Hur Tvättar Man Tjära? Hur Torkar Man Av Händer Och Hud? Hur Rengör Jag Golvet Och Saker? Hur Kan En Hund Tas Bort Från Tassarna? Hur Tvättar Jag Av Skor? Fläckstädare

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tvättar Man Tjära? Hur Torkar Man Av Händer Och Hud? Hur Rengör Jag Golvet Och Saker? Hur Kan En Hund Tas Bort Från Tassarna? Hur Tvättar Jag Av Skor? Fläckstädare

Video: Hur Tvättar Man Tjära? Hur Torkar Man Av Händer Och Hud? Hur Rengör Jag Golvet Och Saker? Hur Kan En Hund Tas Bort Från Tassarna? Hur Tvättar Jag Av Skor? Fläckstädare
Video: CLEANING HACKS | Städtips | Rengör stekpannor, missfärgat silver & behållare enkelt 2024, April
Hur Tvättar Man Tjära? Hur Torkar Man Av Händer Och Hud? Hur Rengör Jag Golvet Och Saker? Hur Kan En Hund Tas Bort Från Tassarna? Hur Tvättar Jag Av Skor? Fläckstädare
Hur Tvättar Man Tjära? Hur Torkar Man Av Händer Och Hud? Hur Rengör Jag Golvet Och Saker? Hur Kan En Hund Tas Bort Från Tassarna? Hur Tvättar Jag Av Skor? Fläckstädare
Anonim

Det är inte så lätt att ta bort tjärfläckar från denna eller den där ytan; vanlig tvål och vatten är oumbärliga här. Nedan kommer vi att berätta hur och på vilket sätt du kan bli av med tjäraföroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man bort från saker?

Först och främst, för att ta bort en tjärfläck från ett visst tyg, vare sig det är mocka eller syntetmaterial, måste det torka. Det blir mycket svårare att torka av en ny fläck. Dessutom, innan proceduren, är det nödvändigt att förbereda gummihandskar i förväg för att skydda händerna från smuts.

För att tvätta tjära är det inte nödvändigt att köpa speciella rengöringsmedel, ibland räcker det med improviserade medel

  • Du kan använda ammoniak för att ta bort fläckar . Vätskan appliceras på föroreningsplatsen, gnids försiktigt och lämnas på kläder i flera timmar, och efter denna tid tvättas de helt enkelt med varmt vatten. Om fläcken kvarstår måste rengöringsprocessen upprepas igen tills den är helt eliminerad.
  • Du kan också torka tjärfläcken från byxor, byxor eller andra kläder med vanligt smör . De bör torka det smutsiga området. Därefter gnuggas platsen med tvätttvål för att bilda ett skum och tvättas med vatten.
  • Vanlig flytande solrosolja är en annan hjälpare i kampen mot fläckar på kläder . De kan ta bort fläckar på skor, skor och andra garderobartiklar. För proceduren behöver du en bomullstuss, som måste fuktas med olja och placeras på insidan av fläcken. Därefter fuktas ytterligare en bomullsdynan, med hjälp av vilken det är nödvändigt att torka fläcken och uppnå fullständig rengöring av ytan.
  • Du kan också prova Coca-Cola . För att göra detta måste en kolsyrad dryck hällas tillsammans med en liten mängd tvål i tvättmaskinens fack efter att smutsiga saker har laddats där. Vidare utförs tvätt i ett standardläge. Efter det ska föroreningarna försvinna helt.
  • Stärkelse, terpentin och vit lera kan användas för att ta bort fläckar från produkter av grovt material . Alla komponenter i blandningen måste blandas med varandra i samma mängd och fyllas med vatten för att göra en grötig blandning. Lösningen ska hällas över fläcken och lämnas i flera timmar. Efter tiden har lösningen stelnat, den kan tas bort med en borste. Tillsammans med den frysta blandningen ska ett fläck försvinna.
  • Kaustisk soda kan också hjälpa till att ta bort eventuella föroreningar, inklusive tjära . Du behöver 10 liter vatten och cirka 200-300 gram bakpulver, som måste lösas upp i vätskan. Blandningen måste insisteras, varefter den kan användas för att rengöra kläder. För ökad effektivitet hos en sådan produkt är det värt att lägga till lite tvätttvål där, vilket hjälper till att påskynda processen att ta bort fläckar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har lust att pilla med verktygen till hands, om du tvivlar på deras effektivitet, eller om de helt enkelt inte kunde hantera denna typ av föroreningar, kan du använda hushållskemikalier. Innan dess bör du bekanta dig med produktens instruktioner, kontrollera dess utgångsdatum och fylla på med gummihandskar, och efter rengöring måste sakerna sköljas i varmt vatten.

För närvarande är de mest populära verktygen som Super DeCraser, Tar Remouver och Eltrans

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan utspädd aceton och nagellackborttagare också användas för att rengöra skor.

Hur kan du torka av huden?

Att ta bort tjära från händer, fötter eller andra delar av kroppen är en ganska svår uppgift. Vanlig tvål fungerar inte i en sådan situation. För att rengöra fläckar från huden på ett barns eller en vuxens händer måste du använda hjälp av speciella lösningsmedel. De mest effektiva i kampen mot föroreningar är sådana produkter som "Nefras", dieselbränsle, white spirit och aceton . Du kan också använda nagellackborttagare. Efter proceduren för att ta bort fläckar från huden måste de rengjorda områdena tvättas väl medan du använder tvål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tvättar man bort djur?

När det gäller djur är situationen något allvarligare. Lång kontakt med en hård kemikalie, en hund, katt eller något annat husdjur kan få allvarliga skador i form av kemiska brännskador, och i värsta fall till och med dö. Du bör under inga omständigheter fördröja och skjuta upp avlägsnandet av tjärfläckar från tassar och djurhår.

Du kan använda oraffinerad vegetabilisk olja för att ta bort tjärafläckar från hundens eller kattens tassar . Detta är en ganska tidskrävande process, men fläckar kommer att tas bort med en sannolikhet på 100%. Efter proceduren är det bara tillåtet att bada ditt husdjur i vatten och tvål varannan dag eller senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda en mekanisk metod för att ta bort fläckar, vilket innebär att du använder en kam. Denna metod kan användas i fall där det inte finns för många fläckar. Husdjuret behöver bara kammas ordentligt med en kam, kamma ut all smuts från pälsen.

Ibland är det värt att använda sig av tjocka diskmedel . De kan bara användas för att ta bort fläckar från tassar, mage och rygg. I det här fallet är det nödvändigt att förhindra att produkten kommer in i husdjurets ögon, näsa eller mun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att använda olika lösningsmedel för att avlägsna föroreningar från djur.

Hur rengör jag ytor?

Tjärfläckar på golvet eller andra ytor kan verka helt ofarliga, men de ska inte lämnas kvar och ignoreras. Mot och damm fäster lätt på tjära, som knappt kan tas bort från golvet bara så. Om sådana fläckar observeras på golvet i industrilokaler kan detta bidra till att det uppstår en brandrisk. Dessutom kan tjärrök vara skadligt för människors hälsa.

Det finns flera sätt att ta bort tjära från golv, kakel, däck, väggar eller någon annan yta av metall, betong, laminat, linoleum, gummi och andra material

Bild
Bild

Den första är den mest uppenbara - det är det fysiska sättet. Det handlar om att ta bort den frysta tjära med vassa föremål. Nackdelen med denna metod är att tjära oftast avlägsnas tillsammans med det övre skiktet på ytan, vare sig det är metall, betong eller trä.

Ett annat alternativ är termiskt avlägsnande, vilket innebär användning av en varmluftspistol eller ett lödkolv . Med hjälp av ett verktyg måste tjärföroreningarna värmas upp väl och sedan avlägsnas med en spatel. Observera att detta alternativ inte är lämpligt för träytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest effektiva sättet att hantera tjärföroreningar är att använda en mängd olika kemikalier - till exempel är ett professionellt verktyg som Docker GYM perfekt för detta . Detta kräver att du köper en kemikalie och häller den över fläcken. Under påverkan av kemikalier kommer tjärmolekylerna att brytas ner, varefter slutligen en flytande massa bildas, som måste avlägsnas med en borste eller trasa.

Bild
Bild

Om fläcken har varit på ytan under en längre tid och har ätit in, måste proceduren för att ta bort den upprepas.

Rekommenderad: