Fotoramar (67 Foton): Runda Och Fyrkantiga Ramar För Foton, Svävande Och Magnetiska Dekorativa Ramar, Glas Och Metall, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Fotoramar (67 Foton): Runda Och Fyrkantiga Ramar För Foton, Svävande Och Magnetiska Dekorativa Ramar, Glas Och Metall, Andra

Video: Fotoramar (67 Foton): Runda Och Fyrkantiga Ramar För Foton, Svävande Och Magnetiska Dekorativa Ramar, Glas Och Metall, Andra
Video: Rama in en bild 2024, April
Fotoramar (67 Foton): Runda Och Fyrkantiga Ramar För Foton, Svävande Och Magnetiska Dekorativa Ramar, Glas Och Metall, Andra
Fotoramar (67 Foton): Runda Och Fyrkantiga Ramar För Foton, Svävande Och Magnetiska Dekorativa Ramar, Glas Och Metall, Andra
Anonim

En korrekt vald fotoram dekorerar inte bara fotot utan även interiören. I materialet i denna artikel kommer vi att berätta vilken typ av fotoramar är, vilka material de är gjorda av, vad deras design är. Dessutom kommer vi att visa dig vad du ska leta efter när du köper den bästa produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fotoramar är icke-triviala inredningstillbehör. Uppfattningen av bilder och hela rummet som helhet beror på dem. De ger bilderna en viss energi. De kan vara oberoende designelement eller en del av en collagesemantisk komposition.

Ramar är varierande i former, storlekar, tillverkningsmaterial, stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kompletterar bilden harmoniskt. De väljs ut för motivets bild, med hänsyn till interiörens färgdesign. De skiljer sig åt i typ av plats, sparar bilder, kombinerar i form, färg, händelser.

De kan installeras i olika rum i bostaden . Platsen varierar också. De används inom reklam, de är utmärkta presenter till olika firanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Fotoramar kan klassificeras enligt olika kriterier. Efter tillverkningstyp är de produktion och exklusiva (gör-det-själv).

Enligt typ av placering är de stationära, väggmonterade och fixerade till kylskåpet . Förutom traditionella alternativ finns det magnetiska modeller till salu. De är indelade i 2 typer: vanlig och svävande.

Produkter med rotation och levitation (elektromagnetiska ramar) drivs av elektricitet. I avstängt tillstånd magnetiseras ramarna till stativets ovansida. Dessa modifieringar är ensidiga och tvåsidiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typen av extrautrustning kan fotoramar vara klassiska och med inbyggd belysning . Vissa sorter kan användas som nattljus. Andra kan fyllas med fotografier för att skapa ett föränderligt panorama.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -fotoramar är mycket efterfrågade bland köpare . Lysande modeller deltar i zonindelningen av rymden. De blir ofta de viktigaste dekorativa designelementen.

Energieffektiva ramar gör ofta en positiv skillnad för interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med LED -remsa är också populära . De skapar unika ljuseffekter i rymden. Bland andra alternativ är ramar med LED -bakgrundsbelysning också relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av körning är ramarna enkla och modulära . Varianter av den andra typen avslöjar en specifik händelse. Det här är ett slags ramkollage som kan ordnas på olika sätt. Layoutscheman beror på antalet ramar och smakpreferenser.

Platsen kan vara symmetrisk, asymmetrisk, diagonal, lakonisk, komplex . Multiramar kan vara geometriska eller icke-standardiserade. Till exempel kan de utgöra en liten panel i form av pussel i en kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika råvaror används vid tillverkning av fotoramar. Det kan vara trä, glas, metall, plast … Förutom standardmaterial använder vi papper, tapeter, kartong, trägrenar, filt, skal, gips.

Extraordinära lösningar inkluderar modeller med en finish från torkade växter, takplattor, socklar, stickor, CD -skivor och till och med knappar. Låt oss notera funktionerna i de mest populära materialen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Fotoramar i trä är unika, miljövänliga, praktiska och hållbara. Dessa ramar är trevliga vid beröring och allergivänliga. Träramar är klassiker. De passar perfekt in i vilken inredning som helst, de kan vara traditionella och målade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Analoger gjorda av finfördelad träfraktion är täckta med en laminerad film. Filmens struktur kan imitera trä eller faner.

Sådana ramar är estetiskt tilltalande och prisvärda. De har en mängd olika designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Fotoramar i metall är perfekta för moderna interiörer. De är tillverkade av aluminium och stål. Produkterna är ganska snygga och högprofilerade. De kännetecknas av oklanderlig stil och högt pris . De kan ha en blank, matt, satin typ av textur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Fotoramar i plast är billiga och praktiska. Deras vikt är minimal, färgintervallet är varierat. Plastramar kan ha en mängd olika texturer. Materialet imiterar perfekt trä, metall, glas.

Den är lättskött, inte rädd för fukt och kan kombineras med andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Fotoramar i glas ger en speciell touch till interiören. De är mångsidiga och har en speciell stil. De kan vara klassiska och speglade. De fyller utrymmet med lätthet, ger plats på horisontella och vertikala ytor . Nackdelen med materialet är dess bräcklighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Textilramar är specifika tillbehör. De är inte lämpliga för varje interiör. Dessa är modeller för sådana designriktningar som land, Provence, samt några orientaliska stilar . Vävda ramar är miljövänliga, vackra, men opraktiska. De är inte resistenta mot fukt och blir snabbt smutsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gips

Modifieringar av gips är ganska populära på grund av deras originalitet. Oftast är det exklusiva produkter. Former för inramning är oftast icke-standardiserade och omfattande.

Materialets nackdelar är instabilitet mot fukt, fukt, föroreningar. Dessutom är gips ganska bräckligt, så ramarna måste skyddas mot fall och mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder

Lädersorterna ger dina foton ett förstklassigt utseende. Sådana modeller är dock mycket krävande när det gäller fotografering. De är dyrare än analoger från andra råvaror. Praktisk, hållbar, lätt att rengöra. De kan ha en annan typ av textur (under huden på en pyton, sköldpadda, zebra, leopard).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramik

Keramiska fotografiska ramar kännetecknas av sin ljusstyrka i utförandet. Produkter kan gjutas och tillverkas av separata fragment . Alternativ av den andra typen kompletteras ofta med vackra baguetter. Oftast är ramarna dekorerade med catchy ritningar.

Nackdelen med materialet är dess bräcklighet när det tappas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plysch

Plyschramar är trevliga att ta på. Textilbasen är ganska hållbar och mjuk. Materialet i sig är inte resistent mot damm, smuts och vatten. Det kan dock ha en mängd olika färger. I allmänhet är denna typ av ram inte lämplig för våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk

Digitala ramar är bra presenter till vänner och nära och kära. De är moderna prylar med minneskort. Tack vare detta kan du när som helst ändra bilderna när som helst. Dessa är miniatyrtabletter som drivs av ett elnät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickad

Dekorativa garnmodeller sticker ut för sin slående design. Det här är ganska ljusa ramar för bilder, de presenteras för olika firanden . Kompletteras ofta av en annan inredning, som vanligtvis används för handarbete.

Bristen på råvaror anses vara bräcklig och en snabb förlust av estetiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Former av fotoramar kan vara klassiska och icke-standardiserade. Varianter av den första gruppen är geometriska ramar. Dessa är modeller av runda, fyrkantiga, ovala, rektangulära, diamantformade, sexkantiga former.

Förutom dem finns det i varumärkena produkter med rundade, lockiga, hjärtformade kanter. Ramens form kan vara platt och tredimensionell. Till salu finns ramar i form av kuber, bollar och till och med julgransdekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramstorlekar kan vara små, standard och stora

  • Minivarianter kallas fickvarianter. Sådana ramar är mindre än standardramar 9x13 cm.
  • Till salu finns ramar med parametrar 10x15, 13x18, 15x20, 15x21 cm.
  • Måtten på mittramarna är 18x24, 20x30, 21x30, 24x30, 25x35, 25x38 cm.
  • Dimensionerna på stora standardmodeller är 30x40, 30x45, 35x50, 40x50, 40x60 cm. Sällan finns det i tillverkarens rader alternativ med parametrar 50x70, 60x80, 80x120, 90x120, 100x140 cm. Oftast görs stora ramar på beställning.
Bild
Bild

Design

Utformningen av fotoramar kan vara enkel och lakonisk, strikt geometrisk, lyxig med en utsmyckad finish. Någon föredrar att köpa vanliga träramar för att ytterligare dekorera dem.

Handgjorda ramar kännetecknas av sitt ursprungliga utseende. Namngivna modeller kan ha genomskuren ristad inredning. Ramar är ofta dekorerade med filtblommor, skalklädsel och spetsfläta.

Ramar är dekorerade i olika tekniker för handarbete. Modeller inom scrapbooking och quillingtekniker ser unika ut. Saltade degalternativ kan också bli originalgåvor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antika ramar i retrostil ser vackra ut. "Antika" produkter är särskilt efterfrågade av konsumenter idag. Vintage ramar kan ha en bronsbeläggning eller craquelure ytstruktur.

Ovanliga modeller av vinkorkar är kreativa. De kan försköna interiören i ungkarlskök. Flickor föredrar mer sofistikerade fotoramar . Det kan till exempel vara romantiska multiramar med inskriptioner och kärlekens tema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis består dessa ramar av flera horisontella och vertikala ramar . Deras form och bredd kan variera. Vanligtvis utförs sådana modeller i vitt, mindre ofta i blått eller rosa. Inskriptionerna är oftast tematiska (familj, kärlek, bröllop).

Romantiska modeller är dekorerade med omfattande och platta hjärtan och blommor . Marina ramar är dekorerade med snäckskal, sjöstjärnor, ankare. En nyckelring eller nyckel kan bli en dekor för kreativa modeller.

Färglösningar varierar. Förutom de vanliga träiga och neutrala tonerna (vit, silver, grå, grafit, svart) finns det fotoramar i färg som säljs. Till exempel kan träprodukter målas gult, orange, blått, rött, vinrött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av modell beror på dess variation

  • Valet av elektroniska ramar har sina egna egenskaper . Det är viktigt att vara uppmärksam här inte bara på storlek och form. De viktigaste punkterna är skärmupplösning, ljusstyrka, betraktningsvinkel. Viktigt är också mängden minne, antalet bildformat. Standardformatet är 4x3. För bredbildsmodeller är dessa parametrar 16x9. Sådana ändringar gör bilderna mer realistiska. Förutom dem finns det fickor som säljs. Den optimala storleken är 7,8 tum. Men ju fler pixlar, desto bättre bildkvalitet. I detta avseende skulle det bästa alternativet vara en 10-tums elektronisk ram med en 160-graders betraktningsvinkel.
  • Om du väljer en digital modell kan du titta närmare på produkter med ytterligare funktioner . Till salu finns modeller där, förutom att demonstrera videon, det finns en musikuppspelningsfunktion. Uppspelningsformat kan variera. Dessutom, när de köper en digital produkt, uppmärksammar de tillgången på alternativ: en väckarklocka, en kalender, en klocka och Wi-Fi-stöd. Ju fler ytterligare alternativ det finns, desto dyrare är modellen.
  • När du köper magnetiska sorter, var uppmärksam på kraften hos de magnetiska elementen . Välj traditionella alternativ, ta hänsyn till bildens säkerhet, graden av skydd mot yttre påverkan.
  • Den valda modellen bör markera fotot i interiören, göra det till accenten i rummet . Det är viktigt att hon uppmärksammar det och slutför inredningen. Valet baseras på typ och plats.
  • Det är också viktigt att ta hänsyn till intressen hos dem för vilka en specifik produkt väljs ut . Till exempel, för en kreativ person är det bättre att välja ett icke-standardiserat alternativ. Du kan köpa ett modellkit som en person kan montera och dekorera efter eget gottfinnande. I tillverkarens rader finns det många modeller för fiske, jakt, idrottsmän. Dessutom har sortimentet av märken ett stort utbud av produkter för att dekorera familjefotografier, fotografier av dop, födelsedagar.
  • Var uppmärksam på typen av material, ta hänsyn till dess praktiska och design . Till exempel kan du i en modern inredning köpa en plastram, dekorerad med färgad LED -belysning längs konturen. Trämodeller har en glasinsats för fotografering. Bordsorter har ben. När du köper måste du vara uppmärksam på stödmaterialets densitet. Ramens stabilitet beror på detta.
  • När du väljer ett alternativ för ett visst foto, ta hänsyn till kompatibilitet . Produkten ska inte kontrastera med fotot. Modeller i mörka färger ökar bildtonernas ljusstyrka. Mörka fotoramar framhäver temperaturen på fotona. Produkter med struktur av metall, guld, silver är bra för ljusa foton. De kan dock missfärga ett ljust foto. Den svarta ramen är specifik. Det är inte lämpligt i varje interiör.
  • Att välja rätt innebär att ha en skiss eller plan för att placera ramar på en vägg eller hylla . När du köper flera föremål måste du skissa ut tomten för en framtida fotoutställning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och hur man placerar?

Designidéer kan vara väldigt olika. Mycket beror dock på produktens form och typ, liksom uppgiften.

  • Om du vill överraska gäster på nyårshelgen kan du köpa eller göra fotoramar i form av julgransdekorationer . Enskilda produkter kan hängas på en julgran, en krans kan göras av miniramar.
  • Fotoramar ser bra ut på konsolhyllor . De gör vackra och snygga kompositioner när de placeras i hyllceller.
  • Enkla bordsramar kan dekorera rum för olika ändamål . De kan till exempel placeras på byråer, toalettbord och sängbord. Detta är en utmärkt plats för moderna digitala och roterande ramar.
  • Modeller av en icke-standardtyp (till exempel en kubram eller en boll, en svävande modell) ser bättre ut vid enkel syn . Väggmonterade sorter grupperas bäst efter händelse. De kan placeras i en linje eller längs en vald skiss.
  • Platserna kan variera . För kompositionen kan du använda nischer, avsatser, väggar i trappor. Dessutom kan gruppgallerier skapas på väggpartitioner.
  • Dessa collage ser vackra ut över sängens huvud . Intressanta gallerier erhålls också när ramarna grupperas i gästområdet. Till exempel erhålls intressanta kombinationer i området ovanför soffan eller eldstaden.
  • Ämneskompositioner på kolumnväggarna ser inte mindre snygga ut . Dessutom kan ramar placeras för att framhäva matplatsen.
  • När du väljer en design kan du lita på olika typer av kombinationer . Collage ser harmoniska ut i interiören, där varje bild har sin egen typ av ram.
  • Du kan välja ramar för en modul genom att dekorera den symmetriskt på båda sidor . Utformningen av galleriet från ramar i flera format ser också intressant ut. Om så önskas kan kompositionen dekoreras med omfattande siffror, bokstäver, inskriptioner.
  • Fotokollage med 3D -klockor ser spektakulära ut . Modulära tomter med hieroglyfer är ljusa och uttrycksfulla accenter. Väggdekorationen med en komposition i kombination med snidad prydnad (till exempel lövverk) ser också vacker ut.
  • Fotoramar kan vara en del av en stor applikation på väggen . Till exempel kan de vara säregna blad eller frukter av ett träd. Denna idé är relevant genom att den kan användas för att designa ett galleri av ett släktträd.

Rekommenderad: