Kristallkronor (90 Bilder): Stora Taklampor I Tak Med Kristallhängen I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Kristallkronor (90 Bilder): Stora Taklampor I Tak Med Kristallhängen I Inredningen

Video: Kristallkronor (90 Bilder): Stora Taklampor I Tak Med Kristallhängen I Inredningen
Video: Utanpåliggande Lamputtag från Schneider Electric 2024, April
Kristallkronor (90 Bilder): Stora Taklampor I Tak Med Kristallhängen I Inredningen
Kristallkronor (90 Bilder): Stora Taklampor I Tak Med Kristallhängen I Inredningen
Anonim

När det blir kallt och fuktigt ute vill du att huset ska vara ljust och varmt. Den viktigaste ljuskällan i de flesta lägenheter är ljuskronan. Och om det också är kristall, så växer dess värde i multiplar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många förknippar kristallkronor med lyxiga palatshaller, där de helt motsvarar den omgivande prakt. Men i samband med marknadens expansion på detta område har många tillverkare dykt upp och erbjuder budgetmässiga, men samtidigt vackra och eleganta kristallkronor. Om du fortfarande inte vet vilka typer av kristallkronor, hur man väljer rätt lampa och hur man sköter den senare, så är den här artikeln för dig.

Bild
Bild

Särdrag

Kristall har länge ansetts vara ett speciellt material, det var utrustat med helande och till och med magiska egenskaper. När det gäller kemisk sammansättning är kristall glas, som bland annat innehåller blyoxid, vilket gör kristallen så unik. Det ökar ljusets brytningsindex, vilket ger, i ordets bokstavliga bemärkelse, kristallens "lysande" förmåga. Dessutom ger blyoxid glaset plasticitet och underlättar lättare bearbetning av kristallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många olika saker tillverkas av kristall: det här är tallrikar, smycken och kristallkronor inklusive. De sistnämnda visar tydligast kristallens skönhet och nåd, eftersom ljuset reflekteras från många ytor, bryts hundratals gånger, och så här uppnås ett fantastiskt ljusspel. Även den vanligaste lampan, dekorerad med kristallhängen, blir unik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Huvudfunktionen med vilken lamporna är uppdelade är infästningsmetoden. Efter denna egenskap finns det två typer: hängande och takkrona:

Upphängd fäst med en krok och hängare (vanligtvis en kedja). Sådana ljuskronor gör ett fantastiskt intryck, deras skönhet, elegans, lyx är fascinerande. Vi möter dem i rymliga foajéer, hallar, teatrar och museer. Inte en enda palatshall är komplett utan en kristallupphängd kaskad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak kristallkronor är fästa i själva taket, vilket bevarar ledigt utrymme, vilket gör dem lämpliga för vanliga bostadsutrymmen som en stadslägenhet. Till exempel, i sovrummet skulle det vara en bra lösning att hänga en öppen lampa med en lampskärm eller med nyanser, kompletterad med kristallhänge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En seriös konkurrent till den hängande ljuskronan är en kristallkrona med en ring och en kupol. Det ser inte alls krångligt ut, tvärtom: graciösa hängen som skapar en omvänd kupol ger lätthet och luftighet till interiören. Glöm inte den här typen av lampor som en lampa. En druvformad kristallkrona på vardagsrumsväggen kommer att vara en höjdpunkt i interiören, och en bekväm stol bredvid den kommer att bli den mest bekväma platsen i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som föredrar moderna, innovativa idéer har ingenjörerna skapat en kristallkrona med LED -lampor. Det kan styras med fjärrkontrollen, byta belysningsläge, beroende på tid på dagen, situationen eller bara humör. Den otvivelaktiga fördelen med en sådan ljuskälla är den låga förbrukningen av elektrisk energi och super bekväm drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Moderna lampor njuter av en mängd olika mönster. Om Tjeckien tidigare ansågs vara huvudleverantören av kristall ljuskällor, skapar nu glasfabriker i Spanien, Kina, Italien och ett antal andra länder också ett stort antal högkvalitativa ljuskronor.

Frisk konkurrens ger en mängd olika stilistiska lösningar och former: hängen, bollar och droppar - allt detta ger många alternativ för att välja en ljuskrona. I det här fallet bör man fokusera på utformningen av rummet för vilket lampan är vald. Till exempel skulle bollar eller smidda ljus vara en bra lösning för en jugendinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ljuskrona med linser och hängen i form av fjärilar passar rummet i en ung flicka som är lika energisk och sofistikerad. Älskare av medeltiden kan rekommendera en kristallampa med smide. Genom att hänga den i vardagsrummet och komplettera interiören med en öppen spis och en matta i form av ett vilddjurs hud, kommer du att skapa en obeskrivlig atmosfär av den tiden.

För kända, inflytelserika människor som värdesätter efterlevnad av status, skulle en ljuskrona med Swarovski -kristall vara ett värdigt val. Varje objektiv i det utsätts för handgjorda smycken. Morgendagens renhet, genomskinligheten hos en tår och glansen av vattenytan under middagssolen - detta kan inte hittas i någon annan typ av kristall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Ett av de viktigaste kriterierna vid val av ljuskälla är dess storlek. För liten ljuskrona ger inte tillräckligt med ljus, och för stor ser pretentiös och krånglig ut. För att bestämma den optimala storleken finns det en speciell formel: minimidiametern är summan av rummets längd och bredd och multiplicerad med 5, och den maximala diametern är lika med summan av rummets längd och bredd multiplicerat med 10. Det vill säga, för ett vardagsrum på 6 m med 10 m behöver du en ljuskrona med en diameter på 80 cm till 160 cm. I matsalen styrs bordets storlek, i sovrummet - av storleken av sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronans ramkonfiguration kan också vara vilken som helst:

  • På kontor, mottagningsrum och andra rum där du behöver ställa in dig på ett affärsmässigt arbetshumör är det logiskt att använda kvadratisk och rektangulär kristallkronor. De ger atmosfären fullständighet och svårighetsgrad. Geometriska ljuskronor kan också användas i korridorerna, eftersom de inte tar mycket plats.
  • Fyrkantiga takkronor har en speciell effekt med rhombuses och bollar spända på kristalltrådar … Brytning och reflektion av ljus från sådana element skapar en fantastisk utstrålning som försiktigt omsluter rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rund eller oval kristallskönhet är ett bra alternativ i nästan alla interiörer. Häng det i ditt vardagsrum och det kommer att dra med sig en speciell atmosfär av rikedom och överflöd. Eleganta hängen kommer att fylla rummet med lätthet och illusion av magi. Med en kristallampa kan du känna dig som riktiga mästare.
  • I rum begränsade av lågt i tak föreslår designers att använda platt kristallkronor. De består av en panel pressad mot taket, metallbeslag och lampor, som kan vara LED eller halogen. Detta alternativ kan användas i ett barnrum, som det mest vandalskyddade och säkra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

I motsats till stereotyper kan kristallskönheter inte bara vara transparenta och vita, utan också färgade. Men då uppstår frågan: vilken ljuskrona att välja - neutral eller färgad? Naturligtvis är det i denna fråga värt att fokusera på den allmänna designen, med hänsyn till stilen, paletten och även arbetsbelastningen av detaljer.

En traditionell transparent ljuskrona passar perfekt in i en klassisk, lugn inredning.

Ljuskronor i beige, rökiga, silverfärger kommer att vara universella för de flesta interiörer. Färgade ljuskronor används bäst som ljuskällor i modern inredning. Till exempel kan en svartvit inredning i lugnande färger spädas med blå kuddar och en ljuskrona i samma nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en tydligare idé, låt oss se var en kristallkrona av en viss nyans kommer att appliceras mest framgångsrikt:

  • Vit . Vitt är en klassiker. Varje interiör och vilken stil som helst accepterar tacksamt en vit ljuskrona som fyller rummet med subtilitet och elegans.
  • Svart . Svarta lampor ger rummet en dramatisk, gotisk atmosfär. Följaktligen är det ett bra val för stilar som glamour, barock och minimalism. Om alla detaljer väljs korrekt, blir ljuskronan en effektiv pricken över i i det valda interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rött och rosa . Rött är färgen på sensualitet och passion. Han lockar alltid ögat och kan dra all uppmärksamhet till sig själv, därför är det viktigaste att inte överdriva det med honom. I glamorösa och moderna interiörer kommer en röd kristallkrona att vara ganska lämplig.

Även ljuskronor i röda nyanser kommer att se fördelaktiga ut i köket, skapa ytterligare aptitretande rätter och göra dem godare. Alla tjejer älskar rosa, så rosa lampor kommer också att vara relevanta i flickrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blå, blå och turkos . Många förknippar blått med himlen, lätthet och lugn, varför ljuskronor i dessa nyanser är mycket populära. De är lämpliga för en mängd olika mönster och ger många olika stilistiska lösningar. En av modetrenderna är blå och turkosa pärlkronor. Häng dem i din matplats för ett smart, flirtigt kök.
  • Grön . En grön kristallkrona är som ett friskt pust. Visst kommer det att lysa upp vilken inredning som helst och ge den en ren, sval accent.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silver och krom . Kromkronor kan användas i modern högteknologisk stil. Krom fungerar som en utmärkt ljusreflektor och lyser starkt i solen.
  • Gul . En ljuskrona med en gul nyans är ett av få olyckliga alternativ. En sådan ljuskrona kommer att sakna uttrycksfullhet, eftersom ljuset från lampor från början ser gult ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialkombinationer

Tänk inte att kristall utesluter användning av andra material. Till exempel ger kombinationen av kristallhängen och en tunn tygskärm lampan ljushet och sofistikering. Porslinskärmar representerar tillförlitlighet och lyx, medan mässingsbeslag visar hållbarhet och stabilitet.

Glashängen och nyanser kan också vara graciösa och vackra. Till exempel är tjeckiskt glas, som också kallas kristall, faktiskt inte kristall; de är två olika material. Men ingen kommer att argumentera med skönheten och lyxen i tjeckiskt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Om du frågar dina föräldrar om vars produktion var ljuskronan som de köpte tidigare, kommer de utan tvekan att svara att det var Tjeckien. På den tiden var det den mest populära kristalltillverkaren. Men nu har situationen förändrats och tjeckiska företag har många konkurrenter:

  • En av de dyraste och prestigefyllda tillverkarna är märket Swarovski … En liten lampa av sådan kristall kostar från $ 1000, och du måste betala tiotusentals dollar för en stor lampa. Inte överraskande finns Swarovski kristallkronor bara i hem för kända personer, takvåningar och hallar.
  • Ett annat välkänt företag för tillverkning av kristaller - Asfour , Egypten. Priserna på hennes produkter är mycket lägre än för Swarovski, men Asfour -ljuskronorna är inte mindre eleganta och lockar också uppmärksamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I Italien produceras ljuskronor av företag som t.ex. Mariner, I. Veneziana Lampadari och J. Vila … De använder vanligtvis floristiska motiv och kopiering av historiska mönster.
  • Produkter och tjänster Spanska företag har högsta kvalitet och kan konkurrera inte bara med italienska, utan också med tyska märken.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De största tjeckiska kristallproducenterna är företag Preciosa och Bohemia Light Crystal … Bohemiska kristallkronor var en av de första som dök upp i Ryssland, och det är de som belyser salarna i statsduman och Kreml.
  • Österrikiska ljuskronor anses vara en av världsledarna, kristalltakstakar Eglo och Globo (Österrike) är populära bland köpare.
  • Kristallkronor från Tyskland Är en stor investering i framtiden. Deras lyx och sofistikering är obestridliga. Precis som ett bra, dyrt vin växer deras värde bara med åren. Du kan vara säker på att du kommer att förmedla den tyska ljuskronan från generation till generation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vi har vår egen representant för kristallaffären i Ryssland - det här är en välkänd stad Gus Khrustalny … Många hus har ljuskronor som är tillverkade i Ryssland och värderas inte mindre än italienska eller egyptiska.
  • Om en dyr kristallkrona är för dyr för dig, rikta uppmärksamheten mot lamporna tillverkad i Kina … Bland dem kan du välja ett anständigt alternativ med oklanderlig kvalitet och samtidigt billigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona tillbehör

Kristall är ett mycket känsligt och skört material, därför kan det på grund av vårdslös hantering hända en fruktansvärd sak med en kristallkrona: en bit bryts av från några av dess delar. I det här fallet, inte få panik och spring omedelbart till affären för en ny, för det kostar fortfarande mycket pengar. Det avbrutna elementet kan limmas och om allt görs noggrant kommer ingen någonsin att märka nedbrytningen.

  1. För att utföra restaureringen krävs silikatlim.
  2. Biten som ska återställas måste tvättas noggrant med vatten och torkas.
  3. Sedan ska chipets yta avfettas så att limmet fastnar så fast som möjligt.
  4. Limet ska appliceras så tunt som möjligt, och sedan ska elementet pressas mot hela delen.
  5. Allt lim som har försvunnit ska avlägsnas med en mjuk trasa tills det torkar.

Som du kan se är felsökning mycket enkelt.

Du ska inte hänga upp ljusenheten direkt, du måste vänta lite tills delarna håller ihop helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan det också hända att nedbrytningen blir mer betydande, och din ljuskrona kommer att drabbas av till exempel ett helt horn eller skugga.

Det här alternativet är inte heller en katastrof, eftersom det lyckligtvis finns butiker inte bara för kristallkronor, utan också för deras reservdelar. De har ett stort urval av hängen, horn och nyanser, inklusive reservdelar för sällsynta modeller.

Dessutom kan andra tillbehör som uttag, kontakter, krokar och andra tillbehör köpas där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

En kristallkrona är definitivt en mycket vacker sak. Men samtidigt kräver det noggrann vård, för om dammet inte avlägsnas i tid kommer kristallens glans att blekna. Det finns många olika kristallrengöringssprutor där ute nu, så processen tar inte lång tid och borde inte skrämma dig.

Innan "bad" -proceduren är det absolut nödvändigt att släcka ljuset. Sedan måste du spraya rengöringsmedel på ljuskronan och torka alla delar med en torr trasa. Kom ihåg att linserna är mycket ömtåliga, var extremt försiktiga och uppmärksamma. Naturligtvis, om det finns många hängen, kan händelsen försenas, men resultatet kommer säkert att glädja dig och din ljuskrona kommer att lysa på ett nytt sätt.

Förresten, nu har en speciell spray med antistatisk effekt dykt upp på marknaden, vilket förhindrar att damm lägger sig. Sådana produkter underlättar ytterligare processen att ta hand om en kristallkrona.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Designalternativen för kristallkronor är mycket många. Lampan kan ha olika former och storlekar, dekoreras med hängen, trådar, skärmar och lampor i form av ljus. Det finns till och med ett talesätt att denna inredning måste matchas med den ursprungliga ljuskronan, och inte tvärtom.

Många stoppas av tanken att en kristallkrona bara kan hängas i ett stort rum, men så är inte fallet. Även för badrummet kan du plocka upp en liten snygg lampa, vars droppformade hängen kommer att förknippas med vattendroppar. Det viktigaste att komma ihåg är storleken.

För små rum och lågt i tak är det bättre att använda små ljuskronor, de kan också vara snygga och vackra. Dölj inte utrymmet med onödiga detaljer som ljus eller hängen, nöja dig med en platt takmodell. Utrymmet i vardagsrum och hallar, tvärtom, tillåter användning av kaskadhängande ljuskronor (naturligtvis, förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av originalidéer kan hitta en lösning för sig själva i form av en ovanlig ljuskrona, till exempel i form av ett fartyg. Tveka inte, skickliga hantverkare, kan återskapa även de minsta detaljerna, och dina vänners glädje kommer att ges till dig

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet, vägledas av den omgivande interiören, färgschema och sängstorlek. Överbelasta inte rummet med alltför prickiga ljuskrona detaljer och starkt ljus. Kom ihåg att diffust ljus är det mest lämpliga ljuset för ett rum, så skaffa en modell så att ljuset bryts och reflekterar från lampans element

För att ljuskronan ska ge tillräckligt med ljus måste antalet glödlampor beaktas. Belysningshastigheten i ett bostadsområde är 15 W per kvadratmeter. m. Följaktligen är till exempel en ljuskrona med tre lampor lämplig för ett litet sovrum på upp till 10 kvadratmeter, och en lampa med 5-6 lampor eller mer kommer att behövas för ett stort vardagsrum.

Bild
Bild

Idag kan alla köpa en vacker ljuskrona som uppfyller alla deras önskemål. När du väljer, styrs av din smak, men försumma inte råd från proffs, och då kommer ljuskronan att ge dig inte bara ljus, utan också glädje.

Bild
Bild

Kristallkronor i inredningen

När man väljer en ljuskrona tittar många avundsjuk på kristallalternativ, men de tror att en sådan skönhet inte passar deras inredning. Faktum är att en kristallkrona lätt kan passa in i nästan alla interiörer, det viktigaste är att välja den korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Numera blir den moderna stilen mycket populär. Denna stil ger rummet ett modernt utseende och låter dig komma bort från tråkiga stereotyper i lägenhetsdesign. Därför, om överdriven pomp inte passar dig och samtidigt vill gå över strikta gränser, är jugendkronan i jugendstil ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

En annan populär destination är Provence. Det gavs av oss av fransmännen, och mest av allt är det lämpligt för hus på landet, där det ser mest harmoniskt ut.

Kristallkronor i denna riktning är ganska vanliga, de är vanligtvis dekorerade utan onödig pretentiöshet, har en blommönster och ljusljus. Den här typen av lampor kommer att se bra ut i köket, matsalen eller sovrummet. De kommer att fylla rummet med mysighet och skapa en atmosfär av komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Naturligtvis kan du inte heller försumma de tidlösa klassikerna. En klassisk kristallkrona är en garanti för sofistikering och elegans. Klassikerna passar alltid perfekt in i köket, sovrummet och vardagsrummet. Normalt används klassiska ljuskronor för belysning i vardagsrum, i vilka de ger högtidlighet och sublimitet.

Rekommenderad: