Smidda Lampor (25 Bilder): Att Välja Moderna Lampor På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Lampor (25 Bilder): Att Välja Moderna Lampor På Väggen

Video: Smidda Lampor (25 Bilder): Att Välja Moderna Lampor På Väggen
Video: AZzardo Neurono - Moderna Lampor 2024, Maj
Smidda Lampor (25 Bilder): Att Välja Moderna Lampor På Väggen
Smidda Lampor (25 Bilder): Att Välja Moderna Lampor På Väggen
Anonim

För närvarande presenterar tillverkare av dekorativa belysningsarmaturer modeller av vägglampor av olika material. Smidda alternativ har varit de mest populära på sistone. De kommer att tillföra charm och lite mysterium till det inre av rummet.

Tack vare modern design har de ett sofistikerat och intressant utseende, som framgångsrikt används av dekoratörer för att dekorera rum i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Drivkraften för utseendet på de första vägglamporna var det medeltida belysningssystemet, som bestod av speciella krokar och facklor. Det användes en gång för att belysa slottets korridorer. Modern anpassning av armaturer utesluter närvaron av öppen eld och dess funktion utförs av en glödlampa. Den placeras inuti en platta eller lampskärm som krävs för att sprida eller rikta ljus, vilket i sin tur fästs på väggen med hjälp av en speciell konsol och beslag.

Nu kallas alla vägglampor för den gamla franska termen "sconce", vilket betyder "hand" eller "spak". Dess syfte är att tillhandahålla ytterligare ljuskällor för rummet eller markera vissa områden i rummet för bekvämlighet för sin ägare och estetisk uppfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är lampan mycket populär, inte bara som ett funktionellt element. Det används också ofta av dekoratörer som en extra dekoration för inredningen.

Särdrag

Moderna modeller av smidesjärn är mycket originella och skiljer sig väsentligt från deras massiva och slarviga prototyper, vars syfte var att behålla ljuskällan, inte skönheten i interiören. Med hjälp av sådana element strävar designers efter att ge inredningen ett lust och fylla den med antikens atmosfär.

Smidda sconces lockar uppmärksamhet, först och främst tack vare modern teknik för deras utförande. Kunnig konstsmide ger lamporna en speciell charm.

Det huvudsakliga designfunktionen för sådana sconces är deras enkelhet, som är lätt att diskret införa i det inre av rummet utan att överbelasta det.

Bild
Bild

Elegansen i utseendet på vägglampor ges av en textilskärm eller en glasskärm. Som regel används beslag som smidda produkter. Den kan ha ett klassiskt mönster eller uppmärksamma sig själv med spektakulära blommotiv. Beroende på konstnärens fantasi kan du i tillverkarkatalogen hitta ett stort antal smidda sconces som kommer att se bra ut i en viss stil i huset.

En annan egenskap hos dessa armaturer är att de kan tillverkas självständigt med viss erfarenhet och nödvändiga verktyg.

Det är därför ett brett utbud av sådana modeller presenteras på marknaden för designerbelysningsarmaturer.

Designers är inte rädda för att experimentera och kombinera ett smidd element med detaljer från andra material, vilket tillsammans gör det möjligt att få en extremt snygg och original vägglampa.

På grund av särdragen i design och material kan smidda lampor användas för att belysa inte bara lokaler utan också gator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kännetecknas av sin styrka och hållbarhet, och därför kan de med rätt vård tjäna sin ägare i många år.

Moderna modeller

Bland det stora utbudet av vägglampor kan du hitta intressanta enkla och mer komplexa modeller. De mest populära av dessa är följande alternativ:

Geometriska former . Moderna tillverkare glädjer sina kunder med lakoniska modeller som utmärks av tydliga, skarpa linjer. Sådana alternativ är lämpliga för att dekorera ett rum i högteknologi, minimalism, modern, art deco, chalet, lantlig stil. I synnerhet är de mest populära alternativen lampor, vars beslag är smidda i form av en form (triangel, kvadrat, etc.) eller en bokstav.

Sådana alternativ kommer säkert att effektivt komplettera designen, gjord med en fet nyckel, och bli ett slags vintage -tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Floristiska motiv . Konstigt smidda mönster i form av en stjälk, vinstock eller blomma kräver en viss skicklighet och skicklighet. Vanligtvis finns de mest imponerande bitarna av denna typ på amatördesignmässor. Till skillnad från fabriksföretag görs sconces ofta för hand, och därför ser de mer intressanta ut. Men i kataloger från välkända märken kan du hitta anständiga, men mer abstrakta alternativ som kan dekorera ett rum i Provence-stil och bli dess främsta höjdpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medeltida motiv . På jakt efter original vägglampor kan du snubbla på intressanta modeller smidda i form av en antik lykta, ljus eller fackla. Ofta bland dem kan du också hitta alternativ med sådana fantastiska ytterligare detaljer som en drake, svärd och sköld, spådomens sfär, gevir och många andra. Oftast är sådana alternativ inte monterade inomhus, utan utomhus. De skapar en viss atmosfär i en återupplivad saga och kan inte existera separat från inredningen. Därför bör sådana sconces endast köpas om det kan komplettera rummets eller husets fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmålningar och speglar . Robusta smidda föremål fungerar bra med känsliga delar som glas. Totalt erhålls mycket vackra produkter som spädar inredningen med vackra höjdpunkter. Modeller med målat glas som dekoration kan betona elegansen hos diskreta stilar. Speglar används sällan vid tillverkning av sconces, men det är med hjälp av dem som det är möjligt att sprida ljus i rummet på ett sådant sätt att en separat zon utses.

Dessutom kan spegeln kraftigt förbättra armaturens mångsidighet. Ofta placeras dessa modeller i korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns inre smidesjärn och de avsedda för gatubelysning. Som den senare används mer massiva modeller med en stor fästmekanism. De har också ett stort ljusspridningsområde. Armaturer som är utformade för att belysa rum har vanligtvis en mer lakonisk, elegant design:

  • För sovrummet . I detta fall rekommenderar proffs att välja parade sconces som är monterade symmetriskt på motstående väggar eller bredvid dörren. Smidda beslag ska vara släta och tunna. Alternativ vars design är förknippad med naturen passar bra in i sovrummet.
  • För vardagsrummet . En stor eller flera små sconces bör placeras i vardagsrummet som en extra ljuskälla. Närvaron av en glasskärm eller lampskärm av tyg uppmuntras, vilket kommer att ge rummet mysighet. Målat glas kompletterar perfekt inredningen i klassisk stil och ger färg till inredningen.
  • För korridoren och korridoren . Vägglampor ska vara små och helst med en platt eller rund skärm så att ljuset inte träffar ögonen i en smal korridor. Närvaron av en speglad yta hjälper till att göra rummet ljusare och visuellt bredare. Förekomst av ett smidd element med ytterligare breda förgreningsdelar rekommenderas inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoratörer rekommenderar inte att dekorera en plantskola och ett hus med en inredning av en mild och romantisk stil, samt makarnas sovrum med smidesjärn.

Vidare är utförandet av intressanta belysningsidéer en smidd vingård i inredningen.

Rekommenderad: