"Yandex.Station" (40 Foton): En Genomgång Av Den "smarta" Kolumnen Med "Alice" Från Yandex. Vad Kan Hon Göra? Röd, Svart Och Andra Modeller. Deras Ege

Innehållsförteckning:

Video: "Yandex.Station" (40 Foton): En Genomgång Av Den "smarta" Kolumnen Med "Alice" Från Yandex. Vad Kan Hon Göra? Röd, Svart Och Andra Modeller. Deras Ege

Video:
Video: Первый обзор Яндекс.Станции Макс - теперь с 4К, лучшим звучанием и пультом. Чему научилась Алиса? 2024, April
"Yandex.Station" (40 Foton): En Genomgång Av Den "smarta" Kolumnen Med "Alice" Från Yandex. Vad Kan Hon Göra? Röd, Svart Och Andra Modeller. Deras Ege
"Yandex.Station" (40 Foton): En Genomgång Av Den "smarta" Kolumnen Med "Alice" Från Yandex. Vad Kan Hon Göra? Röd, Svart Och Andra Modeller. Deras Ege
Anonim

En genomgång av Yandex. Station -enheten (en smart högtalare med Alice från Yandex) gör att du kan få en fullständig bild av hur bred en sådan enhets möjligheter kan vara. Det faktum att enheten kan göra är redan legendariskt, och användarna själva lägger regelbundet till ovanliga färdigheter till röstassistenten. Svart, rött och andra färgalternativ på stationen säljs, och dess egenskaper ser lovande ut - det är värt att lära sig mer om dem innan du väljer en sådan "smart" enhet för ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Yandex. Station är en kompakt enhet som kan bli grunden för ett smart hemsystem . Den är fullt integrerad med Yandex -tjänster, stöder datasökning på Internet, lyssnar på musik. Beskrivningen av denna modell av "smart" högtalare med "Alice" låter dig uppskatta dess design och tekniska utrustning. Yandex. Station är en fullfjädrad multimediaplattform med röststyrning.

Den inbyggda röstassistenten förvandlar enkelt enheten till ett underhållningscenter för spel, kommunikation och informationshämtning.

Bild
Bild

Till skillnad från enklare "smarta" kolumner, Yandex. Station stöder arbete med videotjänster … När du är ansluten till en TV, projektionsutrustning, bildskärm kan du fritt använda tillgång till online -biografer och andra resurser. Den "smarta" högtalaren tillverkas på beställning av Yandex i Kina och är fullständigt russifierad.

Bild
Bild

Specifikationer

En översikt över funktionerna i kolumnen "Yandex. Station" kan inte presenteras utan en detaljerad beskrivning. Viktigt för användarna ström, typer av trådlöst stöd - Bluetooth, Wi-Fi tillgängligt "ombord" på enheten kontakter … Tillverkaren döljer inte information om detta.

Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna på den "smarta" högtalaren från Yandex är ganska kompakta. Den har mått på 14, 1 × 23, 1 × 14, 1 cm och väger 2, 9 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljud

5 högtalare med en total effekt på 50 watt ansvarar för att säkerställa högkvalitativt ljud. Av dem:

  • 1 x 8,5 cm aktiv nedtonad bashögtalare;
  • 2 passiva bashögtalare med en diameter på 9,5 cm;
  • 2 främre diskant, 2 cm vardera.

Den "smarta" högtalaren har ett ganska brett intervall av driftfrekvenser - från 50 till 20 000 Hz, vilket är tillräckligt för både att lyssna på musik och röstkommunikation. Innehåller 7 mikrofoner, digital förstärkare. Det effektiva igenkänningsområdet för kommandon är upp till 7 m.

Bild
Bild

Förbindelse

Det finns bara 2 portar på enhetens kropp, på baksidan . En av dem är för anslutning till en nätverkskabel. Den andra - HDMI - för anslutning till en TV, bildskärm, dator. Kontrollenheten är placerad på den övre kanten av parallellpiped, på en rundad avsats omgiven av en lysande ring. Det finns 2 knappar här: aktivera och stänga av mikrofonen.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Yandex. Station är utrustad med en inbyggd Bluetooth-modul för trådlös anslutning till andra enheter . Detta alternativ används för att spela musik från externa medier utan att ansluta till Wi-Fi. Bluetooth -version 4.1 som stöds. Wi-Fi-modulen fungerar med en frekvens av 2, 4 eller 5 GHz, vilket gör det bekvämt att ansluta till routrar med olika egenskaper.

Enheten drivs från en vanlig 220 V. nätspänning i DC -adaptern är 20 V. Stationen stöder kontroll från smartphones med Android -operativsystem som inte är lägre än 5.0 och den senaste iOS -serien.

Bild
Bild

Utrustning

Inuti Yandex. Station -lådan finns själva högtalaren, en adapter med en strömkabel, en HDMI -kabel och medföljande dokument. På baksidan av fodralet finns en radiator som ansvarar för passiv kylning. Högtalaren har ett avtagbart hölje, under vilket högtalarna sitter. Batteri ingår inte - enheten stöder endast kabelanslutning.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Yandex. Station är en bärbar enhet med fantastiska multimediafunktioner . Principen för dess drift är följande: efter anslutning till Yandex -tjänster fungerar enheten som en röstassistent och en "smart home" -central.

Den kan också fungera som högtalare när du lyssnar på musik och spelar den från en Bluetooth-parad enhet.

I röststyrningsläge följer "Alice" användarens kommandon, kan interagera med honom i realtid eller utföra tilldelade uppgifter med en fördröjning.

Bild
Bild

Vad kan jag göra?

Funktionerna och funktionerna hos Yandex. Station -enheten är ganska olika. Bland de mest relevanta av dem pekar användare ut följande.

Smart hemfunktion … Kolumnen kan interagera med andra smarta enheter som är anslutna till ett gemensamt nätverk. Slå av och på elektriska apparater som är anslutna till det "smarta" uttaget, skicka meddelanden till andra boende i huset, samla familjen till frukost. Hittills gör kolumnen inte mycket i denna riktning, men den har goda utsikter.

Bild
Bild

Ansökan i tandem med Yandex. Module … I detta fall kommer högtalaren att ge ytterligare surroundljud, och "Alice" kommer att kunna utföra kommandon genom modulen. Slå på musik, höj volymen, visa ett urval av filmer i önskade genrer.

Bild
Bild

Röstassistent … Alla funktioner i "Alice" är tillgängliga - bearbetning av förfrågningar för informationssökning, ljud av väderprognosen, data om trafikstockningar, växelkurser, läsning av nyhetsflödet. Röstassistenten kan "berätta" en saga för ett barn, hitta musiken han behöver i sitt eget musikbibliotek i Yandex -tjänsten och stödja ordspel och kommunikation med användaren. Att ställa in en väckarklocka, timer eller skapa påminnelser görs också med kommando för "Alice".

Bild
Bild

Uppspelning och hantering av musikspår . Du kan välja en slumpmässig eller specifik komposition, ställa in genren eller författaren. Med röstkommandon kan du pausa spåret eller fortsätta uppspelningen. Tillgänglig "spola tillbaka" och återgå i ett visst antal minuter, sekunder.

Bild
Bild

Reproduktion av markradio och TV . Den andra funktionen är endast möjlig när den är ansluten till en bildskärm eller TV -skärm. Allt arbete utförs via Yandex -tjänster.

Bild
Bild

Arbetar med video … Högtalaren i full storlek kan enkelt integreras med en TV eller bildskärm, hjälper till att använda katalogen med filmer från ivi-biografen, "Kinopoisk", "Amediateka" (som en del av en betald eller gratis prenumeration). Bläddra kan också sökas, väljas, startas och pausas, spola tillbaka genom röstkommandon. Minihögtalaren har inte sådan funktion.

Bild
Bild

Starta ytterligare färdigheter . De skapas av användarna själva och presenteras i en speciell allmän databas "Yandex. Dialogi", som uppdateras regelbundet. När du startar ytterligare färdigheter kan du göra betalningar via Sberbank -tjänsten, ringa en taxi, beställa pizza eller mat hemma och ringa leverans från restauranger.

Bild
Bild

Detta är bara huvuddragen i Yandex. Station -seriens enheter. Deras lista expanderar ständigt, ägarna till sådana enheter har en chans att ytterligare utöka funktionaliteten hos den köpta utrustningen.

Bild
Bild

Modeller och design

Yandex. Station är tillgängligt i format i full storlek (stor) och mini -version . Jämförelse av modellerna låter dig uppskatta var och en av dem. Fullstor versionen finns i svart, silver (grått) och lila. Den begränsade upplagan producerades med ett hölje i rött.

Den bärbara modellen har en mer minimalistisk design, ultrakompakt storlek, stöder röst- och gestkontroll. Yandex. Station mini-version finns i följande kroppsfärger: svart och vitt. Det ser så futuristiskt ut som möjligt, tar lite plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

För enheter i Yandex. Station -serien produceras ytterligare tillbehör som är mest kompatibla med denna populära enhet. Det kan vara utbytbart lock för fodralet, liksom kompatibla "smarta" enheter. Till exempel, uttag, vattenkokare, kaffebryggare, väckarklockor , som multimediaenheten kan styra.

Du kan dessutom ansluta extern trådbunden akustik till mini-versionen, högtalarna måste också köpas separat.

Bild
Bild

Analoger

Bland andra enheter från serien "smarta" högtalare med "Alice" kan man urskilja ett antal modeller som släppts efter utseendet av "Yandex. Station". Om du jämför dem med flaggskeppsenheten från Yandex kan du uppskatta alla dess funktioner. Bland konkurrenternas förslag som förtjänar uppmärksamhet finns följande.

LG XBOOM Al ThinQ WK7Y ."Smart" högtalare, i den ryska versionen, utrustad med "Alice". Modellen har formen av en cylinder, något sämre än Yandex. Station i högtalarnas storlek och effekt. Ombord på enheten finns en Bluetooth-modul, Wi-Fi, HDMI-port saknas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elari Smartbeat . En "smart" högtalare i storleken på en burk läsk, med en inte alltför kraftfull 5W högtalare. Dess fördelar inkluderar ett inbyggt batteri för autonom drift och ett 3,5 mm jackuttag för anslutning till en smartphone via en kabel istället för hörlurar.

Bild
Bild

DEXP Smartbox . Den här enheten skapades med Yandex -tjänster för DNS -detaljhandelsnätverket. Den låga kvaliteten på elektroniska komponenter här kompenseras av enhetens stabilitet och intressanta design. Högtalaren är ganska svag, det finns inga portar för externa anslutningar, men det finns en extra knapp för att styra musikuppspelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Irbis A . En gemensam produkt av Yandex och M. Video". Detta är en kompakt enhet som bara väger 164 g. Högtalaren har inte HDMI, ljudkvaliteten är mycket sämre än Yandex. Station, men det finns ett 3,5 mm -uttag för anslutning av externa ljudkällor. Enheten kan ses som ett testfall för utvärdering av Alices funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer Yandex. Station är det viktigt att förstå det det är en trådbunden enhet med låg fuktskyddsnivå . Du kommer inte att kunna använda den utanför hemmet. Resten av funktionaliteten i den "smarta" högtalaren i full storlek har inga konkurrenter.

Du kan köpa mini-versionen om du vill prova fullfjädrad röst- och gestkontroll, få ett underhållningscenter för barn och vuxna.

Avkortad funktionalitet och svagare högtalare, kort mottagningsintervall, dåligt röstigenkänning gör denna kompakta version av Yandex. Station inte till det bästa valet. Priset är dock också betydligt lägre än kostnaden för versionen i full storlek.

Bild
Bild

Användarmanual

För att börja använda Yandex. Station kan du ansluta till ditt hem- eller mobil Wi-Fi-nätverk som skapats som en åtkomstpunkt. Att ha en TV eller bildskärm i närheten kommer att vara en fördel - att ansluta till den via HDMI gör att du kan ta emot textmeddelanden från skärmen under den första starten av högtalaren. Gör så här när du använder ett hem Wi-Fi-nätverk.

  1. Slå på din smartphone eller surfplatta, ladda ner Yandex.
  2. Anslut enheten till samma nätverk som kommer att användas av den smarta högtalaren i framtiden.
  3. Logga ut på ditt Yandex -konto i programmet. Starta om det behövs.
  4. Anslut kolumnen till nätverket.
  5. I programmenyn väljer du "Enheter" och sedan "Station".
  6. Välj objektet med namnet på nätverket. Ange lösenordet för henne.
  7. Ta enheten direkt till kolumnen för att utföra aktiveringskommandot. Klicka på Spela ljud. Anslutningen kan ta flera minuter. Om allt går bra kommer röstassistenten "Alice" att informera dig om det.
Bild
Bild

Aktivering med distribution av en trådlös signal från en smartphone innebär att den "smarta" högtalaren redan är ansluten till nätverket. Inledningsvis, medan nedladdningen pågår, visar den lila belysningsringen dess indikation. Efter förberedelsen kommer "Alice" att hälsa henne. Därefter måste du aktivera åtkomstpunktsläget i smarttelefonen, logga in på ditt konto via appen.

Som signalkälla väljs "anslutning till ett dolt nätverk", du måste ange dess namn och lösenord och sedan slutföra anslutningen enligt standardschemat.

Bild
Bild

Det är viktigt att notera att högtalaren är mycket ovillig att ansluta till det snabbare Wi-Fi-protokollet på 5 GHz-routern .… Om den första anslutningen misslyckas är det bäst att välja det billigare alternativet. Enheten ansluter till 2,4 GHz -nätverket utan problem.

Kolumnen "Yandex. Station" stöder kontroll från telefonen i ett första skede. Efter att ha hittat nätverket laddar enheten ner firmwareuppdateringen. Om det finns en signal från en dator, TV eller bildskärm via HDMI kan du övervaka processen. Det tar vanligtvis några minuter att installera den senaste programvaran. För närvarande kan enheten inte kopplas från nätverket, anslutningen får inte avbrytas.

När anslutningen är klar behöver användaren inte längre en smartphone. Alla funktioner kan styras med röst, och från knapparna kan du bara aktivera mikrofonen och själva högtalaren. Som standard har enheten en prenumeration på Yandex egna och partners tjänster. Om det finns en teknik i närheten med en Bluetooth-modul kan du upptäcka fungerande enheter och upprätta parning med dem genom kommandot som ges till "Alice".

Bild
Bild

Indikation

Ljusindikering i den "smarta" högtalaren från Yandex representeras av en ring på enhetens övre kant. Dess förändring signalerar exakt vilka processer som äger rum inuti enheten.

  1. Släckt bakgrundsbelysningsring . Stationen är inaktiv. Du måste ge ett röstkommando eller slå på det med en speciell knapp på enhetens kropp.
  2. Bakgrundsbelysningen har en lila nyans och roterar i en cirkel . Denna indikation motsvarar perioden då enheten slogs på. Vid bearbetning av användarkommandon blir signalen dessutom densamma.
  3. Bakgrundsbelysningen är lila, den lyser hela tiden . En sådan signal indikerar stationens aktivitet. Alice är redo för användarinteraktion.
  4. Bakgrundsbelysningen är lila, signalen blinkar . Detta indikerar att en tidigare inställd påminnelse har utlösts.
  5. Bakgrundsbelysningen är blå, blinkande . Stationen konfigurerar en Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutning.
  6. Bakgrundsbelysningen är blå, den lyser hela tiden … En Bluetooth -anslutning upprättas, sändningen går igenom den.
  7. Bakgrundsbelysningen är grön, blinkar . Så här ser ett utlöst larm ut.
  8. Ljusringen är röd, den lyser hela tiden … Enheten har tappat sin internetanslutning. Du måste starta om enheten, kontrollera anslutningen.
Bild
Bild

Bakgrundsbelysningen deltar också i att ändra volymnivån

Genom att vrida ljusringen på fodralets övre kant kan du öka eller sänka volymen - att nå maxnivån indikeras av en kortsiktig ändring av indikatorns färg till röd.

Röstkontroll finns också. Volymen mäts på en skala från 1 till 10, du kan ställa in den genom att be "Alice" att göra det.

Bild
Bild

Alice funktioner

Den inbyggda röstassistenten i Yandex-högtalaren kan memorera ägarens röst, ta hänsyn till hans kommandon och rekommendationer som prioritet framför andra. Som standard anses det att ägaren till kontot som den är ansluten till styrs av utrustningen. Alla kommandon måste föregås av adressen: "Alice ". Sedan kan du använda de rekommenderade fraserna för att få önskat resultat.

Under drift är Yandex. Station vanligtvis inget krångel. Det räcker med att studera rekommendationerna i detalj, använda rätt kommandon för röstassistenten.

Bild
Bild

Starta om och återställ

Ibland måste den smarta högtalaren startas om . För att göra detta, koppla bort enheten från nätadaptern i 5 minuter. Sedan kan du återansluta den. Yandex. Station hämtar det igen.

För att återställa enheten till fabriksläget måste du koppla bort och återansluta strömmen genom att hålla ned "Alice" -knappen på fodralet. Efter 5 sekunder kan du släppa den. Efter 5-7 minuter tänds ljusringen igen och nedladdningen startas. Enheten kan användas och konfigureras.

Rekommenderad: