Universellt Lim "Moment": Användning Av Föreningar "Joiner" PVA Och "Classic" Med En Volym På 125 Och 750 Ml, Tekniska Egenskaper För Tapeter Och Vatt

Innehållsförteckning:

Video: Universellt Lim "Moment": Användning Av Föreningar "Joiner" PVA Och "Classic" Med En Volym På 125 Och 750 Ml, Tekniska Egenskaper För Tapeter Och Vatt

Video: Universellt Lim
Video: Bosch GDX 18V-180 Impact Driver, Magnetic bit holder not locking in, 2024, April
Universellt Lim "Moment": Användning Av Föreningar "Joiner" PVA Och "Classic" Med En Volym På 125 Och 750 Ml, Tekniska Egenskaper För Tapeter Och Vatt
Universellt Lim "Moment": Användning Av Föreningar "Joiner" PVA Och "Classic" Med En Volym På 125 Och 750 Ml, Tekniska Egenskaper För Tapeter Och Vatt
Anonim

Det finns många typer av lim, inklusive de som har använts i över ett halvt sekel. Men det relativt nyligen framträdande limet "Moment" går med självförtroende i nivå med dem och är ännu bättre känt för många människor. Som praktiken visar handlar det inte bara om marknadsföringsåtgärder: denna kemiska sammansättning fungerar verkligen. Vår artikel fokuserar på användningen av detta universella lim.

Bild
Bild

Särdrag

Först och främst bör det betonas att det inte finns något momentlim, det är en hel galax av anslutande material, var och en utformad för en specifik uppgift.

Oavsett vilken specifik applikation de skiljer sig från:

  • lång arbetsperiod;
  • immunitet mot inträngande av vatten;
  • utmärkt motstånd mot överhettning;
  • mekanisk styrka;
  • stabiliteten hos den bildade limlinjen.
Bild
Bild
Bild
Bild

När limmet härdar utvidgas eller krymper det inte (och det är de främsta orsakerna till för tidigt ledfel). Även när ett lösningsmedel eller maskinolja hamnar i fogen bibehålls prestandan fullt ut. Vidhäftning mellan ytor sker mycket snabbt, det finns ingen anledning att bryta sig bort från vanliga dagliga aktiviteter under en lång tid.

Men de höga kvaliteterna och populariteten i samband med dem gjorde Moment till ett konstant mål för förfalskare. Ingen kan garantera kvaliteten på sina produkter.

När det gäller den obehagliga lukten är detta en oundviklig egenskap hos nästan vilken som helst limblandning, så det är inget specifikt om det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tänk på de mest populära sorterna av den universella kompositionen.

" Klassisk " har visat sig från den bästa sidan i reparation av olika saker och i montering av många strukturer, delar. En viktig fördel med detta material är förmågan att kombinera ämnen i de mest bisarra kombinationerna. Limmet tål lätt kontakt med vatten, sömnens arbetstemperaturer är från -40 till +110 grader.

Med denna komposition kan du:

  • anslut trä och läder, metall och PVC, gummiprodukter och naturlig kork (i olika kombinationer);
  • lim dekorativt laminat och beslag till basen av naturligt trä och trämaterial;
  • fanering;
  • utföra efterformning;
  • gör-det-själv-paneler med förbättrade ljudisoleringsegenskaper eller med speciella akustiska parametrar;
  • öka tätheten på kanterna på plywood och träprodukter, täck dem från vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Momentlim av denna modifiering hjälper inte att limma styrofoam-, polyeten- och polypropenartiklar, mjukade polyvinylkloridartiklar. Det är oacceptabelt av hygieniska skäl att använda den för att återställa föremål som kommer i kontakt med livsmedel och medicinska råvaror.

Universellt lim attraktivt genom att det är mycket lätt att arbeta med det, och sömmen torkar snabbt: ytor behandlade enligt alla regler kan användas fullt ut på bara 24 timmar efter applicering av kompositionen. Utvecklarna lyckades uppnå sådana imponerande egenskaper genom användning av en mängd olika komponenter och omfattande testning av preliminära prover.

Vid produktion tillsätts kolofonium (ren och i föreningar med etrar), tillsatser som skyddar mot verkan av lösningsmedel, gummi och polyatomiska hartser till blandningen. Om du måste bygga ett helt hus eller reparera många saker, är det lämpligt att köpa 1 liters förpackning, det är mer ekonomiskt lönsamt.

För din information: andra typer av Moment -lim kan också anses vara universella, även om de inte heter så.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Joiner PVA " blev utbredd både bland träarbetare och hantverkare. Det är denna blandning som är bäst lämpad när du behöver montera möbler eller återställa dess integritet.

Med hjälp av "Joiner" kan du ansluta:

  • papper;
  • plywood av olika tjocklekar;
  • plast;
  • beslag;
  • textila detaljer.

En stark kemisk bindning förbinder de önskade föremålen inom 5 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentätt kontaktlim bra eftersom det är transparent och det finns inga spår under arbetet, men en helt elastisk söm bildas. En sådan komposition är användbar när du behöver kombinera PVC, organiskt glas, polystyren. Det fungerar bra med naturmaterial som trä, papper eller metall. Men polyeten, polypropen och allt som kommer i kontakt med mat är förbjudet. Det är viktigt att komma ihåg att detta lim inte bara är giftigt, utan också brandfarligt, därför måste det lagras på avstånd från eld och källor till stark värme.

Tapetlim "Moment " indelat i ett antal typer (för varje typ av tapeter). Oavsett detta innehåller det speciella komponenter som stoppar utvecklingen av mögel. Vi kan prata om vissa arter länge, men det är dags att prata om viktigare saker - praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Moment -universallimet levereras i burkar om 750 ml, i burkar om 10 liter; mindre förpackning - 30, 50 och 125 ml (i rör). Det finns också en universell "Moment-1" 125 ml. Snickeri av materialet säljs i ett paket om 3 kg, eftersom arbete med möbler och träkonstruktioner kräver en betydande förbrukning av det.

Ett rör med en kapacitet på 400 g är oftast "Moment Montage Superstrong MV-70". Denna blandning låter dig limma väggpaneler, fönsterbrädor, golvlister och dekorativa strukturer av olika slag.

Om det finns behov av att köpa särskilt starkt lim är det bättre att välja "Moment 88 ". Det tål lätt effekterna av kyla och fukt, det kan till och med ansluta kartong till glas, kork till betong eller plast till gummi. Men frigolit och enskilda polymermaterial kan inte limmas ihop med en sådan komposition.

Enligt recensionerna håller det genomskinliga universella Moment -limet perfekt en mängd olika material, inklusive gips. Det används aktivt av skaparna av alla slags hantverk och hantverkare: tack vare oansenliga sömmar verkar de skapade föremålen vara solida, ibland är det svårt att gissa att lim alls användes.

Den vita kompositionen av universal PVA, 250 g vardera, är attraktiv genom att den inte ger en dålig lukt; ofta är det denna komposition som är förknippad med de berömda flytande naglarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Baserat på kraven i GOST hjälper det transparenta universella "Moment" att ansluta:

  • hud;
  • glasytor;
  • PVC;
  • trä;
  • porslin;
  • plast.

Monteringssorten, att döma av recensionerna, gör ett bra jobb med att fixa fönsterkarmar, speglar; Till skillnad från den transparenta modifieringen är den också lämplig för arbete med metall, polystyrenskum. Mer detaljerade instruktioner kan erhållas i instruktionerna för ett visst prov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Varje lim måste appliceras på ett specifikt sätt. Det är lämpligt att överväga användningen av blandningen "Moment Montage" - en av de mest populära inom konstruktion.

  • Vid appliceringstillfället krävs det att man starkt trycker på ytorna som ska förenas med varandra, det är denna kraft, och inte tryckets varaktighet, som är särskilt viktig. Om det inte finns någon speciell rulle kan flaskor eller andra långsträckta föremål användas för pressning för att säkerställa ett jämnt tryck.
  • När du lämnar limet för förvaring måste du se till att det är hermetiskt förseglat och temperaturen inte är lägre än -20 och inte högre än +30 grader. Lim som har frysts i tillåten kyla måste blandas före användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Innan blandningen används är det nödvändigt att ta bort fettavlagringar och avlagringar på de behandlade ytorna (med bensin eller aceton) och efter att ha lagt ett tunt lager av ämnet, låt det vara i fred i 15-20 minuter (tryck sedan på).
  • Om ett överskott av lim hittas måste du vänta på att det torkar delvis och samla det manuellt i en liten boll som sedan kastas i papperskorgen. Den självhäftande blandningen avlägsnas från klädens yta genom enkel tvätt med ett standardprogram.

Rekommenderad: