Säng Med Hög Sänggavel (35 Bilder): Modeller Med En Mjuk Rygg Och Böjd, Icke-standard Sänggavelhöjd Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Hög Sänggavel (35 Bilder): Modeller Med En Mjuk Rygg Och Böjd, Icke-standard Sänggavelhöjd Inuti

Video: Säng Med Hög Sänggavel (35 Bilder): Modeller Med En Mjuk Rygg Och Böjd, Icke-standard Sänggavelhöjd Inuti
Video: Bed Headboard Designs 2021 2024, April
Säng Med Hög Sänggavel (35 Bilder): Modeller Med En Mjuk Rygg Och Böjd, Icke-standard Sänggavelhöjd Inuti
Säng Med Hög Sänggavel (35 Bilder): Modeller Med En Mjuk Rygg Och Böjd, Icke-standard Sänggavelhöjd Inuti
Anonim

En bekväm säng är ett oumbärligt attribut för att sova och koppla av i huset, ett eftertraktat köp för många, en favorit av försäljning. Detta fenomen förklaras av det faktum att människor vill ha säkra och estetiskt tilltalande möbler, varför processen att välja säng tar mycket längre tid än någon annan produkt i möbelindustrin. Ett mindre misstag - och en skön sömn kommer att finnas kvar i drömmar.

Alla detaljer om sängen, inklusive sänggavel, kräver uppmärksamhet. Dess form och material påverkar vilans kvalitet på samma sätt som sängens storlek, madrass och sängkläder. Bland det stora utbudet av alternativ kommer sängar med hög sänggavel att ge maximal njutning under sömnen, och den mest blygsamma interiören kommer att förvandlas till en mer raffinerad och elegant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

I alla rum tar en plats för vila en central plats och lockar uppmärksamhet. Därför har många krav och önskemål när de väljer säng. Sovsängen skapar stämningen, atmosfären i rummet, dekorerar rummet och gör det mysigt.

Sänggavlar är bästsäljare. Sådana modeller är inte bara vackra, bekväma, dessutom är de praktiska på grund av sin design och funktionella innehåll. En säng med hög rygg kan framgångsrikt placeras både på vägg i rummet och på ett avstånd från den. Om sängen enligt designerns idé skulle stå i mitten av rummet, tar detta alternativ den plats som tilldelats den utan problem.

Bild
Bild

Dessutom löser en säng med en mjuk sänggavel flera problem samtidigt:

  1. Radikalt förändrar interiören i rummet.
  2. Förbättrar avsevärt kvaliteten på sömn och vila.
  3. Ger extra utrymme för förvaring av personliga tillhörigheter, sängkläder och andra attribut (tack vare närvaron av ett linnefack eller en nisch).
  4. Sparar pengar (en säng av hög kvalitet kommer att tjäna i många år).
  5. Mångsidighet. Sängen med mjuk rygg passar både vuxna och unga hushåll. Dessa modeller är särskilt bra för barn som är svåra att hålla på ett ställe.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Sängar med en hög sänggavel kommer att förvandla alla interiörer perfekt, ge mycket komfort till alla familjemedlemmar. Under de senaste åren är det sänggavel som designers har ägnat maximal uppmärksamhet åt. Om du noga överväger vilka sovmodeller som erbjuds av modemagasin, kommer alternativen med hög sänggavel i de flesta fall att visas.

Bild
Bild

Baksidan kan stoppas med äkta läder, konstläder, tyg, dekorerad med knappar, applikationer eller broderier. Denna design ger rummet ett mer elegant och rikt utseende. Lyxälskare kommer utan tvekan att uppskatta sängen klädd i lätt läder - ett ädelt material som ser väldigt dyrt ut, särskilt när det presenteras i en quiltad version.

Det är värt att notera att en sådan design är lätt att ta hand om: bara torka av den med en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta använder möbeltillverkare rustika motiv som involverar tygklädsel, helst naturligt. Färgade pärlor, knappar och broderi kompletterar bilden perfekt. Förutom tyget är sänggaveln fylld med ett mjukt fyllmedel, vilket resulterar i att det blir som ett moln, en mjuk kudde, som särskilt gillas av barn och romantiska naturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ som framgångsrikt framhäver minimalismstilen är en hög styv rygg. Denna lösning kommer att ge interiören brist på noggrannhet och elegans. Så att den höga ryggen inte introducerar dissonans i det inre av rummet, är det bättre att välja en sådan sängmodell, vars material kombineras med resten av möblerna.

Ett stort välkomnande när sänggaveln på sovboet är utformad exakt som golvbeläggningen.

En fantastisk visuell effekt skapas av den höga sänggaveln med en speglad panel. En visuellt stor spegel kommer att expandera rummet, göra det ljusare och mer glädjande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers noterar att sängens huvud kan dekoreras med valfritt material, det viktigaste är när du väljer denna möbel - fokusera på den stil som är ledande i rummet:

  1. Läderklädsel möter jugendstilen, som kännetecknas av återhållsamhet, kortfattadhet och tydlighet i linjer. Den rundade ryggen är inte lämplig i detta fall.
  2. Klassiska sovrum föredrar prima gobelänger.
  3. Den lantliga stilen betonas av obehandlade paneler av naturligt trä.
  4. Den orientaliska stilen kommer till uttryck i användningen av skärmar.
  5. Det japanska temat kommer att avslöjas av sänggavlarna med traditionella motiv - sakurakvistar, en hieroglyf på en vit tygklädsel.
  6. Medelhavsstilen kommer att kompletteras med fototapeter limmade på partitionen som ersätter sänggaveln. I det här fallet är bilder av havet, stranden eller vegetationen lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

En hög sänggavel är ingen ursäkt för att studera massor av litteratur om val av säng. För sådana produkter läggs samma villkor fram som för andra modeller av sovplatser.

Huvudkriterier:

  • Mått . Bestäms utifrån sovrumsytan, personens höjd och antalet gäster. Standard ryggstödshöjd är minst 40 cm.
  • Material . Om du behöver maximal hållbarhet bör du välja en säng från en matris. När det gäller livslängd är trä sämre än MDF, tillförlitligheten hos sådana modeller är också tveksam. Spånskivemöbler kommer att hålla minst, men det kommer att kosta minst.
  • Funktionalitet . Det mest praktiska är låddesignen.
  • Pris . De dyraste sängarna är gjorda av naturligt trä och läderklädsel. Den billigaste spånskivan med en tyggavel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i interiören:

  • Innan du köper en säng med en hög sänggavel är det viktigt att bestämma sig för dess färg. Denna design bör vara i linje med det inre av rummet eller textilier som redan finns där (gardiner, mattor, puffar).
  • Om sovrummet är i jugendstil, bör sänggaveln vara gjord av ett rikt färgmaterial, helst av ljus sammet. Designers rekommenderar starkt att välja en sänggavel i en kontrasterande nyans. För sovrum med nyklassicistisk inredning är en säng med sänggavel med tydliga former (rektangel) lämplig. Klädseln i detta fall kan vara gjord av läder i ljusa och bruna toner.
  • Barockstil avslöjar en säng med sänggavel av siden eller sammet. Lyxiga capitonné -finish, tvinnade snören, förgyllda knappar - det är det som är lämpligt i detta fall. Rika nyanser som vinrött, smaragd, vin kommer att bli höjdpunkten i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trendiga fusion -sovrum kommer att dekorera sängar med sänggavlar av tyg, intressanta, levande tryck och mönster.
  • Det vita ryggstödet med smidda element kommer att bli oumbärlig i Rococo -interiören.
  • Ett trägavel kommer att dekorera barockstil. Naturmaterial med sniderier kommer att göra rummet charmigt och elegant.
  • Klassicism definieras av strikta former och tydliga linjer. Huvudmaterialet är massivt trä.
  • Den idealiska lösningen för Provence -stil är ryggen klädd i tyg i pastellfärger med blommönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Den höga sänggaveln bör rengöras regelbundet.

Vårdreglerna är enkla:

  • Om ryggen är gjord av tyg måste den minst en gång i veckan dammsugas och rengöras från ansamlat damm.
  • Metall, läder, trä eller deras analoger ska torkas av med en fuktig trasa.
  • Spegeln behöver särskild och konstant vård, eftersom fingeravtryck och annan smuts är mycket synliga på ytan. För rengöring är speciella medel eller folkrecept lämpliga, till exempel kan du tvätta spegeln med en lösning av vatten och ättika i ett förhållande 1: 1.

Rekommenderad: