Hur Hänger Man Bilder Vackert I Ramar? 49 Foton Väggdekoration Med Ramar För Foton I Blått, Andra Fotoramar I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Hur Hänger Man Bilder Vackert I Ramar? 49 Foton Väggdekoration Med Ramar För Foton I Blått, Andra Fotoramar I Inredningen

Video: Hur Hänger Man Bilder Vackert I Ramar? 49 Foton Väggdekoration Med Ramar För Foton I Blått, Andra Fotoramar I Inredningen
Video: DIY photo frame | DIY picture wall hanging | handmade wall hanging + photo frame #diy 2024, April
Hur Hänger Man Bilder Vackert I Ramar? 49 Foton Väggdekoration Med Ramar För Foton I Blått, Andra Fotoramar I Inredningen
Hur Hänger Man Bilder Vackert I Ramar? 49 Foton Väggdekoration Med Ramar För Foton I Blått, Andra Fotoramar I Inredningen
Anonim

För inte så länge sedan användes mattor och tapeter för att dekorera väggarna. Idag har de ersatts av dekoration av väggarna med fotografier i vackra ramar. Från materialet i den här artikeln lär du dig hur du vackert hänger foton i ramar, väljer den optimala kombinationen av ramar och den bästa typen av komposition.

Bild
Bild

Grundläggande regler

En oavslutad design kan förstöra interiören i hela hemmet. Dekorationen av väggens accentdel bör vara noga genomtänkt. För att resultatet ska stämma överens med det som var avsett är det nödvändigt att följa vissa regler som inredningsarkitekter följer.

När du gör ett fotogalleri du måste hålla ett avstånd mellan ramarna på minst 4 cm … Enstaka foton är bäst placerade på en höjd av 30 cm från kanten på sänggaveln eller soffan . Detta förhindrar att de smälter in i möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Hemligheten för att framgångsrikt dekorera en vägg med inramade fotografier är att välja rätt accentplats. Då är det nödvändigt att ta hänsyn till antalet bilder, deras storlek och plats . När du skapar en viss komposition är det önskvärt att placera dem i ögonhöjd. Den valda platsen ska vara tydligt synlig, tillräckligt upplyst och bekväm för ögonen.

Du kan ordna en fotocollage i olika rum i huset .… Beroende på bostadens layout kan den perfekta lösningen vara en vägg i matsalen, gästrummet, trappan, i barnrummet, arbetsrummet, sovrummet. Samtidigt försöker de välja det visuella intervallet med hänsyn till konceptet inredning och syftet med ett visst rum. Romantiska bilder ser bra ut i sovrummet. De hör inte hemma på kontoret eller vardagsrummet.

Panoramalandskap är relevanta för rymliga hallar . I små kök är det oönskat att skapa fotokollage. Bilder på barn och deras husdjur ser bra ut i barnrum. Här kan du också skapa ett galleri med barnritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av fotoramar

Mycket beror på själva ramarnas layout och kompatibilitet. Om de har olika storlekar är det bättre att placera stora bilder i ramar högre än små. Mindre måste placeras i ögonhöjd. Ramarna ska vara harmoniskt kombinerade med varandra … De måste matchas med färg, form, design och bredd.

Dessutom måste du ta hänsyn till inredningsstilen och temat på själva fotona. Ramar väljs på ett sådant sätt att de inte drar all uppmärksamhet till sig själva utan ger uttryck för bilderna. De ska inte vara för breda, massiva och ljusa.

Färgen på ramarna och själva fotona bör kombineras med beslutet om bakgrundsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan vita fotoramar i blått dekorera inredningen i en lägenhet i skandinavisk stil. De ser också bra ut på ljusgrå väggar. Mörka ramar (till exempel mörkbrun, grafit, svart) understryker tvärtom fotografiernas uttrycksfullhet mot bakgrunden av vita och ljusa tapeter.

Beroende på tapetens färg kan bildramarnas nyanser vara identiska, relaterade och kontrasterande . Dessutom bör de kombineras med varandra i design. Du kan dekorera väggen med bilder i ramar i 1-3 färger.

Bild
Bild

Skapa kompositioner

Placeringen av fotocenter på väggarna måste vara korrekt. Du måste komponera foton i ramar enligt reglerna för konstnärlig komposition . För att göra detta kan du ta de klassiska layoutscheman. Sammansättningsfel kan förstöra inredningen.

Enstaka foton tas med hänsyn till basens färg- och texturlösningar. Fotoramen får inte tillåtas att smälta ihop med bakgrunden av interiören till en enda färgpunkt. Färgpaletten för bilder som fokuserar på sig själva bygger på principen om kontrast eller harmoni.

Samtidigt beaktas också inredningsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel är ljusa färger lämpliga i ett ungdomsrum. För kontoret behöver du bilder i ramar, gjorda i dämpade färger. Att dekorera ett fotogalleri i ett barnrum ska vara varmt och glatt. Oavsett alla kriterier bör du försöka undvika hårda sura toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera stora fotoramar kan ordnas i en horisontell rad. Om taket är högt (mer än 3 m) kan du göra en vertikal komposition. Layouten kan vara symmetrisk eller asymmetrisk. Innan du hänger dina tavelramar på väggen, du måste göra ett layoutdiagram.

Bild
Bild

Med den centrala principen för gruppering är tittarens uppmärksamhet fokuserad på kompositionens huvudidé. I collaget är det centrala elementet markerat, resten av bilderna placeras ovanpå, under, på sidorna.

Beroende på designen kan de placeras i form av en rektangel, cirkel, oval.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta layoutscheman

Principen för att skapa kompositionens semantiska centrum kan vara annorlunda. Konventionellt kan alla typer av fotorangemang delas in i två grupper av scheman: enkel geometrisk och komplex. I detta fall kan både ett stort fotografi och ett litet fotografi bli det semantiska centrumet. I det här fallet är det inte storleken som är viktig, utan tankens uttryck.

Även ett litet galleri, inramat på sidorna genom att symmetriskt öka i storlek på foton, kan bli en uttrycksfull accent av interiören . Samtidigt kan den placeras ovanför kaminhyllan, skrivbordet, soffan, sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vågrät linje

Flera fotografier (upp till 5-6 stycken) i ramar kan hängas i rad. Detta arrangemang anses vara det enklaste och är lämpligt för att dekorera området med fotoramar av samma storlek . Samtidigt kan själva fotoramar placeras både horisontellt och vertikalt. Detta alternativ för vägginredning är dock bra för rymliga rum. För små och smala rum är denna layout oönskad.

Bild
Bild

I form av en kvadrat eller rektangel

Dessa scheman kan skilja sig åt i storlek på de ramar som används, deras antal och antalet rader. De kan vara symmetriska, asymmetriska, men i de flesta fall är avståndet mellan ramarna detsamma och tillsammans bildar de en rektangel . Bilder kan ordnas symmetriskt (speglade), diagonalt.

Mittaccenten kan inramas av en serie små hörnramar. Dessutom kan den dekoreras med rektangulära ramar, placera dem vertikalt och horisontellt. Om du vill kan du dessutom infoga inte en utan två eller till och med tre foton i långa bilder.

Bild
Bild

I form av ett hjärta

Den hjärtformade formen av kompositionen är en icke-standardlösning vid val av layout . För att hänga befintliga fotoramar med bilder på detta sätt, du måste noga överväga valet av bilder, deras färg och storlek … Beroende på designen kan du montera ett hjärta från fotoramar, som kombinerar element i en kvadrat eller till och med en rund form. I detta fall kan ramarnas placering, förutom spegeln, vara asymmetrisk.

Hjärtformade ramkompositioner kan variera i storlek och design. Till exempel kan de dekoreras med ord och bokstäver, samt lämpliga dekorativa element. I det här fallet kan blommor, hjärtan, ballonger och till och med en väggklocka bli en dekor.

Om du tänker på designen kan du till och med montera väggplanteringar i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fler idéer

Om traditionella idéer inte inspirerar, när du skapar en komposition, kan du använda icke-standardiserade lösningar med speciell inredning … Till exempel i mitten av kompositionen kan du placera volymetriska bokstäver, som utgör ett par ord från dem till ett specifikt paneltema. Du kan placera dem i 2 rader, som omger dem på alla sidor med ramar av olika storlekar.

Dessutom kan foton användas för att skapa t.ex. stiliserat släktträd . Beroende på kompositionens storlek kan ramarna bli den ursprungliga stammen eller bladen. I det här fallet är deras plats oftast asymmetrisk. Och de själva kan uppta nästan hela väggen.

Bild
Bild

Alternativen för att placera foton i ramarna kan vara olika. Till exempel i en rymlig bostad med högt i tak och fönster kan området med fotografier vara placerat mellan fönsteröppningarna och till och med ovanför dem. I andra fall kan de användas för att dekorera pelare, avsatser, nischer i ett visst rum i en lägenhet eller ett privat hus. Någon dekorerar väggen mellan fönstren med fotoramar.

Enligt typ av plats kan layouten ha en välvd eller linjär topp, raka, asymmetriska sidor . Med en skicklig designmetod för dekoration kan du dekorera väggen med fotoramar med utskjutande element och placera dem mellan andra målningar.

Bild
Bild

Rekommendationer

När du överväger en specifik design kan du använda olika material . Om du till exempel vill skapa ett släktträd av fotoramar, men det inte finns någon lämplig inredning i butiken, kan du köpa väggmålningar. Detta material är prisvärt, en sådan grund kommer att skapa en speciell atmosfär i hemmets inre.

Om designen kräver bokstäver, men det inte finns några volymetriska element, kan du köpa färdiga klistermärken eller självhäftande papper, klippa ut inredningen och använda den för att framhäva kompositionens tema.

Bild
Bild

Vackra layoutalternativ kan skapas även i korridoren och på balkongen . I det här fallet måste du ta hänsyn till synligheten för den valda platsen, välj små ramar som inte går ihop med väggbeklädnadens färg. När det gäller valet av ramar för att dekorera kompositioner ovanför sängen i sovrummet, är det lämpligt att välja ramar i ljusa färger.

Häng inte inramade fotografier på den del av väggen där de kommer att täckas, till exempel med hyllor, vaser, tillbehör . Häng dem inte för lågt (ovanför golvet). Detta är inte bara fult, utan gör det också svårt att se.

En utmärkt layoutlösning kan vara att placera foton på konsolhyllorna. I det här fallet kan de inte fästas på väggen, utan fästas på den. Dessutom är det möjligt att ordna fotoramar med fotografier även med inmatning av ett element på ett annat. Denna metod för placering är bra eftersom du kan ändra platsen för bilderna om du vill.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vi erbjuder 13 exempel på vacker väggdekoration med fotokollage inom:

väggdekoration i trappområdet, anpassat till färgdesignkonceptet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

rese-tema väggdekoration, kompletterat med snygga klockor och tillbehör

Bild
Bild

ett exempel på en uttrycksfull fotokollagedesign i ett marint tema

Bild
Bild

framgångsrik accentuering av utrymmet i rekreationsområdet i vardagsrummet

Bild
Bild

snygg fotokollage i andan av modern design, valt att dekorera rekreationsområdet

Bild
Bild
Bild
Bild

ett exempel på en layout för att dekorera väggen i ett vardagsrum i ett privat eller lanthus

Bild
Bild
Bild
Bild

design med bokstavsdekor

Bild
Bild
Bild
Bild

alternativet att dekorera väggen i en rymlig hall, användningen av volymetrisk inredning i form av grenar, löv och fåglar

Bild
Bild

ett exempel på att ordna fotoramar för ett stort rum, med en klocka som det centrala elementet i kompositionen

Bild
Bild
Bild
Bild

ett tematiskt fotogalleri i minimalistisk design, gjord under ett släktträd

Bild
Bild

dekorera väggen bakom soffan med trädekaler och familjefoton i olika former

Bild
Bild

en idé som kan läggas till grund när man skapar en liten fotokomposition på väggen

Bild
Bild

exempel på arrangemang av fotoramar i form av ett hjärta

Rekommenderad: