Infällda Fläckar: Infällda LED -armaturer I Tak Och Med Andra Lampor, Runda Och Fyrkantiga, Dubbla Snygga Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Infällda Fläckar: Infällda LED -armaturer I Tak Och Med Andra Lampor, Runda Och Fyrkantiga, Dubbla Snygga Modeller

Video: Infällda Fläckar: Infällda LED -armaturer I Tak Och Med Andra Lampor, Runda Och Fyrkantiga, Dubbla Snygga Modeller
Video: 80 Amazing Recessed Lighting Design Ideas 2021 | LED Strips Lighting for False Ceiling (FULL) 2024, Maj
Infällda Fläckar: Infällda LED -armaturer I Tak Och Med Andra Lampor, Runda Och Fyrkantiga, Dubbla Snygga Modeller
Infällda Fläckar: Infällda LED -armaturer I Tak Och Med Andra Lampor, Runda Och Fyrkantiga, Dubbla Snygga Modeller
Anonim

Idag har ingen problem med valet av belysningsenheter i huset. Det finns en mängd olika lampor och lampor på marknaden. Därför kommer det inte att vara svårt att hitta något som passar en viss inredning. I den här artikeln kommer vi att överväga inbäddade platser, deras funktioner och typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Spots är inte bara en effektiv belysningsenhet, utan också en nödvändig detalj i interiören. Spot, om du översätter ordet från engelska, betyder en punkt eller en punkt, därför kallas användningen av sådana lampor ofta för spotbelysning.

Huvuddragen i strålkastarljuset är dess lilla storlek. Därför används den för att skapa den nödvändiga atmosfären i rummet eller för belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ är inte lämplig för högkvalitativ belysning. Det kommer snarare att vara hjälpmedel än det huvudsakliga.

Infällda armaturer används för belysning i vitrin, rum, kontor . Huvuduppgiften är behovet av att belysa något vid en viss punkt, zon eller markera en specifik plats, hörn, markera möbler eller fotografier med ljus.

I rum, särskilt stora, kombineras alltid fläckar med ett annat huvudljus för att skapa en komplett bild

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Innan du väljer ett eller annat belysningsalternativ bör du alltid bekanta dig med typerna. Spots är unika lampor, det finns ett stort antal designermodeller, men främst finns det flera typer på marknaden.

Väggmonterad . Det finns enkla och dubbla. De är en mycket riktad ljuskälla. De är vanligtvis monterade vertikalt. Används för att belysa målningar, fotografier eller hyllor. Genom att installera en lågspänningslampa kan den användas som nattlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak . Sådana fläckar används för ytterligare belysning; de kan delvis ersätta det centrala ljuset. Om lamporna är gångjärniga är det ganska enkelt att leka med positionen, du behöver bara ändra vinkeln. För inbyggda armaturer i taket är det nödvändigt att välja sådana modeller som kan justeras. Typiskt väljs sådan belysning för att spara utrymme. Till exempel har rummet lågt i tak, och det är mycket problematiskt att hänga en stor ljuskrona, men platta fläckar i taket kommer att vara på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en stav eller på ett fäste . Den näst mest populära typen av belysning är fläckar på en stav eller fäste, de kallas också komplexa kombinerade enheter. En sådan enkel design kan innehålla flera reflektorer, från 3 till 5 i genomsnitt, men om rummet är stort, kommer beräkningen att ske från det område som behöver belysas. Vanligtvis kombineras de till en rak linje, själva stången kan vara platt eller krökt i hörnen (en sådan stav är gjord av flexibelt material som är lätt att montera). När du använder program, till exempel "smarta hem", kan lampor ställas in på en viss våg, eller ställa dem specifika mål. Du kan sätta in en rörelsesensor så att lamporna svänger åt rätt håll eller bara tänds. Lämplig för kontorslokaler, eftersom de belyser utrymmet så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet . Sådana reflektorer är tätt monterade på planet (vägg, tak, skåp) och har en begränsad förmåga att rotera, är små i storlek och har en U-form. Kräver inga ytterligare nischer eller ytborrningar. Därför anses de vara en av de mest populära typerna. Och även linjära LED -lampor kan ligga ovanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Spots delas inte bara efter typ, utan också efter design. För att bestämma exakt vilka reflektorer som behövs, måste du förstå vad du exakt vill tända. Eftersom varje typ av design är bekvämare i ett eller annat fall. Låt oss överväga huvudtyperna.

Snurra . Belysningsvinkeln kan justeras. De används för att markera en specifik komposition med ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fast . De installeras vanligtvis i skåp för belysning eller i taket för extra eller skuggbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gimbal spotlights . Detta är en liten presentation av 2-4 reflektorer som är inbyggda i ytan med en speciell extra nisch. Ramen är vanligtvis fyrkantig och 5 cm tjock, vilket belyser armaturen betydligt på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Downlight . Kompakta reflektorer för en kraftfull och direkt ljusstråle. Ett särdrag är att ljuset inte sprids utan fokuseras på ett specifikt valt objekt. Ganska enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av typerna har vissa egenskaper, liksom positiva och negativa egenskaper som måste beaktas.

Till exempel har vändpunkter möjligheten att ändra belysningsvinkeln och dess intensitet, vilket inte kan sägas om fasta eller downlights, som lyser riktat mot ett specifikt objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Det finns en mängd olika spottyper på marknaden. De är indelade i klassiska och komplexa.

De klassiska är: runda, fyrkantiga, sfäriska, droppa.

Komplex: blomma, skal, vattenfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av lampor

Förutom själva lampskärmarna är lampor en integrerad del av ljuskällan. Själva lamporna är indelade i tre typer: glödlampa, LED, halogen.

Tidigare var glödlampor det vanligaste alternativet. De är prisvärda, billiga. Men billigare är inte alltid bättre. Denna typ går sönder för snabbt, förbrukar för mycket energi, och på grund av uppvärmningen av själva kolven värms plattan upp , vilket kan bidra till dess deformation (om det finns några plastdelar).

LED -lampor, även kallade LED -lampor, är också populära. En mängd olika varianter av dessa lampor presenteras nu. Det finns olika former och storlekar som är idealiska för en viss design.

När det gäller prestanda är det ett mer lönsamt alternativ, det vill säga att en sådan lampa kommer att hålla mycket längre än en glödlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Spots kan göras i en mängd olika stilar och färger. Allt beror på den valda designen, det finns inga begränsningar för detta.

Om rummets design är i klassisk stil är det bättre att välja belysare med rundade linjer, materialets färg ska vara ljus och glödlampan ska ha en kall vit glöd.

Bild
Bild

För en modern inredning är tydligare linjer lämpliga . Material - metall eller glas, nyansens färg kan vara strikt svart eller annan.

Bild
Bild

Det är bäst att välja icke-standardiserade snygga platser för hallen, som harmoniskt passar in i idén och samtidigt ser ut som en utsökt och dyr dekoration av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köket är dubbla modeller på en ram eller kardanglampor lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanligaste användningen av infällda fläckar är i sovrummet.

Det finns inget behov av en stor mängd ljus, utan bara en dämpad version. De är vanligtvis inbyggda i taket runt omkretsen av sovrummet eller i garderober.

Bild
Bild

Nyanser av val

Varje modell har alltid fördelar och nackdelar. Låt oss börja med de positiva aspekterna.

Effektivitet är något som många uppmärksammar direkt . Allt tack vare LED -lampor som förbrukar mindre energi. Platsens struktur är inte ömtålig. Det finns inga små delar eller några spiraler i den, så fodralet är mycket motståndskraftigt mot mekaniska skador.

Stort utbud av temperaturskillnader. Sådana strukturer används ofta utomhus, eftersom de kan fungera både vid mycket höga temperaturer och vid mycket låga temperaturer . Det finns också speciella vattentäta strålkastare för badrummet. De är i perfekt harmoni med vilken design som helst och är också säkra att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu gå vidare till nackdelarna.

En av nackdelarna är att sådana lampor har ett begränsat ljusflöde, det vill säga att de lyser direkt på föremålet. Och med fel val, kommer rummet att lysa med fläckar, och inte med en vacker slät glöd.

Halogenlampor är ett utmärkt energieffektivt alternativ, men de är för känsliga för spänningsstötar . På grund av detta misslyckas de snabbt.

Högt pris. För att harmoniskt kunna fördela ljuset i rummet med ett spetsljus måste du köpa flera av dessa lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Det är värt att komma ihåg att all utrustning måste vara korrekt installerad, som belysningsarmaturer. Det finns ett antal vissa punkter som du bör följa när du installerar dig själv.

  1. Det är bäst att köpa platser från samma tillverkare, eftersom det blir lättare att installera strukturen, eftersom de kommer att vara identiska.
  2. Lampor bör väljas med en effekt på högst 40 watt. Om du köper mer kraft måste du dessutom köpa en trapptransformator. Om du köper en transformator, för att bestämma dess effekt, är det nödvändigt att lägga till kraften hos alla lampor.
  3. Installera en kabel från fläckar med extra skydd (isolering).
  4. För sträcktak (film, tyg) rekommenderas att man inte väljer lökar på platser som genererar värme.

Rekommenderad: