LED -lampor För En Ljuskrona (23 Bilder): Små LED -lampor För Kristallkronor

Innehållsförteckning:

Video: LED -lampor För En Ljuskrona (23 Bilder): Små LED -lampor För Kristallkronor

Video: LED -lampor För En Ljuskrona (23 Bilder): Små LED -lampor För Kristallkronor
Video: Modern Glam Crystal Chandeliers || Home Improvement Series - #2 2024, Maj
LED -lampor För En Ljuskrona (23 Bilder): Små LED -lampor För Kristallkronor
LED -lampor För En Ljuskrona (23 Bilder): Små LED -lampor För Kristallkronor
Anonim

Moderna trender i utvecklingen av teknisk utrustning och rumsdesign indikerar att framtiden kommer att tillhöra LED -ljuskronor. Den välbekanta bilden av ljuskronor förändras, liksom principen för deras belysning. LED -lampor har väsentligt förändrat hastigheten och riktningen för vidareutveckling av inredning. Dessutom har sådana lampor slående skillnader när det gäller liv och energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Historia av utseende

Ursprungligen är en ljuskrona, enligt vår förståelse, en takkonstruktion i vilken lampor med olika effektnivåer är inbäddade. Senare, med tillkomsten av förbättrade lampor, blev det möjligt att välja skugga och till och med färg på belysningen. Nu är takkronan något helt obegränsat i sina möjligheter.

Lysdioder har ett helt nytt sätt att generera energi, de har lätt rotat sig i våra hem istället för att snabbt bränna ut glödlampor. Den nya uppfinningen blev möjlig när de första upptäckterna av nya halvledarmaterial registrerades i den vetenskapliga världen. 1996 tillverkades den första serien med blå ljusdioder i Japan, men de var bara indikatorlampor. Det tog flera år att skapa lampor som lämpar sig för de nödvändiga belysningsarmaturerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det var inte svårt att introducera ny teknik i den snabbt utvecklande världen. De klara fördelarna i drift, enkel installation och lång livslängd har spelat en positiv roll, och nu i den moderna världen är det få människor som överraskas av regnbågens färger eller möjligheten att trådlöst styra.

LED -ljuskronor är ett välkommet genombrott inom teknik och design. Det är denna belysningsmetod som har gjort det möjligt att minska den termiska belastningen och "gömma" belysningsanordningen direkt i takstrukturen.

Vad vi tills nyligen bara kunde se i science fiction -filmer finns redan på hyllorna i våra butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

Med frågan om att installera lampor i en vanlig ljuskrona i en genomsnittlig lägenhet är allt klart. Det viktigaste är att välja rätt bas, färg på strålningen och dess kraft. Det är liten skillnad med en konventionell glödlampa eller energisparlampa. Det finns dock ljuskronor som spets eller kristall.

I strålkastare, med lampor monterade i taket eller möbler, är frågan om byte av utbrända lampor ganska svår och kräver särskild kunskap. Om du serveras av en kristallkrona och du vill byta ut lamporna i den med LED -lampor är det värt att notera några nyanser:

  • Den inbyggda glödlampan ska vara liten, den får inte överstiga kristallskärmens storlek. Detta kommer att minska dess yttre egenskaper kraftigt.
  • Välj endast ett transparent yttre skal. En matt eller färgad finish kommer att utesluta färgspel i kristallen och minska dess attraktionskraft.
  • Den ljusa färgen på en sådan glödlampa kan bara vara vit. Alla andra färger, av uppenbara skäl, används inte i ljuskronor av denna typ.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vilket fall som helst är det mödosamt att byta ut sändaren i denna typ av ljuskrona och kräver specifika färdigheter. Små felaktigheter vid installation, felaktig ström eller dålig kvalitet kan leda till att enheten vägrar att utföra sina direktfunktioner. Och detta tar inte hänsyn till den lite juvelerares sätt att byta ut små delar.

Det är värt att tänka och väga allt innan du börjar byta lampor i ljuskronor av denna typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Livslängd och byte

Glödlampornas bräcklighet är känd för alla, energibesparande lampor håller längre och är mycket mer ekonomiska, men de är långt ifrån LED-lampor. Pålitliga företag ger en garantitid för sina produkter från 3-5 år, och livslängden för sådana lampor överstiger 15 år.

Förmodligen, med sådana indikatorer, verkar inte ens det höga priset per varaenhet vara så högt.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -sändare kräver ingen särskild kunskap när de byts ut, men det finns fall där den installerade lampan inte tänds efter installationen eller lyser efter att den stängts av. I sådana fall rekommenderas det först och främst att kontrollera anslutningens kvalitet. Skruva loss enheten och sätt in den igen enligt instruktionerna och följ alla säkerhetsåtgärder.

Om sändaren inte tänds efter det utförda förfarandet rekommenderas att du kontaktar säljaren för klargörande.

Om lampan lyser både när strömbrytaren är på och av, är det troligt att det finns ett problem med isoleringen av ledningarna eller själva omkopplaren.

I det här fallet är det bättre att kontakta en professionell elektriker från ett specialiserat företag, eftersom det kanske inte är säkert att byta kablarna själv eller leta efter ett problem med elektriska apparater.

Bild
Bild

Ibland flimrar LED -lampor när de lyser i en rytm som är märkbar för det mänskliga ögat. Detta är inte bara irriterande, utan också extremt ohälsosamt för ögonen. Användare noterar att detta fenomen är ganska typiskt för denna typ av ljusstrålar. Dessutom är det ganska svårt att markera det vid köp, eftersom det är förknippat med designfunktionerna för det elektriska nätverket i ditt hus och med den totala spänningen i detta nätverk vid utgången.

Bristen på belastning förnekar också möjligheten till fjärrstyrning av sådana lampor. I det här fallet föreslår vissa tillverkare att byta strömförsörjning som är inbyggd i denna typ av ljuskrona.

Det bör noteras separat att byte och val av strömförsörjningsenhet beror på den inbyggda ljuskällans totala effekt och den förväntade belastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designlösningar

Intressant nog, med tillkomsten av ljusemitterande dioder i fråga om rumsbelysning, har oändliga möjligheter i deras tillämpning dykt upp. De karakteristiska egenskaperna i denna typ av ljusstrålar, såsom möjligheten att minska storleken till nästan en droppe, ergonomi, brist på värmeöverföring, indikatorer för hög ljuskvalitet, enkel installation, en mängd olika färger - allt detta gör islökar ett universellt verktyg i utförandet av verkligt fantastiska och otroliga idéer. designers.

Glödande golv, mosaik av flerfärgade lampor, upplysta dekorativa element, lampor inbyggda i taket, riktiga blinkande stjärnor i sovrummet - allt detta har redan väckts till liv och överraskar inte någon i den moderna verkligheten. Men är det inte förvånande att ljuskällan inte bara kan vara av vilken storlek som helst, utan också av vilken form som helst? Från en enorm glödande boll till ett litet flimrande ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taklampor, där lamporna hålls på säregna horn eller strängar, ger en verkligt ojordisk känsla. Ofta är hornen i sådana lampor rörliga och flexibla, de kan ta vilken form som helst som avslöjar gränserna för designerns fantasi till en otrolig nivå. Viktlösa, grumliga, otroliga former - sådana lampor ser redan utomjordiska ut. Utsläpparnas effekt i sådana konstruktioner är låg, de ger minimal belysning, vilket är mer sannolikt att vara acceptabelt för bakgrunden, men det är ofta det som krävs av denna typ av belysningsarmatur.

Hornen uppåt kommer att lysa tillräckligt mörkt, eftersom huvudströmmen kommer att gå till takplanet, medan hornen nedåt eller åt sidorna ger diffus belysning. Det svåraste med dessa ljuskronor är att byta glödlampor. Svårigheter kan uppstå inte mindre än i kristallmodeller.

Här kommer inte bara storleken och nyansen på det genererade ljuset att vara viktigt, utan även tillverkaren av den simulerade sändaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Den överväldigande majoriteten av användare av elektriska belysningsenheter är benägna att tro att LED -typen av belysning är den mest ekonomiska. Pris-kvalitetsförhållandet är det mest optimala i denna variant, även om den billigaste modellen av sändaren valdes. Även enkla modeller håller länge, förbrukar lite och är resistenta mot spänningsfall. Det enda som kan skilja dem från dyrare alternativ är deras utseende. Marknaden erbjuder att välja form, färg, grumlighet på den yttre beläggningen, interna komponenter - allt detta återspeglas följaktligen i priset.

Följaktligen efterfrågas ljuskronor med inbyggda LED-sändare, deras sortiment fortsätter att förändras och utvecklas och priserna kryper stadigt nedåt. Med ökningen av produktionsvolymen av sådana varor och intensifieringen av konkurrensen blir belysningsanordningar av denna typ, även av en högkvalitativ klass, mer och mer överkomliga för vanliga människor.

Du kommer att lära dig mer om LED -lampor för ljuskronor i följande video.

Rekommenderad: