Overhead Spots: Svarta Och Vita Fläckar Inuti Ett Trähus, Tak Dubbla Och Spetsiga, Fyrkantiga Och Andra Fläckar

Innehållsförteckning:

Video: Overhead Spots: Svarta Och Vita Fläckar Inuti Ett Trähus, Tak Dubbla Och Spetsiga, Fyrkantiga Och Andra Fläckar

Video: Overhead Spots: Svarta Och Vita Fläckar Inuti Ett Trähus, Tak Dubbla Och Spetsiga, Fyrkantiga Och Andra Fläckar
Video: Few people know about this DRILL function !!! 2024, April
Overhead Spots: Svarta Och Vita Fläckar Inuti Ett Trähus, Tak Dubbla Och Spetsiga, Fyrkantiga Och Andra Fläckar
Overhead Spots: Svarta Och Vita Fläckar Inuti Ett Trähus, Tak Dubbla Och Spetsiga, Fyrkantiga Och Andra Fläckar
Anonim

Professionella designers utmärker takpunkter som en mångsidig belysningsarmatur. Det viktigaste är att välja modell och design på taklampan korrekt. Därför, innan du köper, måste du förstå vad överliggande platser är, vad är deras typer, funktioner och alternativ för användning i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i överliggande platser är att de låter dig zonera ett rum. Med hjälp av rationell spotbelysning med fläckar kan du skapa separata områden i ett rum som visuellt kommer att dela utrymmet efter stil och design . Om tidigare överliggande platser huvudsakligen användes i kontorscenter och andra kontorslokaler, används de idag aktivt för att ordna belysning i lägenheter, privata stugor och trähus.

Användningen av fläckar hjälper designers att översätta fler idéer inom inredning till verklighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i överliggande fläckar i interiören

  • Liten storlek . Jämfört med massiva ljuskronor tar kompakta överliggande fläckar, bestående av en eller flera nyanser, mycket mindre plats samtidigt som de ger bättre belysning. Den största fördelen med taklampor är att deras installation inte kräver ett takutrymme. Enhetens kropp kan fixas var som helst, och dess design kommer bara att betona stilen i hela interiören.
  • Enhetlig belysning . Tack vare LED -lamporna och enhetens speciella design levereras ljuset från det alltid tydligt riktat, varför överliggande fläckar nästan inte bildar skuggor.
  • Möjlighet att välja ljusets riktning . Många modeller av överliggande fläckar har en speciell roterande mekanism i sin design. Det gör det möjligt för ägaren att självständigt välja ljusförsörjningens vinkel och lutning och belyser alla delar av rummet. Med rätt placering kan 3-4 överliggande platser framgångsrikt ersätta många vanliga strålkastare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Till skillnad från inbyggda armaturer, som är "begravda" i en speciell nisch, monteras överliggande spot direkt på takytan. Därför är deras design och modifieringar mycket mer än andra belysningsenheter och strålkastare.

Det finns till exempel inte bara enstaka modeller, utan också dubbla eller trippelpunkter, där flera lampor kan fixeras på en stapel (antalet beror på personligt val)

En sådan design i små rum blir en fullfjädrad ljuskrona, som ger bra belysning på grund av LED-lampor, men samtidigt sparar utrymme betydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Overhead spots är indelade i 3 huvudtyper

Med fäste . Belysningsarmaturen fästs i taket på en speciell konsol med muttrar. Själva fästet är förfäst på ytan med självklämmande pluggar. I vissa modeller kan denna typ av fäste ändra ljusets riktning. Dessutom kan många modeller av denna plan ha två eller flera reflektorer.

Bild
Bild

Med krokfäste . Fästningsprincipen liknar den föregående - ett hål borras i taket med en perforator, en speciell krok skruvas in i den, på vilken platsen sedan fixeras.

Bild
Bild

Med stångfäste . Belysningsanordningar i rad monteras på en speciell metallstav som är fäst på väggen eller taket. Samtidigt kan själva platsen klamra sig fast både på stationär och på en vridmekanism. Storlekarna och utformningarna av stagarna kan också vara olika beroende på förutsättningar och krav i rummet. De är enkla, triangulära, fyrkantiga.

Bild
Bild

Design

I inredningsdesign kan överliggande fläckar inte bara betona den övergripande stilen i rumsinredning, utan också skapa dina egna kompositioner i kombination med andra attribut och möbelelement.

Designers använder oftast överliggande platser:

  • för ytterligare belysning av paneler och målningar, för att markera dessa element så mycket som möjligt, särskilt i stora rum;
  • när du behöver fokusera på vägg- eller takdekorationer - den ursprungliga strukturen, stuckatur;
  • att skapa olika ljusmönster på väggar och tak;
  • för permanent och tillfällig zonering av lokalerna;
  • att visuellt förstora rummet i små lägenheter och studior.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen och formen på själva enheten kan vara helt annorlunda. Beroende på tillverkarens idé kan fakturor vara:

  • vit;
  • grå;
  • svart;
  • "brons";
  • fyrkant;
  • runda;
  • triangulär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Dubbel- eller trippelkonstruktioner är mer lämpliga för köket; de tar minst ett utrymme i taket och ger högkvalitativ belysning både i arbets- och matplatserna.

Bild
Bild

Mycket ofta används taklampor vid inredning av ett högteknologiskt kök. I vardagsrummet används överliggande platser både självständigt och i kombination med andra belysningsarmaturer. De är mycket praktiska när du behöver stänga av huvudlampan i ett stort rum och lämna bara ett visst område upplyst, till exempel nära en soffa eller soffbord.

Bild
Bild

Overhead -platser är bra för stora rum i loftstil, minimalism, populär industriell stil.

Rekommenderad: