Unis 2000 Lim: Tekniska Egenskaper Hos Kompositionen För Plattor, Packning Av 25 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Hur Man Förbereder En Limlösning

Innehållsförteckning:

Video: Unis 2000 Lim: Tekniska Egenskaper Hos Kompositionen För Plattor, Packning Av 25 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Hur Man Förbereder En Limlösning

Video: Unis 2000 Lim: Tekniska Egenskaper Hos Kompositionen För Plattor, Packning Av 25 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Hur Man Förbereder En Limlösning
Video: Matematik 1. Förändringsfaktor och upprepad förändring (VIKTIG genomgång). 2024, Maj
Unis 2000 Lim: Tekniska Egenskaper Hos Kompositionen För Plattor, Packning Av 25 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Hur Man Förbereder En Limlösning
Unis 2000 Lim: Tekniska Egenskaper Hos Kompositionen För Plattor, Packning Av 25 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Hur Man Förbereder En Limlösning
Anonim

Tekniska lim kännetecknas av sin kvalitet och tillförlitlighet. Men inte alla tillverkare erbjuder produkter av utmärkt kvalitet. Unis 2000 lim är inte bara ett lyckligt undantag mot den allmänna bakgrunden, utan också ett riktigt bra, utmärkt fungerat exempel.

Bild
Bild

Särdrag

Unis 2000 lim bildar ett starkt lager och är lämpligt för limning av en mängd olika keramiska plattor (golv och vägg) i torra och fuktiga miljöer. Den är vit i färgen. Det kan användas för att dekorera fasaden på byggnaden, ytterväggar (förutom källarplanet) med kakel. Materialet gör att du kan lägga natursten och porslin av stengods med en vattenabsorberingsnivå på 0,5%, medan storleken på ett enda block för väggar är 0,3x0,3 m, och för ett golv - 0,6x0,6 m. Dessutom kan du kan använda lim som en basväggsutjämnare upp till 1,5 cm tjock.

Bild
Bild
Bild
Bild

De huvudsakliga tekniska egenskaperna för limblandningen är följande:

  • möjligheten att använda under värmningen uppvärmd screed typ "varmt golv";
  • samtidig limning och utjämning av droppar;
  • lämplighet för sammanfogning av keramik- och porslinsplattor;
  • utmärkt krypbeständighet;
  • frostbeständighet; förmågan att gå 24 timmar efter limning;
  • kvarhållningsstyrka 1000 kPa.
Bild
Bild

Arbetsparametrar

Den beredda lösningen av Unis 2000 -lim kan läggas på en vägg eller golv vid temperaturer från +5 till +30 grader. Vid beräkning av materialbehovet är det nödvändigt att späda 1000 g torr komposition i 200-240 ml vatten. Minsta tjocklek för det lager som ska skapas är från 0,2 cm. I termer av 1 kvm. m når limförbrukningen från 1,35 till 1,45 kg, med hänsyn till skikttjockleken på 1 mm. Den beredda blandningen ska användas inom 3 timmar, annars går dess värdefulla egenskaper förlorade. Det är lämpligt att applicera limmet i små portioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För 1 kvm. m, kan du lägga upp till 50 kg kakel, och motståndskraften mot kyla (upp till -20 grader) är minst hundra frysnings- och upptiningscykler. Den högsta tolerabla temperaturen är +50 grader. Limmet packas i påsar med en kapacitet på 5, 23 och 25 kg. All information om blandningen återspeglas på förpackningen, som måste läsas före användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av användning

Unis 2000 kan användas för klinkerarbete även i badrum, balkonger och terrasser. Perfekt balanserad komposition låter dig använda den i ett barnrum, i en medicinsk och utbildningsinstitution. Utseendet av negativa (giftiga) ämnen i atmosfären vid användning av ett sådant lim är helt uteslutet, eftersom dess sammansättning endast bildas av cement, mineralfyllmedel och speciellt utvalda tillsatser. När den används för att lägga kakel på väggar måste keramiken placeras uppifrån och ner.

Bild
Bild

När du använder 25 kg av blandningen måste du spendera från 4,5 till 5,5 liter vatten. Om du arbetar med den mest bekväma spateln som mäter 0,6x0,6 cm, kommer du att behöva spendera från 3,5 till 5 kg lim per 1 m² yta för att bli färdig. Den största påsen håller i genomsnitt 5 eller 6 m².

Det är möjligt att limma kakel eller annat material på:

  • betong;
  • gips;
  • tegel;
  • cement;
  • asfalt.

Av recensionerna att döma är limblandningen extremt bekväm på grund av dess plasticitet. Vatten påverkar inte beläggningen eftersom den alltid behåller sin styrka. Den riktiga märkesförpackningen är förstärkta kraftpapperspåsar. Enligt instruktionerna kan behållarens oförändrade integritet lagras i exakt ett år från tillverkningsdatumet. Unis 2000 har ett kvalitetscertifikat i enlighet med Ryska federationens standarder, därför är det lämpligt för reparationsarbete vid anläggningar med höga krav på miljö- och sanitära parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

För korrekt användning av Unis 2000 lim det är nödvändigt att följa rekommendationerna från specialister:

  • du måste applicera den på ytan på både kakel och väggar, varefter ytorna som är täckta med lim är noggrant anslutna;
  • om underlaget är väl förberett kommer limmet att göra jobbet mest effektivt;
  • basen befrias från vatten, dammpartiklar och den ojämna avlastningen slätas ut med sandpapper.
  • det bör inte finnas beläggningar, dekorativa material, olja och bitumenfläckar, eftersom allt detta kan minska vidhäftningsgraden;
  • på 1000 mm av basen kan avvikelsen från den idealiska lättnaden vara högst 1 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Det blir bekvämare och säkrare att arbeta med kompositionen genom att bära handskar. Experter rekommenderar också att du byter till kläder som du inte har något emot att bli smutsiga. Om limmet kommer på huden, särskilt i ögonen, ska du genast skölja med mycket vatten eller under en ström i 10-15 minuter. Om dessa åtgärder inte hjälpte, inte tog bort problemet och negativa känslor, bör du omedelbart söka professionell hjälp.

Bild
Bild

ytterligare information

Unis är en rysk tillverkare av torra byggnadsblandningar som har varit efterfrågade i över två decennier. Företagets produkter är bland de tre mest efterfrågade produkterna. Unis 2000 lim kan användas för marmor, kalksten och granitplattor, men inte tjockare än 1 cm. När du arbetar med sådana material kan du använda både hackade och konventionella spatlar eller murslev. I det första fallet erhålls spår av en given storlek, och i det andra kan tjockleken på beläggningen som skapas ökas.

Bild
Bild

Den maximala limskikttjockleken används när det krävs för att jämna ut de mest kraftfulla höjdskillnaderna . Om basen är så kaotisk är det ibland mer lämpligt att använda utjämning med gips eller golv för att spara tid och öka tillförlitligheten för kakelläggning. Kom ihåg att det minsta lagret av lim i ett visst fall är lika med eller större än plattornas tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid blandning av torrt material är det lämpligt att använda en mixer , uppnå det sista försvinnandet av de minsta klumparna. Uppsättningen av hållfasthet, precis som alla cementbaserade föreningar, tar 28 dagar, och under de första 14 dagarna är det oönskat att slipa sömmarna. Använd inte lim ovanpå ett varmt golv. Efter att ha bekantat dig med blandningens egenskaper är det lätt att förstå att den uppfyller även de strängaste tekniska kraven, förutsatt att tillverkarens rekommendationer följs.

Bild
Bild

För mer information om plattsättning med Unis 2000 -lim, se videon.

Rekommenderad: