Lim 88: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner CA Och NP, NT Och H, Universellt Vattentätt Lim 88-Luxe Och 88-Metal

Innehållsförteckning:

Video: Lim 88: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner CA Och NP, NT Och H, Universellt Vattentätt Lim 88-Luxe Och 88-Metal

Video: Lim 88: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner CA Och NP, NT Och H, Universellt Vattentätt Lim 88-Luxe Och 88-Metal
Video: Горит ошибка по SRS, ошиблись в диагнозе 2024, April
Lim 88: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner CA Och NP, NT Och H, Universellt Vattentätt Lim 88-Luxe Och 88-Metal
Lim 88: Tekniska Egenskaper Hos Kompositioner CA Och NP, NT Och H, Universellt Vattentätt Lim 88-Luxe Och 88-Metal
Anonim

Bygg- och hushållsuppgifter kan alltid lösas med lim 88. Denna produkt säljs i moderna butiker i olika former. I den här artikeln kommer vi att prata om hur du använder detta lim korrekt, och också överväga dess funktioner.

Särdrag

Lim 88 är baserat på en syntetisk polymer kloroprengummi eller naturgummiblandning med en polykondensationsförening av fenol och formaldehyd. Denna struktur är ganska komplex. Dessa många molekylära föreningar kännetecknar limmets egenskaper och egenskaper, dess elasticitet och vattenbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med denna produkt är att den är ganska lätt att applicera. Du kan göra detta på ett avslappnat och bekvämt sätt. En annan positiv punkt är ekonomisk användning. En meter yta kräver cirka 300 mg lim. Fördelarna inkluderar produktens förmåga att klara extrema temperaturförhållanden: från plus 70 till minus 50. Du kan använda ämnet i alla väderförhållanden för en mängd olika föremål.

Limmets egenskaper inkluderar dess strukturella stabilitet: även när det utsätts för vatten, vilket är nödvändigt när man arbetar med många material. Föremålen som du förseglar med denna produkt förstörs inte ens under hög luftfuktighet. Ytterligare viktiga punkter inkluderar ämnets säkerhet. Röret innehåller inga ämnen som är farliga för människors liv. Inga skadliga ämnen bildas vid användning av lim. Denna punkt är särskilt viktig för applicering av limmade produkter inomhus.

Bild
Bild

Kunder uppskattar också limmet för dess korrosionsskyddande egenskaper. Var inte rädd för att limma ihop metallföremål. Produktens ökade elasticitet bibehålls även vid längsta användning. Ett liknande ämne är också lämpligt för arbete med rörliga material. En hållbar, pålitlig produkt kommer att ta sin rättmätiga plats i ditt hem. Beständig mot limning och ökad vibration.

Specifikationer

Limmet är en tjock, viskös massa grågrön eller beige i färg, vars toner kan variera. Kompositionen inkluderar gummi, fenol-formaldehydharts, etylacetat, nefraslösning. Sediment är tillåtet. I det här fallet måste du blanda ämnet väl. Det bör noteras att limmet inte absorberar olika giftiga komponenter för människors liv och hälsa. Det kommer att vara säkert att arbeta med det under olika förhållanden. Det är vattentåligt, värmebeständigt, flexibelt och går snabbt att ställa in. Låt oss överväga de viktigaste produktalternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

88-CA

Detta alternativ används vanligtvis för att limma svåra byggmaterial. Dessa inkluderar till exempel metall, skumgummi och många andra. Det är därför detta märke är ganska populärt. Limmet tål temperaturer från minus fyrtio till plus femtio grader. Ämnet är resistent mot mögel och har utmärkta korrosionsskyddande egenskaper. Detta alternativ används aktivt inom bilindustrin, vid konstruktion av flygplan, i skapandet av möbler. Det kan användas som monteringslim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

88-H

Denna modell gör det möjligt att binda vulkaniserat gummi till betong / plast / metall. Bensin ingår i ämnet. Värmebeständigheten hos limmet är låg. Styrka -11, 5 kgf / cm kvm.

Bild
Bild
Bild
Bild

88-NP

Denna speciella substans är lämplig för ett brett spektrum av applikationer. Alternativet är ganska hållbart, vattentätt, oavsett om det är färskt eller saltvatten. God vidhäftning av gummi till betong, läder, glas, metall. Modellen tål betydande temperaturförändringar (från minus femtio till plus sjuttio). Denna produkt kan framgångsrikt användas vid skapandet av stoppade möbler, inom bygg och fordonsindustrin. Samtidigt finns det inga flyktiga element i ämnet som skulle avdunsta under stelning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

88-NT

Detta alternativ har syntetiska hartser, bensin och olika tillsatser. Perfekt för limning av läder, gummi, metall, trä, tyg. Ämnet är resistent mot kyla och värme. Modellens imponerande elasticitet lockar också uppmärksamhet. Kan användas i industrin eller i vardagen. Uppfyller alla GOST -standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

88-Luxe

Detta alternativ är universellt. Den limmar gummi, textilier, trä, skumgummi, papper, glas och mycket mer. Modellen används för att skapa bilar, möbler, radioutrustning. Långsiktig klibbighet är en annan fördel med produkten. Tack vare denna egenskap kan ämnet användas på imponerande ytor.

Bild
Bild

88-metall

Detta mångsidiga lim hjälper dig att binda metall till andra icke-metalliska föremål. Stark, hållbar, vattentät - så här kan du beskriva modellen. Rogneda -företaget skapade detta lim. Ämnet ger en stark och pålitlig anslutning av ytor. Det bör noteras att materialet inte får spädas ut med giftiga ämnen, med undantag för bensin. Produkten innehåller polykloroprengummi med ökad elasticitet. Användare noterar också den snabba torkningen av produkten, låg förbrukning och därmed besparingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

88-M

Denna variant visar en hög draghållfasthet. Limmet kan användas vid temperaturer från minus fyrtio till plus sjuttio grader. När det gäller tillämpningsområdet liknar det ovanstående modeller.

Vi har övervägt de viktigaste alternativen för limmodifieringar . Det bör noteras att kostnaden för varje modell är acceptabel och prisvärd. Detta är en annan fördel med produkten.

Bild
Bild

Tillverkare

Lim 88 kan vara från olika tillverkare.

Företag " Rogneda " är tillverkare av 88-Luxe-modellen, som är idealisk för limning av gummi, läder, papper, metall och andra föremål. Detta lim används vid tillverkning av möbler, inom skoreparation, inom industrin och i vardagen. Ämnet hjälper till att limma material med hög kvalitet och pålitligt. Du kommer att kunna använda produkten enkelt och bekvämt. Vid lagring är det värt att överväga de grundläggande rekommendationerna så att ämnet kommer att tjäna dig länge. Du kan lönsamt köpa 20 liter för att spara pengar och köpa ett universellt lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företag " Expert " producerar också en kvalitetsprodukt. Den är lämplig för limning av material i industrin och hemma. Modellen har bra grepp, bildar en stark, elastisk, fuktbeständig söm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra tillverkare också. Alla importerade produkter kommer att ha högkvalitativa egenskaper. Dessutom kommer deras kostnad att vara mycket högre än för inhemska företag.

Applikationsområde

Detta lim används för att ansluta olika ämnen som läder, metall, trä, konstläder, tyg, kartong, glas, polymermaterial och många andra. Ämnet är också lämpligt för gummi, linoleum. Och detta lim används också aktivt inom skoindustrin. Det är detta ämne som enkelt kan appliceras på produkten vid vilken temperatur som helst, det fastnar snabbt. Produkten är klar att användas om 24 timmar om den är kalllimad. Om det är varmt kan du redan använda produkten efter 3 timmar.

Bild
Bild

När det gäller tillämpningsmetoderna kan det finnas två alternativ

  • Bred ut det heta limet i ett tunt lager på önskad yta. Efter en halvtimme ska föremålet som du limmade utsättas för höga temperaturer (90 grader Celsius). Lämna föremålet under tryck ett tag.
  • Den kalla metoden kan också användas för att säkert ansluta produkten. Det kommer att vara nödvändigt att jämnt fördela ämnet på det önskade föremålet. Efter 20 minuter, applicera ytterligare ett lager lim. Objektet ska ligga under pressen i ett dygn.
Bild
Bild
Bild
Bild

I industriell skala kan lim 88 ses i burkar med en kapacitet på tjugofem kilo. När det gäller garantitiden är det ett år om ämnet lagrades korrekt vid en temperatur på 10-25 grader.

Lim används också aktivt i byggbranschen . Den kan användas för att limma gummiprodukter eller gummibaserade material på trä- eller armerade betongunderlag. Ämnet används också i vardagen. Det låter dig limma inte bara läderprodukter utan också att klistra skumgummi på olika ytor.

Hjälpsamma ledtrådar

Ofta, när det förvaras under lång tid, börjar limet tjockna. Om detta händer kan du lösa upp limmet med bensen eller dikloretan. Efter att sex till tolv timmar har gått kan du börja använda den. När det gäller proportionerna bör de väljas så att ämnet ser ut som flytande gräddfil. När du förvarar limmet, se till att behållaren är lufttät och att temperaturen är plus tio till tjugofem grader. Om du följer alla regler för lagring och drift kan modellen användas inom 12 månader. I detta fall kan limet i praktiken användas ännu längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta ämne kommer att vara ett utmärkt alternativ till naglar, trådar och andra fästelement . Mångsidig och prisvärd, det kan hjälpa till att göra ditt jobb enkelt och roligt.

Detta multifunktionella material, som fäster på olika ytor, har visat sig bra. Clay 88 är ledare. Som ett resultat av användning får du ett hållbart resultat, oavsett vilken yta du limmar.

I den här artikeln undersökte vi egenskaperna och egenskaperna hos Lim 88. Nu kan du bilda din åsikt om denna produkt och avgöra om det är värt att använda den i vardagen eller arbetet.

Testning av 88-NT-lim visas tydligt i videon.

Rekommenderad: