Dörrklockor: Trådlösa Klockor ERA Och Evology. Instruktion. Hur Stänger Man Av Klockan I Lägenheten? Radiosamtal Och "smart" Samtal Med Kamera Och Rörelsesensor, Andra Ty

Innehållsförteckning:

Video: Dörrklockor: Trådlösa Klockor ERA Och Evology. Instruktion. Hur Stänger Man Av Klockan I Lägenheten? Radiosamtal Och "smart" Samtal Med Kamera Och Rörelsesensor, Andra Ty

Video: Dörrklockor: Trådlösa Klockor ERA Och Evology. Instruktion. Hur Stänger Man Av Klockan I Lägenheten? Radiosamtal Och
Video: Trying to FIX: Jacob Jensen Alarm Clock 2024, April
Dörrklockor: Trådlösa Klockor ERA Och Evology. Instruktion. Hur Stänger Man Av Klockan I Lägenheten? Radiosamtal Och "smart" Samtal Med Kamera Och Rörelsesensor, Andra Ty
Dörrklockor: Trådlösa Klockor ERA Och Evology. Instruktion. Hur Stänger Man Av Klockan I Lägenheten? Radiosamtal Och "smart" Samtal Med Kamera Och Rörelsesensor, Andra Ty
Anonim

En stark dörr och ett pålitligt lås skyddar väl från inkräktare. Dörrklockan har motsatt funktion - att hjälpa alla att komma in i huset som kan och bör komma dit. Valet av denna enhet måste dock bemötas med stor omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dörrklockan kan skilja sig avsevärt beroende på dess typ och designnyanser. Men i alla fall fungerar en sådan enhet enligt samma princip: efter att ha tryckt på en knapp hörs ett visst ljud. Det är inte alltid det ringer i vanlig mening - det kan mycket väl vara något annat ljud.

Du kan överväga funktionsprincipen för klockan för ytterdörren med exemplet på en enkel elektrisk apparat . Mekaniska anordningar skiljer sig bara genom att det inte finns några elektriska komponenter och elektroniska - i närvaro av flera ytterligare delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska klockan innehåller:

  • elektromagnet;
  • hammare;
  • ankare;
  • kontakter;
  • ringdel (kopp);
  • speciell fjäder;
  • knappar;
  • trådar;
  • valfritt - elbatteri.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ingen elektricitet levereras vid ett visst ögonblick pressas kontakten mot en skruv som är ansluten till en terminal. Den andra terminalen är fäst på ytan och på ankaren. När knappen trycks in stängs kretsen och ankaret dras till elektromagnetens pol. Hammaren träffar koppen, kontakten bryter kretsen. Strömförsörjningen stannar därför och elektromagneten släpper ankaret.

Fjädern flyttar ankaret bort från polen. I detta fall pressas mässingskontakten mot skruvens yta igen och stänger kretsen. Denna sekvens upprepas om och om igen tills knappen släpps . Den elektriska delen stängs av av sig själv, du måste bara sluta sätta press på den.

En speciell tråd som läggs genom väggen hjälper till att ansluta de inre och yttre blocken på klockan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Mekanisk

Användningen av den mekaniska principen förenklar dörrklockan endast tekniskt. Genom utförandet kan de relatera till retrostilen. Alternativen är varierande:

  • bronshuvud av olika djur;
  • känga;
  • handen knackar på dörren;
  • mytisk eller fantasivarelse.

I de flesta fall är en mekanisk klocka en hjälpkomponent i inredningen. Det ska motsvara den valda stilen på dörren och rummet som helhet. Retromekaniker har dock en otäck egenskap - de ger inte bra ljud.

Det finns mer avancerade alternativ utrustade med en fjäderbelastad knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektromekanisk

Det är exakt så det skulle vara tekniskt kompetent att kalla de samtal som traditionellt kallas "elektriska" av de flesta konsumenter. Det finns många mönster:

  • med olika grader av elektrisk skydd;
  • med eller utan inbyggt batteri;
  • olika färger;
  • öppen och stängd installation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk

De skiljer sig från elektromekaniska i små detaljer. När den är ansluten till nätverket kommer det inte att vara en hammare, utan en speciell högtalare. Strömförsörjningen är elektroniskt styrd. Det blir möjligt att välja en melodi och styra ljudvolymen. Både elektroniska och elektromekaniska samtal:

  • behöver en direktanslutning till elnätet;
  • kan endast installeras med nödvändig utbildning;
  • måste dra i nätverkskabeln.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med videokamera

De mest avancerade (och dyra) samtalen kan levereras med en kamera. Med deras hjälp kan du prata och se varandra på båda sidor om dörren. Det blir möjligt att fixa bilden och ljudet. Kamerasamtal är lämpliga för fjärrövervakning. Vissa modeller kan drivas både från elnätet och från det inbyggda batteriet.

Videosamtal är utbredda med alternativ som:

  • dörröppning på distans;
  • belysning på natten;
  • telefonsvarare.
Bild
Bild

Det finns många andra typer av dörrklockor. Det trådlösa radiosamtalet förtjänar uppmärksamhet . Dessa enheter kan drivas med batterier eller laddningsbara batterier. Strömförsörjningen måste ändras då och då. Många fabrikssatser är helt färdiga att använda och måste bara monteras efter köpet. Men trådlösa radiosamtal samlas fortfarande ofta för hand. Det är inget komplicerat med det. Hemmagjorda mönster är inte värre än de som tillverkats på fabriken. Slutsatsen är att kommunikation mellan mottagaren och signalens sändare sker trådlöst. Mottagare är utrustade med antenner, högtalare och mikrochips som ansvarar för ljud; oftast är matningsspänningen 12 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det som är bra med autonom strömförsörjning är att gästerna lätt kan komma in, även om det plötsligt blir strömavbrott. Av uppenbara skäl trådlösa samtal är det enda valet för ett lanthus eller sommarstuga där det inte finns någon strömförsörjning alls … Behovet av att regelbundet byta batterier eller ackumulator är osannolikt ett nöje, men det här är redan en fråga om prioriteringar; och det finns vissa modeller med nätverksanslutning eller push-to-power-generation. Trådlösa samtal är inte tillgängliga överallt eftersom hindren och störningarna de skapar ofta är oöverstigliga. Men det kommer att visa sig upprätta ett radiosamtal för kommunikation med två eller flera knappar, och inte sträcka flera ledningar samtidigt.

Bild
Bild

Ofta väljs ett”smart” samtal med en rörelsesensor för hemmet . Men sådana mönster kan också användas i en butik, i en kontorsbyggnad, i lager och vid produktionsanläggningar. De meddelar dig omedelbart när någon har kommit in eller lämnat. Oftast styrs rörelsessensorer av igenkänning av värmestrålar och kan utlösas på ett avstånd av 6-10 m. Många samtal med en sådan "fyllning" kan producera en mängd olika melodier.

Men fjärrsamtalet fungerar inte bara inom det allmänna radioområdet. Modeller som använder Wi-Fi blir allt mer utbredda. Ett slående exempel är modellerna i Cleverdog -serien . De är också utrustade med videokameror med en betydande bildökning och HD-kvalitet på bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller gong-modellerna är de mestadels handgjorda . Kostnaden för polyfoniska färdiga samtal är minst 3000 rubel. När du väljer en färdig konstruktion eller skapar den från grunden måste du komma ihåg att vanligtvis räcker det med 12/24 rör. Detta räcker för att stänga ett par hela oktavar.

Oavsett vilken musik som används eller annat ljud är det värt att titta närmare på modeller med en tidsbegränsare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enhet hjälper till att begränsa skador från handlingar från huliganer och "skämt ". Och bara alla sorters distributörer av varor och tjänster, statliga tjänster, sekterister och liknande. Oftast monteras begränsare med hjälp av styrreläer, motstånd och dioder. Reläets starttid efter att du tryckt på knappen ställs in med lämpligt val av motstånd. Liknande mönster (med kondensatorer) skapades redan i mitten av 1970-talet av olika radioamatörer.

Bild
Bild

Sedan började det dyka upp gnistrande samtalsmodeller med volymkontroll … Ett exempel är modellen "ZP-220" som producerades 1974. Dessa mönster är mycket robusta och många av dem fungerar fortfarande utan märkbart slitage. Designen använde en stålkopp och en plastkopp. Det är värt att notera att plast av högsta kvalitet användes. Diametern på "ZP-220" är 0,076 m och höjden är 0,036 m. Metallkoppar varierar i färg. Justering av slagkraften hos hammaren på koppen uppnås med ett metallfäste. Strömförsörjning är standard (från ett 220 V -nätverk).

Det finns bara en nackdel - för obehagligt ljud; som ett alternativ kan moderna inbyggda samtal med en liknande enhet övervägas.

Bild
Bild

Populära märken

Ett bra exempel på en modern trådlös klocka är " ERA A01 " … Denna blåvita maskin är baserad på analoga komponenter. Den kan bearbeta en signal från en knapp på ett avstånd av upp till 100 m. Det finns 32 polyfoniska melodier. Automatisk inlärning används inte. Den medföljande knappen är skyddad mot fukt på IP20 -nivån. Kroppen är gjord av plast. Volymen är inte justerbar, det finns ingen LED -indikering. Strömkällan är batterier.

Bild
Bild

En annan trådlös modell från samma tillverkare - Bionisk champagne … En sådan klocka är utformad med beaktande av alla krav på modern design. Det kan appliceras i alla rum. Det är möjligt att ansluta ett antal högtalare till en knapp eller styra en högtalare från olika knappar. 6 olika melodier tillhandahålls. Knappens fuktskydd uppfyller kraven i IP44 -standarden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet och modell Bionic Silver . En sådan silverklocka utvecklades av Era -designers med hänsyn till alla de senaste kraven. Designen är optimerad för användning i staden och utanför staden lika. Det finns 6 bra låtar. Handlingsradien når 100 m.

Som ett alternativ överväger många samtal från Evologi … Den vita trådlösa klockan av detta märke har en kontakt för anslutning till nätverket. Enhetens massa är 0,25 kg. Arbetsområdet på en öppen plats uppges vara upp till 200 m. Kinesiska ingenjörer har tillhandahållit användning av 7 olika melodier; det finns också modifieringar av andra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zamel Classic ST 901 fungerar också trådlöst. Den får ström från batterier och har tillräckligt med energi för att nå en räckvidd på 100 m. Tillverkaren hävdar att dess enhet:

  • utrustad med 3 olika melodier;
  • kan användas som en intern personsökare eller personlig larmsignalanordning;
  • utrustad med optiska signaler (användbara för hörselskadade);
  • avger ljud med en volym på 80 dB;
  • arbetar vid 433 MHz;
  • inte konstruerad för användning i instabila miljöer (skyddskategori - endast IP20).
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: när man utvärderar tillverkarnas uttalanden om enheternas användningsområde måste man komma ihåg att de hänför sig till drift i ideala parametrar för den yttre miljön.

Varje hinder i vägen från sändare till mottagare kommer att minska denna siffra. Metallväggar och andra massiva metallföremål, tjock sten eller tegel med flera rader sänker den minst 2-3 gånger.

Störningar kan komma från kraftledningar, högfrekventa eller kraftfulla elektriska apparater och cellöverföringsutrustning. Under normala utomhusförhållanden, samtal av Zamel kan ta emot signalen från knappen på ett avstånd av 80-100m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Men mottagningsområdet är inte allt. (Dessutom måste du kunna välja trådbundna samtal). Det är fullt möjligt att sätta en trådbunden klocka vid porten till dacha. Men ändå installeras sådana system ofta i stadshus. Förutom trådens långa längd och därför dess ganska tunga pris, finns det en annan anledning - eventuell dämpning kommer att vara mycket skadlig och till och med farlig. Men med rätt tillvägagångssätt kan ett trådbundet samtal pågå mycket länge … Och själva enheten (exklusive ytterligare komponenter) är billig. I ett privat hus är det lämpligt att välja modeller med videoövervakning och videoinspelning - det här är viktiga säkerhetselement, och inte bara extra kostnader. Allt annat lika är det värt att ge företräde åt trådlösa produkter. De är helt enkelt mer bekväma och bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenhetsklockan är oftast ansluten till elnätet . Detta möjliggör mer ljudkraft. Men om strömmen går av någon anledning blir nätverkssamtalet värdelöst.

Det är värt att uppmärksamma dess utseende; det är mycket bra om enheten ser harmonisk ut i huset. Och bara i sista hand är det värt att uppmärksamma ytterligare funktioner, ljudet av de använda melodierna och deras variation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Dörrklockan, vars knapp ligger på gatan, behöver definitivt en baldakin från regnet. Utan detta skyddselement kommer knappen ofta att misslyckas, inte bara under nederbörd, utan också till exempel när snön börjar smälta på våren. Det enklaste sättet att bli av med en dålig kabelansluten enhet är att byta ut den mot en trådlös analog (som kan installeras var som helst). Ett annat logiskt alternativ är en modell inbyggd direkt i dörren. Du kan dölja samtalet i hemkorridoren med:

  • fördjupning i väggen och maskering;
  • speglar;
  • bilder;
  • galgar;
  • hyllor;
  • piedestaler och skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installations instruktioner

Först måste du stänga av det föregående samtalet i lägenheten eller huset (om något). Trådbundna modeller installeras endast när strömförsörjningen är frånkopplad. För arbete behöver du:

  • handborr;
  • pluggar;
  • konstruktionskniv;
  • isoleringstejp;
  • trådar;
  • indikator skruvmejsel eller voltmeter;
  • självgängande skruvar;
  • en elektrisk krets eller en ledningsfinder (eller bättre, båda tillsammans).
Bild
Bild

För anslutning kan du använda antingen en tråd med 2 kärnor och två ledningar med 1 kärna. Den inre delen måste vara minst ½ kvm. mm. Viktigt: trådmaterialet måste vara detsamma som i resten av nätverket. Oftast används standardkablar i moderna nya byggnader. Nolltråden är ansluten till ljudenheten och fasledningen är ansluten till knappen.

Mycket långa kontakter trimmas och rengörs med en konstruktionskniv . Komprimering med tång hjälper till att öka tillförlitligheten. Efter att anslutningarna har isolerats testas de omedelbart. Först efter denna kontroll kan alla enheter fixeras till en permanent plats. Viktigt: det bör inte finnas några värmeenheter på ett avstånd av 0,5 m från klockan och knappen.

Bild
Bild

Möjliga fel

Ibland fungerar inte dörrklockan. Eller ringer av sig själv. Sådana problem kan påverka både konventionella och trådlösa modeller. Samtalsfel utlöses av en av tre faktorer:

  • problem med knappen;
  • problem i den elektriska kretsen;
  • nedbrytning av den mottagande enheten.

När knappen slutar fungera demonteras den och kontakterna stängs. Viktigt: arbeta bäst med gummihandskar. Om det inte finns något ljud igen rengör de kontakterna. Vid ytterligare misslyckande måste du öppna klockkroppen. De lödda kontakterna är täckta med flussmedel, och sedan avlägsnas lödet med en fläta.

Bild
Bild

Efter att du har lödt en ny knapp på kortet, anslut kontakterna eller sätt i batteriet och utför testet igen. Om det lyckas kan du stänga fallet och sätta tillbaka allt på plats. Om kretsen bryts måste du ringa en elektriker. Men innan dess bör du leta efter brytpunkten med en testare eller en bordslampa. Rekommendation: om du kan spara ett gammaldags samtal som gjordes under förra seklet, bör du göra det; det kommer definitivt att vara mer tillförlitligt än modern design.

Att byta ut urladda batterier mot nya eller eliminera den inducerade signalen hjälper till att lösa problemet med okontrollerad ringning av det trådlösa samtalet. Om frekvensen sammanfaller kan den "agera" på olika våningar och i olika ingångar, i olika förortsområden. Du kan åtgärda problemet:

  • manuell ändring av frekvensen (på vissa modeller med hjulet);
  • ha arbetat med en trimmer;
  • använder tjänster från ett professionellt servicecenter eller specialiserad tjänst.

Rekommenderad: