Varianter Av Dubbelsängar Med En Mjuk Sänggavel (39 Bilder): Snygga Modeller Med En Hög Lädergavel, Alternativ Med Hyllor

Innehållsförteckning:

Video: Varianter Av Dubbelsängar Med En Mjuk Sänggavel (39 Bilder): Snygga Modeller Med En Hög Lädergavel, Alternativ Med Hyllor

Video: Varianter Av Dubbelsängar Med En Mjuk Sänggavel (39 Bilder): Snygga Modeller Med En Hög Lädergavel, Alternativ Med Hyllor
Video: 60 Headboard Ideas 2024, Maj
Varianter Av Dubbelsängar Med En Mjuk Sänggavel (39 Bilder): Snygga Modeller Med En Hög Lädergavel, Alternativ Med Hyllor
Varianter Av Dubbelsängar Med En Mjuk Sänggavel (39 Bilder): Snygga Modeller Med En Hög Lädergavel, Alternativ Med Hyllor
Anonim

Idag är möbelmarknaden fylld med sängar av olika modifikationer. Trenden de senaste åren har varit vackra modeller med mjuka sänggavlar. Sådana interiörartiklar ser harmoniska ut i många interiörer.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Moderna möbelfabriker producerar vackra och kvalitetssängar med mjuka sänggavlar. Den största fördelen med dessa modeller är deras spektakulära design . Sänggavlarna kan avslutas med en mängd olika material: från dyrt naturläder till vackra textilier. Varje köpare kommer att kunna välja en modell av en lämplig stil för sig själv.

Bild
Bild

Mjuk rygg är ofta utrustad med funktionella komponenter . Till exempel kan det finnas en stor panel med inbyggda hyllor. Liknande delar är en förlängning av sängramen och är gjorda av liknande material. Modeller med mjuka sänggavlar är lämpliga för barn- och vuxenrum. De kan ha olika former: från standard till lockigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana element i sängen utför ofta en dekorativ funktion. … Men det finns också sorter där ryggarna spelar en funktionell roll . Med deras hjälp kan du till exempel vägra ett stort antal dekorativa kuddar. Du kan luta dig mot en mjuk sänggavel, särskilt om den har en lutande form.

Bild
Bild

Modeller

För närvarande kompletteras dubbelsängar med mjuka sänggavlar av olika utföranden.

  • Modeller som är en fortsättning på ramen är traditionella . De kan ha olika höjder. Sådana alternativ är de mest pålitliga och säkra, eftersom de är fästa direkt på sängen. I sådana möbler är sänggaveln i regel gjord i samma riktning som hela sängen.
  • Det finns också fristående mjuka sänggavlar . Sådana modeller fästs med olika fästelement. Det finns sådana sorter på marknaden med en bred fristående sänggavel som överstiger kajbredden.
  • Nyligen har sängar blivit utbredda, komplett med gångjärn som är mjuka . De är små i storlek och fästs på väggen ovanför sängramen. Gångjärnsdelar finns i olika former. Den största fördelen med dessa sänggavlar är deras enkla installation och inte mindre enkla byte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka sänggavlar finns också i olika former:

  • De mest populära är fyrkantiga och rektangulära modeller.
  • För många ensembler är sängar med rundade ryggar och fotbrädor lämpliga. Sådana möbler är särskilt relevanta när det gäller ett barns sovrum, eftersom det är mindre traumatiskt.
  • En säng med en lockig mjuk sänggavel kommer att förvandla och dekorera inredningen i rummet.
  • Om du vill komplettera sovrummet med en original och icke-standard säng, bör du titta närmare på produkter med kronformade sänggavlar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är multifunktionella höga modeller mycket populära, där sänggaveln har en fortsättning med hyllor, en kantsten och nischer fästa vid den . Dessa alternativ är relevanta om du inte har ett stort sovrum. Med sådana möbler kan du vägra från vägghyllor och skåp. Ibland installeras ställ med många fack, hyllor och lådor bakom sängarna. I sådana utrymmen kan du ordna olika dekorativa element, fotografier, vaser, statyetter, böcker, tidskrifter etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vackra ryggstöd kan kompletteras med klädsel i olika material.

De mest populära och vackraste är modellerna, trimmade med läder av naturligt ursprung . Som regel är dessa sängar dyra, men de tjänar under mycket lång tid. Den största fördelen med naturläder är dess hållbarhet. En sänggavel med denna klädsel är ganska svår att repa eller riva.

Naturmaterial förlorar inte sitt attraktiva utseende med tiden. Han är inte rädd för extrema temperaturer och direkt solljus. Läderryggen är rika på utseende. Med hjälp av en säng med ett sådant tillägg kan du betona interiörens status och aristokrati. Det är värt att notera det faktum att äkta läderklädsel kommer att vara i harmoni med många stilar: från klassiker till rokoko. Om du inte har råd med en sänggavel i läder, förtvivla inte. Moderna tillverkare erbjuder billigare produkter färdiga med läderersättning och hållbart läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstläder är grovare än naturläder . Det kännetecknas av sin densitet och karakteristiska konsistens. Enligt dess yttre egenskaper upprepar konstläder sig till stor del naturläder. Detta syntetiska material är dock mindre hållbart och mindre hållbart. Repor och nötningar sitter lätt kvar på den.

Möbler med sådana detaljer rekommenderas inte för att utsättas för direkt solljus. Under dessa förhållanden kan läderersättningen tappa färgens ljusstyrka. Du bör skydda möbler med en sådan sänggavel mot extrema temperaturer, annars kan de spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest moderna och utbredda materialet är ekoläder .… Möbler med denna finish är billiga och ser vackra ut. Den största fördelen med denna högteknologiska råvara är dess attraktiva utseende. Miljövänligt läder är mycket mjukare och trevligare vid beröring än grovt konstläder. Det är också mycket elastiskt.

Det bör noteras att sådana dukar är lätta att bearbeta. Idag finns det inredningsartiklar mantlade med ekoläder i olika nyanser. Experter rekommenderar att skydda sådant material mot mekanisk skada. Repor och andra defekter sitter lätt kvar på den, eftersom den är ganska tunn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter noterar det faktum att sänggavlar med sådana klädsel med tiden tappar ljusstyrkan i sina färger . Dessa nackdelar är inneboende i produkter som är färdiga med lågkvalitativt och dåligt bearbetat ekoläder. Därför rekommenderar experter att köpa möbler endast från kända och populära tillverkare. Den största fördelen med läderklädsel är dess enkelhet. Damm och smuts från ytan av detta material kan avlägsnas med en vanlig fuktig trasa och tvålvatten. Det rekommenderas dock att eliminera defekter så snart de dyker upp.

Bild
Bild

Sänggavlar med tygklädsel har en lika attraktiv design.

De flesta möbelfabriker väljer följande typer av textilier för att färdigställa sina produkter:

  • velour;
  • mikrovelour;
  • mattning;
  • chenille;
  • microshenille;
  • jacquard;
  • plysch;
  • sammet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta bort fläckar från vävt tyg måste du fylla på speciella rengöringsprodukter för möbler.

Stilar

Sovmöbler med en mjuk sänggavel kan göras i olika riktningar.

  • Modern . För ett sovrum i jugendstil är det bättre att välja sängar med sänggavlar trimmade med sammet och vanliga textilier. Även i sådana ensembler kommer hängande versioner av kontrasterande toner att se attraktiva ut. Många ägare till rum i jugendstil väljer original sänggavlar av icke-standardiserade former.
  • Klassisk … För sådana situationer kan du välja en sänggavel inte bara med rätt geometrisk utan också lockig form. Modeller med läder- eller textilklädsel, kompletterade med möbeltappar eller lackerat träkant runt kanterna kommer att se vackra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Empire stil . För en sådan inredning kan du också välja en säng med en sänggavel som har träkant. Modeller med förgyllda skär kommer att vara ett bra val. Om du vill köpa en billig säng med tygrygg, bör du föredra alternativet med en ädel ljus nyans. En kopia av beige, vit grädde och lyxig champagne kommer att göra.
  • Barock . Denna stil kännetecknas av dyra material och utsökta detaljer. I ett sovrum gjord i den här venen är det värt att placera en vacker säng med en sänggavel trimmad med dyra tygtyper. Produkter dekorerade med en lyxig slips, stiliserade medaljonger eller snodda snören kommer att se spektakulära ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nyklassicism . I en sådan inredning bör möbler med rektangulär rygg, trimmad med läder (naturligt eller konstgjort) placeras. Det är lämpligt att föredra ljusare exemplar av beige, vit, grädde, gyllene eller ljus chokladskugga. Många designers kompletterar nyklassicistisk inredning med originalsängar, vars sänggavlar kombinerar två olika färger.
  • Fusion . I en sådan interiör kommer en snygg stoppad sänggavel att se väldigt bra ut. Det bör effektivt kombineras med en säng- eller metallram. För klädsel på ryggstödet är olika typer av tyger lämpliga, kompletterade med kontrastfototryck. Detaljer som dessa får ditt sovrum att kännas riktigt unikt.
  • Högteknologisk . I en sådan modern inredning kommer sovrumsmöbler av metall att se harmoniska ut. Du kan välja en vacker och fashionabel säng med en skinntrimmad sänggavel. Det kan dekoreras med geometriska sömmar eller möbeltappar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De vanligaste är de dubbla modellerna, vars längd är 160 cm och bredden är 200 cm. Det finns också mer kompakta alternativ: 120x200 cm och 140x200 cm. Modellerna från kategorin King Sizeu Queen Size har de största måtten: 1800x2000 mm, 200x200 cm och 200x220 cm …

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För icke-standardiserade layouter kan det vara mycket svårt att välja en säng med sänggavel. I detta fall rekommenderas det att använda tjänster från skräddarsydda möbelföretag. En sådan säng kommer att kosta mer, men den passar bäst in i ditt hem.

Rekommenderad: