Madrass Med Oberoende Fjädrar (34 Bilder): Med Ett Fjäderblock 160x200, Vad är Det, Det Bästa Betyget, För Barn Och Vuxna, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Madrass Med Oberoende Fjädrar (34 Bilder): Med Ett Fjäderblock 160x200, Vad är Det, Det Bästa Betyget, För Barn Och Vuxna, Recensioner

Video: Madrass Med Oberoende Fjädrar (34 Bilder): Med Ett Fjäderblock 160x200, Vad är Det, Det Bästa Betyget, För Barn Och Vuxna, Recensioner
Video: Betyg – så funkar det! 2024, April
Madrass Med Oberoende Fjädrar (34 Bilder): Med Ett Fjäderblock 160x200, Vad är Det, Det Bästa Betyget, För Barn Och Vuxna, Recensioner
Madrass Med Oberoende Fjädrar (34 Bilder): Med Ett Fjäderblock 160x200, Vad är Det, Det Bästa Betyget, För Barn Och Vuxna, Recensioner
Anonim

En sjuk ryggrad oroar många människor. För ryggproblem är det viktigt att få en bekväm sovplats som följer kroppens kurvor och ger maximal komfort under sömnen. För dessa ändamål är en madrass med oberoende fjädrar lämplig, som kan anpassas till vilken säng som helst.

Bild
Bild

Vad det är?

Den ortopediska madrassen är utrustad med ett ryggradssystem, så sådana produkter rekommenderas för personer med ont i ryggen … Modellen garanterar maximal komfort under sömnen, den främjar muskelavslappning och låter dig få bättre sömn . Vid köp av madrass måste skillnaden med beroende fjädrar beaktas. Divisionen bygger på produkternas designfunktioner.

Bild
Bild

Beroende fjädrar är gjorda i form av kottar anslutna till varandra . När en belastning utövas på madrassen, pressas inte en specifik fjäder, utan flera samtidigt, på grund av vilket blockets ortopediska egenskaper reduceras.

Den har effekten av en hängmatta, därför är den inte lämplig för personer med en krökning av ryggraden.

Bild
Bild

Madrasser med oberoende fjädrar är mer styva och elastiska . Varje fjäder är placerad i ett fodral, så de fungerar autonomt. Tack vare detta följer blocket kroppens kurvor, vilket bidrar till stöd för ryggraden i ett naturligt läge och god blodcirkulation.

Dessutom knakar dessa block inte på natten, vilket också främjar sund sömn.

Bild
Bild

PU -skum, latex, kokos och oberoende fjäderblock: vilket är bättre?

De vanligaste madrasserna är latex och kokos. Den första är syntetisk och naturlig, den är mer flexibel och elastisk. Kokosmadrasser är styvare, de hjälper till att fixa ryggen i en position.

Ett alternativ är möjligt när båda materialen används samtidigt.

Bild
Bild

PPU (eller polyuretanskum) är ett konstgjort material med en cellstruktur . Den är miljövänlig, lätt och har en hög styvhet.

Bild
Bild

Vårtyper

Blocken skiljer sig från varandra i form och densitet på fjädrarna. Med fokus på de angivna egenskaperna finns det flera typer av madrasser som tål olika belastningar och olika hållbarhet. Detta påverkar också priset på produkter: förstärkta modeller har den mest gynnsamma effekten på ryggraden, men priset för dem är också högre.

Bild
Bild

Klassificering av madrasser med oberoende fjädrar:

Fickfjäder (TFK, S-500) . Den enklaste typen av madrasser. Fjädrarnas diameter är 5-6 cm, det finns cirka 220-300 av dem per kvadratmeter. Den maximala stödvikten är 120 kg.

Bild
Bild

Fickficka (S-1000) . Fjädrarnas densitet i ett sådant block är nästan dubbelt så hög - på grund av en minskning av deras diameter.

Bild
Bild

Micropocket (S-2000) . Utrustad med de minsta fjädrarna - bara 2-2,6 cm stora. Tätheten av deras placering når 1200 bitar per kvadratmeter, på grund av vilken modellen kännetecknas av punktelasticitet.

Bild
Bild

" Timglas " … Fjädrarna är i form av ett timglas och är en innovativ utveckling inom madrasser med oberoende fjädrar. Kombinationen av tre fasthetsnivåer gör modellen lämplig för par med betydande viktskillnader.

Bild
Bild

" Dubbel fjäder ". Madrassen består av block med två fjädrar, en stor och en liten. De ligger i varandra, den inre har större styvhet, vilket ökar den högsta tillåtna belastningsnivån.

Bild
Bild

Förstärkt . För tillverkning av sådana fjädrar tas de tjockaste fjädrarna. Madrasserna klarar en totalvikt på upp till 150 kg.

Bild
Bild

Med stelhetszoner . Madrassen innehåller fjädrar med olika styvhet - för jämn fördelning av laster.

Bild
Bild

Fjäderblockens namn kan variera från tillverkare till tillverkare, men detta påverkar inte produkternas kvalitet och livslängd.

Hjälpämnen

Fjäderblock (som ramlösa madrasser) innehåller fyllmedel. Både naturliga och syntetiska råvaror används, av vilka livslängden och slutkostnaden för produkterna beror.

Bild
Bild

Så, vad är fyllmedlen:

Polyuretanskum . Artificiellt material med minneeffekt. På grund av dess speciella fysiska och mekaniska egenskaper återfår fyllmedlet långsamt sin form efter kompression och utövar mindre tryck på blodkärlen.

Bild
Bild

Latex . Den har en högre densitet och styvhet än polyuretanskum och är slitstark. Ett fyllmedel anses naturligt, som innehåller från 20 till 85% naturgummi. Det mesta av latexen finns i premiummadrasser.

Bild
Bild

Holofiber och Struttofiber … Konstgjord fiberduk tillverkad av polyestrar. Naturfibrer kan tillsättas dem. Fyllmedlet kännetecknas av densitet och slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coira . Kokosfiber impregnerad med latex. Den används för madrasser med medelhårdhet och har ett överkomligt pris.

Bild
Bild

I ett försök att minska produktionskostnaderna kan tillverkare använda tunnare lager av fyllmedel eller placera det bara på ena sidan. För att bestämma detta är det tillräckligt att jämföra flera madrasser. Ett tunt block kommer snabbt att misslyckas, kommer att ha en svag ortopedisk effekt, så du bör inte jaga den reducerade varukostnaden.

Storleken

Madrasser av lämplig storlek väljs för varje säng. Fjäderblock köps för dubbla, enkla och en och en halv modeller. De största madrasserna är 160x200 och 140x200 cm. Dubbla madrasser är avsedda för par och för dem som är vana vid att sova i stora sängar.

De människor som bor ensamma kan välja block med dimensioner på 90 × 190 och 160 × 80 cm, och längden väljs beroende på personens höjd.

Bild
Bild

Vid köp av madrass beaktas dess tjocklek också .… Högfjäderblocket reser sig 28 cm över sängytan och är mycket bekvämt. Det finns också kompakta modeller med måtten 125 × 65 × 18, de är avsedda för barn.

Hur mycket väger det?

Ett karakteristiskt drag hos fjäderblocken är deras betydande vikt. Dessutom kan de ofta inte rullas ihop, vilket gör det svårt att transportera produkterna. Därför rekommenderas det att från början börja ta reda på hur mycket individuella madrassmodeller väger i genomsnitt. För små modeller sträcker sig detta kriterium från 10-20 kg, och det beror på fjädrarnas antal och densitet, typen av fyllmedel.

Bild
Bild

Vikten av en och en halv madrass är 20-35 kg, modeller för två-cirka 45 kg. De tunga inkluderar fjäderblock med lager av latex och kokos. När de planerar att köpa skrymmande modeller brukar de tänka på hur de ska transporteras.

Ett bekvämt alternativ skulle vara att välja en butik med leverans, eftersom ägaren till lägenheten bara behöver ta med madrassen.

Livstid

Madrassernas livslängd beror på typen av fjädrar och de råvaror som används. Högkvalitativa produkter håller i mer än ett år; det finns också modeller som täcks av 25 års garanti. Maximal hållbarhet uppnås endast när enheten sköts ordentligt, rengörs och ångas, sängkläder byts regelbundet och madrassöverdrag används för att skydda produkten från smuts och yttre påverkan.

Bild
Bild

Betyg av tillverkare och modeller

Fjäderblock är konventionellt indelade i grupper beroende på tillverkare. Produkterna av högsta kvalitet inkluderar produkter tillverkade i Europa. Den överensstämmer med allmänt accepterade kvalitetsstandarder och är erkänd av världssamfundet. Billiga men lågkvalitativa madrasser tillverkas i Kina. Det finns ett alternativ när västerländska företag öppnar en fabrik i Asien och producerar varor där med originalteknik.

Bild
Bild

Kända tillverkare av oberoende fjäderblock:

Drömlinje . Märket erbjuder ett brett utbud av madrasser som passar för sängar i alla storlekar. Kollektionerna innehåller modeller av olika styvhet, med en ortopedisk effekt.

Bild
Bild

" Toris ". Populära är madrasser utrustade med flera hundra fjädrar. Bland de välkända fjäderblocken kan Platon-modellen särskiljas, som har en genomsnittlig styvhet. I serien ingår madrasser för barn.

Bild
Bild

Askona . Inhemskt företag som sysslar med mellansegmentet. Det lockar publiken med överkomliga priser i kombination med anständig produktkvalitet. Som fyllmedel i sådana madrasser används polyuretanskum huvudsakligen.

Bild
Bild

Ormatek . Sortimentet representeras av madrasser till olika priser. Det finns både ekonomiklassmodeller och lyxprodukter för dyra interiörer. Samlingarna representeras bland annat av block med ett litet antal fjädrar - de rekommenderas inte att köpas för dem med stor vikt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns tre typer av madrasser med oberoende fjädrar. Deras separation är baserad på fyllmedlets styvhet, på vilken produkternas livslängd och egenskaper beror:

  • Mjuka madrasser har en liten bredd, lämpliga för billiga sängar.
  • Modeller av medelhårdhet representerar ett optimalt förhållande mellan kvalitet och pris. De utmärks av sin elasticitet och används ofta i sängkläder.
  • Det tuffaste fjäderblocket har de bästa ortopediska egenskaperna och är avsett för personer med ont i ryggen.
Bild
Bild

En separat grupp tilldelas en barnmadrass .… Den har samma designfunktioner som modeller för vuxna, men den måste vara av hög kvalitet och styvhet (för att säkerställa en korrekt utveckling av en växande organism).

Bild
Bild

Hur ska man förvara och sköta det?

För att madrassen ska bibehålla sin prestanda i många år bör du följa reglerna för att ta hand om den. Fjäderblocket måste vändas regelbundet för att stabilisera den inre strukturen . Det rekommenderas att göra detta en gång var 1-3 månader.

Du kan inte hoppa på madrassen, annars tappar den snabbt sin elasticitet, och när du försöker fälla fjäderblocket kan det deformeras.

Bild
Bild

Under rengöring är kontakt med vatten helt uteslutet, vilket kan skada både metallfjädrarna och fyllmedlet. Var också försiktig med rengöringsmedel som kan korrodera madrassens yta. För att underlätta för konsumenterna har modeller ofta instruktioner på enheterna.

Recensioner

Konsumenter noterar hållbarheten hos madrasser med ett oberoende fjäderblock. Modeller är tåliga och slitstarka, de är hållbara. Madrasser med sidor av olika styvhet är populära: ett sådant block kan vändas beroende på preferenser för en viss person.

Bild
Bild

Produktägare noterar att modellerna deformeras mindre med tiden och nästan inte böjer sig, men dessa egenskaper beror till stor del på det valda fyllmedlet. Det rekommenderas att ta en madrass med kokos och latex.

Bild
Bild

Det relativt låga priset är en annan fördel med produkterna, tack vare vilken en sådan madrass kan köpas även med en begränsad budget. Modeller är vanligtvis färgneutrala, så de kommer att passa bra med alla möbler. Det är också värt att notera att oberoende fjäderblock finns i ett stort antal storlekar.

Rekommenderad: