Påslakan (35 Bilder): Hur Man Väljer En Gåsdun-fjäderfyllare, De Bästa Tillverkarna, Städar Modeller Av Getned Satin

Innehållsförteckning:

Video: Påslakan (35 Bilder): Hur Man Väljer En Gåsdun-fjäderfyllare, De Bästa Tillverkarna, Städar Modeller Av Getned Satin

Video: Påslakan (35 Bilder): Hur Man Väljer En Gåsdun-fjäderfyllare, De Bästa Tillverkarna, Städar Modeller Av Getned Satin
Video: This ingenious duvet cover trick will change your life 2024, April
Påslakan (35 Bilder): Hur Man Väljer En Gåsdun-fjäderfyllare, De Bästa Tillverkarna, Städar Modeller Av Getned Satin
Påslakan (35 Bilder): Hur Man Väljer En Gåsdun-fjäderfyllare, De Bästa Tillverkarna, Städar Modeller Av Getned Satin
Anonim

Bland alla sovtillbehör utför en filt en av de viktigaste funktionerna. Denna artikel har en värmande effekt och kompletterar helt enkelt sängens design. Mysiga täcken är några av de mest populära. Många ägare av sådana modeller noterar deras fantastiska termiska egenskaper.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om du har plockat upp ett riktigt högkvalitativt täcke, kommer det utan tvekan att glädja dig med dess prestandaegenskaper. Sådana saker är inte bara mycket varma och mjuka, utan presenteras också i en mängd olika designalternativ. Idag kan du hitta olika varianter av täcken i butikerna. Dessa kan antingen vara monokromatiska modeller i olika nyanser eller mer originalalternativ, dekorerade med vackra tryck och flerfärgade bilder.

Med hjälp av en sådan detalj kan du återuppliva inredningen i sovrummet något. Till exempel i en neutral och lugn miljö kan dessa filtar fungera som attraktiva ljusa accenter. Den största fördelen med dunprodukter är deras mjukhet. De är behagliga vid beröring och orsakar inte irritation när de kommer i kontakt med huden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Kvalitetsdynor är mycket andningsbara. På grund av denna egenskap är sådana sängkläder mer hygieniska och hållbara. Många konsumenter väljer sådana exemplar, eftersom de har utmärkt termoregulering. Nedmodeller ger den mest behagliga temperaturen, så det blir inte för varmt eller kallt under.

Dunfiltar är mjuka och varma för att hålla. Livslängden för dessa produkter kan överstiga 5-årsgränsen. Med tiden tappar de inte sitt attraktiva utseende och förblir frodiga. Sådana saker är motståndskraftiga. Även efter flera års regelbunden användning deformeras de inte och behåller sin volym.

Bild
Bild

Duntäcken har också sina nackdelar. Många köpare är upprörda över den höga kostnaden för sådana produkter. Dessutom rekommenderas kemtvätt för dessa filtar. Naturligtvis finns det sorter som kan tvättas hemma, men efter en viss tid förlorar dunfyllmedlet i dessa modeller sina användbara egenskaper.

Duntäcken kan bli fuktiga med tiden. Detta kan bero på exponering för den naturliga fukt som människokroppen avger.

Detta problem gäller särskilt om användaren av filten har blivit förkyld och lider av hög feber.

Få människor vet, men dammkvalster finns ofta i påfyllningen av sådana filtar. Naturligtvis förbehandlas mer moderna material med anti-kvalster-impregneringar, men efter ett tag upphör deras effekt. Av denna anledning rekommenderas inte personer med särskilt känslig hud eller allergiker att köpa dunprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mysiga duntäcken finns i olika varianter. Tänk på alla de befintliga sorterna av sådana produkter. Först och främst skiljer sig alla täcken i tillverkningsteknik.

  • Kassett … Denna teknik består i att skapa en produkt genom att quilta enskilda celler i omslaget med stygn från hållbara trådar. Efter det fylls de med ludd. Sektionerna i en sådan filt ger en jämn och tillförlitlig fördelning av dunet längs objektets hela längd och bredd, exklusive dess rörelse längs insidan av filten.
  • Quiltad … Den quiltade tekniken möjliggör den första nedläggningen av dunfyllningen i locket, och först efter det går det igenom quiltningsproceduren.
  • Karostep … Tillverkningstekniken för sådana filtar liknar på många sätt quiltning, men i detta fall görs stygnen i form av ett mönster längs sakens hela längd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare tillverkar filtar med olika mängder fyllmedel. De är lämpliga för olika årstider.

  • Lätt och smal produkten är idealisk för användning under sommarsäsongen. Det blir inte varmt under en så lätt filt.
  • För den kallare säsongen det är bättre att köpa en omfattande och tät vinterfilt.
  • För vår-höstperioden en helårs- (eller halvsäsong) produkt är idealisk.
Bild
Bild

Varianter av fyllmedel

Filtfyllningar är gjorda av fjäderdräkt av olika fågelarter. De vanligaste är modeller med ederfågel, anka och gåsdun.

Elitklassen innehåller produkter med ädelfyller. Dessa fågelarter lever i norr i hårda klimat. Ederfågelns fjäderdräkt har utmärkta termiska egenskaper, så en sådan filt kan säkert köpas för den kalla vintersäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anka och gås alternativ är mer prisvärda och mycket vanliga.

Det är värt att notera att gåsdunsdynor är tyngre än till exempel edderfjädrar.

Det finns tre huvudstandarder för sådan billig fyllning:

  • Schweiziska - enligt denna standard har dunet den största volymen;
  • det högsta är Euro-kvalitetsstandard;
  • värld - ludd, i enlighet med världsnormen, har en liten volym och används oftast vid tillverkning av billiga saker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anka dun används minst ofta vid tillverkning av filtar. Den har en hårdare axel, vilket gör fyllmedlet ganska tungt som ett resultat. Med tiden kan anddun samlas till påtagliga klumpar. Även idag kan du i många butiker hitta bulkfiltar av hög kvalitet fyllda med getdun. Detta material är finare, mjukare och mjukare än vanlig naturull.

Täcken av get har utmärkta värmehållande egenskaper. Dessutom antas att detta material har medicinska egenskaper. Sådana kopior rekommenderas för personer som lider av ischias eller polyartrit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

När du väljer en högkvalitativ och varm filt måste du vara uppmärksam på dess sammansättning. Som regel anges det på etiketten.

De dyraste är de med 100% dun, så en fjäder läggs ofta till dem. Detta gör filtar tyngre men billigare.

Dunfjäderförhållandet i filten är fast i GOST. Följande proportioner är acceptabla:

  • 90% dun, 10% fjäder;
  • 60% dun, 40% fjäder;
  • 50% dun, 50% fjäder;
  • 30% dun, 70% fjädrar.
Bild
Bild

Täck tyger

För täcken produceras speciella typer av lock som inte tillåter fyllning. De vanligaste alternativen är de som är gjorda av tyger som tencel, teak, satin, jacquard, satin jacquard eller batiste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar med satinöverdrag ser attraktiva och luftiga ut. Denna typ av textil är mycket hållbar och har utmärkta fuktabsorberande egenskaper. Med rätt vård tappar inte satinen sin ursprungliga glans och blir inte tråkig. Dessutom anses detta tyg vara miljövänligt och orsakar inte allergiska reaktioner.

Bild
Bild

Påslakan i siden är lätta och behagliga att ta på. Det är väldigt svårt att bryta dem. Dammkvalster startar inte i sådant material, eftersom det inte drar till sig damm. Men sådana produkter är inte billiga, eftersom tillverkningsprocessen är mödosam och tidskrävande.

Bild
Bild

Ett omslag av linne är lämpligt för ett täcke. Dessa alternativ är hållbara, miljövänliga, allergivänliga och andas.

Men glöm inte att ett sådant lock inte kan tvättas vid höga temperaturer, eftersom det kan krympa märkbart.

Du kan hämta inte bara ett enkelt vanligt omslag, utan också en mer originalmodell med vackra broderier eller flerfärgade tryck.

Bild
Bild

Dimensioner

Duntäcken finns i olika storlekar. Du kan välja ett högkvalitativt och bekvämt alternativ för en säng i alla storlekar:

  • En av de vanligaste är rymliga dubbelmodeller med måtten 200x220, 200x200, 172x205, 160x200, 150x200, 140x205 cm.
  • Även i butiker kan du hitta produkter av följande längd och bredd: 155x215, 160x220, 195x215, 220x240 cm.
Bild
Bild

Topptillverkare

Vackra och mysiga dunfyllda kassettdynor som lanseras av märket Billerbeck … Kvalitetsprodukterna från detta märke inkluderar gåsdun och omslag av naturlig bomull. Billerbecks produktsortiment innehåller produkter i en mängd olika färger, från enfärgade färger till känsliga blommotryck.

Varma täcken produceras av en ukrainsk tillverkare Iglen … Sortimentet av detta företag representeras av både stora vuxna och mer kompakta barnmodeller i miljövänliga bomullsöverdrag. Du kan välja en slitstark och hållbar produkt för varje säsong.

Bild
Bild

Högkvalitativa saker med tibetansk gåsdun tillverkas av en kinesisk tillverkare La Scala … Lätta och mycket varma kläder från detta företag är fyllda med 100% dun.

Med rätt vård kan dessa filtar hålla upp till 20 år utan att förlora sitt attraktiva utseende och användbara egenskaper.

Ungerskt gåsdun läggs till modellerna från det turkiska företaget Penelope … Produkter av detta märke tillverkas i enlighet med europeiska kvalitetsstandarder. Tillverkaren hävdar att dess filtar är idealiska för användning i en stadslägenhet, även om vi tar hänsyn till det föränderliga vädret under den ryska vintern.

Ungerskt gåsdun är lätt och mycket varmt, så filtar med sådan fyllning kommer att vara lämpliga för användning under den kalla årstiden.

Vitt ludd av ukrainskt ursprung finns i filtar från företaget Ecopuh … Märkesprodukterna levereras med eleganta jacquardöverdrag med intressanta blomsterarrangemang.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Innan du köper en filt måste du bestämma exakt hur du ska använda den. Om du behöver något för isolering under vintersäsongen, rekommenderas det att välja tätare och omfattande alternativ med högt innehåll av ludd. De kan vara lite tyngre än de tunna versionerna, men du kommer definitivt inte att frysa under dem. Under varmare årstider fungerar fluffiga filtar inte eftersom det blir för varmt under. Bättre att få en smal modell.

Bild
Bild

När du väljer ett kvalitetsdyn måste du vara uppmärksam på etiketterna och siffrorna

  • Till exempel anger fyllningsindikatorn graden av fjäderelasticitet. Ju högre beteckning desto bättre är filten.
  • 95/5 är siffror som visar andelen fjäder till ned. Det första numret indikerar volymen av dun, och det andra anger volymen av fjädrar.
  • Nomite -beteckningen indikerar att filten överensstämmer med europeiska kvalitetsstandarder. Vid tillverkning av sådana allergivänliga produkter används raffinerad dun.
  • Var uppmärksam på filtens vikt. Den högsta tillåtna siffran bör inte överstiga 800 g. Om det finns ett mer imponerande antal på etiketten betyder det att fyllmedlet innehåller en stor andel fjädrar.
  • Värmeklassen i täcket spelar en viktig roll. Produkterna är sommar, halvsäsong eller vinter.
Bild
Bild

En viktig roll spelas av produktens omslag. Det rekommenderas att föredra modeller med högkvalitativa och miljövänliga omslag som har goda andningsegenskaper. De ska också vara så lätta, mjuka och behagliga att ta på som möjligt.

Det rekommenderas att köpa sådana saker endast från pålitliga tillverkare. För billig modell från ett okänt företag kan visa sig vara av dålig kvalitet.

Bild
Bild

Hur tar man hand om hemma?

Om du vill förlänga livslängden för ditt favoritdyn måste det skötas ordentligt. Det är värt att överväga det faktum att varje ny tvätt kan minska fyllningens kvalitetsegenskaper. Av denna anledning rekommenderas det inte att skicka filten till tvättmaskinen för ofta, även om tillverkaren tillåter rengöring av produkten hemma.

  • Det är bättre att köpa specialprodukter för tvätt .avsedd för rengöring av föremål. Experter rekommenderar att du lägger flera tennisbollar i tvättmaskinens trumma. De kommer att förhindra att luddet i filten klumpas ihop under tvättprocessen.
  • Det är värt att torka sådana saker på plana horisontella ytor .… Det är lämpligt att hålla dem borta från direkt solljus medan de torkar.
  • Det är lämpligt att skicka täcken till en särskild kemtvätt en gång om året … Det är nödvändigt för ytterligare antibakteriell och anti-kvalsterbehandling.
Bild
Bild

Det är ganska svårt att eliminera obehaglig lukt kommer från täcket. Vissa hemmafruar lyckas bli av med denna defekt genom att tvätta i en automatisk maskin. För att göra detta rekommenderas att välja mjuka lägen och ställa in temperaturen till högst 30 grader.

Detta hjälper dock inte alltid, och för ofta rekommenderas det inte att skicka en sådan produkt till tvätten. Du kan kemtvätta en varm filt.

  • Dunfoder absorberar lätt fukt , men det avdunstar länge. Om du vill att filten ska behålla sina positiva egenskaper under en längre tid, rekommenderas det att slå det ordentligt och skaka det före varje användning. Om vädret är torrt på gården, kan grejen tas ut i ett par timmar för luftning.
  • Förvara en sådan produkt i ett speciellt fodral .… Vissa människor fäller ner täcken till tunna bomullstyg. Det är nödvändigt att se till att ingen fukt kommer upp på saker med dunfyllning. Då och då måste filten tas bort från omslaget eller tyget så att det ligger i luften ett tag.

Rekommenderad: