Förkläde För Kök Av MDF (33 Bilder): Mått På Väggpaneler För Skinali, Tjocklek På Glansiga Plattor, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Förkläde För Kök Av MDF (33 Bilder): Mått På Väggpaneler För Skinali, Tjocklek På Glansiga Plattor, Recensioner

Video: Förkläde För Kök Av MDF (33 Bilder): Mått På Väggpaneler För Skinali, Tjocklek På Glansiga Plattor, Recensioner
Video: Montering MDF Panel 2024, Maj
Förkläde För Kök Av MDF (33 Bilder): Mått På Väggpaneler För Skinali, Tjocklek På Glansiga Plattor, Recensioner
Förkläde För Kök Av MDF (33 Bilder): Mått På Väggpaneler För Skinali, Tjocklek På Glansiga Plattor, Recensioner
Anonim

Att ordna ett kök är en mycket krävande uppgift. Och vederbörlig uppmärksamhet måste ägnas åt varje liten sak. Alla färger i ett sådant rum bör överlappa och matcha varandra, liksom stilen på inredningsartiklar. Ett ordentligt utvalt förkläde spelar en viktig roll i kökets harmoni. Denna detalj verkar bara obetydlig. Faktum är att mycket beror på det.

Idag ska vi titta närmare på MDF -förkläden.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För närvarande är högkvalitativa köksförkläden av MDF mycket populära. Efterfrågan på dem växer ständigt, eftersom dessa delar ser attraktiva ut utan att vara nyckfulla i drift. Liksom andra modeller av förkläden har dessa element också sina fördelar och nackdelar.

Låt oss först titta på vad dessa detaljer är bra för

  • Förkläden av MDF är idealiska för köket, eftersom de inte är rädda för fukt eller fuktig luft. Under påverkan av sådana yttre faktorer sväller, delaminerar dessa delar inte och förlorar inte färgmättnad.
  • De kännetecknas av liknande element och goda hållfasthetsegenskaper. De tål stötar utan problem utan att utsättas för mekanisk skada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att installera MDF-paneler i köket behöver du inte förinställa väggarna. De kan enkelt installeras med dina egna händer. Detta kommer inte att slösa mycket tid och ansträngning. Det blir mycket mer arbete med samma plattor eller glaselement (skinn).
  • Sådana material är inte känsliga för mögel och mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF -paneler kräver inte komplext och konstant underhåll, vilket talar om deras anspråkslöshet. Dessa ytbehandlingar är lätta att underhålla på grund av att de inte har ett stort antal sömmar, som vanligtvis ackumulerar fett och smuts. Kakel eller glas kan inte skryta med sådana egenskaper

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett förkläde av MDF kan väsentligt återuppliva kökets inre och blåsa liv i det. Köpare har möjlighet att välja paneler som imiterar sten, trä eller andra attraktiva material. Korrekt valda dukar kan göra inställningen helt fantastisk.
  • MDF är ett säkert material som inte innehåller farliga ämnen.

Ett förkläde av MDF kommer inte att skada människors hälsa, även om det är i köket.

Bild
Bild
  • MDF -paneler är billiga och är flera gånger billigare än naturligt trä eller sten, som de ofta imiterar.
  • Det är tillåtet att installera installationen av sådana väggpaneler och lämna luckor - med andra ord att fixa dem på lådan. Tack vare denna installationsmetod kommer det att vara möjligt att dölja ledningar eller ventilation bakom panelerna.

Om du inte bara trimmar arbetsytan på förklädet i köket, utan också andra väggar i rummet med MDF -paneler, blir det mycket varmare och tystare där.

Bild
Bild

Du kan vara uppmärksam på att dessa efterbehandlingsmaterial har många fördelar. Det är därför de är mycket efterfrågade och finns i många moderna kök.

Man kan dock inte låta bli att nämna de brister som finns i dem

  • Först och främst bör man ta hänsyn till det faktum att MDF är ett material som inte riktigt "gillar" exponering för höga temperaturer. Av denna anledning rekommenderas det inte att installera sådana paneler nära spisen. På grund av överhettning kan ett sådant förkläde deformeras.
  • Och även MDF -paneler har ytterligare en svag punkt - ändarna. När de är öppna kan fukt komma in i dem. Och även dessa delar kan få mekanisk skada.
Bild
Bild
  • En annan allvarlig nackdel med sådana förkläden är deras känslighet för repor och andra skador från vassa föremål. Naturligtvis, om du lätt rör vid en sådan panel med en kniv, kommer det inte att få några konsekvenser, men om du gör det med ansträngning kan det övre dekorativa skiktet allvarligt lida av detta. Därför bör du vara försiktig med ett MDF -förkläde.
  • En annan nackdel med dessa dekorativa material är deras onaturliga ursprung. Oavsett hur högkvalitativ och vacker fotoutskriften på en sådan duk är, kommer den fortfarande att vara sämre i många av dess egenskaper än naturliga kopior.
Bild
Bild

Designalternativ

Utbudet av förkläden av sådant material som MDF är slående i sin rikedom. Detta tyder på att köket kan inredas på olika sätt. Dessa kan vara både strikta och återhållsamma, samt ljusa och djärva lösningar.

Låt oss bekanta oss med en lista över de mest intressanta och snygga alternativen för sådana paneler som kommer att se perfekt ut i köket

  • Ljusfärgade monokromatiska spisar kompletterar arbetsytan i köket perfekt. Sådana detaljer får rummet att se mer rymligt ut. All smuts på ljusfärgade paneler är dock synlig och måste tas bort så snabbt som möjligt.
  • Många användare föredrar ljusa färger och originalfototryck. Naturligtvis kan du vända dig till sådana element, men det är bättre att tillgripa dem om hela interiören är mer återhållsam. Annars riskerar du att överbelasta köksdesignen betydligt, vilket gör det löjligt och onödigt catchy. Sträva efter att uppnå den perfekta balansen.
Bild
Bild
  • Om köksuppsättningen har uttrycksfulla färger och fasaderna är färgade, är det bättre att välja ett MDF -förkläde dekorerat med bilder i en neutral nyckel. Det är nödvändigt att se till att sådana paneler ekar golvets färg.
  • Installera inte alltför färgstarka och ljusa paneler. Glöm inte att de alltid kommer att stå framför ögonen på värdinnan som är upptagen i köket. Snart börjar denna finish irritera och förstöra stämningen.
  • Paneler med en matt finish är på modet idag. De ser snygga, återhållsamma och solida ut. Som regel lockar sådana faktorer inte onödig uppmärksamhet till sig själva, men samtidigt blir de ett utmärkt komplement till inredningen.
Bild
Bild

Hur väljer man ett material?

Valet av ett högkvalitativt och vackert förkläde för köket bör hanteras med allt ansvar.

Låt oss se vilka kriterier för detta dekorativa material som bör uppmärksammas i första hand

  • Tjocklek … Var noga med att ta hänsyn till parametrarna för tjockleken på det valda MDF -förklädet. I butiker säljs alternativ där den varierar från 3 till 10 mm. En indikator på 4 mm anses vara optimal.
  • Dimensioner … För att köpa paneler med lämpliga dimensioner måste du först noggrant mäta arbetsytan i köket för att inte misstas. Bara med alla parametrar till hands är det vettigt att gå till affären för att köpa ett förkläde.
  • Design … Huvudkravet för att välja ett förkläde är att det måste matcha köksuppsättningen. I den här frågan bör fasaden, bänkskivor, gardiner och golv färgas som en riktlinje.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varumärke … Välj kvalitetsmärkta MDF -förkläden för ditt kök. Det är lämpligt att ge företräde åt varor, vars typ av produktion anges som "full cykel".
  • Kvalitetscertifikat … Välj endast MDF -kort som har ett kvalitetscertifikat. Kom ihåg - okända produkter kan innehålla stora mängder formaldehyd, vilket är hälsofarligt. Snåla inte med att köpa sådant material om du inte vill skada dig själv.
  • Köpsort … Välj rätt plats där du köper ett köksförkläde. Dessa delar måste förvaras under lämpliga förhållanden, annars kan de torka ut eller bli mättade. Det är lämpligt att shoppa i välrenommerade specialaffärer.
  • stat … Förklädet ska vara fritt från skador, repor och missfärgade områden.
Bild
Bild

Installationsrekommendationer

Att installera ett MDF -förkläde innehåller ett antal sekventiella steg.

  • Först måste du markera väggfoten. Du måste installera en högre del under huven. Ofta lägger de inte MDF där, utan en kakel- eller glasskärm.
  • Skär panelerna till önskad storlek. Klipp ut alla nödvändiga hål i de områden där behållarna ska installeras.
  • Sätt nu upp monteringsstången. Det kommer att fungera som ett stöd för panelerna.
  • Låt oss gå vidare till själva installationen. Du kan fästa förklädet med lim eller självgängande skruvar.
  • Vidare bör fogen mellan sängborden och förklädet täckas med tätningsmedel och döljas bakom baslisten. Därefter måste du installera uttag, takräcken och ett handfat.
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Att ta hand om ett förkläde av MDF -paneler orsakar inga problem. Sådana material är bra eftersom de inte absorberar varken fett eller fukt i sin struktur. Det är därför ett sådant förkläde passar bäst i köket.

Bild
Bild

Om det kommer smuts på ytan av MDF -förklädet kan du helt enkelt torka av det med en mjuk trasa eller servett. Men det är bättre att vägra användning av aggressiva kemikalier och slipmedel för att inte skada panelernas dekorativa lager. En hård borste kan också repa ett sådant förkläde .… På grund av detta kommer det med tiden att förlora sin lyster och tidigare attraktionskraft.

Bild
Bild

Efter att ha slutfört procedurerna för att tvätta förklädet måste det torkas av med en torr och ren trasa. I detta fall behöver hjälpmedlen inte användas. Fortsätt försiktigt och försiktigt i alla skeden av underhållet av MDF -förklädet.

Recensioner

Idag föredrar många konsumenter köksförkläden av sådant opretentiöst material som MDF. Efterfrågan på en sådan dekorativ finish är tveksam på grund av dess vackra utseende och överkomliga kostnad.

Kunderna har märkt många positiva egenskaper bakom dessa paneler

  • Av recensionerna att döma är MDF -förklädet en praktisk lösning. De kräver inte komplicerat underhåll, och smuts och fett tvättas av mycket lätt.
  • Köparna noterade också det utmärkta utseendet på dessa material. De passar perfekt in i många användares interiör.
  • Folk var också glada över att MDF -förkläden är miljövänliga. De avger inte hårda och obehagliga dofter.
  • Ett brett sortiment är en annan funktion som har glädjat många konsumenter.
Bild
Bild

Men användare hittade i MDF -paneler för köket inte bara plus, utan också minus.

Låt oss bekanta oss med dem

  • Det höga priset på vissa märkespaneler upprör människor som vill spara pengar.
  • Och köpare märkte också att sådana förkläden lätt kan repas med en kniv om de görs med minsta ansträngning. Du måste vara försiktig så att du inte förstör utseendet på finishen.
Bild
Bild

De flesta användare hittade inga brister i den här finishen alls.

Naturligtvis beror mycket på tillverkaren som tillverkade förklädet från MDF. Det rekommenderas att endast föredra högkvalitativa märkesalternativ som kommer att hålla länge och dekorera interiören.

Intressanta exempel

Mot bakgrund av en snövit köksuppsättning kan du installera en mängd olika alternativ för ett MDF-förkläde. Till exempel kommer paneler med en imitation av ljust karamelträ att se snygga och moderna ut mot bakgrunden av sådana möbler.

Metallinsatser ger inredningen ett mer modernt utseende .på headsetet och det grå klinkergolvet.

Förkläden ser vackra ut, där flera tränyanser kombineras samtidigt … Sådana paneler kommer att kombineras med en ljusuppsättning, där dörrarna är målade i en grafitskärm. Kromdelar kommer att se bra ut i den beskrivna tandem - beslag, huva, ugnspanel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förklädet, där kontrasterande vita och svarta färger kolliderar med varandra, kommer att vara det perfekta komplementet till det snövita kökssetet, i modern stil. Möbler kan kompletteras med gråmatt metalliska detaljer.

Du kan späda ut en sådan situation med blanka svarta hushållsapparater. Det är lämpligt att lägga en gråbeige korthögmatta på ett mörkt golv. Resultatet är en mycket elegant och modern miljö som ligger nära minimalism.

Bild
Bild

MDF -paneler i ljust trä kan installeras bakom en trendig köksenhet som kombinerar vita och röda färger. Det är önskvärt att möblerna har matt stålbeslag (tunna stålhandtag).

Det är också bättre att installera huven ovanför spishällen med en matt struktur. Slutresultatet är en original, livlig, men inte irriterande ensemble.

Rekommenderad: