Kakellim Litokol K55: Egenskaper Och Förbrukning Av Kakellim, Vit Litoplus 25 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Kakellim Litokol K55: Egenskaper Och Förbrukning Av Kakellim, Vit Litoplus 25 Kg

Video: Kakellim Litokol K55: Egenskaper Och Förbrukning Av Kakellim, Vit Litoplus 25 Kg
Video: Начали менять плитку а там....мощный клей Литокол к 80. 2024, Mars
Kakellim Litokol K55: Egenskaper Och Förbrukning Av Kakellim, Vit Litoplus 25 Kg
Kakellim Litokol K55: Egenskaper Och Förbrukning Av Kakellim, Vit Litoplus 25 Kg
Anonim

Kakellim är en torr blandning som passar utmärkt inomhus och utomhus. Litokol K55 -blandningen är gjord på basis av vitt cement. Litoplus produceras i en volym på 25 kg. Denna produkt har många positiva egenskaper, vilket gör den efterfrågad bland köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna typ av torrlimblandning får bara positiva recensioner. Inte konstigt. Egenskaperna för denna produkt indikerar att det är en högkvalitativ produkt inom bygg- och renoveringsindustrin, perfekt för kakel.

  • Litokol K55 lim är mycket flexibelt och har utmärkt vidhäftning.
  • Blandningen stelnar snabbt och torkar bra, vilket bidrar till snabbare trowling. Denna produkt är ett vidhäftande lim. På grund av detta kan den användas inte bara när man lägger vanliga kakel, utan också för att installera ett "varmt golv".
  • En av egenskaperna hos materialet är det faktum att murbruk hindrar plattorna från att glida vid läggningen. Detta är mycket bekvämt om plattorna läggs på väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dessutom är det aktuella limet giftfritt och erkänt som miljövänligt. Det kommer inte att skada befälhavaren under installationsprocessen och kommer inte heller att skada hushållets hälsa. Konsumtionen av denna blandning är ekonomisk, vilket ger ytterligare ett betydande plus till denna produkt.
  • Kakellim har en lång livscykel. Den redan utspädda blandningen ska användas inom sex timmar. Det applicerade lagret och de lagda brickorna kan korrigeras inom den närmaste halvtimmen. Efter det börjar materialet ställa in och justeringen är oacceptabel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att injektera lederna måste du vänta exakt 24 timmar. Efter en dag kan du säkert gå på det klinkergolvet. "Varmt golv" kan endast användas efter en månad (25-28 dagar). Mer information finns i instruktionerna som följer med denna typ av lim. Tillverkaren ger tydliga rekommendationer för användning av limmet.
  • Litokol K55 är perfekt för alla typer av keramik, mosaikplattor, analoger av natursten, till exempel marmor eller granit. Du kan välja kakel i valfri färg och från vilket material som helst, inklusive glas.
  • Detta lim visas inte efter installationen och ändrar inte färgen på de läggda plattorna.
  • Materialet anses vara frostbeständigt. På grund av detta kan den användas för beklädnad utanför byggnader.
  • Denna produkt kan användas när du lägger poolkakel.
  • Denna blandning används i stor utsträckning för cementgolv, gipsplåster, prefabricerad betong, gips.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du fortsätter med installationen av någon av de valda plattorna, rekommenderas att noggrant rengöra hela ytan. På basen ska det inte finnas damm, smuts, små skräp och allt som kommer att hindra högkvalitativ vidhäftning. En annan viktig punkt är att ytan måste vara helt torr. Annars blir vidhäftningen dålig.

Om limmet är planerat att appliceras på en gipsyta , måste den först grundas. Gipsstrukturen har förmågan att absorbera fukt. Och om det inte finns någon primer på ytan absorberas limblandningen helt enkelt, resultatet av läggningen kommer inte att vara av hög kvalitet. Dessutom måste gipsytan slipas.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Isåfall, om installationen måste utföras på en cement eller annan porös yta , kommer den vanliga primern för förberedelse av basen inte att fungera. Det rekommenderas att välja en djup penetrationsblandning och först då använda Litokol K55.
  • Om du behöver använda lim för att foder poolen , då är det först nödvändigt att noggrant vattentät. För dem som kommer att lägga plattorna under installationen av det "varma golvet", rekommenderas att komma ihåg att det är möjligt att applicera lim på sådana golv först efter två veckor.
  • När du lägger konventionella keramiska plattor är det viktigt att applicera limmet direkt på ytan. Försök att applicera blandningen endast på det område av arbetsområdet som du kan belägga inom de närmaste 10-15 minuterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du utför utomhusarbete bör en liten mängd lim appliceras på baksidan av plattan, cirka 60%. För utomhusbruk måste kakelytan vara 100% täckt med blandningen

Ett lim appliceras på baksidan om arbetet utförs med:

  • kakel i stort format;
  • variation för beklädnad av insidan av poolen;
  • material för "varmt golv".
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla ovanstående rekommendationer gäller för läggning av mosaikplattor . Ytan måste vara ren och jämn. Det rekommenderas att applicera kompositionen med ett tandinstrument. Baksidan av själva plattan måste rengöras noggrant för att få ett högkvalitativt resultat. När du arbetar med Litokol K55 rekommenderas att komma ihåg att blandningen är gjord på basis av cement.

Du måste vara extremt försiktig. Använd gummihandskar och arbetskläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Slutligen har vi förberett några tips som hjälper dig att göra ditt jobb effektivt.

  • Späd blandningen med rent vatten strikt enligt instruktionerna på varje förpackning. Det är bäst att blanda kompositionen med en borr.
  • Efter den första omrörningen måste du lämna limmet, blanda det sedan igen och fortsätt med fodret. Under drift blandas limmet flera gånger.
  • Arbetet med denna blandning bör utföras i ett rum med låg luftfuktighet, där det inte finns drag.
  • Om arbetet kommer att äga rum utomhus ska vädret vara klart och varmt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om vädret är för blåsigt under utomhusarbete, kommer den utspädda kompositionens hållbarhet att halveras. Därför rekommenderas att späd blandningen i portioner.
  • Om du planerar att lägga plattorna för platser med hög luftfuktighet (bad, bastur, simbassänger), bör du välja en blandning av Litokol K55, som är baserad på en latexadditiv.
  • Efter avslutat arbete med lim är det bättre att genast suga verktygen i vatten och tvätta dem, annars blir det mycket svårt att göra detta senare.
  • Det är inte svårt att arbeta med materialet, men det är noggrannheten som kommer att bidra till det bästa resultatet.

Rekommenderad: