Poplin -sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Tyg? Dubbla Euro -set Gjorda Av Detta Material För Vinter Och Sommar

Innehållsförteckning:

Video: Poplin -sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Tyg? Dubbla Euro -set Gjorda Av Detta Material För Vinter Och Sommar

Video: Poplin -sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Tyg? Dubbla Euro -set Gjorda Av Detta Material För Vinter Och Sommar
Video: 10 Most Popular Fabrics and Their Properties and Uses 2024, April
Poplin -sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Tyg? Dubbla Euro -set Gjorda Av Detta Material För Vinter Och Sommar
Poplin -sängkläder (31 Bilder): Vad är Detta Tyg? Dubbla Euro -set Gjorda Av Detta Material För Vinter Och Sommar
Anonim

Full sömn beror inte bara på utseendet på en person och hans humör, utan också på hälsan. Därför måste du välja sängkläder ansvarsfullt. Detta gäller inte bara kuddar och filtar, utan även sängkläder. Materialet i denna produkt avgör hur bekvämt och behagligt det blir att sova på den. Till exempel är en av de populära sorterna idag poplin -sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tygets sammansättning och egenskaper

Tidigare gjordes materialet uteslutande av äkta siden trådar, men modern teknik gör det möjligt att producera tyg från olika råvaror.

  • Bomull . Så snart poplin började tillverkas av bomull sjönk produktens pris betydligt, men detta påverkade praktiskt taget inte kvaliteten. När du väljer sängkläder i bomullspoplin är det bättre att föredra indiska produkter. Dessutom är Turkiet, Kina, Indonesien och Pakistan också starka konkurrenter i detta avseende.
  • Bomull och syntet . Ett annat namn är polypoplin. Ett vackert och prisvärt material, men i kvalitet är det naturligtvis betydligt sämre än 100% bomull: det elektrifieras lätt, bildar pellets, färger bleknar snabbt.
  • Naturligt siden och naturlig ull . Detta är en dyr och mycket högkvalitativ råvara. Underkläder tillverkade av detta material är elit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inom textilindustrin vävs poplin med linmetoden. Ett distinkt revben skapas genom att väva tätare tvärgående fibrer i tunna vertikala trådar. Produkten bleks eller färgas, medan produktionen använder komponenter som helt uppfyller miljökraven. I detta avseende är duken allergivänlig, vilket gör den lämplig för barnsängar.

Bild
Bild

För- och nackdelar med materialet

Poplin -sängkläder är mycket populära i dessa dagar. Köpare köper dessa produkter, även om produkten är ganska dyr. Detta beror på ett antal tygfördelar.

  • Poplin är ett material som är mycket behagligt vid beröring, mjukt och smidigt, det är bekvämt och bekvämt att sova på. Dessutom kännetecknas poplinlinne av hög densitet, vilket gör att den kan hålla sig i form, och därför kommer sängen att se lika fräsch ut före och efter sömnen.
  • Egenskap hos poplin är motståndskraft mot flera dussin tvättar. Även om tvätten tvättas i maskin cirka 200 gånger, kommer materialets utseende inte att förändras. Detta talar om slitstyrkan och hållbarheten hos tyget.
  • Under sömnen ger poplin -sängkläder en naturlig termoregulering av kroppen. Dessutom absorberar linnet perfekt fukt, vilket är särskilt viktigt när du väljer en produkt till en spjälsäng. Det är inte kallt under en filt av poplin på vintern och inte varmt på sommaren.
  • Det nämndes redan ovan att kemiska färgämnen inte används i produktionen, och därför är poplin helt säkert för allergiker och astmatiker.
  • Det är ett mycket vackert material med en lätt diskret glans, vilket ger interiören en speciell sofistikering. Dessutom har poplin inga särskilda vårdkrav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper poplin -sängkläder måste du också bekanta dig med några av nackdelarna med denna produkt:

  • om kompositionen innehåller ull är tygkrympning möjlig;
  • en syntetisk produkt kan kasta kraftigt, och dess färger bleknar snabbt.
Bild
Bild

I allmänhet är nackdelarna med poplinlinne endast karakteristiska för förfalskat linne. Tillverkningsprocessen för detta tyg är nästan smycken. För högkvalitativ vävning av trådar krävs särskild skicklighet, och om produktionstekniken inte följs erhålls ett tyg av låg kvalitet, vilket har ovanstående nackdelar. För att undvika detta bör du köpa produkter från endast pålitliga tillverkare.

Bild
Bild

Varianter av kit

När du väljer poplin -sängkläder i textilavdelningen bör köparen ägna särskild uppmärksamhet åt produktens storlek. Det är viktigt att det matchar sängen och sängkläderna.

Till exempel bör du köpa ett lakan med måtten 20 cm större än madrassen så att det inte blir några svårigheter att bädda sängen.

För att inte misstas med valet bör du veta att sängkläder är indelade i flera storlekar

  • 1, 5-bäddsset . Lämplig för en enkelsäng, barnsäng eller fåtölj. Består av ett lakan, ett påslakan och två örngott. Det är bekvämt att ta med sig sådant linne för att tillbringa natten utomhus, använd det om någon av gästerna stannade över natten. Denna säng är också lämplig för en barnsäng.
  • Dubbel . Består av ett lakan, 2-4 örngott och ett påslakan. Denna uppsättning är utformad för breda kojer, det är bekvämt att använda den på fällbara soffor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Familj . Setet innehåller 2 påslakan, 2-4 örngott och ett lakan.
  • Euro . Relativt sett är detta storleken för en trippelbädd. Du bör vara medveten om att denna uppsättning knappast är lämplig för ryska vanliga sängkläder. Om du fortfarande kan hitta lämpliga örngott och stoppa överflödiga lakan under madrassen, kommer en vanlig filt som sätts in i ett enormt påslakan bara att orsaka besvär på natten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan klassificera sängkläder efter den design som moderna tillverkare erbjuder

  • Enfärgad . Glänsande poplinlinne i vinröda eller orange färger kommer att se väldigt snyggt ut, men ännu oftare erbjuder tillverkare produkter i pastellfärger. Rosa eller persika uppsättningar ser väldigt skonsamma ut. En viss glädje kommer in i interiören av poplinlinne, där örngott och påslakan är av olika färger, men gjorda i samma ton.
  • Med mönster . Det finns ingen gräns för tillverkarnas fantasi. Materialet låter dig applicera fantastiska mystiska bilder. Och detta är inte bara en standardmålning, utan också fantastiska bilder, bisarra abstraktioner, figurer av oregelbundna former. Mestadels erbjuds även pastellfärger, men om du vill kan du också hitta en uppsättning mättade färger.
  • 3D -effekt . Det är ett ljust uttrycksfullt volymetriskt mönster. Effekten skapas av en speciell vävning av trådar. Ett mycket vackert, imponerande alternativ.
  • Bebis . För barn erbjuds kit med bilden av sagofigurer, seriefigurer, moderna leksaker. Underkläder kan väljas för pojkar och flickor, för spädbarn och tonåringar. Nyfödda spjälsängar säljs också separat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av tillverkare av sängkläder

Som regel gör en inhemsk köpare vanligtvis ett val till förmån för en ryskproducerad produkt. För att inte misstas med valet, kolla betyget för de mest populära inhemska sängtillverkarna.

  • " Konstdesign ". Tillverkare från Ivanovo. Det största företaget som erbjuder ett brett utbud av textilprodukter. Det är känt för sin kvalitet och tillförlitlighet. Den har en egen designstudio, vilket gör produkterna mycket prisvärda. I butikerna hittar du designerunderkläder.
  • " Vasilisa ". En annan populär fabrik som erbjuder ett brett utbud av anpassningsbara kit till en överkomlig kostnad. Fördelen med produkterna i detta företag är deras hållbarhet och motståndskraft mot tvätt.
  • " Bomullsparadis ". Detta Cheboksary-företag använder tyska högkvalitativa färgämnen i produktionen, tack vare vilken produkten behåller sina ljusa och fräscha färger, trots att den tvättas i maskinen.
  • BegAl . Ett utmärkande drag för detta företags dukar är frånvaron av sömmar i mitten. För enkelhets skull är påslakanet utrustat med en dragkedja. Företaget kombinerar inhemsk kvalitet och italiensk design, och därför är BegAl -produkter något dyrare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man hand om textilier?

Om de köpta sängkläderna är poplin och inte är falska, behöver det inte särskild vård. Fördelen med detta material är att det inte behövs strykas, tyget kan enkelt förnya sin form på egen hand.

Om linnets kvalitet inte bekräftas av någonting är det värt att spela säkert och följa några enkla vårdregler.

  • Det rekommenderas att tvätta produkten vid en temperatur som inte överstiger 60 grader.
  • Det är tillåtet att höja temperaturen till 90 grader om det är svårt att ta bort fläckar.
  • Vid handtvätt måste tvätten sköljas flera gånger och i maskintvätt i läget med ytterligare sköljning.
  • Det är bättre att vägra att lägga i tvätten. Det rekommenderas inte att koka det.
  • Duken ska torkas i ett ventilerat rum, där direkt solljus inte faller, efter att alla produkter har vänt till fel sida.
  • Vid strykning är det bättre att sätta strykjärnet i bomullsinställningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Vanligtvis tas poplin -sängkläder mycket väl emot av konsumenterna. Dess mjukhet och mjukhet noteras, det är mycket trevligt att sova på detta tyg. Linnet tjänar i flera år, och färgen raderas inte, inga pellets bildas. Negativa recensioner lämnas av köpare som har köpt underkläder av polypoplin. I det här fallet har produkten tappat sin glans efter de första tvättarna, den rynker snabbt och stryker inte ut. Enligt köpare är poplin i allmänhet ett utmärkt alternativ till dyrare tyger som satin, jacquard eller siden.

Rekommenderad: