Fanerade MDF -paneler: Fanerade Väggpaneler, Ekfanerade Väggark

Innehållsförteckning:

Video: Fanerade MDF -paneler: Fanerade Väggpaneler, Ekfanerade Väggark

Video: Fanerade MDF -paneler: Fanerade Väggpaneler, Ekfanerade Väggark
Video: Acupanel® Wood Wall Panelling Installation Guide 2024, April
Fanerade MDF -paneler: Fanerade Väggpaneler, Ekfanerade Väggark
Fanerade MDF -paneler: Fanerade Väggpaneler, Ekfanerade Väggark
Anonim

Tillverkare av byggmaterial letar alltid efter lösningar som gör inredningen enklare och snabbare. Av de produkter som har dykt upp nyligen kan MDF -paneler särskiljas, som används för inredningsarbete.

Bild
Bild

Applikationsområde

MDF -paneler är gjorda av trä genom varmpressning. I processen ingår inte fenoler, vilket gör dessa produkter miljövänliga för människor. Detta material eliminerar bildandet av en miljö för utseende och spridning av svamp och mögel. Användning av olika MDF -paneler är möjlig om det finns tapeter, gammal färg på väggen eller på en ospacklad yta. Installation av paneler utförs på en prefabricerad ram, som fästs på golv och tak. Bakom denna ram kan du dölja ledningarna, fylla utrymmet med ljud- eller värmeisolering.

När det gäller drift har dessa paneler fördelar jämfört med trä och spånskiva . Styrkan hos MDF är mycket högre jämfört med spånskiva. Dessa paneler tolererar förändringar i luftfuktighet och temperatur bättre än naturligt trä. Oftast används MDF på kontor och butiker. Dessa paneler kan ses i vardagsrum, korridorer och loggior.

Designers kan utveckla vilken inredning som helst, därför används MDF idag i inredningen av kök, vardagsrum, hall och sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Det finns många olika typer av MDF -paneler.

  • Fast pressad . De har ett trevligt utseende och är mycket hållbara. Slät på varje sida.
  • Laminerad . Till skillnad från fastpressade har de en stark och slitstark laminerad högtrycksfilm på ena sidan. Filmen imiterar oftast trä (ek, körsbär, bok eller valnöt).
  • Fanerad . De är gjorda genom att limma naturliga träplattor på ytan. Alla sprickor tätas med ett speciellt kitt. Detta är den mest populära typen av MDF bland designers.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre sätt att göra sådana paneler:

  • het metod (pressning vid höga temperaturer);
  • kall (limning med hjälp av speciella föreningar):
  • membran (det svåraste att tillverka, delarna är anslutna när man skapar ett vakuum).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan detta material ha en ytterligare effekt, vilket gör dem till ett populärt byggmaterial. De kan till exempel vara fuktbeständiga.

Dessa sorter är gjorda av högkvalitativt trä speciellt för badrum. Andra produkter är målbara. Detta är en av de mest populära typerna av MDF. Målningen av panelerna är följande: den färdiga panelen grundas först, sedan torkar den, först efter att polyuretanemaljen applicerats.

Varianterna av 3D MDF är anmärkningsvärda . De är inte bara väggpaneler: de används ofta för att dekorera dörrar eller skåp. Användningen av faner och MDF är populär eftersom de skapar atmosfären i en naturlig trävägg med olika snidade träelement. MDF har en acceptabel kostnad. Om du vill få bra resultat utan att spendera mycket ansträngning och pengar, så kommer det att vara ett utmärkt alternativ för dig.

Rekommenderad: