer vilken typ av vävning som smakar. Från trådarna längs botten av sätet kommer det att vara möjligt att göra en frans.

Bild
Bild
Bild
Bild

När stolen är klar är den ansluten till selarna. Två selar är fästa vid basen av ringens lindning, två selar är fästa på baksidan. Selarna ansluts omedelbart till en karbinhake eller placeras på två tvärstänger.

Bild
Bild

För att göra en stol av en gymnastikring behöver du: tjockt tyg eller presenning - 3 m; båge med en diameter på 90-100 cm; 4 selar från rep (2 x 2, 2 m, 2 x 2, 8 m); dragkedja 90-100 cm (som ringens diameter); två runda snitt av presenning eller tjockt tyg; fläta - 3 meter; tejp - 9 m; symaskin

Bild
Bild

Klipp 2 cirklar: en är 5 cm bredare än den andra, med tillägg för bågen. Längs omkretsen av tygcirklarna med samma tonhöjd finns 4 utskärningar för linjerna kvar . För att förhindra att tyget lossnar bör det vara överlockat. En dragkedja är placerad på en del med en mindre diameter, den kommer att placeras på utsidan. Två cirklar sys ihop med framsidorna och lämnar cirka 1-2 cm längs kanten. Locket vänds ut och ut. Hål för linjer är mantlade med tejp. Bågen är omslagen med en syntetisk vinterisator, den syntetiska vinterkroken fixeras med trådar eller tejp. Den inslagna ramen sätts in i locket. Blixten stängs. Slingor är trådade genom slitsarna för linjerna. Replängder på 2, 8 m gängas genom spåren på framsidan och 2, 2 m bak.

Tygbitarna kan lagras med vadderad polyester för att hålla värmen. För linornas styrka bör repens ändar smältas.

Bild
Bild

När stolen är klar, häng den från taket . Monteringsmetoderna beror på själva takets material. Du kommer att behöva skruva en metallplatta med en ring på långa självgängande skruvar till trätaket. En ankarkrok med ring är installerad i betongtaket. Det är inte möjligt att helt enkelt skruva fast ankaret i ett betongtak med hålrum. Det rekommenderas att fylla tomrummen med ett kemiskt ankare (specialkomposition färdigt, säljs omedelbart med en pistol), efter att det torkat kommer det att vara möjligt att skruva i ett metallankare och efter 2 dagar - häng en hängmatta.

Bild
Bild

Det blir svårare om ett undertak eller sträcktak redan är klart i rummet . Du måste komma till huvudtaket. Ett långt ankare med en gängad hylsa i änden ska användas som upphängning; det behövs för att täcka avståndet från betongtaket till sträcktaket. En ring skruvas fast i hylsan, hålet stängs med dekorativa överlägg. För att underlätta installationen av ankaret bör alla operationer utföras innan det konstgjorda taket hängs upp.

Bild
Bild

En hängande hängmatta används ganska ofta i lusthus, på verandor eller hemma, de ersätts till och med av kontorsstolar. Men det är värt att notera att en arbetsplats i denna stil kommer att se väldigt kreativ ut och, som praktiken visar, inte alltid är lämplig.

Rekommenderad: