Bambu Sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Material Och Hur Man Tvättar En Bambu Fiber Uppsättning? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bambu Sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Material Och Hur Man Tvättar En Bambu Fiber Uppsättning? Recensioner

Video: Bambu Sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Material Och Hur Man Tvättar En Bambu Fiber Uppsättning? Recensioner
Video: Hotel Comfort Bamboo Sheets Review - Is Bamboo the Material for You? 2024, April
Bambu Sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Material Och Hur Man Tvättar En Bambu Fiber Uppsättning? Recensioner
Bambu Sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Material Och Hur Man Tvättar En Bambu Fiber Uppsättning? Recensioner
Anonim

Krav för ett idealiskt sängkläder: det måste sys av naturligt tyg, behagligt vid beröring och praktiskt vid aktiv användning. Bambu fiber kit kombinerar alla dessa kvaliteter till fullo. Den enda nackdelen med sådana produkter är deras höga kostnad.

Men en natt spenderad på ett bambuark kommer att övertyga dig om det rätta valet och får dig inte att ångra pengarna som spenderats i en minut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsteknik

Bambu är den snabbast växande växten i världen: den växer i höjd från 20 till 40 meter på en månad. Odlingen av den asiatiska jätten kräver inte användning av gödningsmedel, vilket har en fördelaktig effekt på dess egenskaper och miljön.

Denna värdefulla kultur växer uteslutande under tropiska och subtropiska naturförhållanden . Behöver inte ytterligare vattning och underhåll. Den har funktioner i form av accelererad tillväxt och utseendet av en ny stjälk i stället för snittet. Det finns inga analoger till denna växt i naturen.

I öst har bambu länge symboliserat evig ungdom och okuvlig energi. Det uppvisar extraordinär styrka, vilket återspeglas i kvalitetsegenskaperna hos det färdiga bambuväven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miljövänligt bambusträ används för att skapa naturfiber. Inom textilindustrin används den i likhet med bomull, ull, siden och linne.

För att sy sängkläder behöver du material hämtat från unga skott av bambu, vilket är utbrett i Asien. Baserat på det önskade resultatet genomgår råvaran en viss typ av bearbetning: en enkel mekanisk eller återvinningsmetod.

I en mekanisk process delas den råa bambu upp i mycket fina fibrer. De gör den tunnaste, men täta och starka tråden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behandling med reduktionsmetoden innefattar slipning av trä med efterföljande tillsats av en alkalilösning för att erhålla en limliknande konsistens. Den pressas ut i ett surt medium genom speciella silar med mikrohål och torkas sedan. Som ett resultat återvinns bambumassan och en limmad bambustråd skapas.

O De beskrivna produktionsprocesserna är miljövänliga och sker utan användning av skadliga och farliga kemiska tillsatser.

Tyget i sig för att klippa och sy sänglinne består av tunna, ofta och tätt sammanflätade elastiska fibrer. Ju finare trådstruktur, desto mjukare känns det färdiga tyget. Och tack vare densiteten i fibrernas vävning kännetecknas bambustyget av en slät och blank yta på framsidan.

Dessutom är den asiatiska växten ett naturligt antiseptiskt medel, i fibrerna av vilka de flesta bakterier dör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bambufibermaterialet har obestridliga fördelar, fördelar det från andra tyger:

  • hypoallergen sammansättning;
  • antibakteriella egenskaper. Möjligheten att regenerera huden under inflammatoriska processer;
  • fördelaktig effekt på kroppens arbete som helhet;
  • är inte ett lager av statisk elektricitet;
  • absorberar en stor andel fukt;
  • skiljer sig i ökad ångpermeabilitet;
  • porös fiber ger fri luftcirkulation i tyget;
  • dess sammansättning är användbar på grund av närvaron av bambuhonung, aminosyror, pektin och vitamin E;
  • utmärkt termoregulering;
  • tyget likhet med naturligt siden när det gäller taktila förnimmelser och yttre indikatorer.

Bambufiber anses vara det hälsosammaste och mest lovande materialet under det nuvarande århundradet. Linnet förlorar inte sina unika egenskaper även efter hundratals tvättar. Det är därför den enda nackdelen med tyget är den höga kostnaden, som är fullt berättigad i processen att använda sängkläderna för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Bambufiber har en utmärkt förmåga att absorbera fukt, men det ackumulerar också lukt. Därför bör sängkläder tvättas regelbundet och korrekt. Innan du börjar tvätta måste du noga läsa skötselanvisningarna på produktförpackningen. Ett högkvalitativt fabrikssats innehåller säkert all viktig information som hjälper dig att ta reda på hur du tar hand om din tvätt. Bambufiber behöver en känslig handtvätt, helst i kallt vatten. Men moderna tvättmaskiner har en skonsam funktionsfunktion och möjlighet till ett minimum av centrifugering eller stänger av det sista alternativet i processcykeln.

Moderna bambuuppsättningar tvättas perfekt vid en temperatur på 30 grader C och snurrar i en trumma vid 400 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan tvätten startas i automatiskt läge placeras tvätten i trumman vänd ut och in . Alla befintliga knappar och blixtlås ska fästas för att inte skada tyget och hålla uppsättningen intakt under lång tid. Fyll inte tvättmaskinens trumma för hårt. Det är bättre att lämna det halvt fritt för bättre tvätt och sköljning av tvätten. Pulver bör inte innehålla blekmedel och vara aggressiva i sammansättningen. Ett känsligt tvättmedel för färgade föremål fungerar bäst. Detta bevarar mönstret på tyget och nyansernas mättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambutyg är absolut inte lämpligt för torktumling! Efter att ha tagit bort det från trumman ska sådana sängkläder hängas upp omedelbart. Om möjligt rekommenderas att torka horisontellt bort från direkt solljus. Innan detta måste linnet vändas till höger. Bambu sängkläder strykas inte! Strykning vid varma temperaturer påverkar den porösa fiberns andningsförmåga negativt.

Genom att följa dessa rekommendationer, när du tvättar satsen en gång i veckan, kommer den att behålla sina unika egenskaper som är idealiska för en skön sömn under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagring

Det är bättre att förvara sängkläder på de övre hyllorna i garderoben. Det är mycket bekvämt att vika varje set individuellt med ett av örngott. Detta förhindrar att lakan fastnar och det blir mycket ledigt utrymme för andra sängkläder. En bra lösning skulle vara att förvara tvätt med någon sorts smakämne, eftersom bambufiber perfekt absorberar lukt. Den trevliga doften av friskhet hjälper dig att koppla av i sängen före sänggåendet. Du kan dra nytta av deodorantegenskaperna hos naturliga ingredienser. Använd till exempel lavendel, enbarkvistar, apelsinskal, kanelstänger för doften.

Efterlevnad av reglerna för skötsel av linne hjälper det att behålla färg, mjukhet och mjukhet i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

För inte så länge sedan presenterades sängkläder i bambu på textilmarknaden uteslutande i naturliga färger: grå, oliv, beige och deras nyanser. Men den moderna industrin växer lika snabbt som bambu växer i tropikerna. Därför erbjuder tillverkare idag uppsättningar av alla slags färger, med olika mönster och mönster i olika stilar. Bland annat kan kunderna köpa en uppsättning sängkläder med bilder i 3D- och 5D -tekniker. Färgernas ljusstyrka förblir dessutom på tyget i sin ursprungliga form efter många tvättar och torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Bambu -kit är förstahandsvalet för allergiker och personer som är benägna att drabbas av inflammatoriska hudsjukdomar. Ett naturligt antiseptiskt medel har en gynnsam effekt på hudens tillstånd och är inte kontraindicerat för någon, även för små barn. Personer med känsliga reaktioner på konstgjorda material älskar bambussängkläder för sin sorglösa och goda sömn. Många som en gång köpte en bambu -linnesats för sig själva brukar köpa en extra filt och kudde med liknande fyllning. Denna uppsättning är mycket lätt, hygroskopisk och tar lite förvaringsutrymme.

Dessutom kommer du inte att frysa och svettas under ett påslakan av bambutyg. Utmärkt termoregulering av tyget ger kroppen komfort vid alla temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken är det vid första anblicken svårt att ta hand om sängkläder gjorda av fibrer från en asiatisk växt, det visar sig vara enkelt. Du behöver bara välja rätt tvätt- och centrifugeringsläge. Och glöm inte att knappa upp dina örngott och påslakan om de har lås. Som en present är en uppsättning sådana underkläder idealiska och praktiska. Att skämma bort sig själv med det är en mycket tacksam sak! Lägg därför gärna till kostnadskolumnen påfyllningen av din sängarsenal med sådana uppsättningar. Det är ett värdefullt bidrag till hälsosam sömn och hälsofördelar.

Rekommenderad: