Springmadrass (65 Bilder): De Bästa Barnen På Ett Fjäderblock, Dragning, Hur Man Väljer, Hårt Och Mjukt, Dubbel, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Springmadrass (65 Bilder): De Bästa Barnen På Ett Fjäderblock, Dragning, Hur Man Väljer, Hårt Och Mjukt, Dubbel, Recensioner

Video: Springmadrass (65 Bilder): De Bästa Barnen På Ett Fjäderblock, Dragning, Hur Man Väljer, Hårt Och Mjukt, Dubbel, Recensioner
Video: Memory Foam vs Spring Mattress | Which is better ? | Full Comparison 2024, April
Springmadrass (65 Bilder): De Bästa Barnen På Ett Fjäderblock, Dragning, Hur Man Väljer, Hårt Och Mjukt, Dubbel, Recensioner
Springmadrass (65 Bilder): De Bästa Barnen På Ett Fjäderblock, Dragning, Hur Man Väljer, Hårt Och Mjukt, Dubbel, Recensioner
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en modern person som inte bryr sig om vad man ska sova på. Den dagliga rytmen är ansträngande, så du vill slappna av maximalt: på en platt madrass med komfort och hälsofördelar.

Bild
Bild

Med tillkomsten av nya råvaror måste konstruktörer av fjäderkonstruktioner arbeta hårdare och ge köparen uppmärksamhet på en helt annan syn på fjädermadrasser. Idag skiljer sig sådana mattor radikalt från deras sovjetiska motsvarigheter, vilket förklarar deras popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vårmadrasser är huvudserien av madrasser från alla moderna sovmattor. Dessutom är sådana produkter idag inte bara avsedda för sängen: de gör ett utmärkt jobb med att organisera en sovplats på golvet, soffan, de kan läggas på en soffa eller en hopfällbar stol. Dessa är ramprodukter med en metallkärna och en speciell tillsats för att bibehålla önskad form.

På grund av närvaron av en metallram och själva fjädrarna är sådana madrasser obekväma att transportera. De kan inte bäras som fällbara modeller eller förvaras ihoprullade i en rulle: de behöver en solid bas, så de är initialt placerade på en hård yta (till exempel på en säng med en träram).

Bild
Bild

Vårmadrasser är mångsidiga och har ett antal fördelar . Dom är:

  • pålitlig och praktisk, konstruerad för långsiktig drift;
  • kännetecknas av en bekväm och bekväm sängyta;
  • med rätt packning och korrekt storlek på fjädrarna, har de en ortopedisk effekt, vilket ger anatomiskt stöd för kroppen i vilken position som helst (ligger på sidan, ryggen, buken);
  • i vissa modeller minskar de smärta i ryggraden, nedre delen av ryggen, axlar, ben;
  • har ett brett utbud av modeller med förväntningar på olika höjder, användarvikt och antal sovplatser;
  • lämplig för sängar (soffor) med och utan fasthållning;
  • finns i standard eller anpassade storlekar och former (rektangulära, ovala, fyrkantiga och runda);
  • beroende på modell och komponenter kan de ha en ytterligare effekt och olika grader av blockstyvhet;
  • innehåller ett allergivänligt fyllmedel som inte avger toxiner och inte orsakar allergier (relevant för användare med särskilt känslig och irriterande hud);
  • görs i bulk eller på beställning, med hänsyn till kundens individuella preferenser;
  • baserat på volymen och kostnaden för de ingående materialen skiljer de sig åt i olika priser, så att köparen kan välja det mest lämpliga alternativet utan att offra sin smak och plånbok.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag utvecklas utformningen av sådana block med möjlighet till mindre reparationer, vilket sparar budget och ersätter trasiga delar.

Ack, vårmadrasser har också nackdelar, och anledningen till detta är själva fjädrarna. Sådana mattor:

  • känslig för skarpa laster, som åtföljs av sträckning av stålelement;
  • på grund av metallen ackumulerar de statisk elektricitet och utövar en magnetisk effekt på användarens kropp;
  • vid intensiv användning kan de misslyckas, bryta, falla igenom (försvagning eller brott på fjädrar med bristning av klädseln);
  • helt olämplig som barnmadrasser för spädbarn och barn i grundskoleåldern;
  • osäker, eftersom ett kraftigt brott på fjädern kan skada användarens kropp;
  • under drift kan de göra ett obehagligt knark;
  • ha en hög kostnad i ortopediska konstruktioner med ytterligare effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och enhet

Att uppmärksamma massan av sorter som erbjuds av varumärken till salu, det är svårt att inte bli förvirrad. Om du behöver köpa är det viktigt att känna till grunderna i strukturen, typerna av vårmadrasser: detta kommer att förenkla köpet och låta dig köpa exakt vad du behöver.

Bild
Bild

Intern struktur av nätet. Trots den uppenbara svårigheten att känna igen strukturen i ett block finns det faktiskt bara två typer av dem:

  • beroende , i vilka fjädrarna är anslutna till varandra;
  • självständig , inte har en metallanslutning av fjädrar.

Grunden för varje struktur är ett metallnät med vertikala vridna stålelement som ligger nära varandra. Skillnaden mellan de två typerna är inte så stor, men det är denna skillnad som ändrar egenskaperna hos blocket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende fjädrar

I en beroende innerspringmadrass har varje fjäder en förbindelse med dem som omger den, utan att räkna med anslutningen vid nätets övre och nedre kant. Detta system kallas "Bonnel". Vid belastning böjer arbetsfjädrarna sig själva och drar i dem som de är anslutna till. Därför noterar användaren lite obehag, eftersom han måste falla i ett hål, alltid redo att flytta till valfri plats i blocket (vågbildning). Sängens gitterbotten är begränsaren för att sträcka fjädrarna. Som regel är den gjord av björk- eller tallskivor (träbjälkar belägna över längden på samma avstånd från varandra).

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrasser av denna typ använder idag bikoniska, avsmalnande trådspiraler i mitten. Detta gör det möjligt att lätta hela mattans vikt något, minska förbrukningen av metallmaterial och viktigast av allt, eliminera fjädrarnas friktion mot varandra. Bonnelmadrasser med sandfjädrar är hållbara, de har stått tidstestet och har en lång livslängd. På grund av den ökade tjockleken på tråden vid själva anslutningen av stålelement, överbelastas enskilda fjädrar under drift så ofta att de inte misslyckas under lång tid.

Bild
Bild

Oberoende block (Pocket)

I ett fjäderblock av en oberoende typ packas varje fjäder, oavsett hur många det är, i ett individuellt fodral tillverkat av andningsbar textil, så det har ingen koppling till närliggande. För att nätet ska vara fast är alla fjädrar med ett mikropaket anslutna. På grund av denna funktion, under belastning, ingår endast de fjädrar som är trycksatta i arbetet. När du köper en sådan madrass kan du vara säker på att det inte kommer att finnas någon grop under någon belastning. Dessutom kommer ryggradens position, till skillnad från modellerna av den beroende typen, alltid att vara korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den autonoma driften av varje fjäder vid en punktbelastning misslyckas de oftare. Vid intensiv och långvarig användning kan tråden riva tygkåpan, vilket är dåligt för hela madrassen (strukturen på det extra fyllmedlet förstörs).

Bild
Bild

Med förstärkt fjäderblock

En av de förbättrade konstruktionerna är modeller med dubbla oberoende fjädrar. I madrasser av fickform sätts ett element med en mindre diameter in i en stor vertikal fjäder. Vid det beräknade normala trycket fungerar endast de yttre fjädrarna. Om ytterligare stöd behövs ingår de andra elementen. Ett sådant block är det mest hållbara: kompletterat med en speciell stoppning, det är en seriös konkurrent till fjäderlösa modeller.

Bild
Bild

Vanligtvis används tråd av hög kvalitet i produktionen, och det är allmänt accepterat att ju mer av det på nätet, desto mer tillförlitlig madrass. Det är dock få som vet att antalet fjädrar ensam inte är tillräckligt för att bestämma kvaliteten och hållbarheten hos ett block. För att köpa det du behöver bör du känna till deras funktioner. Då är det lättare att förstå säljarens tal, som stöds av ibland konstig terminologi. Och om han talar om fjädrar är det viktigt att förstå namnet och praktiska egenskaper: livslängden och din egen hälsa beror på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag, vid tillverkning av fjädrar, används fjädrar i olika former. Varje kategori har sina egna fördelar och nackdelar:

  • " Timglas ". En monterad spiral, som kan anpassa blockets yta till konturerna av användarens kropp, har inte punktortopediskt stöd för ryggraden på grund av fjäderns stora diameter vid blockets yta.
  • " Nåd ". Dessa fjädrar är inte resistenta mot lateral deformation; under tryck kan de inte sjunka jämnt. När tryck skapas på blocket reagerar områden med stor diameter. När belastningen ökar ingår fjädrarnas centrala områden i arbetet. Sådana element används i block i ekonomiklass. De är inte avsedda för en användare med överskott i kroppen och är kontraindicerade vid köp av en barnmadrass.
  • Standard . Fatfjädrar är grunden för de flesta fjäderbaserade modellerna, som fyller budgetramen, standard- och premiummadrasser. Utåt liknar sådana element en cylinder med spolar smala vid kanterna. Denna funktion möjliggör finjustering av enheten till människokroppen. Detta räcker dock inte ensamt: fjäderns storlek ska vara liten. Dessa fjädrar tolererar lätt lateral deformation, även om de kan skapa friktion med varandra. För att de ska ge en ortopedisk effekt måste deras diameter vara liten. Dessutom är det värt att komma ihåg: ju tjockare tråden och ju fler spolar fjädrarna har, desto bättre är madrassens kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla befintliga sorter av vårblocket är mjuka. Naturligtvis, i linjalerna kan du inte hitta modeller med en särskilt hård yttyp, som i fjäderlösa motsvarigheter. I alla fall, även när de kompletteras med fast material, kommer fjädrarna att sträcka sig under belastning.

Enligt graden av styvhet är vårmadrasser:

  • mjuk - klassiska alternativ i ekonomiklass som inte har någon ytterligare effekt;
  • måttligt hård - produkter för huvudkretsen av köpare med ytterligare effekt;
  • tuff - analoger av ortopediska fjäderlösa madrasser med ortopediskt stöd för användarens kropp.
Bild
Bild

Varje grad av styvhet är utformad för en viss vikt, hälsa och ålder hos en person. Av de unika modellerna på vårbasis, värda uppmärksamhet, kan det noteras:

  • dubbelsidiga strukturer med varierande grad av ytstyvhet;
  • dubbelsidiga modeller med asymmetri (olika tryck i blockets två halvor, mattor för två);
  • dubbelsidiga produkter med termoregulering ("vinter-sommar" -version, varma å ena sidan och uppfriskande å andra sidan);
  • modeller med markerade styvhetszoner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel och klädsel

Inget fjäderblock kan göras utan att lägga till ett speciellt fyllmedel och ett speciellt lock. Ofta bestämmer vadderingen blockets bästa kvaliteter, eftersom själva metallnätet inte är ett fullvärdigt block. Du kan inte klara dig utan en madrassöverdel: den säkerställer strukturens integritet och täcker alla detaljer i blocket.

Vid tillverkning av vårmadrasser använder företagen en annan typ av fyllmedel, med de bästa typerna av vaddering med optimal densitet.

Bild
Bild

De fyllnadsmedel på högsta nivå med utmärkta praktiska och slitstarka egenskaper inkluderar:

  • naturlig latex - ett elastiskt, tätt och elastiskt material av naturligt ursprung från hevea -trädsaft, genomborrat med hål med olika djup och diametrar (stöd på flera nivåer av ryggraden vid varje sektion av blocket);
  • konstgjord latex - polyuretanskumfyllmedel (PPU) av HR -klass med obetydlig lateximpregnering, stel och utan inre hålrum (ett budgetalternativ till naturlig latex);
  • coira - ett unikt ortopediskt material, kokosfibrer, framställt av perikarpen på en kokosnöt;
  • memorix - ett viskoelastiskt material med anatomiska egenskaper och kan anpassa sig till kroppens konturer vid uppvärmning;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • struttofiber och holofiber - skrymmande fyllningsmaterial som möjliggör varierande styvhetsgrad används som ett extra lager;
  • spandbond - hygroskopiskt material med hög densitet, som används för att skydda blockets yttre yta och fördela lasten jämnt mellan lagren;
  • filt, får och kamelull - ytterligare naturliga lager som ger blocket önskad värmereglerande effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som klädsel använder företaget naturliga textilier med en tät konsistens (calico, teak, jacquard, polycotton). Tack vare materialets halkfria struktur kommer sängkläderna inte att hopa sig och bilda veck. Tygets struktur kan vara slät eller präglad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Måtten på vårmadrasser är föremål för sängarnas parametrar. Det finns flera standarder för storlekslinjer:

  • bebis , med parametrarna 80x160, 60x120, 70x120, 80x120, 80x130, 90x120, 90x140, 100x130 cm;
  • enkelsängar vars längd och bredd är 180x80, 70x190, 80x190, 90x190, 190x110, 80x200, 90x200, 120x200, 220x90 cm;
  • ett och ett halvt sover , med måtten 140x190, 140x200, 160x200 cm;
  • dubbel - 180x200, 190x200, 200x200, 210x200, 210x220 cm.
Bild
Bild

Mattornas höjd är också annorlunda. Vårmodeller med ett litet lager har en standardhöjd på 12 - 18 cm. Modeller med flera lager med olika fyllmedel är mer frodiga: de når en höjd av 24 cm eller mer. Fjäderblockens vikt beror på mattans struktur. I genomsnitt varierar den från 10 - 13 kg (i tunna modeller) och upp till 21 kg (i kompositpuff).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgen på madrassen beror på de valda textilierna. I de flesta fall packar företag blocket i naturliga vita textilier. En sådan madrass är dock opraktisk, så köparna letar efter mer acceptabla alternativ: till och med täcker madrassens yta med sängkläder, med tiden blir det gult, bildar fläckar och ser orent ut. Inse detta, klär företag mönster i fall av beige, ljusgrå och grädde. Dessa är främst monokromatiska och diskreta nyanser. Bland raderna kan du hitta modeller i en ljusblå, blekrosa ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av vårmadrasser för barn är mer motståndskraftigt. Sådana omslag utmärks av rika färger: blå, rosa, ljusgrön, orange, grön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur många fjädrar ska det vara?

Antalet fjädrar är ett särskilt ämne. Tillverkare anger olika data: från 500 till 2000 st. per kvadratmeter.

Det är viktigt att tänka på här: ju fler fjädrar blocket rymmer, desto mindre är deras diameter och desto större styvhet.

I genomsnitt, om blockets struktur är gles, är antalet fjädrar 200 - 256 st. för 1 kvm m. Det finns svagare modeller: 100 - 150 fjädrar per kvadratmeter. m. Ett sådant block kan inte kallas bra och hållbart. Den kan vara lämplig för användare som väger upp till 60 kg, även om en sådan produkt inte kan kallas pålitlig.

Standardantalet fjädrar varierar från 420 till 500 st. per kvm m. Sådana konstruktioner utgör huvudlinjen av fjäderblock. I vissa modeller varierar antalet element från 625 till 1000 stycken. Ytan på sådana produkter är ganska hård. Dessa mönster är bra för användare som väger mer än 90 kg. De är dock inte lämpliga för tunga användare som väger mer än 140 kg, eftersom den tunga vikten snabbt kommer att pressa alla fjädrar.

Bild
Bild

Livstid

I genomsnitt är en springmadrass konstruerad i 10-15 år. Indikatorn för varje modell är olika, eftersom den beror på blockets komponenter och struktur. Som regel är madrasser med ortopedisk effekt hållbara. Med rätt användning och vård kan de hålla mer än 15 - 20 år. Beroende modeller har en kortare livslängd: 8 - 12 år. Om du inte hoppar, vänd produkten regelbundet till andra sidan, använd mattan i enlighet med viktbelastningen, produkten kommer ärligt att "träna" den tilldelade tiden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper måste du bekanta dig med några rekommendationer som hjälper till att underlätta valet:

  • Först bör du rådgöra med en läkare, ta reda på hans åsikt om fördelarna och efterlevnaden av ett sådant block med de medicinska indikatorerna för en viss person.
  • Du bör aldrig ta en madrass "on the fly": valet ska vara noggrant och genomtänkt. Det är nödvändigt att bläddra igenom informationen om flera modeller om valet i butiken är begränsat.
  • Ett polyuretanblock baserat på beroende fjädrar med dubbelsidig mjukhet bör inte övervägas: dag efter dag kommer en sådan madrass att deformera hållningen och tvinga kroppen att ta onaturliga hållningar. Du bör inte försöka spara på detta sätt: efter att ha vunnit pengar kommer hälsan att gå förlorad, vilket kommer att leda till regelbunden huvudvärk, en känsla av kronisk trötthet, kramper, smärta i nedre delen av ryggen och axelbältet.
  • Ett fjäderblock av en oberoende typ är dock värt att överväga, med hänsyn till vissa nyanser. Det är ingen idé att ta en modell med ett minimalt antal fjädrar: det finns inget önskat ryggstöd i ett sådant block, även om det är utrustat med kokosnöt eller kokos.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du vill välja en högkvalitativ och praktisk produkt bör du vara uppmärksam på modellerna "Micropack" och "Multipack" med en elastisk tillsats gjord av flera lager av olika ortopediska material.
  • Det är bra om du lyckas få ett block med dubbla fjädrar: denna design är särskilt relevant för en dubbel eller rymlig madrass. I detta fall beaktas resten och vikten för varje partner, rullning av en person med en lägre vikt till en större är utesluten. Beroende på användarnas vikt skapar ett sådant block jämnt tryck på bägge halvorna av madrassen med användning av mindre fjädrar under en speciell belastning.
  • Är den lämplig för barn? Oavsett hur märken kan visa sig annat är sådana modeller inte avsedda för barn, speciellt spädbarn. När du köper en springmadrass för ett barn på 3 år kan du inte räkna med mattans utmärkta ortopediska egenskaper. Jämfört med fjäderlösa motsvarigheter är den ortopediska effekten av sådana modeller mindre uttalad. Det räcker för vuxna, men inte tillräckligt för spädbarn och nyfödda, vars ryggrad ännu inte har de nödvändiga kurvorna. Eventuella avvikelser i styvhet, fjäderstorlek eller olämplig vaddering kan påverka hållningen.

Vad påverkar kvaliteten?

De viktigaste punkterna som påverkar kvaliteten på en vårmadrass inkluderar:

  • fjädrarnas densitet (antal och diameter);
  • ståltrådstjocklek (minst 2 mm);
  • högkvalitativ, tät förpackning;
  • omslagets naturliga textil;
  • hållbar metallram;
  • korrekt valt lim i rätt mängd;
  • samvetsgrann utförande.
Bild
Bild

Hur byter man ut fjäderblocket och drar åt madrassen för hårt?

Att reparera ett fjäderblock är en aktivitet som varje husägare kan utföra. Om fjädrarna är ur funktion kan de bytas ut. För att göra detta måste du demontera madrassen, efter att du har tagit bort locket, sedan de inre textilierna som täcker själva enheten. Trasiga element skruvas loss med tång, varefter de ersätts med nya köpta från en specialaffär.

Bild
Bild

När det gäller omslaget kan det vanligtvis inte återställas.

Det finns två lösningar här:

  • skär den i separata delar, klipp ut en ny för dem, sy och sätt på blocket;
  • använda butikernas tjänster genom att köpa färdiga förpackningar av önskad storlek (beställ på säljarens webbplats).

Man bör komma ihåg att ett omslag är att föredra framför en avtagbar plan: det kan bytas i framtiden eller tvättas om det blir smutsigt.

Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

För att förstå hur moderna vårmadrasser ser ut bör du titta närmare på produkter från företag som har testats av tid och av verkliga användare:

  • Askona - ett brett utbud av modeller för olika vikter och åldrar, modeller med garanti och ett avtagbart överdrag av syntetisk vinterisator;
  • Konsul - konstruktioner gjorda enligt ny teknik, med hänsyn till ålder och medicinska indikatorer, utrustade med ett naturligt andningsbart lock med 3D -insatser, har en garanti i mer än 20 år;
  • Ormatek - varianter med ortopedisk effekt, bra stöd för ryggraden för vuxna, bilaterala medelstela modeller med fjädrar;
  • " Promtex Orient " - mönster för olika åldersgrupper med en högsta tillåtna vikt på upp till 150 kg, klädda i avtagbart lock, universella och profylaktiska modeller för unga och äldre användare med omsorg för att minska trycket på kroppens muskler;
  • Drömlinje - högkvalitativa fjädermattor med indikatorer för hög hållfasthet och hållbarhet, har en genomsnittlig ytstyvhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Innermadrasser är ett kontroversiellt ämne. Enligt köpare bör sådana produkter köpas om personen är helt frisk. För barn tenderar omtänksamma föräldrar att välja fjäderlösa motsvarigheter, med hänsyn till fördelarna med den senare och den mest uttalade ortopediska effekten.

I allmänhet är användarna nöjda med sina inköp. Från ett stort urval modeller skiljer de dubbelsidiga fjädrar madrasser av den oberoende typen "Multipacket" med dubbla fjädrar och termoregulering. Sådana mattor är bekväma, bekväma, de är varma, överhettar inte kroppen, skapar en mysig atmosfär, - köparna skriver i recensionerna.

Rekommenderad: