Pelletspis: Pelletsmodeller Med Vattenkrets, Vesuvius Pelletskamin Och Termal -design, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Pelletspis: Pelletsmodeller Med Vattenkrets, Vesuvius Pelletskamin Och Termal -design, ägarrecensioner

Video: Pelletspis: Pelletsmodeller Med Vattenkrets, Vesuvius Pelletskamin Och Termal -design, ägarrecensioner
Video: Review: U.S. Stove Company King Deluxe Pellet Stove 2024, April
Pelletspis: Pelletsmodeller Med Vattenkrets, Vesuvius Pelletskamin Och Termal -design, ägarrecensioner
Pelletspis: Pelletsmodeller Med Vattenkrets, Vesuvius Pelletskamin Och Termal -design, ägarrecensioner
Anonim

Under ganska lång tid ansågs kaminer som det optimala värmemediet. Jämfört med dem verkade eldstäderna opraktiska och inte särskilt bekväma och förbrukade mycket bränsle. Tillkomsten av pelletspisar låter dig omdefiniera det här utseendet. För att välja en lämplig pelletspis måste du ta hänsyn till många individuella nyanser och finesser, designfunktioner.

Bild
Bild

Särdrag

En typisk pelletspis drivs med bränslepellets, som erhålls genom pressning av trä- och pappersavfall, cellulosaprodukter. Eftersom detta bränsle inte har några syntetiska komponenter är det mycket bättre än många andra bränslen. Små homogena pellets laddas enkelt in i eldstaden, och du kan till och med automatisera denna process. När du använder ved kan detta inte göras.

Låg luftfuktighet och hög densitet ökar energieffektiviteten och minskar fraktkostnaderna avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av modellerna har automatisering som gör det möjligt för människor att inte bara frigöra från lastning av pellets, utan också från att kontrollera lufttillförseln. Det är ett nöje att se elden som brinner bakom glasdörren. Denna design är mer estetisk än serviceorienterad. Enligt det konstruktiva schemat skiljer sig pellets eldstäder i grunden från de klassiska vedeldade motsvarigheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att ta hänsyn till de negativa egenskaperna hos sådana enheter:

  • högt pris;
  • behovet av ingenjörstjänster;
  • inoperabilitet utan strömförsörjning;
  • sannolikheten för buller under drift;
  • olämpligt för annat bränsle än pellets.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns två huvudtyper av eldstäder där pellets används: fristående och inbyggda system. Den första typen är ett fristående fodral som inte behöver särskild efterbehandling. Det dubbla metallhöljet och den keramiska panelbeklädnaden ökar den termiska trögheten och gör enheten säkrare.

Det som är särskilt viktigt för en pelletspis är att keramik avger värme på det mest praktiska sättet, genom att avge infraröda strålar. En standard uppsättning pellets gör att elden kan brinna från 8 timmar till 1 dag. En övre behållare tillhandahålls för placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda enheter är svåra att skilja från vedeldade eldstäder; i princip finns det inget ytterhölje. Det finns två alternativ för att använda härden: placering i en nisch eller installation runt beklädnadsmaterial. Facken kan placeras antingen inuti beklädnadsmaterialet eller i ett angränsande rum. Enligt metoden för uppvärmning av hemmet är alla de många pelletspisarna indelade i följande grupper:

  • konvektion (dessa är lågeffektsapparater, en sådan pelletspis kan värma ett rum);
  • luftkanaler (en ström av uppvärmd luft används, som rör sig genom flera rum; i var och en av dem avger det värme);
  • med en vattenkrets (detta är bara det mest populära alternativet bland konsumenter).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter som är anslutna till vattenuppvärmning utmärks av sitt estetiska utseende, de är de mest praktiska. De rekommenderas för stora herrgårdar och stugor. Om du fyller behållaren en gång är det möjligt att ge uppvärmning i 48-72 timmar.

Effektiviteten överstiger 80%. Förbränning är ekonomiskt, men tekniker har lärt sig att skapa enheter som håller värmen upp till +90 under lång tid. Vad som är mer intressant - det finns eldstäder som värmer vatten, vars effekt börjar från 30 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pelletsugnar är överlägsna klassiska eldstäder genom att de inte avger koldioxid. Detta är mycket bra för de hygieniska förhållandena i hemmet. Om aska kvarstår efter bränning av pellets kan den användas som gödningsmedel för en trädgård, ett växthus eller en grönsaksträdgård. Pelletsugnen har sådana tveklösa fördelar som:

  • autonomi i förhållande till el och naturgas;
  • automatiskt stopp av förbränningen om dörren öppnas eller bränslet tar slut;
  • låg driftskostnad (jämfört med konkurrerande värmare);
  • lång livslängd (om du använder strukturen korrekt och regelbundet underhåller den kommer systemet att fungera i minst 20 år);
  • möjligheten att använda i stora områden, inklusive industrianläggningar.
Bild
Bild

Pelletsugnar har också vissa nackdelar. Enheten i sig är ganska dyr. Invånare i små samhällen kan ha svårt när underhåll behövs. Utländska modeller kan i många fall inte klara ryska klimatförhållanden och instabil strömförsörjning. På grund av dessa faktorer försämras pelletsugnar snabbt.

Pelletspanna-eldstäder värmer effektivt stora hus och stora områden, medan den specifika bränsleförbrukningen per ytenhet är relativt liten.

Värmeutrustning installeras ofta i källare; separata rum eller till och med byggnader tilldelas också för det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att montera sådana pannor endast på obrännbara ytor, främst metall. Det finns system som fungerar inte bara på pellets, utan också på torrt virke och sågspån. Dessutom kan byte till ett atypiskt läge antingen ske ytterligare eller redan tillhandahållas.

En välgjord skorsten har stor betydelse - oavsett konstruktionstyp. Endast specialkvaliteter av rostfritt stål kan användas för det. Även insidan av en murad skorsten ska fyllas med ett stålrör.

Om själva värmesystemet är beläget i ett rum som inte har uppvärmning, kommer det att vara nödvändigt att noggrant isolera rökavgaskanalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En typisk pelletspis är icke-flyktig, men det finns modeller som kompletteras med elmotorer (gör att den kan fungera en stund i brist på bränsle och också tyst vänta på att den ska laddas). Pelletluftspisar är oftast vertikala, som de flesta andra modeller av den här enheten. Det är möjligt att öka effektiviteten hos ett system som överför värme på ett rent konvektivt sätt, både genom forcerat luftflöde och genom noggrant urval av eldstadens plats.

Pelletspisar är indelade i kompakta och standardstora enheter. I SIP -huset kan du använda olika alternativ - beroende på vilket område på territoriet som ska värmas.

Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till de tekniska egenskaperna, utan också strukturens utseende. Det ska vara ganska estetiskt.

Bild
Bild

Design

Det finns allmänna konstruktionskrav för alla eldstäder (exklusive pellets):

  • du bör välja stenprodukter som är så riktade uppåt som möjligt för att kompensera för materialets visuella svårighetsgrad;
  • du kan kombinera stenprodukter med träkonstruktioner och element runt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • i en modern inredning kan du både maskera eldstadens tradition och medvetet lägga till rustika anteckningar med dess hjälp;
  • det är värt att uppmärksamma kombinationen av en värmare med möbler i rummet;
Bild
Bild
Bild
Bild

eldstädernas storlek och form väljs utifrån rumstypen

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och recensioner

Pellets eldstäder Vesuvius kännetecknas av väloljad automatisk styrning. Ägare behöver bara ställa in de grundläggande parametrarna för arbete och förse strukturen med bränsle, varefter de inte behöver oroa sig för ytterligare manipulationer. PKP-05-modellen tillhandahåller automatisk bränsletillförsel till förbränningskammaren. Enhetens effektivitet (beroende på förhållanden) kan vara 84-90%. 96 kg stål kan enkelt värma 120 kvm. m av husets boyta.

Makedonska eldstäder Termal har en effekt på 6 till 12 kW, och installationen av sådana konstruktioner är extremt enkel och bekväm. Tillverkarna tog ursprungligen hand om konsumentkomforten. Huvudfärgerna är vinröd, beige, svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gran K08 13 - en utsökt svart öppen spis av relativt liten storlek (med stängd eldstad). Enheten kan värma upp till 130 kvm. m och upprätthålla en normal temperatur i huset i upp till 3 dagar - vid en fyllning med granulat. Den eleganta stålkroppen är robust och pålitlig, och den glasade dörren är tillräckligt bekväm. Det bör noteras att en förutsättning för eldstadens drift är anslutningen till det elektriska nätverket.

Radijatorpelletsystem som produceras i Serbien presenteras i en rad olika serier. ECO Comfort 25 - en serie som har producerats sedan 2015 och kombinerar alla de senaste innovationerna i branschen. Automatisk bränsletillförsel och 90% effektivitet är inte alla fördelar med denna utrustning. De senaste och mest noggrant testade materialen och teknikerna används vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Pellets eldstäder skiljer sig inte från konventionella vedeldade mönster i utseende, och designmetoderna är desamma. Naturliga heminredningsstilar fungerar bäst med murverk. Genom att välja en stålram som ytterkant kommer konsumenten att kunna passa strukturen perfekt in i interiören, inredd i modern stil. Användningen av mörka toner i det här fallet anses vara det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En öppen spis kantad med högkvalitativt tegelmaterial på utsidan passar bra in i landskapet. För att skapa en känsla av det unika med produkten räcker det med att bygga in strukturen i väggen på ett ovanligt sätt.

Så, pelletspisar är tekniskt perfekta och felfria när det gäller design. Med deras hjälp kan du dekorera vilken inredning som helst, få en atmosfär av mys, komfort, betona stabilitet, välstånd, värma huset. Många konsumenter väljer sådana mönster idag, och det är inte förvånande, eftersom de har ett stort antal fördelar.

Rekommenderad: