Arbetsstövlar: Säkerhetsstövlar Med Metalltå, Presennings- Och Lädermodeller, Låga Stövlar Och Andra Typer, De Bästa Tillverkarna Av Skyddsskor

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsstövlar: Säkerhetsstövlar Med Metalltå, Presennings- Och Lädermodeller, Låga Stövlar Och Andra Typer, De Bästa Tillverkarna Av Skyddsskor

Video: Arbetsstövlar: Säkerhetsstövlar Med Metalltå, Presennings- Och Lädermodeller, Låga Stövlar Och Andra Typer, De Bästa Tillverkarna Av Skyddsskor
Video: Stövlar - svenska 🇸🇪 2024, April
Arbetsstövlar: Säkerhetsstövlar Med Metalltå, Presennings- Och Lädermodeller, Låga Stövlar Och Andra Typer, De Bästa Tillverkarna Av Skyddsskor
Arbetsstövlar: Säkerhetsstövlar Med Metalltå, Presennings- Och Lädermodeller, Låga Stövlar Och Andra Typer, De Bästa Tillverkarna Av Skyddsskor
Anonim

Arbetsstövlar är en viktig del av personlig skyddsutrustning mot stötar, vatten och farliga kemikalier. Hur man väljer rätt skyddsskor och vilka modeller som är bäst - läs artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Uttrycket "Alla säkerhetsregler är skrivna med blod" betyder att enligt Ryska federationens arbetskod Art. 229 efter en industriell olycka är en särskild kommission skyldig att genomföra en inspektion med deltagande av en arbetsskyddsspecialist . Lagstiftningsnormer tvingar arbetsgivare att skapa säkra förutsättningar för arbetarnas liv och hälsa, och arbetstagare är skyldiga att följa dem. Personlig skyddsutrustning (PPE) på jobbet mot skadliga, farliga och andra negativa faktorer inkluderar overaller och skor.

Faktum! Skyddsskor utfärdas under förutsättning att de utförda arbetsuppgifterna är förknippade med en potentiell risk för benskada (regleras av artikel TC 209).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare är skyldiga att kontrollera och ange egenskaperna och klassificeringen av arbetsskor enligt listan över dem som anges i Interstate Quality Standard Occupational Safety Standards GOST 12.4.127-83 , där det finns olika fysiska och mekaniska, ergonomiska, hygieniska indikatorer: nödvändig tjocklek och hållfasthet för olika delar, linjära dimensioner, tillåten driftstemperatur, permeabilitet för aggressiva medier och giftiga ämnen och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på egenskaperna hos industriarbetet görs modeller av olika mönster. Klassificeringen av arbetsskor är uppdelad efter syfte, årstid, material, stil och storlek. Enligt säsongen är skor indelade i sommar, halvsäsong och vinter (isolerat).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom skyddsmetoden utmärks de:

  • från slag, skärsår och punkteringar;
  • från vibrationer;
  • från att glida;
  • från kemiska brännskador;
  • från stänk av smält metall, kontakt med en het yta, extremt höga eller låga temperaturer;
  • från elektrisk stöt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsskor är utrustade med olika skyddskuddar - med komposit- eller järntåhätta och förstärkta sköldar. Rustning med metalltå och innersula har en betydande vikt (den tyngsta av stål) och är inte så bekväm att bära, men mer pålitlig med risk för punkteringar och stötar med en kraft på 5 till 200 J.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som överdelens material används läder av olika bearbetning och konstläder (oftare i mindre detaljer), gummi och presenning (flerskikts och slitstarkt bomullsduk impregnerat med gummi).

Intressant! Kirzovye stövlar är ett billigt substitut för naturliga; länge var den ryska armén utrustad med dem. Efter dekretet från försvarsministern Shoigu ersattes de med, som väntat, mer slitstarka stövlar i läder (analoga med de amerikanska Corcoran Marauder -stövlarna).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tjänstemännen kritiserade dock fortfarande de inhemska produkterna från tillverkarna "Paritet", "Donobuv", "Voentorg" och "Faraday ". Sulan kan vara tillverkad av gummi, PVC (polyvinylklorid), PU och TPU (polyuretan och värmebeständig PU), stark och resistent mot aggressiva miljöer nitril (syntetiskt gummi).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt storleken på stövlarna är de indelade i skokåpor, fotledar, låga skor, stövlar, fotkängor och höga stövlar med fullt fotskydd, som kan gå direkt till låret. Fästdon finns med snören eller blixtlås och kan dessutom utrustas med en skyddande läderflik och ett nödutlösningssystem vid en olycka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa tillverkarna och modellerna

I alla farkoster ökar korrekt arbetskraftsorganisation dess effektivitet avsevärt. I denna mening är arbetsskor från många utländska tillverkare den bästa investeringen, som en garanti för hög effektivitet (effektivitet) och öka potentialen hos specialister, respektive god lönsamhet i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanska företaget Red Wing Shoes har producerat utmärkta läderskor och skor för vardagligt och professionellt bruk sedan början av 1900 -talet. Med mer än ett sekels erfarenhet vårdar och utvecklar hon sina färdigheter inom tillverkning av handgjorda skor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet! Märkeslinjen inkluderar: stövlar för turism, bergsklättring, militären, för oljefältförhållanden, med skydd mot elektriska bågar, mekaniska och kemiska skador på byggarbetsplatser och för hårda väderförhållanden.

Alla anatomiska särdrag hos kvinnofoten beaktades vid utformningen av lastarna för damskor och skor. För kvaliteten på råvaror " Röda vingar "svarar sig själva och experimenterar ständigt med bearbetning av material och läderförband, när sulan är sliten kan den bytas ut från fabriken.

Bild
Bild

Vintage stövlar Ensamvarg tillverkad i Japan på grundval av amerikanska arbetsskor från 1930 -talet. Varje detalj produceras med största omsorg. Japanska modeller som Mechanic Boots Black från Lone Wolf är också högt värderade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Timberland är tillverkare av det kända märket av ljusa senapsfärgade gula stövlar . Vid ett tillfälle gjorde han ett stänk med sin då innovativa teknik för sömlös anslutning av en gummisula med en läderöverdel. Den tredubbla sömmen i nylontråd gav strukturen speciell styrka, så Timberlands blev känd för sin unika tillförlitlighet och fuktbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest kända varumärkena inkluderar också eliten brittiska Grenson Brogues - leverantörer av varor till den brittiska armén under andra världskriget.

Och italienska företag Cofra, Pezzol och Panda Safety -ledande europeiska tillverkare av högteknologiska skor, isolerade och för halvsäsong, med förbättrade anatomiska egenskaper, skyddande kompositkuddar och sulor för alla typer av ytor och farliga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja rätt arbetsstövlar är delvis en fråga om extern preferens, men det är lika viktigt att se till att de kan utföra sina omedelbara funktioner - för att skydda benen från skador . Om det finns risk för att tunga föremål faller ned på ditt ben, välj sist med en mängd olika sköldar, till exempel mellanfotsskyddet på foten. Beroende på materialtyp finns det två typer av tåhattar - järn (stål eller aluminium) och komposit (kolfiber, plast eller Kevlar).

Bild
Bild

Viktig! Ofta verkar skyddsskor för arbete för skrymmande, men gör inte ett totalt misstag genom att välja för snäva skor, eftersom detta inte bara hotar blåsor och förhårdnader, utan även inåtväxande naglar och allvarliga fotsjukdomar.

Storleken ska inte bara motsvara innersulan, utan också benets fullhet . Moderna tillverkare har lärt sig att göra mer anatomiska, asymmetriska dynor som passar formen på tår och fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift

Att välja rätt sko för jobbet är bara halva striden! Det är lika viktigt att förstå när det är dags att byta ut dina gamla skyddsskor och ta hand om dem för att förlänga deras livslängd så länge som möjligt . Slitagekriterier är subjektiva, men grundregeln är att ersätta med märkbar skada på tå, häl och mellanfotsskydd. För fukt- och kemikalieresistenta gummi- och PVC -skor kommer varje delaminering av material att vara kritisk.

Bild
Bild

Detsamma gäller situationen om slitbanemönstret har slitit ut, vilket kan bli halt eller passera skadliga ämnen inuti. Du kan kontrollera tätheten med vanlig tidning eller en handduk. För att göra detta, bara skjuta en torr trasa inuti och lämna stövlarna över natten i en behållare med vatten, om de förblir torra, då är allt i sin ordning. Eller, tvärtom, häll vatten inuti skon, tvätta och linda utsidan av en torr känga med tidning, leta efter en läcka.

Viktig! Använd speciella krämer och oljor för naturligt läder för att förhindra torkning och sprickbildning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta hand om dig och ta hand om dina skor … Helst bör du ha två par skor, eftersom en mans ben kan producera upp till 200 milliliter svett per dag, och detta är förenat med snabb försurning av innerfoder och innersula. Byt sula ibland. Skyddsskor måste också hållas rena, vilket inte bara ökar livslängden utan också din egen arbetskraftsproduktivitet.

Rekommenderad: