Projekt Av Små Hus Med Vind (41 Bilder): Vackra Exempel På Små Stugor, Små Alternativ Från Luftbetong Och Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Små Hus Med Vind (41 Bilder): Vackra Exempel På Små Stugor, Små Alternativ Från Luftbetong Och Tegel

Video: Projekt Av Små Hus Med Vind (41 Bilder): Vackra Exempel På Små Stugor, Små Alternativ Från Luftbetong Och Tegel
Video: Ny stuga - på 2,5 minut! 2024, April
Projekt Av Små Hus Med Vind (41 Bilder): Vackra Exempel På Små Stugor, Små Alternativ Från Luftbetong Och Tegel
Projekt Av Små Hus Med Vind (41 Bilder): Vackra Exempel På Små Stugor, Små Alternativ Från Luftbetong Och Tegel
Anonim

En vind är en bra idé för att bygga ett hus i ett litet område. Och i detta fall, och när byggnadens struktur ändras efter en tid efter dess drift, är det nödvändigt att strikt följa designprinciperna. Detta är det enda sättet att uppnå den mest rationella användningen av rymden.

Husets lilla storlek är ofta ett problem för dekoratörer . Därför har många sätt utvecklats för att övervinna dessa svårigheter och göra svåra omständigheter till fördelar.

Bild
Bild

Hur slår man ett begränsat utrymme?

Att köpa ditt eget hem är många människors dröm, oavsett om det kommer att vara huvudbostaden eller bara en plats för kort fritid. Materialmässiga omständigheter tvingar många att föredra små hus. I det här fallet rekommenderas att inte skynda utan att noggrant välja ett projekt, överväga alternativ från olika designorganisationer, jämföra förslag med varandra.

Det vanligaste misstaget är att välja projekt som inkluderar platsen för sovrum eller barnrum högst upp i byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt för små barn, äldre, sjuka eller bara trötta människor att komma till vinden. Återigen är det inte heller bekvämt att gå ner. I det här fallet behöver du bara byta olika rum.

Balkongutgångar kan vara mycket attraktiva , men kostnaden för en sådan designlösning är ganska hög. Ibland är det mer lämpligt att begränsa dig till ett inte för stort område istället för en fullvärdig balkong, samtidigt som du behåller estetiken.

Bild
Bild

När man bygger ett litet hus med vind bör man hitta en rimlig balans mellan grundkvaliteten (dess bärighet) och den totala kostnaden för arbetet. Om sockeln är rejält höjd över marken måste du utrusta en entrétrappa och räcken på den. För människor som strävar efter maximal komfort kommer denna omständighet inte att vara särskilt trevlig.

För att kompetent kunna använda små byggnaders territorium rekommenderas det att endast söka hjälp från utbildade designers och arkitekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Byggmaterialindustrin har utvecklat ett stort antal alternativ som kan användas vid konstruktion och inredning av vinden.

Traditionella lösningar är:

  • tegel;
  • trä;
  • lera (adobe);
  • skalsten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används de tyngsta materialen på bottenvåningen, och relativt lätta används för att skapa vindar. Bland dem finns också luftbetong. Block med en tjocklek av 300 - 400 mm bildas av det, som är överlägsna många andra material när det gäller värmeisolering. Konstruktion av luftbetong är billig och praktisk.

Trä är ett mer naturligt material, men dess användning gör det nödvändigt att noggrant följa standardkonstruktionstekniken och bearbeta materialet strikt enligt reglerna.

Bild
Bild

Tegelväggar har sina egna fördelar . En av dem är byggnadens långa livslängd, som kan vara över 100 år. Teglet håller lätt sin form, kollapsar inte under påverkan av temperatur- och fuktighetsförändringar. Brickstenar är mer moderna och billigare, men deras parametrar är inte på något sätt sämre än den klassiska versionen.

Bild
Bild

Rambyggnader med vind har ett antal styrkor:

  • multipel minskning av värmeförluster jämfört med kalla vindar;
  • dekorationen i det övre rummet kan vara smidig (invånarna kan säkert vara på första nivån);
  • det finns många sätt att använda översta våningen.
Bild
Bild

Ramlösningen innebär emellertid den striktaste överensstämmelse med byggkoder och bestämmelser.

Om du avviker från dem kan du möta konstant frysning, värmeförlust och ackumulering av kondenserande fukt. Det är också nödvändigt att vidta åtgärder så att snöfall inte stör vindens naturliga ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi dekorerar utsidan

Vindens yttervägg är gjord av den vertikala delen som bildas av husets huvudsakliga konstruktionsmaterial. De använder takbjälkar, tak och mantel för det inre av rummet. Förhållandet mellan dem i varje specifikt fall etableras utifrån projektets egenskaper.

Utanför används främst metallplattor eller mjuka tak . Det finns många alternativ för att avsluta fasaden på hus med vind. Detta är också experiment med takkonfigurationen, som är gjord höft eller halv höft med ett annat antal backar. Dessa är komplementära visir med en rund och ännu mer extravagant form (det så kallade skjultaket).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta experimenterar designers med olika typer av fönster, vilket ger dem ett invecklat och extraordinärt utseende (runt, trapetsformat och så vidare). Andra dekoratörer föredrar om än mindre prickiga men fasta och stabila fönstertyper.

Bild
Bild

Fönsterblock kan installeras:

  • i en enda version;
  • i form av en kedja;
  • uppdelat i separata block;
  • monolitisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de senaste designlösningarna är en "hopfällbar" balkong, som enkelt kan rullas ihop och öppnas vid behov.

Bild
Bild

Inredning idéer

  • Enligt experter är det bäst att antingen helt överge krossningen av utrymmet på vinden eller ge gipspartitioner företräde. Det är ett ganska lätt material som minimerar belastningen på byggnadens bas. Samtidigt utför sådana avgränsande block sin uppgift stabilt.
  • Det är oönskat att göra ett tak som kommer att uppta mindre än hälften av hela rummet. Detta kan skapa visuellt obehag.
  • Fönster med atypisk design är ett sätt att inte bara uttrycka ditt estetiska koncept, utan också att lägga till maximal mängd ljus i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips och tricks från designers

Vindar började användas för permanent uppehållstillstånd på 1600 -talet, men idag har människor mycket fler möjligheter till sin design och funktionella innehåll. Inuti kan du placera båda sovrummen med panoramafönster och mer ekonomiska alternativ (till exempel gym). Ett ganska rymligt och ljust rum kan enkelt förvandlas till ett kontor och en plantskola. Vissa designers föreslår att uppta hela vinden med ett badrum för att spara användbart utrymme på husets första våning.

Bild
Bild

För att göra ett kompakt utrymme roligare måste du tänka på ett lämpligt takalternativ.

Till exempel gör gaveltak, med all sin visuella attraktion, endast 2/3 av det tillgängliga området. Trasiga konfigurationer låter dig öka denna siffra upp till 90%. Genom att höja taket 150 cm kan du lägga till 100% av bostadens totala yta. Det kommer också att hjälpa till att bli av med känslan av brist på utrymme inuti.

Om det visar sig att det bara finns ett smalt område på vinden, rekommenderas det att placera ett sovrum i det . I vindens lägsta segment rekommenderas att placera lagringssystem, eftersom människor fortfarande inte kommer att kunna flytta dit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar från början att fundera över hur ingången till och utgången från vinden kommer att utföras, vilka trappor kommer att installeras. En annan viktig punkt är användningen av hållbara golvbeläggningar för att säkerställa att obehagliga incidenter undviks. Naturligtvis måste spärren och golvdetaljer också vara starka. I områden där sommaren är varm är det rationellt att använda luftkonditionering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

Vackra vindar kan ha en färg som matchar fasadväggen. Inramning av taket med en separat sektion gör att du kan göra dekorationselementet mer attraktivt. Efter att ha gjort ett vindsgolv inuti ett lanthus, bör du inte vara blyg om sin uttalade triangulära form. Tvärtom är det lätt att göra det till värdighet och med fördel "slå" det. Växlingen mellan rika svarta balkar med ädel trä i vinkelrätt mot dem ser mycket imponerande och ovanligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den yttre designen av hus på landet med vindar, visar sig fasadens vita färg med en liten tegelsten som skiljer fönstrets två delar från varandra vara nästan den bästa lösningen. Själva fönstret kan göras ojämnt i höjd. Tack vare sin atypiska form kommer det inre av rummet att se ljusare ut.

Rekommenderad: