Åtgärd För Flugor På Gatan: Hur Bli Av Med Dem I Lusthuset Och Under Taket? Hur Skrämmer Man Bort Från Sommarlekplatser? Effektiva åtgärder

Innehållsförteckning:

Video: Åtgärd För Flugor På Gatan: Hur Bli Av Med Dem I Lusthuset Och Under Taket? Hur Skrämmer Man Bort Från Sommarlekplatser? Effektiva åtgärder

Video: Åtgärd För Flugor På Gatan: Hur Bli Av Med Dem I Lusthuset Och Under Taket? Hur Skrämmer Man Bort Från Sommarlekplatser? Effektiva åtgärder
Video: Bli av med din ryggvärk HUNDEN - övning rekommenderad avHedman Naprapater 2024, Maj
Åtgärd För Flugor På Gatan: Hur Bli Av Med Dem I Lusthuset Och Under Taket? Hur Skrämmer Man Bort Från Sommarlekplatser? Effektiva åtgärder
Åtgärd För Flugor På Gatan: Hur Bli Av Med Dem I Lusthuset Och Under Taket? Hur Skrämmer Man Bort Från Sommarlekplatser? Effektiva åtgärder
Anonim

Problemet med att ta bort flygande insekter är relevant på våren och sommaren. Särskilt irriterande är flugor, varav många arter lever och förökar sig i omedelbar närhet av människors hem. Olägenheterna de orsakar är ojämförliga med omfattningen av det verkliga hotet mot hälsan, och ibland till och med för människors liv. Du kan bekämpa flugor med hjälp av folkliga metoder, förstärka dem med en arsenal av kemikalier för att utrota flugor.

Att bekämpa flugor i det fria har vissa nyanser. Även i naturen kan du använda nästan alla medel som är effektiva inomhus, med tanke på vissa funktioner.

Bild
Bild

Kemikalier

För att bli av med flugor på gatan hjälper speciella insektsdödare snabbt och dramatiskt. Dessa är vanligtvis dyra men effektiva läkemedel som överträffar de flesta av de kända folkmedicinen när det gäller resultat. Parallellt kommer de att se till att andra insekter, som mygg, mugg och liknande, inte finns på platsen.

Kemikalier och specialanordningar hjälper till att avsevärt minska antalet flugor på platsen

Fly Byte . Granulat för att döda vuxna flugor. Fungerar inte mot larver. Flybait kan spridas på platsen eller vattnas i området med vatten som innehåller giftet. Det är bättre att spruta ytterväggarna på alla byggnader på gården med en flytande lösning. Sammansättningen är attraktiv för insekter på grund av de speciella flyktiga ämnena i dess sammansättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Karakurt " … Pulverformig produkt i granulär struktur för utomhus- och inomhusbruk. Det hälls på platser för angrepp av flugor (runt brunnar och kompostgropar, badrum på innergården, behållare med avfall). Kan användas utspädd (till en tjock massa) för att smörja fönsterkarmar och dörröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eco Sniper GE4 . En långdistansanordning för förstörelse av populationen av flugor i området. Bekvämligheten med enheten för utomhusbruk ligger i solpanelerna från vilka den fungerar. De surrande insekterna lockas av lamporna UV -ljus, men när de kommer nära enheten och rör vid gallret dör insekterna på grund av elchocken.

Bild
Bild

Dessutom är det lätt att snabbt utvisa flugor med hjälp av pyrotekniska rökningsmedel i form av spiraler och förångare. Och speciella avstötningsmedel i form av aerosoler eller emulsioner kommer att kunna förhindra nära kontakt med flugor. Dessa insekticider kan enkelt döda insekter utomhus. För att rensa luftrummet i området från flugor måste du placera spiraler runt hela omkretsen.

Fumigatorernas huvuduppgift är att skrämma flugor med giftiga ångor. Detta anses vara den bästa lösningen för kardinal utrotning av insekter

Ett effektivt botemedel har den viktigaste fördelen - det skadar inte människor, djur och flora på platsen. Visar också den bästa storskaliga täckningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Ett annat effektivt sätt att utvisa infektionens bevingade bärare är organisering av olika fällor. Du kan få professionella batteridrivna enheter eller färdiga engångsfällor.

FC001 … Det släpper ut ämnen som är så nära lukten som kommer från människokroppen som möjligt. Detta lockar flugor, och de faller i en fälla - en speciell behållare. Du kan slutligen förstöra de bevingade fångarna genom att placera behållaren i en behållare med varmt vatten.

Bild
Bild

Argus … Engångsfällor för utomhus- eller inomhusbruk. Någon form av flytande bete hälls inuti, såsom juice, kompott, öl eller vin. Efter att ha fyllt fällan med insekter måste den kastas.

Bild
Bild

Du kan enkelt göra en sådan fälla hemma . För detta ändamål behöver du tomma plastflaskor, burkar av tenn eller glas, papperspåsar och liknande improviserade medel. Sött bete hälls i behållaren, varefter allt är täckt med en film där hål görs. Fluan klättrar inuti burken, men kan inte komma ut igen.

Bild
Bild

Om du vill äta i lusthuset på gatan och du inte kan driva flugorna från bordet kan de rädda situationen speciella tejper hängde i närheten … Klibbiga pappersfällor kan göras av remsor av tungt papper som är blött i honung eller mättad sockersirap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bekämpa flugor med hjälp av elektriska och ljusfällor . För att kunna användas utomhus måste de vara kraftfulla och stora, annars är det inte möjligt att uppnå en speciell effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar långa sammankomster i det fria, nära platsen för människor du måste organisera en behandling för skadedjur . Varje fruktig, söt eller till och med något jäst bete kommer att fungera för att skapa en distraktionsfälla. Detta är ett bra alternativ till butiksköpt kardborre. Om grunden inte är sylt, utan övermogna frukter, måste de skalas och förberedas i små bitar. Vik skivorna i en behållare, dra åt med plastfilm ovanpå och använd sedan en tandpetare för att göra tillräckligt stora hål i den. Detta är nödvändigt så att insekterna kan komma in i fällan, lockade av fruktlukten, men inte kunde komma ut.

Den fyllda fällan kan placeras i tvålvatten. Färdiga fällor placeras på platser där flugor ackumuleras. Nackdelarna med sådana hemgjorda flugsnappare inkluderar ett litet utbud och en låg grad av utrotning av insekter.

Ett annat alternativ för att spara från flugor på gatan är vinäger avtorkning av möbler, som planeras att placeras på gatan, inklusive ett gemensamt bord. Vinägerlukten kommer att skrämma bort oinbjudna flygande "gäster".

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra angrepp av flugor på platsen är förebyggande åtgärder en effektiv åtgärd

  1. Ta hand om husdjur och fåglar i rätt tid … Speciellt om gården har nötkreatur.
  2. Underhåll rena webbplatsens territorium.
  3. Håll avfallsbehållare stängda , klippa med jämna mellanrum gräsmattan.
  4. Håll gammalt gräs ur sängen och fallna löv på platsen.
  5. Försena inte rengöringen av brunnarna , fyll dem med en septiktank.
  6. Behåll vattnets renhet i dammarna på platsen … Stagnerat och stillastående vatten lockar olika insekter.
  7. Förvara grödor korrekt . Förgängliga grönsaker och frukter avger en sur lukt, som flyger flockas till, som en fest.
Bild
Bild
Bild
Bild

Insektsavvisande växter

Hård växtlukt hjälper till att avvärja flugor. Insekter är rädda för stickande doftande växter. De måste planteras nära verandan eller lusthuset, under köksfönstret, för att skydda insekter från dem. Dessa kan vara buskar av garvsyra, fläder, tomater, hassel eller fågelkörsbär. Aromatiska örter planteras bäst så nära hemmet som möjligt.

Basilika … Naturlig smak kommer att vara dubbelt användbar eftersom den kan konsumeras i mat. Dessutom tolereras det inte bara av flugor, utan också av myggor. Växten kan också appliceras torr och lägga ut klasarna i rummet. Basilika -klasar är också lämpliga för sommarmarker.

Bild
Bild

Lavendel … Dess doft kan också avvisa myggor och malar. Växtkrukor fungerar lika bra i huset och på terrassen.

Bild
Bild

Mynta … Inte bara den friska lukten av växande mynta kan användas mot skadedjur, utan också eterisk olja. Bonusen med växande mynta är att den kan läggas till te.

Bild
Bild

Geranium … En mycket populär krukväxt som kan eliminera flugor och andra insekter från territoriet. Geranium växer framgångsrikt utomhus.

Bild
Bild

Sagebrush … Gräset som planterats i sängarna avvisar alla flygande skadedjur. Om du dessutom planterar ringblommor i närheten kommer effekten inte att vänta länge.

Bild
Bild

Folkliga metoder

Ibland hjälper vanlig ättika att bli av med irriterande insekter . Fönsterramarna, alla trä- och plastytor på gatan och vid ingången till lokalerna gnuggas med ättikslösning. Det är också lämpligt för behandling av utomhus latriner och områden där matavfall ackumuleras. För desinfektion använder de också ofta klor eller terpentin.

Men du bör vara försiktig med denna metod, med tanke på dess ihållande och stickande lukt och skador av ångor på det mänskliga andningssystemet.

Hemma är det lätt att göra säkrare och effektivare formuleringar och smaker för att hålla insekter borta

Citron med kryddnejlika . Stora citronklyftor läggs i ett fat. Torkade kryddnejlika knoppar placeras nära dem. Detta smakämne är lämpligt för friluftsliv och för att äta under en baldakin i frisk luft.

Bild
Bild

Svartpeppar med mjölk och sockersirap … Tillsätt en nypa mald svartpeppar till en liten mängd mättad sockersirap och späd den resulterande blandningen med 1 glas mjölk. Honungsmjölkslösningen med peppar hälls i fat och placeras på platser där insekter oftast förekommer (mjölk kan ersättas med vatten).

Bild
Bild

Socker-honungslösning … Tre teskedar honung späds ut i 200 ml vatten med socker. Pergament eller vanligt papper impregneras med denna komposition och arken läggs ut nära soptunnor och kompostgropar, eller så placeras en behållare med en lösning på verandan.

Bild
Bild

Eteriska oljor med doft av citrongräs, eukalyptus, mynta och kryddnejlika används ofta som avstötande medel . De kan appliceras på huden outspädd eller kombineras med andra insektsmedel. En balsam med eteriska oljor beredd på ett avkok av hassel med tillsats av ättika i lika stora proportioner hjälper också till att driva bort flugor från en person.

Bild
Bild

Fluor tål inte lukten av alkohol … På gatan kan du spraya en alkoholhaltig drink och glömma att det finns insekter ett tag. En ölflaska av plast med dryck kvar eller tom, men med en luktande lukt, måste delas upp i två delar. Den övre delen vänds och förs in i den nedre delen med nacken nedåt. Flockarna lockas av den berusande lukten och tar sig in och dör i fällan.

Bild
Bild

Du kan bekämpa flugor på olika sätt, men det är viktigt att inte glömma - dessa insekter lever och reproducerar sig i områden med ackumulering av mat och hushållsavfall, så du måste ta hand om webbplatsens renhet.

Rekommenderad: