Universellt Lim: Tekniska Egenskaper Och Instruktioner För Användning Av Kompositionen För Tapeter, Varianter "Master" Och "Secunda", Kristallklart Lim, Produce

Innehållsförteckning:

Video: Universellt Lim: Tekniska Egenskaper Och Instruktioner För Användning Av Kompositionen För Tapeter, Varianter "Master" Och "Secunda", Kristallklart Lim, Produce

Video: Universellt Lim: Tekniska Egenskaper Och Instruktioner För Användning Av Kompositionen För Tapeter, Varianter
Video: Master Class. Liquid wallpaper Bioplast 2024, April
Universellt Lim: Tekniska Egenskaper Och Instruktioner För Användning Av Kompositionen För Tapeter, Varianter "Master" Och "Secunda", Kristallklart Lim, Produce
Universellt Lim: Tekniska Egenskaper Och Instruktioner För Användning Av Kompositionen För Tapeter, Varianter "Master" Och "Secunda", Kristallklart Lim, Produce
Anonim

Ofta, under bygg- och reparationsarbete, vänder sig specialister till en sådan metod för att foga ihop material som limning. Med denna metod behöver du inte använda ytterligare enheter och verktyg. Denna metod är praktisk och praktisk. Speciellt populärt bland specialister är universellt lim, som kan användas för att fästa en mängd olika material.

Bild
Bild

Särdrag

Universellt lim skiljer sig något från standardformuleringar och överträffar dem i tekniska egenskaper. Det speciella med dessa fonder ligger i närvaron av speciella komponenter med bra resultatindikatorer.

Efter applicering torkar det universella limet snabbt, så att de behandlade föremålen kan användas för ytterligare manipulationer på en dag.

Sammansättningen av dessa medel innehåller speciella element som ger stark och pålitlig vidhäftning av material. Detta inkluderar följande komponenter:

  • harts;
  • aceton;
  • gummihartser;
  • Etylacetat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är universella lim baserade på kolväten med en alifatisk och naftenisk struktur. En annan viktig komponent är flervärda fenol-formaldehydhartser. Det universella limets särdrag ligger i närvaro av en komplex bas, därför är det omöjligt att förbereda det själv.

Det bör noteras att dessa medel inte bara används för bygg- och reparationsprocesser utan också för hushållens behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med många standardalternativ har universallim ett antal betydande fördelar . De har inte bara en högkvalitativ bas, utan har också värme- och vattenbeständighet. Efter bearbetning av materialet härdar limet direkt och ger en stark och hållbar vidhäftning.

Specifikationer

Det finns flera typer av universellt lim, och var och en av alternativen har individuella tekniska egenskaper:

Snabbtorkande formuleringar är efterfrågade bland köpare. Deras skillnad ligger i olika användningsändamål, och fördelen är omedelbar inställning och torkning. I allmänhet används snabbtorkande lim för limning av gummi och tätningar. Kompositionerna är resistenta mot extrema temperaturer. De har en transparent bas och tar cirka 1-2 minuter att torka.

Bild
Bild

I processen för att utföra efterbehandling i ett rum används ofta en universell tapetkomposition . Denna produkt används för glasfiber- och vinylväggsmaterial. Ofta används detta alternativ för att fästa tygdukar. Fördelen med kompositionen är att den torkar snabbt (limning tar 10 till 30 minuter). Universella tapetkompositioner utmärks av bra motståndskraft mot olika yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas silikonformuleringar .… Dessa alternativ är idealiska för arbete i områden som badrum, kök och pooler. Silikonbaserade lim kännetecknas av god fuktbeständighet, innehåller antimögelkomponenter. Ofta används kompositionerna för att täta sömmarna. Limmen är transparenta, motståndskraftiga mot temperaturfluktuationer (tål från -50 till +150 grader).

Bild
Bild

För internt och externt arbete används en universalmonteringsförening . Tack vare användningen av ett sådant tätningsmedel bildas en pålitlig fog, som kännetecknas av elasticitet och motståndskraft mot väder och nötning. Formuleringarna är baserade på bindande polymerer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sekundärt universellt lim är särskilt populärt bland köpare . Detta alternativ kännetecknas av höga värme- och vattenmotstånd. Kompositionen sätter omedelbart, ger en pålitlig anslutning av olika material. Det garanterar en snabb och enkel limningsmetod som kan användas för att lösa vardagliga uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra reparationsprocesser används ofta kontakt universallim . Fördelen med detta alternativ är att det är lämpligt för alla funktioner och ytor. Föreningarna kan användas för bindning av keramik, metall, glas och gummi. Universallim är luktfritt, appliceras lätt på ytan under drift och sprids inte, vilket underlättar reparationsprocessen mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Användningsområdet för universallim är ganska omfattande. Till exempel är kontaktföreningar, som oftast används för reparationsarbeten, utmärkta för fanering och efterformning. Limet används för att fixa ljudisolering och plastpaneler i rummet . Syftet med kompositionen är också att täta kanterna, vilket gör att du kan skydda trä eller plywood från fuktpåverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Universella lim kan användas för att fixera golvbeläggningar . I synnerhet gäller detta linoleum och matta. För golv är det bäst att använda universella lim för konstruktion. Dessa formuleringar är baserade på akrylpolymerer som ger god vidhäftning. Murbruk är idealiska för fastsättning av laminat, parkett och kokosgolv. Det tar 24 timmar för materialet att torka helt.

Fördelarna med byggföreningar är säkerhet och frånvaro av giftiga ämnen. Lim kännetecknas också av ökat motstånd mot förbränning.

Bild
Bild

För isoleringssystem kan du använda föreningar som är speciellt utformade för att arbeta med liknande material . Dessa lim används för fixering av mineralull och skum. Dessa alternativ kan också användas för att skapa ett förstärkningsskikt. Fördelen med limblandningar är höga vidhäftningsegenskaper, frostbeständighet och ångpermeabilitet. Föreningen kan användas för fixering av keramiska plattor och pressade system.

Bild
Bild
Bild
Bild

För limning av tapeter är det bäst att använda limblandningar i pulverform . Dessa alternativ är universella för alla typer av papper och vinylmaterial. Limen är baserade på modifierad stärkelse, så att det inte bildas klumpar under arbetet med dem. För att blanda blandningen, följ instruktionerna från tillverkaren.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag, på byggmaterialmarknaden, är många olika tillverkare universella lim som skiljer sig inte bara i pris utan också i kvalitetsindikatorer. Kompositionerna "Master" är efterfrågade. Universallim är utformade för olika typer av reparationsarbeten, inklusive efterbehandling. Med hjälp av blandningar kan isoleringssystem fixas.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt Henkel Moment Crystal -lim (30 ml) . Detta alternativ används ofta i arbete med mjuk och hård PVC och polystyren. Det transparenta materialet säkerställer hög bindningsstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

KS Expert -limet kännetecknas av sitt höga värmebeständighet . Kompositionen tål temperaturer upp till +400 grader. Vid limning krymper inte produkten och sprider sig inte över ytan.

Lim är perfekt för fixering av golvbeläggningar Forbo 522 Eurosafe Star Tack … Oftast används detta alternativ för att fixa linoleum och värmeisoleringsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att lösa hushållsuppgifter kan du använda universallim. " Force", "Second" eller "Contact " … Med deras hjälp kan du fixa olika typer av material. Men lim får inte användas för rätter som kommer i kontakt med mat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt gruppen kompositioner från UHU -företaget … Det säregna med produkterna från denna tillverkare är att alla lim har en kristalltransparent bas. Medlen kan användas för mindre hushållsreparationer och skapa papperslayouter. Lim används för att arbeta med glas, metall och gummi.

En cementbaserad komposition är lämplig för anslutning av kakel till ytan. " Hercules " … Detta alternativ används ofta för att möta arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

När du arbetar med universella formuleringar måste du noggrant följa instruktionerna som anges på förpackningen av tillverkaren:

  • Om lim används för att arbeta med olika ytor, bör du först rengöra dem från smuts. Det är bäst att avfetta väggen eller golvet med aceton.
  • Om du snabbt måste åtgärda en läcka i ett svåråtkomligt område kan du använda ett speciellt lim i form av en aerosolspray för detta ändamål. Det är ett slags flytande gips som används för att arbeta med metall- och plastytor. Användningen av lim är inte svår, allt som behöver göras är att applicera tätningsmedlet på den skadade ytan.
  • För papper och kartong är säkrare alternativ bäst. Den idealiska lösningen för sådana material skulle vara en limpinne. Sådana medel kan användas även av barn. De är giftfria och appliceras lätt på pappersytor.

Rekommenderad: