Lim "Moment" (29 Bilder): En Mängd Olika Typer, Vattentätt Kakellim Och Gummiblandning, Tapeter Och Värmebeständiga, "Super Maxi" Och "Moment 1"

Innehållsförteckning:

Video: Lim "Moment" (29 Bilder): En Mängd Olika Typer, Vattentätt Kakellim Och Gummiblandning, Tapeter Och Värmebeständiga, "Super Maxi" Och "Moment 1"

Video: Lim
Video: @theraghuart 3D Wallpaper 2024, Maj
Lim "Moment" (29 Bilder): En Mängd Olika Typer, Vattentätt Kakellim Och Gummiblandning, Tapeter Och Värmebeständiga, "Super Maxi" Och "Moment 1"
Lim "Moment" (29 Bilder): En Mängd Olika Typer, Vattentätt Kakellim Och Gummiblandning, Tapeter Och Värmebeständiga, "Super Maxi" Och "Moment 1"
Anonim

Moment lim är ett av de bästa limmen på marknaden idag. När det gäller kvalitet, ett stort utbud av sortiment och mångsidighet har Moment ingen motstycke i sitt segment och används ofta i vardagen, inom den professionella sektorn och i produktionen.

Märkesfunktioner

Rättigheterna till varumärket Moment tillhör jätten inom produktion av hushållskemikalier, det tyska företaget Henkel. Företaget har utvecklat och tillverkat limprodukter sedan andra hälften av 1800 -talet. Han är en av de största tillverkarna i Europa. Limmet dök upp på hemmamarknaden 1979 och tillverkades på en fabrik för produktion av hushållskemikalier i staden Tosno, Leningrad -regionen. Produktionen utfördes enligt Pattex -licensen på tysk utrustning och i strikt överensstämmelse med utvecklingen av företagets specialister. Limmet fick namnet "Moment-1" och fick omedelbart enorm popularitet bland sovjetiska konsumenter.

Bild
Bild

1991, efter att Henkel -koncernen köpte en kontrollerande andel, blev fabriken i Tosno jättens egendom. Med tiden ändrades också företagets namn, och sedan 1994 fick "Anläggningen för produktion av hushållskemikalier" i staden Tosno namnet "Henkel-Era". Flera år senare tvingades företaget ändra limets sammansättning på grund av den ökade frekvensen av produktmissbruk.

Toluenkomponent uteslöts från Moment , som var ett giftigt lösningsmedel och hade en specifik effekt på kroppen. Oron spenderade flera hundra tusen dollar på genomförandet av detta globala projekt, vilket ökade företagets rykte och fick ännu större konsumentförtroende. Idag är företaget den största leverantören av ett stort utbud av limprodukter till den ryska marknaden.

Bild
Bild

Egenskaper

Det stora utbudet av Moment -lim innefattar användning av olika komponenter för tillverkning av en viss modifiering. Limets sammansättning kan innefatta kloroprengummi, kolofoniumestrar, fenol-formaldehydhartser, etylacetat, antioxidant- och acetontillsatser, samt från alifatiska och nafteniska kolväteförändringar.

Den exakta sammansättningen av varje märke anges i beskrivningen, som finns på baksidan av förpackningen.

Populariteten och den höga konsumenternas efterfrågan på Moment -produkter beror på flera fördelar med materialet

Ett brett sortiment i kombination med snabb och pålitlig limning av alla ytor gör det möjligt att använda lim på många områden

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Limmets höga värme- och fuktbeständighet gör att du kan använda det under ogynnsamma miljöförhållanden utan rädsla för kvalitet;
  • Lång livslängd garanterar bevarandet av materialets driftsegenskaper under hela användningsperioden;
  • goda indikatorer på motståndskraft mot oljor och lösningsmedel gör att limet kan användas i aggressiva miljöer;
  • Limmet krymper inte och deformeras inte när det är torrt.

Nackdelarna med produkter inkluderar en hög risk för falskt lim ., vilket är en konsekvens av varumärkets enorma popularitet och originalets höga kvalitet. Som ett resultat innehåller förfalskningar ofta giftiga och giftiga komponenter som inte används av den verkliga tillverkaren. Nackdelarna inkluderar också den obehagliga lukten av föreningarna och svårigheten att ta bort limrester från huden.

Bild
Bild

Sortiment av sortiment

Momentlim presenteras på den moderna marknaden för hushållskemikalier i ett brett sortiment. Kompositionerna skiljer sig från varandra inom applikationsområdet, torktiden och närvaron av vissa kemiska komponenter.

Kontakt

Denna serie lim kännetecknas av en lång torktid, som skiljer den från begagnade modeller, och anses vara en universell grupp lim.

Gruppen av kontaktstrukturer inkluderar följande modeller:

  • " Moment-1 " - Detta är det vanligaste universella limet som används för hushållens behov och kännetecknas av en låg kostnad;
  • " Kristall ". Polyuretanföreningen har en transparent struktur och lämnar inte synliga spår av vidhäftning på arbetsytorna;
Bild
Bild
  • " Maraton " är ett särskilt hållbart vattenbeständigt alternativ och är avsett för reparation av skor och lädervaror;
  • " Sudd " Är en elastisk förening som används för att binda gummiytor av vilken hårdhet och porositet som helst;
  • " Moment-Gel " - denna komposition är inte benägen att sprida sig, på grund av vilken den kan användas vid arbete med vertikala ytor;
  • " Arktis " - Det är ett värmebeständigt universallim som tål låga temperaturer bra, så det kan användas för utomhusarbete;
  • " Moment-Stopper " avsedd för limning av kork- och hårdgummiprodukter;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Ett ögonblick på 60 sekunder " - detta är en enkomponentkomposition avsedd för limning av olika material, fullständig härdning sker inom en minut, frisättningsformen är ett rör på 20 g;
  • " Snickare " - Detta är en populär typ av lim som perfekt kan limma trämöbler, samtidigt som den bildar en transparent stark söm;
  • " Kork " avsedd för limning av korkmaterial både på varandra och på betong, gummi och metall;
  • " Extra " är en ganska utbredd universell komposition, kännetecknad av låg kostnad och bra kvalitet.

Montering

Dessa speciella föreningar kan helt ersätta fästelement som skruvar, spikar och skruvar. De används för arbete på gips, PVC -fönsterkarmar, väggpaneler, speglar, liksom på metall, trä, expanderad polystyren och plastprodukter. Limmet har två modifikationer, den första är en polymerhäftkomposition "Moment Montage Express MV 50" och "MV 100 Superstrong Lux", och den andra är flytande naglar.

Bild
Bild

Kategorin av lim för montering inkluderar också ett självhäftande tätningsmedel som används för att bilda integriteten hos alla beläggningar eller fylla hålrum. Kompositionen används ofta för installation av taksocklar och plattor.

Kakellim "Moment Ceramics" används för installation av alla typer av keramiska plattor och är en typ av installationsföreningar. Serien innehåller också en injekteringsbruk för kakelfogar på sten och keramikbeklädnad, som finns i 6 färger, vilket gör att du kan välja önskad nyans för valfri kakelton. Utgivningsform - en burk som väger 1 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Limet i denna serie produceras i tre modifieringar, representerade av modellerna "Flizelin", "Classic" och "Vinyl". Materialets sammansättning inkluderar svampdödande tillsatser som kan förhindra uppkomst av mögel, svamp och patogener.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Limmen har hög vidhäftningsstyrka och bibehåller sin prestanda under lång tid. Kompositionen kan appliceras på väggytan antingen med en pensel eller med en pistol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sekunder

De representeras av lim "Moment Super", "Super Moment Profi Plus", "Super Maxi", "Super Moment Gel" och "Super Moment Profi", som är universella lim och kan pålitligt limma alla material, förutom syntetiska, polyeten och teflon ytor. När du arbetar med en sådan komposition är det nödvändigt att strikt följa reglerna för personlig säkerhet och förhindra att den kommer på slemhinnan i ögonen och hudens händer. Man bör komma ihåg att limmet har en flytande struktur och sprider sig väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbeta med begagnade formuleringar bör göras mycket noggrant med personlig skyddsutrustning. Undantaget är det färglösa "Super Gel Moment", som inte är benäget att spridas och kan användas på vertikala ytor.

Lim av denna serie är giftiga och brandfarliga Därför är deras användning nära öppna lågor och mat strängt förbjuden. Den fullständiga inställningstiden för kompositionen är en sekund. Limmet finns i 50 och 125 ml rör.

Epoxi

Sådana föreningar används för fixering av tunga element och produceras i två modifikationer: "Super Epoxy Metal" och "Moment Epoxylin". Båda kompositionerna är tvåkomponenter och fäster bra på strukturer gjorda av metall, plast, trä, polypropen, keramik och glas. Epoxilim har utmärkt motståndskraft mot höga temperaturer och utmärks av tillförlitlig limning av material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper Moment -lim bör du noggrant läsa instruktionerna på förpackningen. Om du måste limma enkla underlag som läder, filt, gummi, ljudisolering eller akustiska paneler, kan du använda det traditionella universella limet "Moment 1 Classic". Om du måste limma PVC-, gummi-, metall- eller kartongprodukter måste du använda en specialblandning, till exempel "Lim för båtar och PVC -produkter". För skoreparation måste du välja "Marathon", och vid limning av metallkonstruktioner måste du applicera en värmebeständig komposition "kallsvetsning", som representeras av "Moment Epoxylin" -lim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionen bör väljas med fokus på en mer komplex yta ., och köp lim bara för henne. Om reparationer ska utföras med behov av att täta ytan, bör tejp eller Moment -tätningsmedel användas. För att fixa papper och kartong måste du köpa en limpinne som är lätt att applicera på ytan och är absolut giftfri.

Tillämpning och arbetsregler

Innan du börjar arbeta med lim bör du noggrant förbereda baserna. För att göra detta, tvätta dem med varmt vatten och tvål och torka noggrant. Särskilt släta element kan slipas. Detta kommer att grova upp ytan och öka vidhäftningsegenskaperna hos substraten. Vid behov bör elementen avfettas med aceton.

Därefter bör du följa instruktionerna , eftersom vissa typer av lim ska appliceras på båda ytorna och lämnas i 10-15 minuter, andra, till exempel andra modeller, behöver inte sådana manipulationer. När du applicerar tapetlim kan du använda både rullar och borstar. Valet av verktyg beror helt på området för den limmade ytan. När du använder någon form av Moment-produkter, med undantag för tapeter och brevpapper, måste du bära skyddshandskar, och när du använder begagnade verktyg måste du ha glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Henkels produkter är mycket efterfrågade bland konsumenterna och kan tillgodose alla önskemål. Lim finns i ett stort sortiment. Antalet typer når tre tusen olika modeller, vilket gör det möjligt att använda limet i vardagliga, hushålls- och yrkesmässiga aktiviteter, såväl som vid konstruktion och reparation. Hög kvalitet, användarvänlighet och överkomliga kostnader gjorde Moment -varumärket till de mest köpta hushållskemikalierna på marknaden.

Rekommenderad: