Inomhusblommor Med Gula Blommor (28 Bilder): Typer Av Inomhusväxter Med Gula Ljusblommor Och Andra Former

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusblommor Med Gula Blommor (28 Bilder): Typer Av Inomhusväxter Med Gula Ljusblommor Och Andra Former

Video: Inomhusblommor Med Gula Blommor (28 Bilder): Typer Av Inomhusväxter Med Gula Ljusblommor Och Andra Former
Video: Hur jag planterar om mina växter 2024, Maj
Inomhusblommor Med Gula Blommor (28 Bilder): Typer Av Inomhusväxter Med Gula Ljusblommor Och Andra Former
Inomhusblommor Med Gula Blommor (28 Bilder): Typer Av Inomhusväxter Med Gula Ljusblommor Och Andra Former
Anonim

Amatörblomsterodlare letar efter ett annat attraktivt exemplar för sin hemsamling på Internet, medan professionella uppfödare odlar fler och fler nya sorter av inomhusväxter. Idag kommer vi att prata om dem som är kända för sina vackra färger av solgult.

Bild
Bild

Särdrag

Växter med gula blommor har många beundrare. Och detta är inte förvånande, eftersom de har ett antal fördelar jämfört med de andra:

  • gul påminner om sommaren, solen, den är ljus och glad;
  • när du tittar på en sådan blomma, stiger ditt humör, din hälsa förbättras;
  • många representanter för inhemsk flora, som har en gul nyans av kronblad, är också kända för sina vackra blad;
  • växter hjälper till att upprätthålla en bekväm luftfuktighet i rummet, producerar syre och absorberar koldioxid, skyddar hushållen från elektromagnetisk strålning;
  • enligt legender skyddar en gul blomma huset från negativitet, fungerar som en väktare för kärlek och harmoni och hjälper också ägarna att öka sitt välbefinnande.
Bild
Bild

Visningar

Det finns många sorter av gulblommiga inomhusväxter, men idag kommer vi att prata om de vackraste av dem.

Abutilon eller inomhuslönn

En mycket intressant och ovanlig växt med kupade 5-kronblommor som hänger ner från topp till botten. Förresten, de är inte bara gula, utan också orange, lila och ljusröda. Abutilon blommar nästan till vintern, och om du inte minskar vattnets intensitet och installerar ytterligare belysning kommer det att fortsätta att glädja ögat även på vintern.

Den fick namnet lönn på grund av dess karakteristiska snidade löv, som påminner om löven på trädet med samma namn.

Bild
Bild

Clivia

En växt med en mycket ovanlig struktur. Nedan bildar långa köttiga blad av en tät grön färg en rosett, från vilken en enda tjock stjälk växer. Dess topp är krönt med en sfärisk blomställning, samlad från 10-20 trattformade blommor, som påminner om Krasodnev-blommor . Denna växt sticker effektivt ut från resten av hemfloran.

Clivia älskar ljus, men tål inte direktstrålar och gillar inte värme. Den optimala temperaturen för det är + 22 … 25 ° C på sommaren och + 14 ° C på vintern.

Bild
Bild

Pachistachis

Ännu en ovanlig stilig man som lätt känns igen av sina djupgula ljusfärger. Stora långsträckta mörkgröna blad avskräcker dem perfekt.

Pachistakhis är en annan älskare av låga temperaturer . Den optimala platsen att bo i en lägenhet är borta från uppvärmningsradiatorer, i något hörn där spritt solljus faller. Måttlig vattning är önskvärt, vatten måste försvaras.

Om du vill mata ditt "husdjur", använd gödselmedel för blommande krukväxter, som kan köpas i vilken blomsterbutik som helst.

Bild
Bild

Calathea saffran

Om du ser en växt med ovala löv, mörkgrön på framsidan och lila på den sömlösa sidan, från den tjocka av vilken stjärnformade ljusblommor "tittar ut" på raka starka stjälkar, bör du veta att du tittar på saffran calathea. Hon är en av de mest älskade blommorna bland amatörblomsterodlare, eftersom hon har ljusa externa data, men hon är inte nyfiken på att lämna . Det kan till och med stå i hörnet där solljus inte faller.

Bild
Bild

Begonia

Gul begonia är vår nästa hjältinna, du kan inte säga något annat. Genom sitt utseende liknar det en bukett blommande gula rosor med halvdubbla kronblad. En egenskap hos denna växt är förmågan att blomma året runt . Begonia är känt för sin förmåga att rena luften från skadliga föroreningar, varför det rekommenderas att lägga det i lägenheter och kontor efter reparationsarbete där.

Bild
Bild

Guzmania

En blomma som överraskande påminner om "svansen" på en ananas. Dess struktur är mycket märklig: växelvis växer ljusgröna blad en rosett som smidigt förvandlas till en blomma. Det händer inte bara gult, utan också rosa, orange, rött, till och med vinrött.

Bild
Bild

Acanthocalcium

Detta är en kaktus. Den har formen av en boll och vassa taggar. En gul blomma blygsamt "inbäddat" på sidan, vilket ger denna formidabla "igelkott" ett överraskande känsligt utseende.

Bild
Bild

jordviva

Denna växt finns ofta både i trädgården och hemma. Bland de gula varianterna skiljer sig roseanne -frottolimlan och Daniela stamlös primula . Kulturens blommor är små, växer på höga peduncles eller i mitten av bladrosetten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zantedeschia eller calla

Otroligt vacker växt. Dess stora, ljusgröna blad på tjocka sticklingar växer rakt från marken, i mitten av dem finns trattformade citrongula blommor. Zantedeschia sprider en behaglig vaniljarom runt den.

Bild
Bild

Kalanchoe Kalandiva

Oftast möter vi denna växt bland recepten för traditionell medicin, eftersom den är medicinsk. I alla fall, utseendet på Kalanchoe är ganska spektakulärt - dess små gula blommor, som liknar rosor, samlas i halvklotformiga blomställningar och ser väldigt eleganta och originella ut.

Växten är en saftig, älskar vatten (men inte dess stagnation).

Föredrar lövjord med tillsats av humus och torv-sandblandning.

Bild
Bild

Jacobinia gul

En blomma som ser ut som en salut av festliga fyrverkerier. Anspråkslös, blommar året runt. Älskar solen, nattens kyla och värme under dagen.

Bild
Bild

Glottiphyllum språklig

Ovanlig dvärg saftig. Blomningen sker två gånger om året - på våren och hösten. Glottiphyllum blommor liknar en maskros , och de har också en funktion: i solen öppnar de sina kronblad och på natten stänger de dem.

Bild
Bild

Calceolaria

Detta är verkligen ett underbart mirakel. Strukturen på hennes blommor är mycket ovanlig och igenkännbar - de ser ut som fylliga plånböcker eller skor. Deras färger sträcker sig från ljusgult, prickigt med röda fläckar till rött. Det finns många blommor på calceolariabusken - ibland når deras antal 50.

Bild
Bild

Titanopsis

Suckulent växt. Den är kort (upp till 3 cm). Den blommar med små ljusgula kamomilliknande blommor som bara öppnas när solen skiner - på morgonen och kvällen, såväl som i dåligt väder kommer du inte att se dem, de "gömmer sig" bakom bladen.

Bild
Bild

Eriocactus eller en parodi på gyllene taggig

En charmig "fluffig" miniatyrrepresentant för kaktusar. Den kännetecknas av en rund form, vita taggar och en ljusgul blomma som växer högst upp . Eriocactus blomning börjar vid 3 års ålder.

Bild
Bild

Narciss

Oftast möter vi plantering av påskliljor i det öppna fältet, men att odla dem i en lägenhet är också fullt möjligt. Det kräver ingen särskild omsorg, men det finns en nyans som är värd att veta.

Faktum är att påskliljan blommar bara en gång inomhus, varefter lampan transplanteras till platsen.

Bild
Bild

Gerbera Jameson

En mycket attraktiv solig växt. Gerbera har en ganska nyckfull karaktär, hon kräver att bry sig, även om hennes skönhet är värt det. Växter är inte bara gula - deras färg är varierad och kan vara vit, rosa, lila, röd . Det finns också tvåfärgsrepresentanter.

Bild
Bild

Afelandra

Denna växt, förutom den rika gula ljusblomman, lockar bladen uppmärksam - deras färg är mörkgrön och venerna är ljusgröna, nästan vita, uttalade. Afelandra är en buske som kan växa i höjd upp till en och en halv meter.

Bild
Bild

Vårdtips

Det finns inga råd om hur man tar hand om gulblommiga växter, eftersom de är av en mängd olika arter och kräver olika behandlingar. Till exempel, begonia, primula, glottiphyllum, jacobinia är problemfria "husdjur", de kan framgångsrikt odlas även av nybörjare . Men Jamesons gerbera, Afelandra, Calceolaria är nyckfulla "damer" som kräver ökad uppmärksamhet.

Bild
Bild

Låt oss prata lite om nyanser av att ta hand om dem.

Gerber Jameson behöver:

  • vatten regelbundet;
  • utfodra;
  • plantera om varje år;
  • regelbundet inspektera för skadliga insekter.
Bild
Bild

För att hon ska växa bra behöver hon bra belysning, men utan direkt solljus.

På sommaren är det bättre att ta ut det till loggian / balkongen (om det finns inglasning). Vattning sker två gånger i veckan, om det är varmt ute - ännu oftare. Vattnet ska vara vid rumstemperatur, separerat. Två gånger i månaden, under perioden med aktiv tillväxt och blomning, appliceras toppdressing (komplext gödselmedel).

Bild
Bild

Calceolaria behöver hög luftfuktighet . För att göra detta täcks ungarna med en lock och placerar en behållare med vatten bredvid. Vattning av calceolaria är nödvändig frekvent, men inte rikligt. Vattnet ska vara varmt. Om överflödig vätska rinner ut i kastrullen, kastas den omedelbart.

Bild
Bild

För en harmonisk livsprocess behöver calceolaria kontinuerlig 8-timmars daglig belysning. När dagsljuset reduceras på grund av den kalla årstiden, eller om vädret är grumligt under en längre tid, är växten artificiellt "upplyst ". Men samtidigt är det kontraindicerat att träffa solens direkta strålar - de bränner lövverket, är orsaken till fläckar.

Bild
Bild

Det sista "infall" vi kommer att överväga är Afelandra. Som en tropisk växt kräver den hög luftfuktighet, långsiktig belysning och lufttemperatur inte lägre än + 16 ° C.

Rekommenderad: