Inomhusblommor Med Röda Blad (33 Bilder): Rödbladig Begonia Och Andra Inomhusväxter Med Ljusröda Och Rödgröna Blad

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusblommor Med Röda Blad (33 Bilder): Rödbladig Begonia Och Andra Inomhusväxter Med Ljusröda Och Rödgröna Blad

Video: Inomhusblommor Med Röda Blad (33 Bilder): Rödbladig Begonia Och Andra Inomhusväxter Med Ljusröda Och Rödgröna Blad
Video: Houseplant pests: treating aphids, mealybugs, scale, thrips, whiteflies, and spider mites 2024, Maj
Inomhusblommor Med Röda Blad (33 Bilder): Rödbladig Begonia Och Andra Inomhusväxter Med Ljusröda Och Rödgröna Blad
Inomhusblommor Med Röda Blad (33 Bilder): Rödbladig Begonia Och Andra Inomhusväxter Med Ljusröda Och Rödgröna Blad
Anonim

Alla är vana vid växter i huset - du kommer inte att överraska någon med en ficus i hörnet eller en violett i fönsterbrädan. Mycket mer uppmärksamhet lockas av ovanliga växter som fångar ögat: till exempel de vars blad vanligtvis inte är gröna, utan röda. De skapar intressanta accenter i inredningen, deltar i färgdesignlösningar och blir ofta favoriter bland blomsterodlare.

Översikt över arter

En inomhusblomma med röda löv kan se fördelaktig ut i olika interiörer: i den nordiska snövit och i den glada bohoen och i rumets retrostil. Det blir en utmärkt bakgrund för andra växter som är neutrala i färgen . (om det naturligtvis kommer överens med dem i förhållande till andra egenskaper). Blommor med rödaktiga blad överst överraskande och gör interiören dynamisk, blommor med rödgröna ådror ser exotiska ut, och dessa lösningar förändrar verkligen utseendet på rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Julstjärna

Det är sant att i den post-sovjetiska rymden är denna växt mer bekant under namnet " Julstjärna ". Den blommar obetydligt och fint och får dekorativa egenskaper på grund av de apikala bladen - här är de ljusröda. Undersidan av julstjärnan är mörkgrön. Denna kontrast gör blomman attraktiv.

I naturen kan julstjärnan hittas i Mexiko och Centralamerika . Husväxten är en årlig eller tvåårig. Blommans röda blad kallas blomställningar - de är modifierade lövverk. Bracts kan hålla ut på stammen från 2 till 6 månader. Och om du köper en blomma, ta en som ännu inte har blommat ut.

Julstjärna tolererar inte drag och låga temperaturer, och det tål inte direkt solljus. Hon behöver vattning när underlaget torkar ut. För att en vacker blomma ska blomma exakt till jul, måste du förbereda den för detta i september.

Nattiden förlängs artificiellt till 15 timmar - täck bara växten med tätt material (men med bevarande av luftåtkomst).

Bild
Bild
Bild
Bild

Cordilina

En intressant växt med långa blad som kan bli upp till en halv meter långa. Bladen blir röda eller rödvita. Den växer i naturen i Indien, Nya Zeeland.

Cordilina vård:

  • tolererar inte direkt ljus;
  • vill växa i värme;
  • kräver hög luftfuktighet, frekvent sprutning;
  • hon behöver matas var 3-3, 5: e vecka;
  • rädd för den röda fästingen.

Intressant nog tillhör detta förvärv sparrisfamiljen. Det kan se väldigt ljust ut inuti: ju större växten är, desto mer uppmärksamhet är den. Blomman känns inte särskilt bekväm i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Irezine

Blomman tillhör amarantfamiljen. Detta är en charmig växt som ser särskilt ljus ut i höstinteriören . Bara det tål inte en brokig design - det är bra att föra en sådan blomma in i ett lugnt, ljust interiör som saknar ljusa detaljer.

Om du ska sätta den på en fönsterbräda kommer den att rota sig bra i alla dess varianter, förutom den norra. Detta är en ljusälskande kultur. Det ställer inga särskilda villkor för temperaturregimen: irezin känns bra både vid + 15 ° С och vid + 25 ° С. Men om temperaturen sjunker under + 12 ° C kan växten "attackeras" av röta.

Du måste vattna blomman med sedimenterat vatten . Om vattnet från vattentillförseln är hårt, skulle jag vilja ersätta det med regnvatten (om möjligt). Vi får inte glömma att spraya lövverket, och även om växten rotar sig bra i lägenheter med låg luftfuktighet, bör du inte kontrollera det med onödig stress.

Särskilt populär är typen av blommor - Lindens irezine. Själva plantans stjälk är mörkröd, höjden är cirka 50 cm, och på de mörkröda bladbladen finns mycket uttrycksfulla crimsonvener. Vid beskärning av denna art kommer den att förgrena sig kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nidularium

Den rotar sig bra i huset, den är nöjd med den vanliga rumstemperaturen, växten föredrar väl upplysta platser.

Förutsättningar för effektiv tillväxt:

  • vatten kan förbli i lövutloppet, i så fall ersätts det var sjätte dag helt enkelt med färskt vatten - detta är bevattningsregimen;
  • du måste vattna nidularium med mjukat, eller ännu bättre - destillerat vatten;
  • blomman behöver den mest näringsrika jorden, som är bra för fukt och luft, har ett surt pH;
  • från vår till höst ber om bladdressing, de utförs varannan vecka.

Blomningen av nidolarium är oförutsägbar - den blommar under alla årstider. I sig är det en ljus, märkbar blomma - om det redan finns stora växter av samma skala i rymden, kommer de att "kollidera" i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Triangulär oxalis

Oxalis är förmodligen den mest igenkännliga av alla de rödbladiga. En liten växt beundras av blomsterodlare för sitt känsliga utseende, opretentiösa "disposition" och höga estetik . Det kommer aldrig att se vardagligt ut. De flesta sorter av sorrar kan fälla löv vid solnedgången och före ett stundande åskväder.

Oxalis kommer att slå rot på det västra eller östra fönstret . Hon är extremt känslig för drag (som faktiskt de flesta av hennes bröder). Från vår till höst kan sorran ventileras och tas ut på gatan. På sommaren behöver hon ofta vattnas. Men under förutsättning att ett kraftfullt dräneringsskikt kommer att finnas i blomkrukan.

Intressant nog kallas surkörsbären ofta kärlekens klöver - sådana associationer genereras av en vacker blomma. Det ser bra ut i en scandi-inredning: på en hylla, en bokhylla, ett soffbord vid fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Croton

Och många har förmodligen träffat denna växt. Dess rödgula, vinröda-rosa, gröngula löv ekar varandra, som färger på konstnärens palett. Men all denna skönhet måste bevaras kraftigt - så snart vården av en blomma försvagas, förlorar den mycket snabbt sin charm.

Skötselregler:

  • under årets varma årstid behöver han starkt och diffust ljus, hög luftfuktighet (upp till 80%), inga drag och temperaturfluktuationer;
  • på hösten och vintern behöver han långa dagsljus, 12 timmar, annars tappar de enastående ljusa bladen sin färg;
  • i värmen och när uppvärmningen är på, behöver Croton systematisk sprutning (två gånger om dagen);
  • lägg inte croton bredvid värmeenheter.

Och blomsterodlare kallar den här växten skämtsamt för snyggt. Det tål verkligen inte damm och kan till och med bli sjuk om det inte tas bort i tid. Fotosyntesprocessen saktar ner, luftutbytet störs - växten blir sjuk och dör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coleus

Coleus tillhör familjen labia. Någon kallar denna blomma som liknar nässla, någon noterar dess sura färg. Och det är svårt att hålla med om det senare - du måste fortfarande leta efter en så ljus kandidat för heminredning.

Detta är inte den mest nyckfulla perenna, som föredrar medelfuktighet och inte tål att vatten kommer på bladen . Han behöver minst 4 timmar gott solljus per dag för att behålla lövverkets dekorativa egenskaper. Coleus måste skuggas från middagsljus.

Marken där grödan växer måste vara fuktig. Vanligtvis står växten i en pall med fuktad expanderad lera. För att busken ska vara symmetrisk måste den ibland vridas på fönsterbrädan och vända sig mot ljuset med alla sidor. På våren skärs vanligtvis skotten till 10 cm, medan unga kläms för större prakt av busken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aglaonema

Denna vintergröna örtblomma har en kort men stark och köttig stam. Frukten av aglaonema är ett saftigt bär med ett frö inuti.

Det är ganska lätt att odla en sådan växt frisk

  • Blomman behöver delvis skugga - om direkt ljus faller på bladen kan de bränna sig. Den brokiga formen av aglaonema behöver diffust ljus.
  • Växten måste skyddas från drag, plötsliga temperaturhopp.
  • Vattning av aglaonema kan endast göras med mjukt vatten. Riklig vattning krävs omedelbart efter att det övre jordlagret har torkat ut.
  • Växten behöver hög luftfuktighet, så den bör regelbundet fuktas med en sprayflaska. Vid låg luftfuktighet kan deformation av bladen förekomma.

Ett mycket vackert aglaonema är en giftig blomma. Om saften från en växt eller dess frukt kommer på huden eller slemhinnorna kan irritation snabbt bildas där. Efter någon manipulation av blomman, tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Royal begonia

Det är viktigt för denna växt att skapa en miljö som återskapar klimatet i hemlandet för den rödbladiga begonia - Indien. Blommans blad är i stort sett ovala, asymmetriska, med en hjärtformad bas.

Vårdvillkor:

  • temperaturindikatorer från vår till höst + 20 … 25 ° С, men med lång värme kan begonia dö, på vintern - inte lägre än + 15 ° С;
  • ljusa stora ljusfärger kräver mycket, och mer specifikt - dämpade, spridda strålar;
  • jorden i blomkrukan ska vara något fuktig;
  • blomman är rädd för droppar från överdriven vattning till torka;
  • begonia -krukan behöver en låg, men ganska bred;
  • från november till den första vårmånaden kräver en vacker växt mindre uppmärksamhet, dess vilande period börjar.

Du ska inte dela busken. Om den växer för mycket, bör den överföras till en stor blomkruka, omlastning gjord. I en kruka växer rödbladig begonia i 3 år eller lite mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hypoteser

Denna buske tillhör familjen acanthus. Dess främsta höjdpunkt är kontrasten mellan bladets gröna och överflödet av rödrosa fläckar på ytan. Och uttrycksförmågan hos färgen på dessa fläckar beror på vårdens egenskaper.

De viktigaste reglerna för vård:

  • lätt bördig jord;
  • ytlig, men tillräckligt stor blomkruka;
  • riklig vattning, frekvent sprutning;
  • måttligt varmt, ljust rum;
  • djup beskärning i mars.

Om gipestes inte blommar, var inte för avskräckt. Dess skönhet ligger i bladen, och dess blommor är små och oansenliga. Dessutom åldras det snabbt efter blomningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaladium

Och denna växt har stora och eleganta löv, därför är det att föredra att odlas av blomsterodlare för vilka storlek spelar roll. Caladiumblad kan vara lila, röda, gröna, gula, vita . För all växtens skönhet är det giftigt, även att arbeta med det är farligt, ta därför hand om Caladium med medicinska handskar.

Den populära bicolor caladium (uttalas röd) har smalare blad än andra lövverk. Bland hybridsorterna finns de med en röd bas och en grön kant (Rosalie) och ett rosa blad med en grön kant (Pink Beauty).

Växten älskar värme, riklig, men inte överdriven vattning (översvämma inte bladen), hög luftfuktighet . Under kaladiumets viloläge måste jorden i krukan fuktas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alocasia kopparrött

Denna växt kallas ibland för elefantöron eftersom dess löv är stora och köttiga. Och igen - växten är giftig, därför, om du har små barn och djur i ditt hus, är det bättre att köpa andra blommor.

Alocasia kräver en hög och smal kruka, den behöver lätt jord som andas, hög temperatur (från +22 till + 26 ° C) på våren, sommaren och hösten . Alocasia älskar diffust ljus, bra jordfuktighet (tre gånger i veckan), vanlig dressing. Endast ruttna och torkade blad ska beskäras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Dessa riktlinjer för vård av rödbladiga blommor skiljer sig inte i grunden från de allmänna reglerna. Det enda som säkert måste komma ihåg är villkoret för det dekorativa lövverket, det vill säga tillräcklig belysning. Om växten står långt från fönstret blir inte bladen ljusa.

Varför blir de sjuka:

  • om delar av blomman kryper ihop, mörknar, faller av, då är temperaturen i rummet låg;
  • om de nedre bladen vissnar, kanterna mörknar, de nedre bladen faller av - det är väldigt varmt i rummet;
  • om bladen blir gula och faller av beror det troligen på ett temperaturhopp.

De flesta växter behöver gödsla: kväve för bladen, fosfater för rotsystemet, kalium för blommor. Gödselmedel kan vara pulver, granulat, flytande, i form av tabletter och pinnar.

Vi får inte glömma viloläget - nästan alla växter behöver det. Vid denna tid minskar vattningen, en lägre temperaturregim skapas, matningen stoppas (eller blir en gång).

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för ägare

Om du vill skapa skönhet i ditt hem, bekanta dig med grunderna i fytodesign. Vanligtvis anses vardagsrummet vara huvudplatsen i huset, och de försöker särskilt dekorera det, betona stilen, humöret, färgschemat. Krukorna i vardagsrummet är ordnade enligt ett förståeligt schema: skuggälskande - i hörnen, bort från fönstren . Det finns nästan inga sådana växter bland rödbladiga växter.

Stora växter passar in i nästan vilken design som helst. Växter med röda löv är själva väldigt aktiva, och om det finns många ljusa färger i rummet kan koloristiskt ljud komma ut, vilket inte är särskilt bra. Det är fantastiskt om till exempel i ett vitt eller ljusgrått vardagsrum den enda ljusa möbel accenten är en röd ram på väggen (eller en bild i skarlagen toner), ett mini-bord, en skänk. Och då överlappar den rödbladiga blomman på fönsterbrädan med detta element.

Stora växter kan till och med användas för zonindelning av utrymmet och skilja dem från rastplatsen från arbetsområdet ., Till exempel. Tja, vilken typ av kruka att välja för rödbladiga blommor är en smaksak: det är bättre om krukans färg matchar huvudfärgen på rummets dekoration.

Lyckligt val!

Rekommenderad: