Knauf Fliesen Kakellim: Egenskaper Och Tillämpningar Av Kakellim, Förstärkt Plus I Ett Paket Om 25 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Knauf Fliesen Kakellim: Egenskaper Och Tillämpningar Av Kakellim, Förstärkt Plus I Ett Paket Om 25 Kg

Video: Knauf Fliesen Kakellim: Egenskaper Och Tillämpningar Av Kakellim, Förstärkt Plus I Ett Paket Om 25 Kg
Video: Сравнительный тест плиточного клея. Knauf флизен плюс, Ceresit CM11, Юнис Плюс. 2024, April
Knauf Fliesen Kakellim: Egenskaper Och Tillämpningar Av Kakellim, Förstärkt Plus I Ett Paket Om 25 Kg
Knauf Fliesen Kakellim: Egenskaper Och Tillämpningar Av Kakellim, Förstärkt Plus I Ett Paket Om 25 Kg
Anonim

Det kan vara svårt att välja rätt material bland de olika kakelplattorna. Att välja rätt kakellim är ännu svårare. Det är bäst att föredra kvalitetsprodukter, eftersom hushållets hälsa och hållbarheten för hela beklädnaden beror på det.

Knauf Fliesen är en av de bästa pärmarna . Den har utmärkta vidhäftningsegenskaper, vilket gör det möjligt att fästa även tunga typer av plattor med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättning och egenskaper

Grunden för Knauf Fliesen kakellim är sand och cement, som fungerar som bindemedel. Dessutom innehåller blandningen ett antal specialiserade tillsatser som ökar prestandaegenskaperna för den färdiga produkten.

Fliesen kakellim säljs som en torr blandning i starka 10 kg och 25 kg papperspåsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna komposition har några särdrag

  • Plast. Det elastiska materialet är lätt att använda. På grund av dess höga plasticitet är det bekvämt att applicera lösningen på en ojämn, grov bas med fördjupningar eller utskjutande delar.
  • Frostmotstånd. Lim kan tåla upp till 25 frysnings- och upptiningscykler utan att förlora de tekniska egenskaper och prestanda som deklareras av tillverkaren.
  • Styrka. På grund av dess höga hållfasthetsegenskaper kommer de limmade plattorna att hålla fast vid basen under lång tid, även vid intensiv användning.
  • Resistent mot fukt. På grund av denna funktion kan limmet användas i rum med hög luftfuktighet.
  • God vidhäftning av lösningen, som tillhandahålls av de polymertillsatser som ingår i kompositionen.
  • Vattentätning av hygroskopiska mineralsubstrat.
Bild
Bild

Knauf Fliesen är lätt att förbereda , för avel kräver det inte speciella färdigheter och förmågor. För att förbereda lösningen korrekt måste du följa instruktionerna och följa proportioner och rekommendationer som anges av tillverkaren på förpackningen.

Specifikationer

Innan du köper en torr komposition måste du inte bara vara uppmärksam på dess kostnad utan också på tekniska indikatorer.

Knauf Fliesen -kompositionen har följande tekniska parametrar:

  • hög vidhäftning till betongbaser (mer än 0,5 MPa);
  • exponering för skarpa fluktuationer i omgivningstemperaturer (från -45 till +80 grader);
  • snabb härdning och härdningstid för den färdiga lösningen (torkar inom 2 dagar under optimala förhållanden);
  • ekonomisk massförbrukning (från 2 till 2,5 kg per 1 m2, beroende på kvaliteten på beredningen av basen);
  • låg fuktabsorptionskoefficient (överstiger inte 3%).
Bild
Bild

Efter att ha lagt materialet på murbruk kan plattans läge justeras inom 10 minuter. Limmet har utmärkta fysiska och mekaniska egenskaper: det "glider" inte och håller pålitligt tunga efterbehandlingsmaterial, till exempel sten.

Användning och konsumtion

Knauf Fliesen kakellim är mångsidigt. Den kan användas både inomhus och utomhus. Kompositionen tål de tuffa klimatförhållanden som är typiska för Ryssland.

Med hjälp av en lösning fixas följande material:

  • porslin stengods;
  • keramikplatta;
  • olika typer av ogenomskinliga stenar, tungor och andra spårplattor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En torr blandning fungerar för nästan varje bas. Den kan vara gjord av betong, cement, kalksten, gips och andra material. Lösningen får också läggas på tidigare installerade matta plattor. På grund av det faktum att limmet tål temperaturfluktuationer kan det användas för att ordna golv med värmesystem.

Förbrukningen av den färdiga lösningen beror direkt på vilken typ av spackel som används i arbetet, bearbetningsnivån för basen och kalibreringen av den valda brickan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med den högsta tillåtna skikttjockleken för blandningen på 5 mm blir förbrukningen per 1 m2 ungefär följande:

  • för plattor med dimensioner på 10x10 cm kommer inte mer än 1,8 kg material att användas (vid användning av en spatel med en tandlängd på 4 mm);
  • för 20x20 cm, krävs minst 2,3 kg mortel (spatel med 6 mm tänder);
  • för brickor på 30x30 cm kan upp till 3 kg av den färdiga massan gå.

Blandningen konsumeras ekonomiskt, varför köpet av Knauf Fliesen -kompositionen kan kallas ett fynd.

Bild
Bild

Föder upp

Förbered en torr blandning före användning. För att göra detta måste du ta 1,4 liter vatten och 5 kg material (för att späda ut 1 påse behöver du cirka 7 liter vatten). För att förbereda lösningen måste du hälla blandningen i den beredda behållaren med en uppmätt mängd vätska. Därefter ska komponenterna blandas med en konstruktionsblandare eller en borr med ett speciellt fäste. Du måste knåda kompositionen i 2 minuter. Den färdiga massan kännetecknas av plasticitet och enhetlighet.

Efter blandning är det nödvändigt att låta massan stå i 10 minuter .och rör sedan om igen. Den färdiga lösningen måste användas inom 3 timmar (då börjar den tappa sin elasticitet). Arbetstiden med material kan förkortas på grund av för hög lufttemperatur eller i närvaro av drag. Om blandningen har tjocknat måste du blanda om den med en mixer utan att tillsätta vätska. Ytterligare vatten försämrar lösningens prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förarbete

Knauf Fliesen murbruk får inte appliceras på oförberedda underlag. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att rengöra basen från olika smuts, fettfläckar, gamla avskalningsskikt. Du måste också skölja bort den vattenbaserade färgen. Efter alla manipulationer bör basen torka väl. Det är inte tillåtet att applicera kompositionen på våta strukturer.

När du arbetar med en lösning är det viktigt att se till att rumstemperaturen ligger inom intervallet från +5 till +15 grader. Om kompositionen är planerad att användas för att ordna varma golv, måste värmesystemet stängas av en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är avsett att applicera materialet på lågabsorberande underlag (t.ex. betong) måste de förbehandlas med en primer. Primern appliceras på den rengjorda ytan med en borste, rulle eller sprutpistol. Om basen kännetecknas av ökad fuktabsorbering (luftbetong, poröst tegel) måste den grundas minst två gånger.

Arbetet bör utföras först när de tidigare skikten har torkat helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpning av lösningen

Den färdiga limkompositionen måste fördelas jämnt över basens yta med hjälp av den glatta sidan av murslevaren. Sedan ska du "kamma" den applicerade lösningen med den tandade sidan. Endast det område som kan behandlas inom 20 minuter ska täckas med lösningen. När du arbetar utomhus och installerar kakel med en korrugerad struktur appliceras lösningen både på basen och på efterbehandlingsmaterialet.

Efter att ha lagt det första kaklet måste du trycka ner det lätt mot basen . Inom 10 minuter är det möjligt att korrigera sin position, eftersom klädseln efter denna tid vidhäftar vidhäftande till materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska plattor installeras med metoden "öppen söm ". I detta fall måste planet jämnas med speciell konstruktionsutrustning (nivå, nivå). Om en torkad skorpa bildas på ytan av den upplagda lösningen måste skiktet avlägsnas och kompositionen appliceras igen. Om lim av misstag kommer på beklädnaden måste det omedelbart avlägsnas med en fuktig svamp eller trasa tills det stelnar.

Det är viktigt att inte glömma att kompositionen innehåller cement, varför du måste följa några säkerhetsregler: du bör arbeta i skyddshandskar och låt inte lösningen komma i ögonen. Efter installationen, skölj omedelbart alla verktyg som används med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkt komposition

För inte så länge sedan släppte tillverkningsföretaget Knauf Fliesen Plus, ett förstärkt kakellim. Detta är en förbättrad modifiering av murbrukskompositionen. Den innehåller specifika komponenter som förbättrar de tekniska parametrarna och prestandaegenskaperna för konventionellt material. Detta lim kan användas vid svåra frost och hög luftfuktighet.

Den är lämplig för montering:

  • naturliga och konstgjorda stenar;
  • dekorativa tegelstenar;
  • mosaik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fliesen Plus kan användas för både utomhus- och inomhusarbete. Den har hög vidhäftning och minimal förbrukning.

Recensioner

Knauf Fliesen kakellim är en ganska populär produkt. Han föredras av både professionella byggare och hantverkare som bestämmer sig för att göra reparationer med egna händer. Konsumenterna lyfter fram hur enkelt lösningen är förberedd, dess snabba inställning och det faktum att den färdiga massan inte sprids. Produkten är i mellansegmentet, så ingen kallade det dyrt.

Kunderna gillar också den ekonomiska förbrukningen av den färdiga massan . Bland bristerna noterade konsumenterna obekväm förpackning och snabb stelning av lösningen, på grund av vilket allt arbete måste utföras omedelbart, vilket inte alltid är möjligt för personer utan lämplig erfarenhet. Av recensionerna att döma, fixerar Knauf Fliesen kakellim fästningen på ett tillförlitligt sätt: enligt konsumenterna fortsätter även tunga stenytor att hålla fast vid basen över tid.

Du kommer att lära dig mer om fördelarna med Knauf Fliesen jämfört med andra kakellim.

Rekommenderad: