Hållare För En Baldakin För En Barnsäng: Att Välja En Fäste, Hur Man Fixar Och Hänger En Baldakin, Hur Man Fäster Och Installerar Fästelement - Steg För Steg -instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hållare För En Baldakin För En Barnsäng: Att Välja En Fäste, Hur Man Fixar Och Hänger En Baldakin, Hur Man Fäster Och Installerar Fästelement - Steg För Steg -instruktioner

Video: Hållare För En Baldakin För En Barnsäng: Att Välja En Fäste, Hur Man Fixar Och Hänger En Baldakin, Hur Man Fäster Och Installerar Fästelement - Steg För Steg -instruktioner
Video: How to Install Guttering | Mitre 10 Easy As DIY 2024, April
Hållare För En Baldakin För En Barnsäng: Att Välja En Fäste, Hur Man Fixar Och Hänger En Baldakin, Hur Man Fäster Och Installerar Fästelement - Steg För Steg -instruktioner
Hållare För En Baldakin För En Barnsäng: Att Välja En Fäste, Hur Man Fixar Och Hänger En Baldakin, Hur Man Fäster Och Installerar Fästelement - Steg För Steg -instruktioner
Anonim

En av de mest spännande och efterlängtade händelserna i familjens liv är ett barns födelse. Föräldrar förbereder sig med rädsla för mötet med barnet, köp av kläder, de första skramlarna och naturligtvis en spjälsäng. För smulor att sova, utrustar mamma och pappa inte bara en vacker, utan också en säker plats.

En intressant del av inredningen i ett barns sovrum är en baldakin - en nästan viktlös gardin, fixerad på olika sätt på sängen eller ovanför den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Historisk referens

Historien om utseendet på baldakiner är rotad i det gamla östliga (forntida Persien), när dessa strukturer spelade rollen som ett paraply som räddade från värmen. Först och främst användes de av representanter för adeln, inklusive kungar.

Senare användes baldakinen i sovrummet som en gardin som skyddar sömnen från insekter och drag . På den tiden började människor beställa sömnad av sådana handgjorda dukar av ganska täta tyger (sammet, satin), dekorerade med broderi och ädelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

I den moderna världen finns det en uppfattning om att en baldakin är ett värdelöst föremål som samlar damm och förhindrar luftflöde för en baby. Men för det mesta är den gjord av tunt tyg och nät, som är lätta att tvätta, torka snabbt och glädjer föräldrarnas ögon, vilket perfekt släpper in luften för barnet.

Kapellet har också en skyddande funktion som skyddar sömnen i smulorna från drag och flygande insekter, husdjur och deras päls, starkt ljus och damm. Den senare sätter sig på själva baldakinen och faller inte på barnet och sängkläderna. I detta fall är slöjan tillräckligt långt från barnets kropp.

Detta är särskilt bra för småbarn som är mycket känsliga för beröring och ljusförändringar i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väljer modell och tyg

En viktig faktor för att dekorera ett barns sovrum är kapellmodellen. Varje person kommer att ha sin egen stil. Naturligtvis har alla typer av baldakiner sina fördelar och nackdelar. Och en av huvudegenskaperna är dess användarvänlighet, nämligen: fri tillgång till ditt barn. Det ska vara bekvämt för dig att ta barnet i dina armar och lägga tillbaka det, tyget ska inte komma i vägen och trassla.

Dessutom bör du vara uppmärksam på dukens längd. Det är lämpligt att det täcker spjälsängens ben. Detta är nödvändigt för att uppfylla kapellens skyddsfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett enhetligt koncept för utformningen av ett barnrum är det en bra idé att ta hand om valet av färg på baldakinen. Dess kombination med möbler och andra attribut i rummet kommer att skapa en bekväm och mysig atmosfär.

Vanligtvis för pojkar väljs blå och ljusgröna toner, för tjejer - ljusrosa, lila eller beige tyg . De universella färgerna är: vit, gul, orange. Ofta sys duken i lugna pastellfärger, utan att orsaka visuell irritation och ge en lugn atmosfär. Färger kan också kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapellet ska göras helt själv. För att göra detta måste du bestämma vilken typ av tyg, liksom huvudsyftet med gardinen för spjälsängen. Om du vill skapa skydd mot yttre irriterande ämnen är lätta organza, tyll, tyll och andra typer av känsliga tyger perfekta.

Bomull, grov calico, linne skapar ett dämpat ljus och en bekvämare atmosfär . Själva duken kan ändras beroende på säsong och väderförhållanden för tillfället.

Det är värt att komma ihåg att luft passerar genom tätt tyg mycket värre, samtidigt som temperaturen ökar i spjälsängen. Detta leder till rastlös sömn hos barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tvivlar på dina sökkunskaper kan du enkelt få en färdig baldakin. Ofta ingår ett baldakinfäste med ett barns sängkläder. Om inte, bör du först uppmärksamma strukturens styrka och stabilitet vid köp.

Själva infästningen kommer att döljas under tyget, så dess utseende spelar ingen roll.

Materialet från vilket fästet är gjort är också viktigt; det måste vara miljövänligt och utan någon skarp lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köper ett fäste

När du ordnar ett barnrum är det nödvändigt att besluta om metoden för att fästa taket.

De vanligaste alternativen är:

  • fast fäste (på taket eller på väggen ovanför sängen);
  • mobil konstruktion.

Den första metoden är tillförlitlig, men samtidigt inte helt praktisk. Denna metod bör användas om sängen kommer att ha en permanent plats under lång tid. Vi får dock inte glömma att när spjälsängen flyttas kommer det att finnas hål kvar i fästpunkterna som förstör det inre av rummet. Det här alternativet är inte heller fixat till ett sträck- eller gipsskikt. Barnet kan rycka eller hänga på det, vilket kommer att skada strukturen. I en sådan situation måste du montera modellen på väggen eller köpa en mobilhållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den positiva sidan av det fasta fästet är styrka och tillförlitlighet. Det är svårt att böja, svänga, släppa det. Dessutom kan du med dess hjälp skapa en fantastisk atmosfär för barnet genom att bygga ett hus eller en ballong, ett prinsesslott för en tjej eller ett skepp för en pojke.

Det vanligaste sättet är en gångjärnsfäste . Det är en plast- eller metallkonstruktion gjord av en ring eller oval, fixerad på ett stativ (rör) med skruvar.

Fördelarna med en bärbar design är: lättheten i själva stativet, enkel montering och rörlighet, liksom möjligheten att fixa den i önskad höjd.

Dessutom låter mobilfästet dig inte förstöra utseendet på väggarna och taket (du behöver inte göra hål för stativet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med ett sådant fäste är att det kan falla med konstant rörelse. Och så snart barnet kan nå duken, kommer han säkert att vilja dra det mot sig själv. Förutom barnet själv kan husdjur fånga och släppa gardinen. Kapellens fall är knappast farligt, men för att inte orsaka en stark rädsla måste föräldrarna kontrollera strukturens styrka och övervaka barnets handlingar.

Ett bra sätt att göra strukturen mer hållbar är att förstärka baldakets bas med en självgängande skruv. För att göra detta måste du borra hål i en av sängens sidoytor.

I avsaknad av en sådan möjlighet är det bättre att använda andra monteringsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Efter att du har valt monteringsmetod måste du bestämma hur kapellet ska placeras. Placeringen av baldakinen beror på de mål du eftersträvar. Det finns tre sätt att fästa taket ordentligt.

  • Första alternativet: på den breda sidan av sängen. Således är hela sängens omkrets täckt med en duk som skyddar barnet från yttre stimuli. Dessutom skapar detta arrangemang mys och en fantastisk atmosfär i barnrummet. Det bör noteras att arrangemanget på sängens breda sida är mer lämpligt för nyfödda.
  • Andra alternativet: från sidan av barnets sänggavel. I detta fall måste man komma ihåg att baldakinen delvis täcker sängen, och dess skydd kommer endast att sträcka sig till ena sidan.
  • Tredje alternativet: runt sängens omkrets. För att fästa kapellet på detta sätt, använd en rambas. Det kan antingen vara en fortsättning på sängen eller en separat struktur på vilken fyra dukar hängs. Så här är vanligtvis sovrummen för äldre barn och vuxna utrustade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mobila skärmfästet är enkelt att montera. Den består av följande element.

  • En plattform eller krökt rör som fungerar som en solid bas.
  • Raka rör anslutna till varandra. Med deras hjälp kan du justera höjden på strukturen.
  • Ett krökt rör som bildar stödet för stativet.
  • En oval eller cirkel högst upp. Själva duken är hängd på detta element.

Att montera strukturen tar inte mycket tid, det är en enkel och okomplicerad process. Först ansluter vi alla delar till varandra: raka rör måste placeras i plattformens hål, förena sedan den övre delen av strukturen och röret med en böjning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följ de enkla instruktionerna för att installera baldakinen

  • Montera delarna i en enda struktur (enligt beskrivningen ovan).
  • Välj en plats för att fästa stickan, med hänsyn till platsen för sängen i rummet. Det är att föredra att installera på sidan närmare väggen.
  • Välj önskad stativhöjd.
  • Dra åt fästena ordentligt mot sängens sida.
  • Lägg tyget på ringen. För en köpt baldakin bifogas vanligtvis instruktioner, varefter du kan slutföra designen utan problem. Om baldakinen sys med dina egna händer, använd följande metoder: Sy speciella kardborrefästen på baldakinen; använd en tejp eller ett elastiskt band för att fixera duken, kasta tyget över en cirkel eller en oval av fästelementet; sy band eller slingor till baldakinen, i vilken en cirkel eller oval sedan gängas. Det måste först öppnas.
  • Testa fästelement för styrka. Det är nödvändigt att se till att strukturen inte böjer eller går sönder.
  • Räta tyget väl så att baldakinen ser snygg och harmonisk ut i rummet, utan att skapa hinder för åtkomst till barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under användning av baldakinen bör du komma ihåg om dess renhet. Det är nödvändigt att torka dammet på själva strukturen i tid, liksom att tvätta duken i tid. Sådana enkla rekommendationer gör att denna möbel kan hålla så länge som möjligt och gynna barnet, glädje och estetiskt nöje för föräldrarna.

Rekommenderad: