Madrass-topper (31 Bilder): Vad är Det, Hårt Och Mjukt, Storlekar Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Madrass-topper (31 Bilder): Vad är Det, Hårt Och Mjukt, Storlekar Och Recensioner

Video: Madrass-topper (31 Bilder): Vad är Det, Hårt Och Mjukt, Storlekar Och Recensioner
Video: OUKITEL C21 PRO - DETALJERAD ÖVERSIKT AV EN Vacker SMARTPHONE 2024, April
Madrass-topper (31 Bilder): Vad är Det, Hårt Och Mjukt, Storlekar Och Recensioner
Madrass-topper (31 Bilder): Vad är Det, Hårt Och Mjukt, Storlekar Och Recensioner
Anonim

Kända enkelsängar eller dubbelsängar kan inte alltid placeras bekvämt i ett litet rum. För att spara utrymme används soffor med transformationsmekanismer alltmer. För att skapa de mest bekväma förhållandena för att sova på soffor är toppers eller servetter idealiska.

Bild
Bild

Vad är det: fördelar och syfte

Vad är det: fördelar och syfte

En madrassöverdel är ett tillbehör som bärs över madrassen eller läggs på soffan. Dess ursprungliga syfte är att skapa en bekväm sovplats, samt att skydda sängen från olika negativa påverkan . Toppen presenteras i form av en tunn madrass, vilket är relativt billigare än helmadrasser. Det kommer att bli en oumbärlig del av din sovplats, så du bör inte neka dig själv ett sådant tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syftet med madrass-topper:

Ge sovplatsen ortopediska egenskaper . Soffan eller madrassen på sängen motsvarar inte alltid våra önskemål om fasthet och mjukhet. Detta tillbehör hjälper till att jämna ut ojämnheter i soffan och förbättra egenskaperna hos den gamla madrassen. Det kan till och med användas för en mussla.

Bild
Bild

Ger pålitligt skydd mot smuts och damm . Närvaron av en topper gör att du alltid kan ha en fräsch och ren sovplats. Tack vare den genomtänkta designen av denna produkt kommer du inte i kontakt med damm eller smuts, som ofta lägger sig på soffans yta. Toppen ovanpå madrassen samlar all smuts på sig själv, skyddar madrassen och förlänger dess livslängd. Om den är mycket smutsig kan topparen tvättas eller bytas ut, vilket är mycket billigare än att köpa en ny madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ge ett bra skydd mot statisk elektricitet . Syntetiska stoppade soffor är ofta elektrifierade. För att eliminera detta problem är det tillräckligt att använda en madrassöverdel. Många modeller är tillverkade med silverbelagda fibrer som leder bort elektriska laddningar. Användningen av metalltrådar inuti produkten påverkar inte topparens elasticitet och elasticitet.

Bild
Bild

Även om madrassöverdelen är utformad som en extra madrass, kan den också användas separat. Det blir oumbärligt när gäster anländer för att skapa en extra plats för en natts vila . Trots produktens tunnhet ger den mjukhet och komfort när du sover. Den kan användas som en matta för gymnastik, ta den med dig på landet eller utrusta en mysig och varm plats för barn att leka.

Madrass-topper ökar driftstiden för huvudmadrassen, och sängkläderna glider inte och tappar inte sin form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med topper:

  • Skapar en bekväm sovplats, även på hårda ytor.
  • Har en ortopedisk effekt, som gör att du kan återhämta dig och koppla av under en natts vila.
  • Den är tillverkad av säkra material och har också antimikrobiella och antibakteriella egenskaper. Absorberar inte fukt och skapar bra luftventilation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stelhet

Madrass-topper kan ha olika hårdhet. Varje köpare kommer att kunna välja det bästa alternativet bland en mängd olika. Mjuka modeller är gjorda av lågdensitetspolyuretanskum, holofiber eller latex, som har en höjd av 6 till 8 cm. Den hårda topparen är vanligtvis gjord av kokosnöt, mamorix, tät latex i en ensemble med naturmaterial eller tång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Madrass toppers produceras i standardstorlekar, som har madrasser och sängar, så innan du köper det är det tillräckligt att mäta din koja. Topper är en tunn madrass vars höjd varierar från 2 till 9 cm . Standardlängden för madrasser är 190 eller 200 cm. Bredden har fler alternativ, eftersom madrasserna är utformade för enkelsängar, en och en halv, dubbelsängar. Toppen kan vara 90, 140 eller 160 cm bred. För små sängar är standardstorlekarna 120x200 cm och 140x200 cm. För dubbla alternativ är en madrass-topper med måtten 180x200 cm idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om standardmåtten inte passar dig kan du beställa en modell i icke-standardmått. Medelhöjden varierar i genomsnitt från 3 till 8 cm. Modellens höjd påverkar dess mjukhet. De mjukaste är toppers, som har en höjd av 8 cm. Det bästa valet är en produkthöjd på 4 eller 5 cm.

Fyllning och klädsel

När du väljer en madrass-topper måste du vara uppmärksam på produktens fyllning och klädsel, eftersom det är det som påverkar tillförlitligheten och kvaliteten. Toppen ska vara lätt, kompakt och ha ortopediska egenskaper, så tillverkare använder inte fjäderblock . De är inte bara tunga utan de tar också mycket plats.

Bild
Bild

Alla madrassöverdrag är fjäderlösa modeller, som kännetecknas av låg vikt och tjocklek. Som fyllmedel används sådana material som ofta:

  • Kokos kokos Är ett naturmaterial tillverkat av kokosfibrer. Coira lämpar sig för olika bearbetningsmetoder, och i slutet hålls det samman genom impregnering med latex eller sömmar. Latex ger kokosnöt hållbarhet och mjukhet. När du väljer en topper med kokos är det värt att överväga mängden latex, eftersom det är han som är nyckeln för att bestämma produktens styvhet.
  • Naturlatex behåller sin form perfekt, tillhör miljövänliga material och har också utmärkta ortopediska egenskaper. Latex är utmärkt för luftgenomsläpplighet och accepterar också kroppstemperatur för ökad komfort under vila. Latextopparen stöder perfekt ryggraden och låter kroppen slappna av.
  • Konstgjord latex är på många sätt lik en naturlig analog, men skiljer sig bara i större styvhet och kännetecknas också av en lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Polyuretanskum det används mycket ofta vid tillverkning av madrass-toppers på grund av dess låga kostnad, men dess nackdel ligger i produktens skörhet, liksom i dåliga ortopediska egenskaper. Det är mindre elastiskt än latex. En sådan topper kan köpas om den kommer att användas extremt sällan, till exempel för att skapa en extrasäng för gästerna.
  • Memoriform tillverkad av polyuretan i kombination med speciella tillsatser. Detta material är mjukt och minskar också trycket på kroppen. Du kommer att känna mjukhet och ömhet på en sådan madrass. Memoriform är dåligt andningsbart.
  • Kombinerade alternativ skapa för att kombinera de positiva egenskaperna hos naturliga och konstgjorda material. De har en bra livslängd, andas mycket bra och behåller inte fukt. Olika kombinationer har olika styvhetsnivåer, vilket gör att du kan välja det bästa alternativet.
Bild
Bild

Madrass toppers kännetecknas av närvaron av ett lock, som är tillverkat av en mängd olika material. Överdraget påverkar i hög grad madrassens egenskaper. Det är bättre att köpa modeller där klädseln sys av naturmaterial som bomull, siden eller ull. Kombinerade tyger används ofta för att stoppa madrasser. Många artiklar har satinfoder.

Jacquard är mycket populärt när du syr omslag, eftersom detta material representeras av bomull med små tillsatser av syntetfibrer.

Tillverkare

Madrassöverdrag tillverkas vanligtvis av företag som gör sängar och madrasser. Bland ryska tillverkare kan man särskilja sådana företag som " Toris", "konsul", "Ascona" och "Ormatek ", men glöm inte de europeiska märkena. Madrasser-toppers från företaget är mycket populära över hela världen. DreamLine, Dormeo och senator . Det välkända ryska märket IKEA erbjuder också ett brett utbud av kvalitet och attraktiva toppers. Bland de presenterade sorterna kan du hitta modeller med olika fyllningar och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det italienska företaget Dormeo har producerat kvalitet, hållbara och pålitliga ortopediska madrasser och toppers i mer än tio år. Till utseendet liknar madrass-topper en mysig filt. Den är lätt och lätt att transportera eftersom den kan rullas ihop . Dormeo -produkter har ett lager Memory -skum, vilket gör toppen mjuk och ger stöd under en natts vila.

Fyllmedlet böjer sig beroende på kroppstrycket och skapar en bekväm miljö för avkoppling.

Hur väljer man?

Valet av madrass-topper bör behandlas ansvarsfullt, eftersom din sömn beror på det. Om du behöver en madrassöverdel för att jämna ut oegentligheter i soffan måste du vara uppmärksam på fyllnadstätheten och den högsta tillåtna belastningen på produkten. Materialets densitet bör inte vara mindre än 65 kg / m3, och den tillåtna belastningen är i genomsnitt upp till 140 kg. Produktens höjd spelar också roll. Ju högre topper, desto bättre hjälper det att jämna ut soffans yta.

Bild
Bild

Hårda material som kokosnöt, linne, sisal eller latex används ofta vid tillverkning av madrassöverdrag. Många tillverkare erbjuder latex toppers, men kom ihåg att det kan vara naturligt eller konstgjort. Det är bättre att köpa en produkt tillverkad av naturmaterial, men tyvärr använder väldigt få ryska företag naturlig latex.

Om du bestämmer dig för att köpa en topper för att lägga till mjukhet i soffan, ska du inte stoppa ditt val på en produkt gjord av naturlig latex, du bör titta på modeller gjorda av holofiber eller lågdensitets konstgjord latex.

Recensioner

Madrassöverdrag är mycket efterfrågade idag, fler och fler användare föredrar denna produkt, eftersom den gör att du kan förlänga madrassens livslängd och är också oumbärlig för att skapa en bekväm sovplats på en hård och ojämn soffa med en transformationsmekanism. De obestridliga fördelarna med toppers är deras låga vikt och tjocklek . Du kan ta med dig denna madrass utomhus eller på en vandring. Det rullar enkelt upp och är bekvämt för transport. Modeller tillverkade av naturmaterial är mycket efterfrågade, eftersom sådana fyllmedel kännetecknas av ortopediska egenskaper, utmärkt ventilation, inte absorberar fukt och kännetecknas av en lång livslängd.

Bild
Bild

Du kan läsa mer om dessa produkter genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: