Hattprofil: Galvaniserad Omega -profil För Fasaden Och Aluminium, För Staket Och För Väggpaneler, Fixering PSh 28 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Hattprofil: Galvaniserad Omega -profil För Fasaden Och Aluminium, För Staket Och För Väggpaneler, Fixering PSh 28 Och Andra Storlekar

Video: Hattprofil: Galvaniserad Omega -profil För Fasaden Och Aluminium, För Staket Och För Väggpaneler, Fixering PSh 28 Och Andra Storlekar
Video: Omega II Fence Systems - Omega Architectural Installation Video 2024, April
Hattprofil: Galvaniserad Omega -profil För Fasaden Och Aluminium, För Staket Och För Väggpaneler, Fixering PSh 28 Och Andra Storlekar
Hattprofil: Galvaniserad Omega -profil För Fasaden Och Aluminium, För Staket Och För Väggpaneler, Fixering PSh 28 Och Andra Storlekar
Anonim

Olika material används under konstruktion och renovering. En av de mest populära och efterfrågade bland konsumenterna är ett sådant element som en profil. Samtidigt vet inte alla användare att en mängd olika profiler kan hittas på den moderna byggmarknaden. Hattprofilen är utbredd; idag kommer vi att prata om materialets särdrag och egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

Hattprofilen (eller omega -profilen) är ett byggelement av metalliskt material. Den används inom en mängd olika områden av mänsklig aktivitet - till exempel vid utförande av fasad- och takläggningsarbeten eller inom ramen för färdigbyggd konstruktion . Utgångsmaterialet för tillverkning av hattprofilen (eller PSh) är en stålplåt, som i sin tur kännetecknas av en liten tjocklek. Förutom ett sådant ark används också remsor och band.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste egenskapen hos den ursprungliga stålplåten är att den är perforerad. För tillverkning av en hattprofil målas arket vanligtvis med en pulvermetod och behandlas även med zink. Sådana behandlingar gör metallen motståndskraftig mot korrosion.

Bild
Bild

Om vi pratar om processen att göra en hattprofil, är det viktigt att notera det faktum att produktionen består av flera steg. De viktigaste inkluderar:

  • mätning av rullade remsor;
  • skärning av stålplåt;
  • metallformning och profilering;
  • ställa in önskade storlekar;
  • beläggning med olika externa lösningar (till exempel antiseptisk eller lack);
  • varm eller kall galvanisering;
  • målning (ofta, tack vare denna process, är det möjligt att ge profilen motstånd mot extrema temperaturer).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hattprofilen, liksom alla andra byggelement, har en uppsättning unika egenskaper . Dessa egenskaper skiljer PSH från andra byggmaterial. Genom att noggrant analysera hattprofilens särdrag kan du fatta ett objektivt och balanserat beslut om behovet (eller bristen på det) att skaffa och använda en hattprofil för dina ändamål.

Bild
Bild

Funktionerna i omega -profilen inkluderar:

  • höga indikatorer på hållbarhet och styrka (följaktligen kommer materialet att tjäna dig länge, du kan spara dina materialresurser);
  • höga indikatorer på dimensionell noggrannhet;
  • mångsidighet (denna egenskap motiveras av det faktum att hattprofilen kan användas för olika konstruktions- och reparationsändamål);
  • användarvänlighet (i detta avseende betyder det att materialet inte kräver komplexa vårdåtgärder);
  • ekologisk renlighet (tack vare detta kommer profilen inte att skada människors hälsa);
  • låg vikt (låg vikt ger enkel transport och lagring av material);
  • höga korrosionsskyddande egenskaper;
  • brandsäkerhet;
  • motståndskraft mot instabila temperaturer;
  • stor variation och hög tillgänglighet;
  • budget pris.
Bild
Bild

Material (redigera)

Först och främst bör det sägas att när du väljer en monteringshattprofil (eller KPSh) är det mycket viktigt att vara mycket uppmärksam på vilket material den är gjord av. Experter rekommenderar att man endast köper sådana produkter som är tillverkade av högkvalitativt och mycket motståndskraftigt material. Om du ignorerar detta krav kan du köpa en profil som lätt bryts under påverkan av den yttre miljön och kommer att tjäna dig under en kort tid.

Det finns 2 typer av detta byggmaterial

Metall

Bild
Bild

Bland metall-, galvaniserade, aluminium- och ståltyper kan särskiljas. Samtidigt bör endast råvaror av högsta kvalitet (zink, aluminium respektive stål) användas i produktionsprocessen.

Bild
Bild

Beroende på syftet med hattprofilen kan material från olika sektioner användas.

Bild
Bild

Kombinerad

Bild
Bild

Om vi pratar om kombinerade profiler, bör det noteras att vid tillverkning av ett sådant byggmaterial används både metall och trä . Tack vare detta har tillverkarna möjlighet att avsevärt minska kostnaden för profilen, samt att göra den lättare. Dessutom ökar användningen av ytterligare träelement profilens bärighet.

Dimensioner

På grund av det faktum att hattprofilen är ett utbrett och efterfrågat material bland användarna, kan en mängd olika typer av PSh hittas på marknaden, i synnerhet gäller ett brett sortiment det dimensionella rutnätet. Användaren kan köpa material i följande storlekar: 50x20x3000, 28, 61, 40, 50, 80x20x20, 45, 30, 90x20x3000, 50x10x3000.

Bild
Bild

Tänk på de vanligaste dimensionella sorterna

Omega -profil (25 mm)

Bild
Bild

De särdrag hos detta material inkluderar det faktum att det är mycket motståndskraftigt mot olika mekaniska påverkan från miljön.

Hattmaterial (PSh 28)

Bild
Bild

Ofta används detta byggelement aktivt i processen att bygga en mängd icke-standardiserade och unika byggnader som har ett stort antal hörn.

Omega -profil (40 mm)

Bild
Bild

Denna typ är mångsidig. Dessutom inkluderar materialets särdrag hög säkerhet, korrosionsbeständighet.

Hattmaterial (45 mm)

Bild
Bild

Trots att denna profil är relativt stor i storlek är det ganska svårt att använda den. Så till exempel, på grund av dess unika egenskaper, fäster materialet bra på kakel, golv och takpapp. Hattprofilen tål bra instabila temperaturer. Dessutom är den belagd med en speciell antiseptisk förening, som ger den korrosionsskyddande egenskaper.

Hattmaterial (50 mm)

Bild
Bild

Denna typ av byggmaterial används för att skapa en ventilerad fasad och ett ljust tak. Produkten tål ganska tunga belastningar och fästs pålitligt på nästan alla material.

Fästhattmaterial (60 mm)

Bild
Bild

På tal om detta byggmaterial bör det noteras sådana särdrag som tillförlitlighet, säkerhet och motståndskraft mot olika korrosionsprocesser. Dessutom är en sådan profil brandsäker, den lämpar sig inte för de negativa effekterna av solljus och alltför höga temperaturer.

Hattmaterial (61 mm)

Bild
Bild

Detta material har en så viktig egenskap som motståndskraft mot negativ påverkan utifrån. Dessutom kan en lång livslängd och låg vikt av produkten noteras.

I samband med en så stor dimensionell mängd material är det mycket viktigt att noggrant närma sig valet av den profil du behöver. Först och främst bör du fokusera på dess syfte.

Ansökningar

Som nämnts ovan är hattprofilen ett ganska populärt material. Det används inom många områden av mänsklig aktivitet:

  • svarvning av fasad och tak;
  • installation av ytterväggar, väggpaneler och staket;
  • byggande av bostadshus och icke-bostadshus för olika ändamål;
  • skapande av multifunktionella golv;
  • arrangemang av ventilerade strukturer;
  • organisation av metallkonstruktioner och prefabricerade strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hattprofilen används mycket ofta som fästelement eller dockningselement vid uppförande av byggnader av gipsskivor. Dessutom kan materialet i vissa fall användas som dekorationsmaterial.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja hattprofil är en mycket viktig process som kräver uppmärksamhet och noggrannhet från köparen. När du väljer en profil rekommenderar konstruktionsexperter att ta hänsyn till flera viktiga punkter.

  • Tillverkare . Det rekommenderas att du bara köper produkter som har tillverkats av företag som är pålitliga och betrodda av konsumenter. Så du kommer att vara säker på produkternas höga kvalitet och deras överensstämmelse med alla nationella och internationella standarder.
  • Köpsort . Du bör bara köpa en profil i specialiserade järnaffärer - under sådana förhållanden kan du ta hjälp av professionella och erfarna säljkonsulter.
  • Feedback från köpare . Innan du köper en profil är det viktigt att läsa användarrecensioner av denna produkt. Detta säkerställer att de fastigheter som deklareras av tillverkaren motsvarar det verkliga läget.
Bild
Bild

Med tanke på dessa parametrar kan du köpa byggmaterial av hög kvalitet som kommer att tjäna dig under en lång tid och som kommer att uppfylla sitt funktionella syfte 100%.

Fästteknik

När du har valt den profil som är lämplig specifikt för dina ändamål är det mycket viktigt att ta hand om rätt installation. För att förhindra oönskade misstag bör du vägledas av råd och rekommendationer från experter.

  • Innan du påbörjar något arbete är det viktigt att kontrollera att du har alla nödvändiga delar på lager. Och det gäller inte bara själva PS, utan även ytterligare instrumentation.
  • Om så önskas och är nödvändigt för att måla byggmaterialet måste detta göras i förväg, omedelbart före installationen.
  • Ordningen för det fortsatta arbetet beror på i vilket syfte du kommer att använda profilen. Så, till exempel, om du vill bygga ett galvaniserat staket, måste profilen fördjupas till en tidigare grävd gräv. I framtiden kommer profilremsorna att fästas på remsorna som är särskilt utformade för detta ändamål. Därefter utförs murverk.

Rekommenderad: