Unis Lim Plus: Blandningens Tekniska Egenskaper För Kakel, Packning Av 25 Kg, Limförbrukning Per 1 M2, Röd Sammansättning, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Unis Lim Plus: Blandningens Tekniska Egenskaper För Kakel, Packning Av 25 Kg, Limförbrukning Per 1 M2, Röd Sammansättning, Bruksanvisning

Video: Unis Lim Plus: Blandningens Tekniska Egenskaper För Kakel, Packning Av 25 Kg, Limförbrukning Per 1 M2, Röd Sammansättning, Bruksanvisning
Video: Dax för flytspackling av badrummet. Hälla ut flytspackel. Mer på www.kakelplattan.se 2024, April
Unis Lim Plus: Blandningens Tekniska Egenskaper För Kakel, Packning Av 25 Kg, Limförbrukning Per 1 M2, Röd Sammansättning, Bruksanvisning
Unis Lim Plus: Blandningens Tekniska Egenskaper För Kakel, Packning Av 25 Kg, Limförbrukning Per 1 M2, Röd Sammansättning, Bruksanvisning
Anonim

För att plattorna ska fästa ordentligt på ytan är det nödvändigt att använda pålitligt och högkvalitativt kakellim, som skulle anpassa sig till alla funktioner i rummet, till exempel badrummet. Många av dem som påbörjade reparationer föredrar Unis plus lim. Vilka funktioner har det och hur har det fått erkännande på marknaden?

Bild
Bild

Karakteristisk

Detta lim är universellt och kan användas för olika applikationer både inomhus och utomhus. Han har en cementbas med mineralfyllmedel och andra kemiska reagenser, på grund av vilken denna blandning har högkvalitativa tekniska egenskaper:

  • Hög vidhäftningskoefficient.
  • Fuktbeständighet, vilket är särskilt viktigt för beklädningsrum med hög luftfuktighet eller simbassänger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Resistent mot extrema temperaturer. Limets egenskaper ändras inte oavsett väderförhållanden. Den tål temperaturer från -50 till +70 grader.
  • Blandningen har en miljövänlig komposition, därför orsakar den inte allergier.
  • Lösningen, och med den plattorna, kommer inte att börja glida av väggen, eftersom limet är av plast. Den sitter fast på ytan.

Blandningen är lätt att förbereda och applicera, medan konsumtionen av lim är ganska ekonomisk och är ungefär tre till fyra kilo per 1 m2 (allt beror på plattornas storlek). Blandningen säljs vanligtvis i påsar som väger 25 kg, vilket förenklar uppgiften att beräkna mängden lim för vissa efterbehandlingsarbeten. Ett paket på 25 kg räcker för en yta på 8 kvadratmeter. Limmet torkar inom tjugofyra timmar.

Bild
Bild

Hur förbereder man ytan korrekt?

För att plattan ska ligga platt måste du först noggrant arbeta med basen och förbereda den enligt följande:

Gamla ytor avlägsnas, oavsett om de är avjämning eller smulat gips

Bild
Bild
  • Om ytan är i sprickor och andra defekter, jämnas basen med gips.
  • Ytan måste vara torr och fri från smuts och oljefläckar.
  • Om rummet har hög luftfuktighet, innan arbetet är det bättre att slutföra proceduren för beläggning av vattentätning.
  • En primer är nödvändig för att säkerställa att underlaget för läggning är plant. Så greppet blir mer pålitligt och hållbart. Om ytan inte är jämn kommer plattorna att börja flaga eller spricka med tiden. Det är bättre att förhindra dessa konsekvenser i förväg.
Bild
Bild

Hur blandar man lösningen?

En lämplig behållare krävs för denna procedur. Alla verktyg måste vara rena.

Arbetsalgoritm

  • Limmet måste spädas i ett förhållande av 250 ml vatten per 1 kg torr komposition.
  • Sedan måste den resulterande massan omröras i tre till fem minuter. Det är bäst att göra detta med en speciell mixer eller borr, som har en speciell infästning. Om inget av ovanstående finns, kan du röra limet med handen. Som ett resultat bör en homogen konsistens erhållas.
Bild
Bild
  • Det är viktigt att komma ihåg att blandningens egenskaper efter beredningen bibehålls i endast tre timmar, så det är viktigt att korrekt beräkna den mängd lim som krävs för en viss mängd arbete. Vid förtjockning blandas blandningen igen, inget behov av att tillsätta vatten.
  • Om du inte observerar proportionerna, lägg till ytterligare komponenter i lösningen, följ inte rekommendationerna i instruktionerna, då kanske den resulterande blandningen inte motsvarar deklarerade egenskaperna.
Bild
Bild

Hur man ansöker?

När ytan är förberedd och limet ser ut som en enhetlig konsistens kan du börja applicera det på väggen eller golvet.

Denna process kräver en spatel . Med hjälp av det appliceras ett jämnt lager av kompositionen med en tjocklek av 3 till 15 millimeter; man får inte glömma att jämna ut det med ett speciellt rivjärn eller en spatel med tänder. Om rutorna på brickorna är stora, bör tänderna vara från 8 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att hålla en jämn fördelning av limmassan. Tomrummen kommer att bli obehagliga konsekvenser i framtiden, så det är bättre att pressa brickorna lite mot ytan.

Efter att materialet har lagts kan det fortfarande korrigeras inom tjugo minuter. Limmet torkar exakt en dag. Sedan kan du röra dig fritt på plattan (om efterarbetet utfördes på golvet). När arbetet är klart måste du ta bort den överflödiga limmassan som fanns kvar på kakel- och injekteringsfogarnas framsida. Om den överskottskomposition som finns kvar i sömmen kan det uppstå ett antal problem när injekteringen börjar.

Bild
Bild

Möjliga konsekvenser

  • Om du applicerar injekteringsbruk på en oraffinerad söm, kommer den att börja spricka i framtiden, eftersom den blir tunn.
  • En annan anledning att ta bort limrester är estetiken. Om en klibbig massa tittar genom injekteringen, oavsett hur vacker plattan är, kommer dess utseende att bli förstört.
  • Användningen av färgad injekteringsbruk på fogen med limrester kommer att resultera i att den efter torkning kommer att skilja sig i färg från resten av injekteringsbruk. Saken är att den här platsen kommer att vara tunn och inte så stark. Resultatet blir slarvigt.
Bild
Bild

För att undvika dessa obehagliga konsekvenser måste du ta bort resterna av limmet medan det är mjukt, annars blir det mycket svårare att göra detta senare. Du behöver en kniv för proceduren. Med hjälp av bladet är det enkelt att ta bort resterna av den självhäftande massan från plattornas kanter.

Om blandningen redan har frusit måste du använda en speciell kniv här , som är avsedd för injekteringsfogen. Gör först ett snitt i mitten av fogen och skrapa torrt lim av kanten på varje kakel med en kniv. Om det behövs kan du rengöra brickorna med en slipande murslev. Och i slutet av proceduren rengörs sömmarna med en dammsugare så att inte en enda liten partikel återstår av limmet.

Bild
Bild

Ett annat viktigt tips: efter att du lagt plattorna ska du inte börja foga fogarna direkt. Du måste vänta på att limet "stelnar", torktiden anges på förpackningen. Om den klibbiga massan fortfarande är våt och injekteringsprocessen redan har börjat kan den i slutresultatet se ut med en annan färg. Därför är det viktigt att noggrant följa alla steg-för-steg-instruktioner både vid spädning av limmet och vid applicering.

Visningar

Unis erbjuder ett brett utbud av lim. Var och en av dem är utformad för en specifik typ av arbete och har individuella tekniska egenskaper.

Bild
Bild

När det gäller "Unis plus" -lim är det universellt, det kan användas för olika typer av material. Det är säkert och används för reparationer på institutioner med små barn. Limmet är lämpligt för alla andra efterbehandlingsarbeten (endast sockelanslaget är omöjligt med det). Den säljs i röd förpackning.

Dess egenskaper:

  • det applicerade lagret bör inte vara tjockare än en och en halv centimeter;
  • limets egenskaper försvinner inte under tre timmar under drift;
  • du kan korrigera brickorna efter läggning inom femton minuter;
  • lim torkar 24 timmar;
  • tål extrema temperaturer från -70 till +50 grader.
Bild
Bild

Unis 2000

Denna typ av blandning skiljer sig från sin föregångare genom att den inte har hög frostbeständighet, därför rekommenderas det inte att använda den under extrema förhållanden. Detta lim används vanligtvis för keramik, betong för invändig och utvändig väggbeklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag:

  • kompositionen stelnar efter ca 36 timmar;
  • det är möjligt att korrigera plattans läge inom tio minuter efter att det läggs;
  • temperaturintervall under korrekt drift - från -50 till +50 grader;
  • limmet tål en stor kakelvikt - upp till 80 kg per m2.

Unis XXI

Denna produkt används vanligtvis för golv- och väggplattor inomhus och utomhus. Det tål fukt väl, vilket är dess stora fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer:

  • limmet appliceras i ett jämnt lager som inte överstiger tio millimeter;
  • förlorar inte någon av sina egenskaper på tre timmar;
  • tål temperaturförhållanden från -50 till +50 grader.
  • viktbegränsningar - högst 40 kg per kvadratmeter.

Unis Granit

Detta lim tål tung vikt (upp till 110 kg per kvadratmeter), så det kan användas för att arbeta med stenplattor, liksom med porslinstengods. Lämplig för efterbehandling inte bara väggar, utan också en fasad med en sockel. Dess sammansättning är säker, därför används den ofta i barnomsorg. Särdrag:

  • med detta lim kan du inte vara rädd för att plattor glider, så det används för efterbehandling inte bara väggar och golv, utan också tak;
  • lösningen har ökat frostbeständighet, det är lätt att arbeta med det utanför rummet;
  • blandningen torkar i cirka 36 timmar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • säljs i förpackningar om 25 kg;
  • för att förbereda en lösning behöver du ett blandningsförhållande med vatten på 5: 1;
  • limmets egenskaper bibehålls i tre timmar, och det är möjligt att korrigera kakelplattornas eller andra vetter inom 10 minuter efter läggningen.

Unis HiTech

Komplexa ytor lämpar sig för detta lim, medan läggningen kan göras som vanligt eller i riktning uppifrån och ner.

Egenskaper:

  • lager som appliceras på en viss bas kan nå en och en halv centimeter;
  • korrigering av materialet efter läggning kan utföras inom femton minuter;
  • egenskaperna hos den beredda lösningen förloras inte upp till fem timmars drift;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • miljövänlig och orsakar inte allergiska reaktioner;
  • när det gäller förbrukningen av blandningen är det tre och ett halvt kilogram per kvadratmeter.

Unis Belfix

Limmet är konstruerat för svårt arbete med sådana typer av material som kakel, marmor, mosaik, etc. Det är motståndskraftigt mot frostväder och elastik. Den kan användas för både utomhus och inomhus dekoration, särskilt inklusive våtrum. Kostnaden är högre än föregångarna.

Egenskaper hos detta lim:

  • för att förbereda en homogen massa krävs ett förhållande av 5: 1;
  • ett limskikt behövs inte tjockare än en centimeter;
  • tid för att korrigera fel vid arbete med kakel - 15 minuter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • som andra typer av lim, förlorar det inte sina egenskaper inom tre timmar efter beredning;
  • driftstemperatur - från -50 till +70 grader;
  • kompositionen torkar i 24 timmar.

Unis Fix

Denna typ av lim kan kallas den svagaste bland andra sortiment av detta märke. Det har ett lågt pris och är lämpligt för att lägga vanliga plattor i badrummet, köket, på balkongen.

De viktigaste egenskaperna hos denna produkt:

  • blandningen placeras i vatten i ett förhållande av 5,5 till 1;
  • de applicerade skikten får inte vara tjockare än en och en halv centimeter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • du kan justera brickans position inom tio minuter;
  • torktid - tjugofyra timmar;
  • detta lim säljs i förpackningar om 25 kilo, men det är denna typ av blandning som sällan finns på butikshyllor.

Unis Pool

Av namnet att döma kan du gissa var denna typ av lim appliceras. Handlingsområdet är fuktiga rum och till och med den inre ytan av pooler eller jacuzzi. Det appliceras på keramiska plattor, mosaik, betong, tegel, gipsskivor, gamla plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limmet har ganska höga tekniska egenskaper:

  • motståndskraft mot fukt, vilket motsvarar dess avsedda syfte;
  • lim tål temperaturfall på hundra grader;
  • materialet förbrukas sparsamt - lite mer än tre kilo per kvadratmeter;
  • lösningen förlorar inte sina egenskaper tre timmar efter utspädning, så du bör beräkna den erforderliga mängden av blandningen för ett visst område (detta gäller stora områden) och dela upp blandningen i portioner;
  • vad tjockleken på det applicerade lagret svänger, då ska det vara 3-6 millimeter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • det finns tio minuter för att korrigera och utjämna fel på brickan;
  • limmet torkar inom en dag, under denna tid är det förbjudet att gå på plattorna (om efterarbetet utfördes på golvet);
  • driftstemperatur - från -50 till +70 grader.

Dessa är huvudtyperna av Unis Plus -lim. Var och en av dem har sina egna tekniska egenskaper och används för en viss typ av fasningsarbete. Du bör vara uppmärksam på de listade egenskaperna för att inte göra ett misstag när du väljer lim av detta märke.

Produktfördelar

Feedback från köpare som köpte Unis Plus -lim för efterbehandling är mestadels positiv.

Bland fördelarna med denna produkt sticker ut:

  • rikt sortiment (för olika typer av ytor);
  • praktiska paket på 25 kg;
Bild
Bild
  • hållbarhet och effektivitet;
  • limmet är lätt att späda och applicera;
  • för varje produkttyp bifogas bruksanvisningar, vilket i hög grad underlättar arbetet med denna komposition;
  • limmet är tillverkat i enlighet med GOST och har alla överensstämmelsecertifikat.
Bild
Bild

Unis plus är kvalitetsprodukter till ett överkomligt pris lämplig för beklädnad av en mängd olika ytor. Det viktigaste är att följa bruksanvisningen, och slutresultatet kommer att glädja ögat i många år.

Jämförelse av kakellim från olika tillverkare presenteras tydligt i videon.

Rekommenderad: