Elektriska Eldstäder Med Effekten Av En Levande Låga (87 Bilder): En Elektrisk Eldstad Med Effekten Av Eld I Lägenhetens Inre

Innehållsförteckning:

Elektriska Eldstäder Med Effekten Av En Levande Låga (87 Bilder): En Elektrisk Eldstad Med Effekten Av Eld I Lägenhetens Inre
Elektriska Eldstäder Med Effekten Av En Levande Låga (87 Bilder): En Elektrisk Eldstad Med Effekten Av Eld I Lägenhetens Inre
Anonim

En öppen spis med effekten av en levande låga kommer att bidra till att ge ett lust till inredningen, lägga till komfort och hemvärme i ditt hem. Moderna modeller efterliknar helt riktig eld, och de som samlas runt härden kommer till och med att höra det karakteristiska sprakandet av brinnande stockar. Samtidigt har ett sådant tillbehör varken rök eller brandhot. Det kräver inte att alla brandsäkerhetskrav uppfylls, det är ganska enkelt att installera, ergonomiskt och kan därför installeras även i stadsbostäder.

Särdrag

Eldstäder av detta slag är snarare uppvärmningsanordningar, kännetecknade av närvaron av ett brandimiteringssystem. Verkliga låganordningar är en komplex mekanism.

Den innehåller två huvudsystem som fungerar autonomt från varandra:

  • värmesystem;
  • levande eldimiteringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av att systemen inte är sammankopplade kan användaren njuta av utsikten över en öppen eld, men samtidigt stänga av värmefunktionen.

Bild
Bild

Andra komponenter i sådana enheter inkluderar:

  • en anordning för simulering av en låga;
  • falsk eldstuga;
  • konstgjorda, imiterande naturliga kol och stockar;
  • dekorativa galler;
  • fjärrkontroll, med hjälp av vilket val och installation av driftsläget för den elektriska eldstaden utförs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visuellt är de flesta eldstäderna uppdelade i 2 delar - det här är en portal (den yttre delen som inramar flamman) och en eldstuga (ved eller kol placeras här, en eld brinner). Vissa modeller har ingen portal. Eldstaden är i sin tur inbyggd (har en viss storlek, är inbyggd i portalen och är ansluten till elnätet) och kan bytas ut (behöver en speciell ram, vanligtvis gjord på beställning).

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från vanliga ved- och gaseldade eldstäder har elektrisk ett antal fördelar

  • Installationen behöver inte samordnas med relevanta myndigheter, och i de flesta fall behöver du inte ens ringa en specialist för installation.
  • Elektriska eldstäder är lätta att underhålla eftersom de inte har någon skorsten att rengöra eller en eldstad som regelbundet täcks med sot. All vård består i att torka damm från ytan, byta glödlampor och byta vatten.
Bild
Bild
  • Säkerheten beror på att när det brinner frigörs inga toxiner och kolmonoxid och felaktig drift av systemet utesluts.
  • Små dimensioner, inget behov av att organisera en skorsten gör det möjligt att använda eldstäder även i små rum som inte skiljer sig åt i takets imponerande höjd. Den enda typen av rum där installationen av tillbehöret är oacceptabelt är rum med hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Närvaron av en termostat i spisen gör att den kan värma rummet till en viss temperatur utan att torka luften. Det finns ett sätt för fullständig avstängning av värme.
  • Närvaron av ytterligare alternativ, bland vilka de mest populära är befuktning och rening av luften, möjligheten till musikaliskt ackompanjemang av härdens arbete.
  • Kostnaden för en eldstad är i genomsnitt 5 gånger lägre än inköps- och installationspriset för en gas- eller vedeldad analog. Dessutom kommer driften av den elektriska versionen också att kosta mindre. Den huvudsakliga utgiftsposten är elräkningar.
  • Det finns ingen anledning att oroa sig för förbränningskällorna, eftersom eldstäderna drivs av elnätet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många fruktar att installationen av en elektrisk eldstad kommer att leda till en betydande ökning av energikostnaderna. Sådana farhågor är ogrundade, eftersom kostnaden för att betala räkningar kommer att öka något när du använder eldstadens dekorativa funktioner (utan uppvärmning). När den används som värmesystem använder den samma mängd el som hushållsvärmare.

Visningar

En dekorativ öppen spis kan vara av flera typer.

Eldstadskomplex , bestående av separata delar - en elektrisk spis och en portal till den. Dessutom kan de säljas både som uppsättning eller separat (köparen kombinerar själv elementen baserat på hans stilistiska krav). Slutligen kan du köpa en öppen spis och göra en portal till den med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta enheter , utåt liknande designen av en plasma -TV. Denna modell är optimal för en liten lägenhet, eftersom kaminstrukturen kan byggas in i väggen eller placeras i en speciell nisch och till och med helt enkelt hängas på väggen.

Förresten, inbyggda versioner med tillräcklig effekt kan mycket väl ersätta flera batterisektioner. Inbyggda modeller, som ligger i väggnischer, ser kompakt ut, ändrar inte rummets geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den väggmonterade versionen är helt enkelt fäst på en specifik vägg och är den mest kompakta typen. En mängd kompakta enheter är tvåsidiga fokuspunkter.

Bild
Bild

Mobila enheter som på vissa sätt liknar spisar - om det behövs överförs de enkelt från rum till rum. Det är enkelt att aktivera en sådan öppen spis - sätt bara in kontakten i uttaget.

Miniatyr härdar , som är små korgar, lådor av träjärn. Illusionen skapas att de är fyllda med trä och kol, som långsamt ulmar. Det är inte heller svårt att slå på en sådan eldning - anslut bara den till elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om tekniken för att få en låga, finns det flera typer av eldstäder

  • Elektromekanisk i vilken lågan produceras av ljuset från halogen- eller LED -lampor. När en speciell mask roterar av motorn lyser lamporna och bländning och reflektioner som är karakteristiska för eld visas på skärmen.
  • Ånga i vilken effekten av eld tillhandahålls av ånga. Den är bakgrundsbelyst med färgade lampor. Tack vare ångan är det möjligt att inte bara få syn på eld, utan också rök.

Ånga eller vattentillbehör gör att du kan få den mest realistiska förbränningen. Detta uppnås genom att belysa vattenånga med lampor. Trots olika utföranden av sådana enheter har de alla samma "fyllning" - det här är ånggeneratorer och ett belysningssystem. Och för att ångan ska försvinna genom eldstaden finns det en speciell diffusor i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten har en behållare för vatten som måste fyllas på med jämna mellanrum. Det är nödvändigt att övervaka kvaliteten och graden av vattenrening, annars kommer behållaren snabbt att täckas med avlagringar och själva enheten blir oanvändbar. Baserat på behållarens volym kräver härden inte att fylla på med vatten från en dag till flera dagars arbete.

Eldstad, på skärmen där en video av en brinnande härd visas . Moderna modeller har ett 3D -perspektiv, på grund av vilket den maximala realismen för den visade bilden uppnås. Nackdelen med videoeldstäder är bildens cyklicitet, det vill säga, efter en viss tid börjar videon av lågan att upprepa sig, gå i en cirkel.

Bild
Bild

Beroende på vilket "bränsle" som används finns det flera typer av eldstäder

  • På träet . I en eller annan grad kan de imitera naturliga stockar från nästan helt bevarade till betydligt utbrända. Dummies av stockar, som riktiga, kan placeras vid spisen i en speciell korg eller öppen nisch. Denna inredning kommer att se autentisk och harmonisk ut.
  • På kol . Vanliga kol används, staplade på en pall. När lamporna fungerar uppnås effekten av glödande kol.
  • På stenarna . I detta fall placeras dekorativa stenar i eldstaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbränningen av en falsk eld kan sträcka sig från smolning, en liten eld till en ännu mer imponerande låga.

Beroende på storleken utmärks eldstäder av följande typer:

  • standard (520x620hx240 mm);
  • bred (upp till 1000 mm);
  • extra bred (upp till 2500 mm).

Det finns också små (bärbara) eldstäder, inklusive de som är installerade även på bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

"Värmare" passar perfekt in i de flesta klassiska vardagsrum och kontor. De vanligaste alternativen för efterbehandlingsmaterial för sådana eldstäder är trä, sten, kakel, dekorativt gips, stuckatur kan användas som inredning. De kännetecknas av monumentalitet och närvaron av portaler. I köket eller i matsalen såväl som på kontoret ser stiliserade spisar spektakulära ut.

För att få harmoniska interiörer rekommenderas att placera naturliga stockar och verktyg för blandning av kol, olika tångar nära eldstaden.

Bild
Bild

För interiörer i modern stil det är bättre att välja elektriska eldstäder inramade med glas, plast, speglar, olika moderna material med tonade eller metalliska effekter.

Det fina med enheter i modern stil är att de kan ha en neutral nyans eller fungera som en ljus färg accent i ett rum. Men de har vanligtvis en enkel, lakonisk form och diskret finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kantiner lantlig stil det är lämpligt att använda eldstäder som mer liknar spisar. De är tillräckligt stora och har portaler. Som efterbehandlingsmaterial kan du använda plattor som imiterar tegel, gips för lera eller kritytor.

Interiören bör kompletteras med trämöbler, naturliga textilier och korgtillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är orättvist att tro att eldstaden inte passar in i moderna "urbana" stilar - hi-tech eller loft … Men i sådana rum bör den inte ha den vanliga inredningen. Preferenser bör ges till eldstäder som är ursprungliga i formen. Tosidiga enheter ser intressanta ut, som dessutom kan tjäna för rymdzon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör i retrostil ser harmoniska ut i loftets interiör, inom vilka element från antiken och moderna element kombineras eklektiskt.

Efterbehandling med natursten är plattor som imiterar grov tegel också lämpliga.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att spara pengar och för att uppnå eldstadens exklusivitet kan portalen göras för hand. Hemlagade portaler kan tillverkas av olika material. Det mest tillgängliga och billigaste kommer att vara gips, medan det rekommenderas att använda dess fuktresistenta sort. Ett annat budgetalternativ är en portal av spånskiva eller fiberboard (tillverkad på basis av pressat trä).

Bild
Bild
Bild
Bild

För mer ädla och unika interiörer, välj trä. Denna design kommer dock att bli ganska dyr. Detsamma kan sägas om stenportaler. Deras val är varierat - från mer prisvärd skalrock till lyxig granit. Dessa material kan inte bearbetas och skärs hemma, så du måste beställa skärning av element för att möta eldstaden i specialiserade verkstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg och modern är polyuretanformningen. Den har en genomsnittlig kostnad, men den är lätt att montera, ser harmonisk ut i moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst skärs portalpiedestalen ut. Det optimala materialet för det är laminerat MDF, eftersom det kännetecknas av motståndskraft mot fukt och höga temperaturer. Basen ska vara bredare än själva portalen. För en klassisk eldstad görs en piedestal - en rektangel, medan samma element i en hörnkamin har en femspetsig form.

Öppen spis görs bäst med gips . Den är stabil, lätt att skära och har en låg kostnad. Först och främst, med hjälp av profiler (rack och guide), är ramen gjord. Först ritas markeringarna av den framtida eldstaden på väggen, exakt motsvarande skisserna. Den bär också över till basen. Återigen, efter att noggrant ha kontrollerat markeringens noggrannhet, fortsätt till installationen av profilerna. Resultatet är en parallellpipering av profiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att stärka den övre delen av parallellpiped, där "manteln" kommer att vara, fästs ytterligare profiler tvärs. På samma sätt görs med hjälp av profiler en imitation av en skorsten. Du kan dock klara dig utan det.

Den tillförlitliga driften av en elektrisk eldstad bestäms av ledningens kvalitet . En självsläckande tråd används för den, som uteslutande läggs i en metallhylsa i portalen. Om det finns ett jordningssystem i rummet används tretrådsledningar!

Uttaget måste också jordas, helst om det är keramiskt. Om uttaget är bakom eldstaden, gör en separat strömbrytare för den. På så sätt kan du enkelt koppla bort enheten från elnätet.

Bild
Bild

Skurna gipsskivor fästs på profilstrukturen med hjälp av metallpluggar.

Av säkerhetsskäl är utrymmet mellan rummets vägg och "baksidan" av eldstaden fodrat med värmeisolerande material (vanligtvis värmebeständig mineralull).

Fogarna mellan gipsskivorna är dolda med ett kitt. För att skydda strukturens hörn från skador kan du använda perforerade hörn. Efter att ha avslutat fästningen av gips, utför de en grov finish av strukturen - de grundar, spacklar, gör hål för ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en eldstad med egna händer slutförs genom att dekorera den.

Som material för yttre dekoration kan natursten, texturerat gips, metallelement användas (det senare alternativet är lämpligt för högteknologiska eldstäder).

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Som en inredningsdetalj bör en elektrisk eldstad väljas med hänsyn till rummets egenskaper.

Först och främst måste du bestämma platsen för eldstaden. Om det finns ett ledigt hörn i rummet kan du välja en hörn eldstad med en portal. Sådana modeller ser monumentala ut och ger rummet speciell tillförlitlighet och soliditet. Men när sådana versioner finns i små utrymmen kan de vara besvärliga. I det här fallet är det bättre att köpa mobila eller inbyggda, gångjärn eldstäder.

Bild
Bild

Nästa steg är att välja typ av öppen spis. Det är viktigt att inte bara utvärdera modellernas tekniska egenskaper, utan också dina egna styrkor. Trots allt kräver olika typer av eldstäder olika vård. Så det räcker med att ta bort damm från kaminerna, medan mekaniserade motsvarigheter regelbundet kräver reparation och justering. Vi måste vända oss till proffs. I ångversioner måste du ta hand om patronens skick och glöm inte att tillsätta vatten.

När du har bestämt var din framtida eldstad är placerad (det vill säga du förstår vad ungefär enhetens storlek ska vara) och vilken typ det är, kan du börja bedöma de yttre egenskaperna. I det här fallet bör man ta hänsyn till interiörens stil, rummets färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du har bestämt dig för en specifik modell, kontrollera dess tekniska funktioner, läs garantivillkoren.

Eldstaden, precis som alla elektriska apparater, måste vara utrustad med överhettningsskydd . Vanligtvis är dessa system för automatisk avstängning när vissa kriterier nås (överhettning, långvarig drift). Om du letar efter en uppvärmningsmodell, var uppmärksam på dess kapacitet. Denna indikator måste vara minst 1,5 kW.

Eldstaden bör installeras efter noggranna beräkningar. Du måste se till att det ser harmoniskt och kompakt ut i interiören. När du köper en elektrisk eldstad för ett privat hus, byter ut de vanliga eldstäderna, välj massiva, klassiska modeller. Annars försvinner enheten helt enkelt i ett stort rum.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag, på marknaden för elektriska eldstäder, finns det två huvudtyper av dem.

Seriell produktion , det vill säga tillverkas enligt etablerade scheman. Som regel handlar det om mobila enheter som väger upp till 25 kg och kostar upp till $ 700.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiv , som tillverkas av tillverkare enligt specialdesignade scheman. Vanligtvis finns sådana eldstäder inte i butiker, de presenteras i kataloger och görs direkt för kunden. Sådana eldstäder kännetecknas av maximal realism och unik design. Det är logiskt att deras kostnad är högre, den börjar från $ 1000.

Bild
Bild

Bland moderna tillverkare förtjänar vissa märken uppmärksamhet

  • Hark . Dekorativa eldstäder från Tyskland kännetecknas av högsta kvalitet och samma höga kostnad. Standarddesigner produceras, det vill säga serieproduktion etableras.
  • Dimplex . Irländska eldstäder populära bland köpare. Det senare beror på olika modeller av eldstäder, liksom möjligheten att göra en skräddarsydd eldstuga. Dessutom erbjuder denna tillverkare mycket stora eldstäder (Marana). Opti-Myst-serien av detta märke anses vara den mest realistiska. Detta uppnås genom en 3D -bild av lågan som kan ses från alla vinklar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux . Ett särdrag hos tillverkaren är överflödet i raden av inbyggda eldstäder till ett överkomligt pris. Det finns många modeller här som klarar värmefunktionen på grund av närvaron av en fläktvärmare eller spegelreflektorer. Samtidigt är den maximala effekten i dessa modeller 2 kW. Dyrare modeller är utrustade med luftfuktare och simulerar ljudet av sprakande stockar vid bränning.

Bild
Bild

Helios . Eldstäderna i detta märke kännetecknas också av maximal realism, dessutom kombinerar modellerna avancerad teknik och perfekt design. Uppmärksamhet bör ägnas åt den "RealFlame" elektriska härden relaterad till ånga. Det finns en ljudeffekt, uppvärmningsfunktion, 2 uppvärmningslägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Athena . Produktionen av dessa eldstäder utförs i Ryssland med kinesisk teknik. Dessa modeller är särskilt älskade av ägare av småstadslägenheter, eftersom modellerna är kompakta. De flesta strukturerna är baserade på MDF, vilket avgör deras styrka och prisvärdhet. En dekorativ sten används ofta som dekoration, men inga överflödiga och pretentiösa element hittades i eldstäderna för detta märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstäderna, som också är avsedda för uppvärmning, har en minimal effekt, därför kan de inte användas som den huvudsakliga värmekällan.

Vackra exempel i inredningen

När du placerar en eldstad är det viktigt att ta hänsyn till rummets stilistiska egenskaper och dimensioner.

Traditionellt finns eldstäder i vardagsrummet. Samtidigt anses väggarna parallellt med fönstret vara den bästa platsen för dem. För rum i en klassisk inredning är det bättre att välja väggmonterade eldstäder med karosseri och portal, liksom hörnmotstycken. Men en liten hörnanalog utan portal är en utmärkt lösning för små områden.

Bild
Bild

För zonindelning är det bättre att välja fristående eller upphängda härdar. För att skapa ett mysigt hörn, soffor, fåtöljer placeras nära soffan och en matta placeras på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du placerar en öppen spis i sovrummet är det möjligt att fylla rummet med en atmosfär av värme och romantik. Eldstaden bör placeras mittemot sängen och dekorera eldstaden med fotografier.

Bild
Bild

I klassiska interiörer ser eldstäder med sten, trädesign bra ut. De används också för att klä härdar i rustik, lantlig stil. Det är anmärkningsvärt att det inte behöver vara helt kantat med sten.

När du väljer en öppen spis dekorerad med natursten, välj möbler gjorda av naturmaterial, till exempel läder klädda i ädelbruna nyanser.

Bild
Bild

Oftast installeras eldstäder i vardagsrum och sovrum, men detta är inte regeln. Ingenting hindrar dig från att installera en elektrisk eldstad, till exempel i badrummet. Det är sant att det måste vara tillräckligt stort för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I matsalen kommer eldstaden också att skapa en atmosfär av mys, hemvärme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att eldstaden oavsett plats bör bli stilens mitt i rummet. För att göra detta bör alla accenter riktas till härden. Detta kan till exempel göras genom att använda en infälld modell mot en vit vägg.

Rekommenderad: