Hur Hänger Man Ramen På Väggen? 49 Foton Hur Man Fäster Ramar Utan Spik Och Utan Borrning? Fästelement, Hängare Och Hållare För Fotoramar

Innehållsförteckning:

Video: Hur Hänger Man Ramen På Väggen? 49 Foton Hur Man Fäster Ramar Utan Spik Och Utan Borrning? Fästelement, Hängare Och Hållare För Fotoramar

Video: Hur Hänger Man Ramen På Väggen? 49 Foton Hur Man Fäster Ramar Utan Spik Och Utan Borrning? Fästelement, Hängare Och Hållare För Fotoramar
Video: How to hang photo frames | Installation | Seamless nails | Amazon 2024, April
Hur Hänger Man Ramen På Väggen? 49 Foton Hur Man Fäster Ramar Utan Spik Och Utan Borrning? Fästelement, Hängare Och Hållare För Fotoramar
Hur Hänger Man Ramen På Väggen? 49 Foton Hur Man Fäster Ramar Utan Spik Och Utan Borrning? Fästelement, Hängare Och Hållare För Fotoramar
Anonim

Ett rum utan olika dekorativa element ser vanligtvis stramt och inexpressivt ut. Foton på väggen, olika affischer, målningar och andra dekorativa dekorationer kan omedelbart förvandla ett rum och göra det mer bekvämt. Många vågar inte hänga stora tavlor på ytan för att inte störa väggbeklädnaden utan att borra hål samtidigt. Men du kan lösa detta problem och hänga ramarna på väggen med andra monteringsmetoder.

Bild
Bild

Monteringsmetoder

Det finns flera sätt att fixa dekorativa ramar utan att borra väggen. När du väljer en metod bör du ta hänsyn till viktiga indikatorer, såsom vikten av själva produkten, liksom typen av ytbeläggning . Det är också viktigt att överväga materialet i själva väggen. Det kan vara tegel, gipsskivor, betong etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med olika tekniker är det möjligt att fixera på produktens yta med en liten vikt på upp till 2 kg. Det finns sätt att hålla föremål som väger upp till 10 kg på ytan.

Affischer, pappersaffischer eller kalendrar kan hängas på väggen utan spikar eller andra säkrare fästelement. I detta fall är det lämpligt att använda:

  • dubbelsidig tejp;
  • dekorativa eller tryckstift, gem;
  • sömnålar;
  • band.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med dubbelsidig tejp är möjligheten att fixa föremål på ytor som är täckta med tapeter eller gjorda av gips.

För att fixa en affisch eller affisch med tejp, klipp bara av 1 cm tejp och fixera i hörnen . Det är viktigt att ta bort skyddsskiktet från tejpen omedelbart före limning, annars finns det en risk att damm kommer på det och det kommer att förlora sina egenskaper. Vid limning av en storformatsprodukt, ta bitar av tejp som motsvarar storleken.

Bild
Bild

Nackdelen med denna metod kan vara spåret som bandet lämnar efter att bilden har tagits bort. För att ta bort överflödigt lim utan att skada beklädnaden, ta tag i tejpen i hörnet och dra långsamt ner den i 90 graders vinkel.

Om så önskas kan du använda en tejp med en tygbas som avlägsnas från valfri yta utan ansträngning . Du kan också välja skumtejp. Sådan förankring används oftare för att stödja tunga konstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd stift för att fixa fotoramar . Till salu kan du hitta dekorativa alternativ som fungerar både för förvaring och för extra inredning. Med hjälp av tryckknapparna kan du hålla affischer, fotoramar eller affischer på väggarna. De fäster perfekt på väggar med tapeter, på putsade eller målade ytor. Det blir svårare att fästa tryckknappar på en betongbas, särskilt om gipset redan har börjat smula.

Bild
Bild

Ett gem kan vara ett bra fixturalternativ . För att göra detta måste du göra om upphängningen, något oböjlig. Därefter görs ett snitt på tapeten på platsen för ramen, kanten på ett gem sitter där, omslagen med lim och fixeras. Efter torkning kommer sådana fästelement att kunna hålla en liten bild eller fotoram.

Bild
Bild

Sypinnar väljs ofta för detta ändamål . För att göra detta behöver du bara fästa bilden på väggen och fixa den med en stift, sticka den i en vinkel. Det är viktigt att tappen går bakom tapeten utan att röra väggen. Nålar eller vanliga synålar är lämpliga för att säkra lätta föremål.

Bild
Bild

Dekorativa selar och band väljs ofta som ett pålitligt fästelement. En hållare används för att fixa kompositioner av flera målningar eller ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fixa modulära kompositioner eller fotoramar under glas är det bättre att använda andra fixeringsmetoder . I det här fallet är det lämpligt att använda spindelkrokar, kardborreband, taklistskenor etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en stor vikt av produkter används andra metoder för fastsättning - i form av självhäftande kemiska element, tavlor eller flytande naglar.

Bild
Bild

Att välja en gjutning eller sockel för taket kommer att vara ett bra alternativ för ett stort antal inramade foton och målningar . För att göra detta limmas formen på ytan och en tät tejp fästs på den för att hålla hela strukturen.

Bild
Bild

Platsalternativ

Bra fixering spelar en viktig roll, men hur ramarna placeras på väggen kommer att ha stor betydelse. Fyllningen beror på deras storlek, liksom den allmänna bilden.

När man inreder ett rum vet många inte hur man korrekt hänger dekorativa element

Bild
Bild

Designers rekommenderar att hänga kompositioner på flera sätt

  • I ögonhöjd . I detta fall placeras bilderna på vald nivå. Denna linje kommer att bli ett slags axel runt vilken elementen i denna komposition kommer att ligga. För att visualisera en sådan axel kan du använda färgad tejp.
  • Efter ämne och stil . Dessa bilder, placerade i ramarna, måste passa in i rummet, passa det. Så i matsalen kommer stilleben att vara lämpliga, och i barnrummet är det att föredra att hänga ett collage med tecknade superhjältar. Det är bättre att placera familjefoton, vackra reproduktioner, broderade målningar i vardagsrummet. Det är bättre att prioritera retrofotografier och målningar i "vintage" -stil.
  • I färg och form . Du kan välja mellan olika alternativ för ramar: olika former, storlekar och färger. Det är önskvärt att deras färg matchas med färgen på väggarna eller möblerna, eller kontrast med dem. För att inte misstas är det bättre att välja produkter i en färg, men deras storlek, ramtjocklek eller form kan vara olika.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har flera ramar av olika typer och storlekar kan du måla dem i en färg med hjälp av akrylfärg.

Efter att ha studerat designernas rekommendationer och valt det alternativ som passar dig, är det värt att komma till jobbet

  1. Det är nödvändigt att välja ett utrymme, det vill säga bestämma vilken vägg som ska dekoreras. Vanligtvis väljer de en vägg i vardagsrummet eller sovrummet, liksom längs trappan, i korridoren.
  2. Rendera med hjälp av förberedda mallar. För detta ändamål klipps mallar ut från tidningar och fixeras med färgat eltejp enligt schemat. Vid behov görs justeringar av planen och mallarna flyttas till en lämplig plats.
  3. Häng ramarna på ytan.
Bild
Bild

För nybörjare är det bättre att beskriva det valda collaget på ett papper i förväg för att planera fyllningen.

Du kan dekorera rum genom att hänga fotoramar på olika sätt. Du kan hänga dem i en rad, placera dem slumpmässigt, diagonalt eller gruppera dem i form av en form.

Bild
Bild

Linjär

Detta arrangemang av ramar är ett karakteristiskt drag i den klassiska interiören. Symmetriskt arrangerade ramar ser väldigt lakoniska och organiserade ut. Du kan hänga 2-3 bilder på väggen eller placera mer än 10 tavlor där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att det kan se tråkigt ut att placera foton och målningar på en rad är det bäst att testa att experimentera med färg.

När du placerar ett stort antal produkter är det bättre att använda smala ramar med en enkel design . Bilder som ligger på en rad är bäst inneslutna i massiva ramar. I det här fallet kan du välja modeller i guld- eller bronsfärg, stuckatur.

Bild
Bild

Kaotisk

Det verkar som om det kan vara enklare än att placera ramar på väggarna på ett kaotiskt sätt. Faktum är att detta visar sig vara helt annorlunda, eftersom bara organiserat kaos kommer att se vackert ut samtidigt som uppfattningens integritet bibehålls.

Bild
Bild

Denna metod är mer lämplig för att placera ramar i olika former och storlekar. För att få ett sådant galleri att se dynamiskt ut kan du öka antalet bilder.

Räknade

Väggramar kan grupperas på ett specifikt sätt. Så kompositionen i form av ett hjärta ser mycket intressant ut på ytan. Detta är idealiskt för att placera ramar med familjefoton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringen av produkter i en cirkel ser också bra ut - i form av en improviserad väggklocka . Du kan göra egna händer för klockor av kartong eller använda ett annat material för dekoration. Med ett cirkulärt arrangemang i mitten är vanligtvis ett centralt element fäst.

Bild
Bild

När du placerar produkter bör du följa principen om balans och symmetri . Om du har några tvivel om hur du hänger bilderna korrekt är det bättre att ordna dem symmetriskt. I det här fallet bör du mentalt dra en linje längs den centrala delen av kompositionen. Om det finns en stor bild på ena sidan är den balanserad på den andra sidan med 2-3 små ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att följa "tre" -regeln, vilket innebär att ett jämnt antal bilder kommer att se sämre ut än ett udda tal. Även om det finns många exempel när 2, 4 eller 6 målningar ser ganska organiska ut på ytan.

Bild
Bild

Belysning spelar en viktig roll . Förutom huvudkronan kan du använda ytterligare halogenlampor inbyggda i ramarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Väggen, ursprungligen dekorerad med ramar, ser väldigt ovanlig ut, vilket ger rummet en mysighet. Även människor som är okunniga om dessa frågor kan genomföra en sådan lösning. Var inte rädd för att experimentera - du bör försöka göra rummet mycket mer intressant genom att eliminera tomt utrymme på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum i klassisk stil kommer paneler i form av en fyrkantig eller rektangulär form att se bra ut. Det är bättre för ramen att följa kompositionens form.

Bild
Bild

Bilder på hyllan ser väldigt intressanta och ovanliga ut. Så att ramarna är säkert fixerade och inte faller, är det bättre att välja hyllor med en begränsare. Som ett experiment kan du sätta bilder på olika sätt. Du kan till exempel hänga en del av bilderna och placera den andra delen på hyllorna.

Bild
Bild

För att balansera kompositionen på väggen kan du förutom målningar och fotografier hänga en klocka, en spegel, en panel, medan den övergripande bilden är ännu mer intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte alls nödvändigt att välja produkter i en storlek eller en form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har stora reproduktioner är det bättre att dessutom hänga fotoramar på väggarna för att ge en kompetent accent. Samtidigt är det viktigt att dukens handlinje och färgschema stöds.

Bild
Bild

Kombinationen av svart och vitt i utformningen av ett rum ser alltid väldigt organiskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomma ramar på väggen ser väldigt snygga ut på egen hand. Du kan lämna dem som de är, eller så kan du fylla i dem. För att göra detta kan du använda fotografier, målningar, tygduk, herbaria eller tapeter med ett genomarbetat mönster.

Rekommenderad: