Staket För Ett Staket Av Wellpapp Utan Svetsning: Tillbehör. Hur Gör Man Ett Prefabricerat Staket Av Ett Profilerat Ark Med Fästelement Med Egna Händer Utan Svetsning?

Innehållsförteckning:

Video: Staket För Ett Staket Av Wellpapp Utan Svetsning: Tillbehör. Hur Gör Man Ett Prefabricerat Staket Av Ett Profilerat Ark Med Fästelement Med Egna Händer Utan Svetsning?

Video: Staket För Ett Staket Av Wellpapp Utan Svetsning: Tillbehör. Hur Gör Man Ett Prefabricerat Staket Av Ett Profilerat Ark Med Fästelement Med Egna Händer Utan Svetsning?
Video: Easy, Beautiful DIY Fence 2024, April
Staket För Ett Staket Av Wellpapp Utan Svetsning: Tillbehör. Hur Gör Man Ett Prefabricerat Staket Av Ett Profilerat Ark Med Fästelement Med Egna Händer Utan Svetsning?
Staket För Ett Staket Av Wellpapp Utan Svetsning: Tillbehör. Hur Gör Man Ett Prefabricerat Staket Av Ett Profilerat Ark Med Fästelement Med Egna Händer Utan Svetsning?
Anonim

Korrekt infästning för ett wellpappstängsel utan svetsning är mycket viktigt i praktiken. Alla webbplatsägare måste ta reda på vilka komponenter som behövs i ett visst fall. Nästa viktiga fråga är hur man gör ett prefabricerat staket av ett profilerat ark med fästelement utan svetsning (enligt teknik) med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vackra och relativt starka korrugerade staket är mycket praktiska i praktiken. Det är dock avgörande att få denna konstruktion rätt . Misstagen kan vara ganska allvarliga. Förutsatt korrekt installation finns det ingen tvekan om bekvämligheten och lång livslängd.

Det är lämpligt att montera det profilerade arket på staketet utan svetsning . Poängen är att även perfekta svetsar, per definition, försvagar strukturer och minskar deras livslängd.

För en tjock metall är detta inte särskilt viktigt, men för en tunn profil är denna faktor mycket signifikant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staketfästen väljs med hänsyn till pelarnas material och andra stödstrukturer

  • Tegel- och stenstöd krävs för att monteras på hjälpöverlägg, och inte på själva stenen.
  • Det rekommenderas inte att använda trästolpar för wellpapp. Även välbehandlat trä med rätt vård kommer att hålla högst 10 år. Denna lösning är endast lämplig för tillfälliga häckar.
  • Plåtar kan installeras på det professionella röret ganska enkelt.

Det rekommenderas att även måla barriären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fästelement

Det finns olika tillbehör för att fästa wellpappet på staketet. Oftast används självgängande skruvar för detta ändamål . Denna lösning är lämplig även för oerfarna, nybörjare. Den bultade anslutningen (närmare bestämt på självgängande skruvar) är ganska tillförlitlig och garanterar konstruktionens hållbarhet.

Till skillnad från en enkel skruv ger en sådan produkt en mycket snabb fastsättning . Anledningen är uppenbar: det finns ingen anledning att förborra metallen. Självgängande skruvar är gjorda av legeringar i kol eller rostfritt stål. I vissa fall används starka typer av mässing för dem.

Det är värt att notera att några självgängande skruvar är gjorda med förväntan att skruvas in i betong; de är nödvändigtvis gjorda av de tuffaste stålkvaliteterna och är förborrade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen idé att använda dyra fästanordningar för tak . Det är fullt möjligt att klara sig med förenklade produkter med en pressbricka. För din information: samma hårdvara är lämplig för husfasader. De är speciellt belagda för att minska risken för korrosion. Det är användbart om det också finns ett dekorativt lager som exakt matchar färgen på själva profilerade arket; i vissa fall övas ytterligare utrustning med gummipackningar.

Självgängande skruvar kan huvudsakligen utformas för trä eller metall . Det första alternativet har sällsynta trådar och slutar med en skarp ände. Den är lämplig för sammanfogning av ark med en tjocklek av 1,2 cm. Produkter för montering på metall är utrustade med tätare skär och fästs på basen med ett lager på upp till 0,2 mm.

Bild
Bild

Självgängande skruvar kan ha:

  • ett sexkantigt huvud (det är bekvämare med ett slitsat huvud och ser mer harmoniskt ut);
  • en stor bricka (det minskar risken för deformation eller förstörelse av ett tunt ark, ökar livslängden för en hårt belastad hårdvara);
  • syntetisk gummipackning (mycket bättre läckageskydd).

Det är ingen mening att ta hårdvara med en zinkbeläggning mindre än 12,5 mikron för det profilerade arket. Om den är för tunn garanteras inte väderbeständighet. Längden på produkter för metall varierar från 1, 3 till 15 cm, för trä - från 2, 9 till 8 cm. Snittet blir respektive 0, 42-0, 63 och 0, 35-0, 48 cm . Vikt per 1000 enheter kan variera från 4 till 50 kg; standard draghållfasthet - minst 100-150 kg.

Bild
Bild

Att försöka använda skruvar utan breda brickor är att framkalla snabb försämring av golvet.

Snart kan bladet lossna och kollapsa helt. Även fasthållningen i sig med enkla skruvar är inte tillräckligt effektiv. Dessutom är det bara packningen som gör det möjligt att kompensera för den lokala nedbrytningen av de skyddande beläggningarna. Antalet fästelement bestäms av antalet eftersläpningar och överlappningar.

I vissa fall används wellpappfästen . Som standard är de i form av bokstaven V. Sådana produkter låter dig ansluta tekniska system. Fästen för golv med hål är gjorda av galvaniserad metall med en tjocklek på 0,2 cm. Hålets storlek är M8, M10 eller M12; samma nitmuttrar tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den V-formade hållaren är gjord med svetsmuttrar . För tillverkningen används en galvaniserad legering med en tjocklek på 0,15-0,2 cm. Denna lösning låter dig hänga upp konstruktionssystem till ett profilerat ark med en liten våg. Oftast har fästet endast monteringshål i kanterna.

Ibland monteras det profilerade arket med nitar, vars tvärsnitt varierar från 3, 1 till 6, 7 mm . Fästelementen skruvas fast med en speciell pistol. Vanligtvis spenderar de 7-10 enheter hårdvara per 1 kvm. m. Denna lösning låter dig vägra genom borrning (den utförs endast på ena sidan). När du köper nitar måste du vara uppmärksam på profilens massa (i enlighet med fästelementets bärighet).

Bild
Bild

Installationsteknik

Att göra ett staket från ett professionellt ark med egna händer är inte så svårt. Det rekommenderas att linda in hårdvaran med en skruvmejsel . Experter råder vid beräkning av antalet fästelement att fördubbla antalet vid ändarna i jämförelse med den vanliga beräkningen. Då blir byggnaden starkare och mer stabil. Stödelementen måste skruvas in rät vinkel mot däckytan.

Att montera ett staket från ett profilerat ark på bultar är inte svårare än att använda självgängande skruvar . Dessutom kan bultarna endast erhållas från insidan av platsen. Detta ökar säkerheten mot inkräktare. Det är värt att överväga att det är omöjligt att installera bultarna ensamma. Dessutom är de klart dyrare än självgängande skruvar och samtidigt mindre olika i visuella termer - det finns bara silver och svarta modeller.

För att det prefabricerade staketet ska vara pålitligt och vackert måste du först prova på delar av strukturen . Efter markering av bulten borras en passage. Först då fästs arbetsstycket på tvärelementen. Vanligtvis förbrukas 6 bultar per profilark. Oavsett val av hårdvara måste du se ut så att arken ligger tätt intill varandra och överlappningen är enhetlig.

Rekommenderad: