Xiaomi Dörrklocka: Funktioner I Den "smarta" Trådlösa Klockan Loock Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Xiaomi Dörrklocka: Funktioner I Den "smarta" Trådlösa Klockan Loock Och Andra Modeller

Video: Xiaomi Dörrklocka: Funktioner I Den
Video: Умный видеодомофон Xiaomi AI Face ID 1080P Doorbell (новинка) 2024, April
Xiaomi Dörrklocka: Funktioner I Den "smarta" Trådlösa Klockan Loock Och Andra Modeller
Xiaomi Dörrklocka: Funktioner I Den "smarta" Trådlösa Klockan Loock Och Andra Modeller
Anonim

Dörrklockor kan köpas genom att noggrant studera funktionerna i en viss modell, eller så kan du vägledas av tillverkarens välrenommerade namn. I båda fallen kommer konsumenten allt oftare att stanna kvar på Xiaomi -produkter, så du måste ta reda på vad det är, vilka är dess främsta finesser och nyanser.

Om tillverkaren

Xiaomi har varit verksamt i Kina sedan 2010. År 2018 ändrade hon sin status (förvandlades från privat till offentlig), utan att ändra sin arbetsprofil. År 2018 gjorde företaget en vinst på 175 miljoner RMB. För henne Det är inte svårt att göra högkvalitativa dörrklockor, eftersom det intar en av de ledande platserna i världen för tillverkning av elektronik och smartphones.

Produkterna från detta märke har levererats till vårt land sedan 2014.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för företagets företagspolicy är traditionellt den optimala kombinationen av modern teknik och låg kostnad. R Den utbredda misstro mot kinesiska produkter i fallet med Xiaomi är helt omotiverad . Företaget bryr sig verkligen om kvaliteten på sina produkter.

Det bör noteras att det finns relativt få dörrklockor i sitt sortiment. Men å andra sidan är varje version mycket väl genomarbetad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

"Smart Home" -systemet kommer harmoniskt att inkludera ett videosamtal Smart video dörrklocka . Det är värt att notera att den signalmottagande enheten måste köpas dessutom. Systemet kan känna igen misstänkta händelser i den inbyggda kamerans synfält. Meddelanden om dem skickas omedelbart till ägarens smartphone. Designen innehåller en sensor av PIR -typ och kan spela in video.

En kort video skickas till en smartphone om någon dröjer närmare än 3 m från dörren. Både röstmeddelande och interaktion mellan människor på olika sidor av dörren med röstöverföring tillhandahålls. Du kan också använda en mer traditionell funktion: spela in ett kort röstmeddelande för gäster. Implementerad automatisk aktivering av dörrklockan för att knacka på dörren.

Tillverkaren noterar möjligheten att fjärrövervaka vad som händer framför dörren via videokommunikation i realtid.

Tack vare ett sådant samtal är situationen praktiskt taget utesluten när barn till exempel släpper in främlingar i huset. Ta reda på exakt vem som kom med Xiaomi MiHome -appen … Detta program har en annan funktion: en extra röstmeddelande med en uppmaning att inte öppna dörren för främlingar. Ett förinspelat meddelande från ägaren kommer att läsas varje gång ett samtal görs.

Bild
Bild

Alternativ - dörrklocka Xiaomi Zero AI … Denna enhet har två kontrollkanaler samtidigt. Den fungerar med en slits och är utrustad med ett gyroskop. Tillverkaren hävdar att det trådlösa videosamtalet för mörkerseende är klart att gå direkt. Implementerade funktioner som:

  • ansiktsidentifiering;
  • rörelseidentifiering;
  • Pushnotifikationer;
  • datalagring i molnet.

Enheten har en upplösning på 720 dpi. Beroende på leveransomfattningen kan den säljas som en enkel dörrklocka, eller i kombination med en sändare och mottagare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet, förstås, och Xiaomi Smart Loock CatY . Som standard levereras konstruktionen i lådor med måtten 0, 21x0, 175x0, 08 m. Bruttovikten är 1, 07 kg.

Produkten anpassades ursprungligen för Kina -marknaden. Detta framgår av märkningen och den medföljande dokumentationen (båda är endast på kinesiska). Videon tittarhål på denna modell är också utrustad med en rörelsesensor. På sidorna finns en mikrofon och en högtalare.

En speciell tejp finns för att fästa klockan på dörrens yta. Hackindikatorn kan vara till stor nytta. Om enheten försöker bryta från den angivna platsen ska den automatiskt skicka en signal. Samtalsskärmen är gjord av glansigt glas. För laddning finns en microUSB -port.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra funktioner är följande:

  • hållbar plastkropp;
  • IPS -skärm med en diagonal på 7 tum och en upplösning på 1024x600 pixlar;
  • förmågan att upptäcka rörelse på ett avstånd av upp till 3 m;
  • natt infrarött läge inom en radie av 5 m.
Bild
Bild

Funktioner och funktioner

Det som har sagts är tillräckligt för att förstå att Xiaomos smarta dörrklockor definitivt förtjänar köparnas uppmärksamhet. Det enklaste sättet att överväga nyckelfunktionerna och funktionerna i en sådan teknik är att använda ett exempel Zero Smart Doorbell -modeller … Paketpaketet till enheten är lakoniskt, men det är snarare ett plus. Konstruktionens vikt, även med mottagaren, är mindre än 0,3 kg.

Precis som i andra modifieringar förekommer definitionen av en person som använder en infraröd sensor på ett avstånd av upp till 3 m. Men en lång räckvidd, med hänsyn till de vanliga storlekarna på trappor och angränsande områden, behövs knappast. Betraktningsvinkeln på videokameror är tillräckligt stor. Optimal drift av trådlösa komponenter deklareras när avståndet från varandra är upp till 50 m.

Samtal kan fungera i ett speciellt barnläge . Sedan vidarebefordras meddelandet om någon ankomst till föräldrarnas smartphones. Endast med ett gynnsamt beslut av vuxna kommer barnet att öppna dörren. Röstsubstitution är också en viktig innovation. Tack vare henne kan även fysiskt svaga och oförberedda människor lätt avstå från sig som starka män.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En full laddning av vanliga batterier håller vanligtvis i 4-6 månader. Detta uppnås tack vare hastighetsalternativet. Omedelbart efter att de har slagits på, spelar samtalen in video, skickar den och går sedan tillbaka till viloläge. Enheterna är kompatibla med Android 4.4, iOS 9.0 och senare. Endast Wi-Fi-kanaler används för signalöverföring, Bluetooth används inte.

Rekommenderad: