Sängar Med En Mjuk Sänggavel (93 Bilder): Vit Inredning Med En Mjuk Hög Rygg Av Tyg Och Paneler, Vackra Mönster, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sängar Med En Mjuk Sänggavel (93 Bilder): Vit Inredning Med En Mjuk Hög Rygg Av Tyg Och Paneler, Vackra Mönster, Recensioner

Video: Sängar Med En Mjuk Sänggavel (93 Bilder): Vit Inredning Med En Mjuk Hög Rygg Av Tyg Och Paneler, Vackra Mönster, Recensioner
Video: Ribbvägg DIY Sänggavel 2024, April
Sängar Med En Mjuk Sänggavel (93 Bilder): Vit Inredning Med En Mjuk Hög Rygg Av Tyg Och Paneler, Vackra Mönster, Recensioner
Sängar Med En Mjuk Sänggavel (93 Bilder): Vit Inredning Med En Mjuk Hög Rygg Av Tyg Och Paneler, Vackra Mönster, Recensioner
Anonim

Sängen är den viktigaste möbeln i sovrummet. Hela interiörkonceptet är byggt kring en sovplats. Interiören kan bara bli snygg när viktiga detaljer är genomtänkta. Till exempel är en sänggavel inte bara ett dekorativt element som du kan klara dig utan, det är nåd, bekvämlighet och skönhet i en möbel. Efter att ha läst den här artikeln lär du dig vilken sängmodell med ett mjukt sänggavel att välja, hur man bestämmer stil och färg.

Bild
Bild

Fördelar

En säng med mjuk rygg är en dröm som går i uppfyllelse för finsmakare av elegant komfort. Det vadderade sänggaveln låter dig bekvämt läsa en bok före sängen, titta på TV, äta frukost på sängen - och till och med arbeta i en mer avslappnad position.

En säng med sänggavel är mycket bekväm under sömnen . För dem som gillar att sova med armarna utsträckta ovanför huvudet blir det trevligare att känna den mjuka klädseln än den hårda och kalla väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng med stoppad sänggavel är ett elegant tillskott till sovrummet och har ett antal funktionella fördelar. Designen ger en plats för förvaring av linne och andra tillbehör, vilket gör det möjligt att organisera ett bekvämt förvaringssystem i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar:

  • komfort och bekvämlighet under sömn och vila;
  • uppdaterad och mycket intressant interiör;
  • brist på skarpa hörn;
  • extra utrymme för förvaring av textilier;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängtyper

Låt oss titta närmare på egenskaperna hos huvudtyperna:

Säng stängd ram och en mjuk sänggavel, gjord i samma stil, ser mer presentabel ut.

Bild
Bild

Sänggaveln kan också komplettera den vanliga sängmodellen med lyftmekanism … Strukturen för att lyfta madrassen är mycket massiv, men samtidigt bekväm och funktionell. Allt kommer alltid att hållas i ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändiga sängar är mer populära. med lådor . Detta designalternativ kan vara mer bekvämt jämfört med lyftmekanismen. För att få den eller den saken från nischen under madrassen behöver du inte störa personen som sover på sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säng på benen - en mycket elegant inredningslösning. Förutom denna design rekommenderar designers att välja naturligt tyg i ljusa nyanser. En sådan säng passar perfekt in i eko-, retro- och moderna klassiska stilar. Det ser enkelt ut, men väldigt vackert.

Vanligtvis är dessa sängar inte lika hållbara som modeller med sluten ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en familj med ett litet barn kan du välja en säng med sidorygg . Ett ganska ovanligt alternativ kommer också att dekorera insidan av sovrummet. Med hörnmodellen kan du organisera en säker miljö för små barn att sova. I detta fall kan ryggens höjd vara olika och väljs beroende på familjemedlemmars individuella egenskaper. En enkelsäng med sidorygg, en söt filt och dekorativa kuddar kan fungera som en liten soffa under dagen.

Bild
Bild

De flesta modeller med en mjuk sänggavel har inte vassa hörn, vilket indikerar ökad säkerhet för möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av sänggavel

Designers försöker uppfylla varje infall av köparen och erbjuder olika formade sänggavlar.

Mjuka ryggar är indelade i tre typer:

  • låg och bred;
  • hög och smal;
  • icke-standardalternativ i olika former, med böjningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ländryggen är mer en dekorativ funktion. En bred rektangulär sänggavel ser återhållsam och harmonisk ut, en oval är mild och elegant, trä eller smidd en lyxig och aristokratisk. Den höga ryggen är perfekt för ett litet, smalt sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggaveln kan anslutas till sängen eller fästas separat . Om sänggavel är en del av sängramen är detta det starkaste och mest pålitliga alternativet, medan sänggaveln och basen vanligtvis är gjorda i samma stil och i samma färgschema. Konstruktionen i ett stycke kan dock öka sängens storlek avsevärt.

Varje sängmodell kan kompletteras med en separat sänggavel. Baksidan kan fixeras med olika typer av fästelement. Det är bättre att fästa en bred massiv sänggavel direkt på väggen, och smala och inte skrymmande på botten av ramen. Huvudgavel modeller som är bredare än sängen och tar upp det mesta av väggen ser mer harmoniska och kompletta ut i ett stort sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har en avtagbar sänggavel, de kan ändra form, böja och justera (om det behövs). Moderna designers erbjuder olika modeller för olika sängformer: rektangulära, runda och lockiga.

Bild
Bild

Ett ovanligt alternativ är ett gångjärn ryggstöd av tyg . Dessa modeller är små, mycket kompakta och lätta att rengöra. Sådana sänggavlar är fästa på väggen, på ett visst avstånd från sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rollen som en mjuk sänggavel kan spelas av väggpaneler av tyg, läder eller mocka. De kan variera i form och har icke-standardstorlekar. Sådana produkter är en original designlösning, de maskerar en ojämn yta och utför en viktig funktion - de tjänar för ljudisolering och väggisolering. Panelerna fixeras med en borr eller ett speciellt lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken design du ska välja och hur du fixar ryggen är värt att avgöra, med fokus på dina egna önskningar och rummets allmänna stil.

Bild
Bild

Stilar

Sänghuvudet ska vara fullt kompatibelt med det inre av rummet och komplettera det. därför välj en rygg, med hänsyn till den allmänna stilen och tonen i sängkläder, gardiner och andra sovrumstextiler:

Moderna sänggavlar kan tillverkas i jugendstil, neoklassisk stil eller Fusion -stil . Dessa stilar kännetecknas av ljusa färger i form av prickade accenter i inredningen och fängslande, djärva mönster. För jugendstilen är det bättre att välja en solid sammet med en rik färg och huvudgavelns ursprungliga form i form av en droppe, ett hjärta eller en blomma. För fusionsstil kan du välja tyg med fotoutskrift.

Bild
Bild

Huvudgavlar i klassisk stil är gjorda i ädla vita, beige och gräddfärger. Snidade element, förgyllda beläggningar, inlagda skär eller smidda sängdelar - alla dessa element kommer att gå bra bara i ett stort rum. Klassiska sängar med sammet i livfulla och djupa färger gör en återkomst med tillförsikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För överdådigt inredda sovrum med stil barock använt dyrt tyg (sammet eller siden) med en djupmättad färg, med ytterligare dekor i form av snören.

Bild
Bild

För stil provence textilier med blommigtryck kan användas, ett bra alternativ är nyanser av pastellfärger.

Bild
Bild

En säng med en mjuk sänggavel i vilken stil som helst och med utförandet av en designlösning kommer definitivt att bli det viktigaste dekorativa elementet i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Den mest populära sänglängden är 200 cm, men den är bekväm bara för en person upp till 185 cm lång. Den idealiska längden är minst 15 cm längre än en persons höjd.

Bild
Bild

Om tidigare modeller av sängar med mjuk rygg endast var tillgängliga för aristokrater, kan idag även ett barn känna sig som en prins eller prinsessa. Populära enkelsängar med sänggavel finns i storlekarna 90x200, 120x190 och 120x200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta sängstorlek för två är 140 × 200 cm. Det är dock bättre att inte snåla med sömnkvaliteten och välja en säng 160 × 200 eller 180 × 200 för ett par. King size -sängen 200 × 200 är mer lämplig för en familj med ett litet barn.

Bild
Bild

När du väljer en säng är det bättre att ge företräde åt den största sängen som sovrummet rymmer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I antiken var sängar gjorda av elfenben (med förgyllning och brons). Moderna modeller är gjorda av massivt trä, metall och MDF. Lyxigare sängar finns i massiv mahogny eller valnöt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Trä används oftast vid tillverkningen, även om vissa lika eleganta alternativ är gjorda av metall.

En träsäng har många fördelar:

  • miljövänligt material;
  • strukturell styrka;
  • varaktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva träbäddar är särskilt pålitliga. Företrädet ges främst ek, bok och tall. MDF -ramen är ett billigare, ganska ekonomiskt alternativ.

Metalsängar är tillräckligt starka, men det kalla materialet kan orsaka obehag när du sover. Metalsängar genomgår ytterligare bearbetning, ramen är förkromad, förnicklad och målad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Tygryggen ser mycket känsliga ut och kompletterar sovrummet med mjukhet. Linne, velour, siden, plysch och sammet är lämpliga för sängkläder i sängkläder. Den största nackdelen med tyggavlar är att de samlar damm och smuts, så de måste rengöras ofta. Det är bättre att använda avtagbara lock för detta. Detta alternativ kommer att förenkla underhållet av möbler och förlänga produktens livslängd.

Om du väljer sänggavlar utan avtagbara lock är det bättre att vara uppmärksam på läder och ekoläder. Sådana modeller ser "dyra", opretentiösa ut, de är opretentiösa i vården. Men äkta läder är ett mycket dyrt material. Bland moderna modeller ges företräde till ekoläder. Detta material är helt säkert, miljövänligt, opretentiöst och hållbart.

De främsta fördelarna med ekoläder:

  • materialet "andas";
  • baserat på polyvinylklorid;
  • behaglig och varm beläggning;
  • inte utsatt för nötning;
  • hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer en madrass

Kvaliteten på sömnen bestäms av madrassen. Att välja rätt produkt handlar om att välja komfortnivå.

Alla madrasser är indelade i tre typer:

  • mjuk;
  • tuff;
  • genomsnitt.
Bild
Bild

Madrasser väljs beroende på personens individuella egenskaper: ålder, längd, vikt och problem med ryggraden. För personer med mycket vikt är hårda madrasser lämpliga, mjuka för mycket smala.

Genom fyllning finns madrasser tillgängliga med eller utan fjäderblock. Moderna fjäderlösa madrasser av naturmaterial är mer lämpliga för barn. Ortopediska springmadrasser följer kroppens kurvor och håller ryggraden avslappnad under hela sömnen.

Bild
Bild

Färger

Färgen på sänggaveln matchas med väggens ton: neutral eller kontrasterande.

Inre färgscheman är indelade i tre typer:

  • icke -kontrast - full eller maximal färgmatchning;
  • kontrasterande - färgerna på väggen och sänggavel kontrasteras;
  • låg kontrast - går inte samman och motsäger inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid utformningen av sovrummet används oftast ljusa pastellfärger. Därför är ett mer konservativt alternativ för en kontrast med låg kontrast en vit eller beige sänggavel. Detta sovrum ser mer avslappnat ut. En vit eller beige rygg komprimerar inte väggens längd och ökar utrymmet i rummet.

Bild
Bild

En kontrasterande nyans eller ett ljust mönster minskar väggens längd och takets höjd . En hög, medryckande röd rygg eller sänggavel i djupblått kommer att se vackert ut bara i ett stort rum.

Bild
Bild

Kontrasttypen skapar en skarp och tydlig accent på möblerna . Till exempel är den bruna ryggen och beige väggen en diskret men ändå övertygande accent. Eller en kombination av en färg med olika mättnader: en turkos eller blå sänggavel bredvid en blå vägg. Det tredje alternativet är en ljus sänggavel och en neutral vägg, eller en ljus vägg och en neutral sänggavel.

Bild
Bild

Lågkontrastversionen är en mjuk och lugn kombination av liknande färger och liknande nyanser. Enfärgad vägg och sänggavel med ett mönster i samma färger eller en kombination av mjuka nyanser med samma mättnad: ett rosa rum för tjejer med ett blekt lila sänggavel.

Bild
Bild

En ljus tryckt design kan göras på ett avtagbart omslag och ändras till en mer avslappnad och återhållsam.

Bild
Bild

Dekor

Sängen i sig med en mjuk rygg ser redan ut som ett inslag i sovrummet. Men designen på sänggaveln kan också vara unik. Från raka raka linjer, ytterligare belysning till genombruten vävning med dekoration eller strass - alternativen kan vara olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnbandet skapas med knappar som är infällda i sänggaveln och skapar tredimensionella former med rutor och romber. Inredning med strass i samma stil kommer att ge chic och djärvhet till interiören. Det här alternativet ser aristokratiskt och effektivt ut endast med användning av rikt material: läder, sammet, velour.

Bild
Bild

Lockiga modeller av mjuka ryggar kan dekoreras med öppnade insatser . Dekoridéer kan anpassas helt. Intrikata former och öppningar kommer effektivt att passa in i ett klassiskt sovrum och göra sängen till en riktig dekoration av interiören.

Stickad snidad spets kommer att komplettera ett känsligt flickas sovrum eller skapa en kunglig inredning. En sådan säng passar perfekt in i den klassiska stilen eller barocken, men den fungerar inte på något sätt för moderna trender - högteknologi eller minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar sängen, elegant och mild eller djärv och effektiv, bestämmer alla själv. Det viktigaste är att inte glömma att sänggaveln inte bara ska vara vacker, utan också bekväm för att sova och koppla av.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Några enkla tips som hjälper dig att göra rätt val:

  1. Det är en smaksak - det är enkelt, antingen gillar du modellen, färgen och formen, eller så gör du det inte. Du bör bara utgå från dina egna preferenser. Glöm inte att ryggstödet ska passa in i det övergripande interiören i sovrummet.
  2. Sängkläder och sängkläder måste matcha sänggavel. När du köper en säng är det bättre att beställa en filt som matchar färgen på det mjuka ryggmaterialet.
  3. Bestäm storleken. Sängens och sänggavelens proportioner måste respekteras. En stor sänggavel kanske inte passar in i andra föremål.
  4. Även den vackraste sängen bör ha en solid ram och en bekväm madrass.
  5. Resten av möblerna ska matcha sängen. Därför är det bättre att omedelbart välja ett sovrum med en byrå, sängbord och ett toalettbord - i samma stil.
Bild
Bild

Recensioner

Älskare av bekvämlighet och mysighet väljer sängar med en mjuk sänggavel och lämnar bara positiva recensioner. Att läsa, kolla arbetsmails och titta på en film i komfort är de främsta fördelarna efter en utmärkt dekoration av sovrumsinredningen.

Jämförelse med en vanlig sänggavel och en mjuk, det finns naturligtvis mer positiva recensioner för de mjuka

Utseendet och den speciella atmosfären i interiören med den nya sängen kommer inte att lämna någon kund likgiltig. Fördelarna med sådana modeller inkluderar också frånvaron av skarpa hörn, om vilka du kan bli skadad eller skadad.

Bild
Bild

Negativa användarrecensioner gäller endast sänggavlar av ekoläder. De är vackra och ser bra ut bara för första gången. Då slits produkten ut och förlorar sitt attraktiva utseende. Därför föredrar många människor mjuka jacquardryggar. En sådan modell kan bytas ut mot en ny, vackrare och intressantare.

Bild
Bild

Vackra sovrum interiörer

Det är fantastiskt hur en sänggavel helt kan förvandla ett sovrum. Trots allt fungerar stoppade möbler som utgångspunkt för hela sammansättningen av rummet:

Spetsar kan tillskrivas ovanliga sängdesignalternativ. Kombinationen av genombrutna element och en mjuk sänggavel ser elegant och snygg ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Högryggen i det rymliga sovrummet ser väldigt harmonisk ut. Andra designalternativ för jugendstilen är möjliga: en original sänggavel med en rik färg

Bild
Bild

Rena raka linjer i nyklassisk stil och en kontrasterande sänggavel gör det perfekta sovrummet för ett snyggt par

Bild
Bild

För att kombinera sofistik och adel används nyanser av beige och grädde

Bild
Bild

En säng med en mjuk rygg ser bra ut inte bara i sovrummet, utan också i barnrummet

Bild
Bild
Bild
Bild

En stor sänggavel i en ljus färg kan vara en djärv accent i en sovrumsinredning

Bild
Bild

En mjuk sänggavel i en massiv träram kommer att göra rummet mysigt och brutalt på samma gång

Rekommenderad: