Ljuskrona För Köket (40 Bilder): Hängande Modeller I Provence -stilen I Det Inre Av Köket. Vilken Ljuskrona Att Välja För Ett Litet Rum? Ett Urval Av Vackra Ljuskronor I Klassiska

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona För Köket (40 Bilder): Hängande Modeller I Provence -stilen I Det Inre Av Köket. Vilken Ljuskrona Att Välja För Ett Litet Rum? Ett Urval Av Vackra Ljuskronor I Klassiska

Video: Ljuskrona För Köket (40 Bilder): Hängande Modeller I Provence -stilen I Det Inre Av Köket. Vilken Ljuskrona Att Välja För Ett Litet Rum? Ett Urval Av Vackra Ljuskronor I Klassiska
Video: How to choose an exquisite chandelier to decorate your dining area 2024, April
Ljuskrona För Köket (40 Bilder): Hängande Modeller I Provence -stilen I Det Inre Av Köket. Vilken Ljuskrona Att Välja För Ett Litet Rum? Ett Urval Av Vackra Ljuskronor I Klassiska
Ljuskrona För Köket (40 Bilder): Hängande Modeller I Provence -stilen I Det Inre Av Köket. Vilken Ljuskrona Att Välja För Ett Litet Rum? Ett Urval Av Vackra Ljuskronor I Klassiska
Anonim

När du planerar en inredning spelar absolut alla detaljer roll: en målning på en vägg eller en stol. Detta är inte förvånande, eftersom en analfabetiskt vald sak - och designkonceptet kommer att kränkas. Det är därför det är så viktigt att köpa en lämplig ljuskrona när du ordnar ett kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Färgen på ljuskronan är mycket viktig, dess nyans är inte mindre viktig än lampans tekniska egenskaper och stil. Om ljuskronan inte är ett separat dekorativt element, bör du inte uppmärksamma den för mycket, och om inredningen i rummet är enkel, är det tvärtom bättre att göra det till en ljus accent i interiören. Vanligtvis är sådana produkter gjorda av plast eller glas, den blanka ytan ser väldigt lätt ut, överbelastar inte inredningen i köksutrymmet.

Nyligen har transparenta ljuskronor varit mycket populära . De är optimala för alla interiörer, medan plattorna inte stör ljusets penetration och belysningen är ljus.

Transparenta ljuskronor passar bra med alla färgscheman som används när du dekorerar väggar och möbler. De kompletterar perfekt ljusa nyanser, passar perfekt in i mörka interiörer och står inte i kontrast med ljusa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor i mörka nyanser (svart, lila, mörkblå eller brun) tillverkas av ogenomskinliga material, vanligtvis glas eller plast. Sådana lampor ser vanligtvis bra ut i ett vitt kök: effekten produceras av kontrasten. Det är inte värt att köpa en sådan lampa för mörka interiörer: i det här fallet blir det väldigt lite ljus, och det har ett ganska deprimerande intryck.

Ljusa nyanser används för kök inredda i återhållsamma färger. Lampor skapar ljusa accenter och har alla chanser att bli en riktig höjdpunkt i rumsinredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken färgpalett som helst kan användas: röda, gula, orange, gröna eller lila nyanser är mycket populära. De betonar designen, gör den snyggare. Överdriv det dock inte med ursprungliga accenter: ljuskronans form bör vara den vanligaste, eftersom nyansens färg spelar huvudrollen här.

Metalliska armaturer ser bra ut i modern design . Kromdetaljer kompletterar perfekt högteknologi, fusion, loft och andra liknande stilar, och formen på armaturen i detta fall kan vara vilken som helst: från de enklaste modellerna till komplexa strukturer i flera nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Enligt deras design och konstruktion är ljuskronor uppdelade i höjdjusterbara taklampor och taklampor. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar. Hängande ljuskronor är en nyans med glödlampor som fästs i taket med en speciell upphängning. Vanligtvis är detta en kabel, kedja eller stark sladd. Upphängningens längd beror vanligtvis på takhöjden i rummet, liksom önskad ljusstyrka för det artificiella ljuset. Plast, kristall, papper, trä eller andra material används som material för tillverkning av nyanser. Det finns en hel del modifieringar av hängande ljuskronor, så alla kan välja den design som bäst matchar inredningen i köket.

Takmodellen är fixerad direkt i taket, vilket ger en lyckad kombination av bekvämlighet och ergonomi. För låga rum anses detta alternativ vara optimalt.

Plattor, som i fallet med hängande lampor, är tillverkade av en mängd olika material. De kan skilja sig åt i form, färg, matt yta eller glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designer ljuskronor ser snygga och originella ut, men samtidigt har de en nackdel: om glödlampan brinner ut måste du ta bort plattan för att byta den. Denna olägenhet är dock inte så betydande och spelar som regel inte en speciell roll när du väljer en ljuskrona för köket.

Typen av armatur beror till stor del på köksutrymmenas egenskaper. Till exempel i låga rum kommer punktmodeller att vara optimala, och i ett litet utrymme kommer kompakta rundade produkter med takfixering att vara bra. Smala kök ser harmoniska ut med långsträckta ljuskronor. Detta är en mycket bekväm modell eftersom du kan installera det antal lampor som krävs.

Om rummet är rymligt kommer en stor ljuskrona ovanför matplatsen att se snygg ut i den. Det är bäst att ge företräde åt flerlagersmodifieringar med smidda element och dekorativa hängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilalternativ

Traditionellt väljs en ljuskrona i klassisk stil, men moderna trender inom inredning diktera nya krav på modellerna av lampor i köket.

  • När du inreder ett rum med stil avantgarde - det ska vara djärvt och minnesvärt, ljusa detaljer är viktiga här: möbler, tillbehör eller ljuskronor. Vad du ska markera är upp till dig.
  • Huvuddragen i surrealismen Är en illusion. Denna stil innebär användning av saker som ser konstiga ut i deras nya syfte: till exempel skulle en bestickkrona vara bäst lämpad för ett sådant designkoncept. Anhängarna av Salvador Dali kan till och med anpassa trumman till en kökslampa.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kubism och konstruktivism inte utan anledning betraktas som tvillingbröder. Kännetecken för riktningarna är stora former och strikt geometri. Ljuskronor i sådana rum är utvalda skrymmande, strikta, kantiga och utan krusiduller. Det finns ingen tonvikt på belysning: effekten av den brokiga väggdekorationen är tillräckligt stor för att göra interiören uttrycksfull.
  • Hi-tech och minimalism De kännetecknas av känslan av ett halvtomt utrymme: stilarna kännetecknas av frånvaron av tillbehör och ett minimum av möbler. Strålkastare krävs här.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Att förverkliga konceptet i grungestil du ska hänga vackra, lyxiga och dyra ljuskronor gjorda i den klassiska versionen.
  • För registrering på loftet använd enkla nyanser på en lång upphängning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En mycket intressant stil anses eklekticism vars huvudsakliga idé är att kombinera det inkongruösa.
  • Boho -stil köket är dekorerat med äkta zigenare chic: så att det finns så många ljusa element som möjligt. I det här fallet kan du hänga absolut alla ljuskronor, den enda begränsningen är att du behöver vintage lampor, inte moderna. Alla element i köksdesign bör överensstämma med samma tidsanda.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För älskare i ekostil det är bättre att uppmärksamma produkter gjorda av trä eller vinstockar: sådana ljuskronor ser enkla ut utan en onödig antydan till höga kostnader.
  • Lantlig stil i interiören kan den presenteras i en mängd olika riktningar: rysk stil, land eller Provence. I dessa fall är lokalerna stiliserade i antik stil. För landet kommer det att finnas optimala smidda delar, och i en rysk hydda ser en splint bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Innan du väljer en ljuskrona måste du bestämma lampans tekniska parametrar. Tänk först över vilket funktionellt område i köket du planerar att belysa: kraften och antalet lampor beror på detta. Genom att planera i förväg kan du vara mer omtänksam om din elförbrukning . För ljus belysning kommer att vara irriterande och låter dig inte koppla av, samtidigt som hårda nyanser orsakar mörka skuggor, vilket i allmänhet försämrar den visuella uppfattningen av interiören.

I standardrum på 10-12 kvm. m.konventionella 100-120 W lampor eller 300 W halogenlampor räcker. Om du tänker göra din belysning fluorescerande kan du välja 80W lampor. Om köket är rymligt är det vettigt att hänga två ljuskronor.

När du köper en ljuskrona bör du också tänka på i förväg om dess praktiska egenskaper, installationsfunktioner och inveckligheterna med periodiskt underhåll.

Bild
Bild

Beroende på ljuskällan används lampor av flera typer i belysningsenheter, som alla har sina egna tekniska egenskaper

  • Glödlampor . De installeras oftast, de anses vara de mest populära källorna till konstgjord belysning.
  • LED -belysningsenheter . LED -lampor är ganska dyra, men samtidigt förbrukar de el mer ekonomiskt.
  • Halogenlampor . Ger den ljusaste belysningen. De har en ganska lång driftstid, men samtidigt överhettas de mycket. Nackdelarna inkluderar behovet av ett specialiserat system för bortskaffande av sådana lampor.

Det är mycket viktigt att välja modell på plattan på ett sådant sätt att man får maximal belysning av köket: ljuset ska inte vara för starkt, men också svagt i köket är inte lämpligt.

Belysning bör skapa bekväma förutsättningar för arbete och vila i detta multifunktionella besök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Modernt mode dikterar de mest vågade designbesluten i köket. Det finns inga strikta krav på färgpaletten och formen på ljuskronor i köket, valet av lämplig design begränsas endast av din egen fantasi och de allmänna inslagen i inredningen.

Transparenta ljuskällor är lämpliga för alla färger i köket

Bild
Bild
Bild
Bild

I ljusa kök är både vita och svarta lampor i skandinavisk stil harmoniska.

Bild
Bild

Färgade ljuskronor ser bra ut i diskreta interiörer: de skapar snygga ljusa accenter för köksinredningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronans form spelar också roll . Ljuskronor med flera nivåer ser väldigt imponerande ut i rymliga kök - det har blivit en klassiker att dekorera rum med högt i tak med dem. Moderna stilar - modern, loft, grunge - kräver de mest vågade och fashionabla lösningarna; ljuskronor i de mest ovanliga konfigurationerna är lämpliga för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trälampor i ekohus ser ganska originella ut.

Rekommenderad: